Helgen

Funderar lite på helgen och vet inte riktigt vad som kommer att hända. Linnéa och Anna åker till Oslo i helgen så det blir ingen fest med dem i alla fall. På fredag kommer det bli EPP med klasskompisarna och sedan fest och utgång någonstans antar jag. Är mycket peppad!

Jag tänkte en kort stund att det skulle vara skönt att vara nykter på lördag men jag börjar sakta ändra mig. (Trots att AK:s förslag om skräckfilmskväll ju lät mysigt.) Har nämligen fått erbjudande om att följa med på gayklubb på lördag och det låter ju minst sagt lockande! Det måste man ju bara prova. Men vi får se hur det blir med det. Annika skulle höra sig för lite.

Funderade lite på att åka hem till Skellefteå på lördag också. Anna L-S ska hem i helgen och ut på lördag, så det låter ju också ganska kul.

Men men. Vi får se vad som händer helt enkelt.


332 ord senare

Nu har jag bestämt mig för att skippa föreläsningen i morgon så att jag får hela dagen på mig till hemtentan. Så då blev jag självklart ganska lat nu. Jag menar, jag har ju faktiskt hela dagen i morgon på mig. Det är konstigt hur man fungerar.

Ikväll är det onsdagshäng hos Ida. Ska bli spännande att se vad det bjuds på för fika den här veckan.

Knäpp jag är

Jag kommer hem från skolan och vet att jag måste börja med hemtentan, men vad gör jag? Jo, jag börjar tvätta kuddarna till soffan och dammsuga hela lägenheten. Sjukt.

Mitt golv måste för övrig jävlas med mig eller någonting. Det blir dammigt så fort att jag måste dammsuga typ två gånger i veckan.

Är det förresten någon som vet om man kan tvätta kuddar i tvättmaskinen? Jag har visst fått en slags snusfläck på den på någon sätt och vet inte hur jag ska få bort den. Är tacksam för tips.

Nu: lunch.
Sen: hemtenta i sinne.


Tre dagar kvar av äckelpäckelveckan...

I morgon har vi redovisning av vår översättningsuppgift. Vi har jämfört två översättningar av Sagan om ringen/Ringens brödraskap och ska redovisa vilken vi tycker är bäst. Vår lärare är professor i retorik och det känns ju betryggande. Då kommer man ju inte alls vara nervös över hur man står, hur mycket man hummar och över vilka tics man har. 

Har skola till klockan 12 i morgon och sen är det hemtenta som gäller. Antar att jag kommer att beklaga mig en hel del över den.

Nu: läsa.

Planen för kvällen

Förbereda inför redovisningen i morgon.
Läsa klart allt jag har tänkt läsa i Molloy + simuleringshäftet, så att jag är redo att börja med hemtentan efter skolan i morgon.
Ta mig iväg till IKSU och se antingen Ugly Betty eller Desperate Housewives på löpbandet.
Lägga mig i tid.

Mange Schmidt spelar för övrigt på Corona ikväll. Klart man är lite sugen...


I dagens VF

image1095

Då finns det en Linnéa Engman mindre i världen då.

Linnéa Aurore Engman från Haninge finns dock kvar, samt min vän Linnéa Aurora Engman.

God natt

image1094

Hälsningar, Asiat-Elin

Det kommer att kännas mindre jobbigt en annan dag

Nej, det blev ingen innebandy. Orkade inte. Har legat och dreglat i soffan de senaste timmarna i stället. Bara för att se till att jag inte ska kunna somna ikväll.

Linnéa ska komma hit en stund ikväll men efter att hon har farit måste jag verkligen försöka läsa Molloy. Inte peppad.

Men nu ska jag diska.

Förresten: Kram på dig min vän. Kram på alla mina vänner. Jag tycker om er.


Äckelpäckelvecka

Usch vilken vecka man har att se framemot. Skola varje dag, redovisning på onsdag och hemtenta som ska in på fredag. Vet inte när jag ska hinna läsa boken som vi ska referera till i hemtentan (ikväll?) eller när jag ska hinna skriva hemtentan med tanke på att vi har skola varje dag. Vill att det ska vara fredag och EPP nu.

Just nu sitter jag och funderar på om jag ska avboka innebandyn som är klockan fem. Jag är fruktansvärt trött, inte alls peppad och borde plugga i stället. Inte heller har jag lyckats få med mig någon kompis. Eller så är det bara anledningar till att slippa. Jag inte bestämma mig.


En lyckad kväll!

Kajsa och Emils inflyttningsfest var väldigt lyckad! De hade förberett en massa tävlingar som var mycket roliga (trots att jag tror att mitt lag förlorade ganska stort). Det blev också lite dansmatta, Singstar och Guitar Hero. Jag hade i alla fall toppenkul!Senare på kvällen drog jag och Johanna vidare till NH där vi träffade lite annat folk och hade en massa kul.Jag kommer att sakna dig ute i vimlet när du åker till England Olov, men jag hoppas att du får det hur bra som helst! Jag ska försöka hålla ställningarna här hemma tills du kommer tillbaka.

 Puss på dig!

Vintertid är bäst

Ojdå. Man skulle visst ställa tillbaka klockan i natt. Så jag sov alltså bara till klockan ett. Värt!

I morse har jag i alla fall drömt om dinosaurier och tacos.Vad ska man nu göra hela dagen?

Party!

Elin, Kajsa och Johanna här. Vi är fulla och glada. Kajsas inflyttiningsfest är riktigt jäkla kul! En massa tävlingar och grejer. Gick inte så bra för mig på den norska karaoken dock... Men nu sitter vi här och är fulla som fän. Ses ute!

5, 6, 7, 8...

Det var kul igår. God mat på O´learys, trevligt sällskap och roliga spel på Megazone. (Har lite träningsvärk i armarna efter trumspelet som jag och Linda körde.)

                        

Ikväll blir det inflyttningsfest hos Kajsa och Emil och jag är peppad! Utgång blir det någonstans, vet inte var än. Vi kanske ses!

Lite stressigt

Måste hinna med bussen som går till stan fem i tre. På stan har jag en timme på mig att gå på systemet samt hitta något som jag kan ha på mig ikväll eller i morgon. Då är jag hemma igen strax efter fyra och kan hinna med allt annat jag ska göra idag.

Nu ska jag försöka kyla ner kaffet på något sätt så att jag hinner dricka upp det innan jag måste gå till bussen.


Tur att jag har godis

Visst är det konstigt att man kan handla för 300 kr men ändå känna att man inte får mer mat i kylen för det?

Så jag åt rostade mackor och o´boy till middag. (Åt ju faktiskt fitnesslunch idag!)

I morgon ska jag äta på O´learys...mmm... Sweet chili pasta med lax ska det bli. En favvo.

På lördag vet jag inte vad jag ska äta, men jag vet att jag ska dricka.

Vi vann!

Äntligen fick jag vara med på att vinna en simulering! Fast. Grejen är bara att om det finns en vinnare så är det inte en simulering utan ett spel. Så antingen vann jag inte alls, eller så var det ingen simulering. Som ni förstår hoppas jag att det var ett spel.

I morgon ska jag i alla fall spela (inte simulera) badminton med Anna L-S och hoppas på vinst. Men man vet aldrig. Hon har ganska mycket energi den där L-S. För att inte nämna kondition och muskler. Ajajaj...

Pengar på en timme!

Wihoo!

Update

Jag har nu 1595 poäng, och har därför avancerat till en åttondeplats. Anton har tagit sig in på en sjätteplats och den nya utmanaren Kajsa har med sina 835 poäng lagt sig precis ovanför Andreas, som ligger sist.

Jag tror fortfarande att det är lättare med en riktig mus och har upptäckt att det går bäst att spela med högerhanden. (Varför jag från början använde vänsterhanden har jag inte det blekaste om.)

Kampen fortsätter.

Jetman-ställningen bland mina vänner just nu:

Olov Eriksson 1: Olov Eriksson 5775 
Jonas Bränström 2: Jonas Bränström 4849
Ulf Sandström 3: Ulf Sandström 4072
Joel Hortlund 4: Joel Hortlund 1899 
Jo-Hanna Sintorn 5: Jo-Hanna Sintorn 1792
Nils Brännström 6: Nils Brännström 1633
Robin Olovsson 7: Robin Olovsson 1195
Anton Westermark 8: Anton Westermark 911
Elin Stenberg 9: You 877
Lisa Lundström 10: Lisa Lundström 857
Andreas Lindahl 11: Andreas Lindahl 531

Kom igen Lisa, nu går vi ikapp (och om) grabbarna (och Jo-Hanna)!


Morgontrött?

Snoozade från klockan tio till kvart i ett idag. Bra jobbat. Alla ni som bara kan stiga upp en morgon då ni är lediga, berätta gärna hur ni gör.

Nu blir det strax badminton med Jo-Hanna och hon ska få storstryk!

Rösta på Skellefteå!

Gå in här och rösta för att Skellefteå ska bli den dyraste gatan i det nya Monopolspelet. Skellefteå leder just nu hela skiten, men Umeå är strax efter... Man kan visst rösta varje dag i nio dagar till. Så kom igen och rösta nu!

Meh...

Hur kan alla utom jag få så bra poäng på Jetman...störande! Vad har ni för teknik? Jag skyller på att jag inte har någon mus och måste använda min touchpad... Är den bästa förklaringen jag kan komma på. Nu ska jag ge det ett nytt försök.

Och hur gick spinningen då?

För det första måste jag bara konstatera hur tur det var att det var ett genomgångspass med endast 25 minuters cykling. Jag hade ju garanterat dött om jag hade gått på ett vanligt pass med kanske 40 minuters cykling. Så det var ju en bra sak med passet.

För det andra vill jag bara säga att det var skitjobbigt. Jag svettades som en gris. Helt seriöst. Det forsade. Och man fick ont i benen (inte mellan benen dock) och svårt att andas. Fy fan.

Jag är sveksam till att spinning är min grej. Jag vill inte träna nåt där man bara vill att det ska ta slut. Jag vill inte behöva titta på klockan flera gånger under passet eller försöka räkna ut hur långt det kan vara kvar av varje låt. Jag vill träna nåt som är så roligt att jag inte vill att det ska ta slut och att man inte känner hur jobbigt det är, just för att det är kul.

Men kanske hinner jag glömma bort hur jobbigt det var och boka in ett nytt pass. Man vet aldrig med mig.

Spinning...

Ojdå. Jag har bokat in ett spinningpass i morgon bitti 10.15. Varför då, kan man ju undra. Fråga inte mig, svarar jag då. Jag var nog inte vid mina sinnes fulla bruk. (Kan skylla lite på Ida och Johanna som är så hurtiga och ska dra sig dit.) Till mitt försvar kan jag säga att det inte är ett "vanligt" spinningpass utan ett slags genomgångspass som är lugnare än andra pass.

Jag höll på med spinning ganska mycket förut, så jag måste ju ha tyckt att det var roligt på nåt sätt. Har bara lite svårt att återkalla den känslan nu. (Minns bara att man fick lite ont mellan benen ibland.) Jag tror att jag antingen kommer att tycka att det är kul i morgon och bli peppad på det eller att jag kommer att bli avskräckt och inte vilja prova igen. Vi får se i morgon.

På måndag om en vecka vill jag ha sällskap på tjejinnebandy kl 17. Snääälla följ med mig någon. Annika kanske?

Skön eftermiddag

Var hemma från skolan redan vid tolv idag. När jag kom hem värmde jag mat, slog igång ett Weeds-avsnitt och parkerade mig i soffan. Jag höll mig vaken i fem avsnitt innan jag somnade och nu har jag äntligen lyckats vakna till igen. Skönt var det.

Nu ska jag fixa lite middag och sen bär det av till Linnéa för fika!

Veckans söndagsinlägg blev visst ett måndagsinlägg

Fördelen med att ha fest är att man kan bjuda in vem man vill. Man kan också bestämma vilka av ens vänners vänner som får komma och vilka man måste säga nej till. Jag lever dock efter mottot "ju fler desto bättre fest" och tycker därför att det är roligt när så många som möjligt kan komma. Tycker inte heller om att neka någon att komma till min fest. Därför är det inte så konstigt att det kan bli ganska många på en fest, vilket det blev i lördags. Jag tror att vi måste ha varit upp emot 30 personer här i min etta på 42 kvadrat. Det är ganska bra jobbat. Men vilken härlig blandning det var. Extra roligt var det nog för mig, som hade någon slags koppling till de flesta.

Förfesten var alltså en hit. Jag lyckades övertala alla att gå på Corona. Vissa var svårare än andra att övertala, men jag lyckades till slut. Väl ute var jag ganska full, dum, pinsam, störande och rolig. Ungefär som vanligt. Jag fick tillfälle att briljera med min tyska då jag träffade en tysk kille. Han måste ha blivit väldigt imponerad av min tolkning av Eins zwei polizei då han både ringde mig senare på natten och messade mig igår. Det tar jag som en gott tecken inför min tysklärarkarriär.

Nu: bilder.


Vi blev ganska många igår

image1044

Och alla som var här tog inte ens ett glas.

Tillbaka i Umeå

Det blev som en snabbvisit i Skellefteå. Det var trevligt, men det känns skönt att vara hemma (!) igen. Bussresan gick bra. Den spenderades med att jag speglade mig i fönstret och lyssnade på musik. Cykelresan från NUS var inte lika trevlig. Det var kallt och jag blev anfådd.

Nu ska jag äta middag, städa undan lite och göra mig i ordning. Sen blir det fest!


Jetman!

                                          

Jag har blivit småberoende av ett spel på Facebook som heter Jetman och beskrivs som "The most addicting game on Facebook". Jag har inte spelat några andra spel på Facebook men kan tänka mig att det stämmer. Det går ut på att man ska flyga en gubbe utan att krasha. När man trycker ner musknappen gasar man och gubben ökar i höjd och när man släpper musknappen sjunker han i höjd. Än så länge har jag fått 799 poäng och jag är lite frustrerad för att det verkar som att jag inte kan klå det. Men jag ska ge det ett nytt försök...

Jag är en chaffis

Ikväll har jag varit chaufför. Både svarttaxichaufför och fyllechaffis. På Åsgatan på väg till Lisa och Emil möte jag tre ungomar i 16-årsåldern som stod och frös med tummarna uppsträckta. Jag stannade bilen och de frågade om jag kunde skjutsa dem till Morö Backe. Efter förhandlingar gick jag med på att skjutsa dem för 40 kronor. De var väldigt tacksamma och jag kände mig väldigt snäll.

När vi såg film senare på kvällen ringde min lillebror John och frågade om jag kunde skjutsa honom och Emelie från Älvsbacka till stan. Han erbjöd mig 500 kronor, vilket inte var helt okej för mig. Jag skjutsade dem och fick en hundring, som kanske var en mer lämplig summa. Jag fick även en kram och fina ord.

Jag har alltså gått 140 kronor plus idag. Det var inte helt fel med tanke på att jag inte har så jättemycket pengar kvar den här månaden. Jag går på minus kan man säga.

Jag har i alla fall bestämt mig för att åka tillbaka till Umeå i morgon. Hoppas att inte mina Skellefteåvänner blir alltför besvikna. Har sagt att jag ska ha fest och jag tror att det blir en härlig blandning av människor. Känner mig peppad på det.


Hjälp

Beslutsångest igen... Verkar inte som att det händer så mycket spännande här i morgon så jag började fundera på att åka tillbaka till Umeå redan då. Olov och hans gäng är på att styra upp en fest i morgon och Ylva är också sugen, men har ungefär samma typ av beslutsångest som jag eftersom hon är i Lycksele. Linnéa blir säkert inte heller missnöjd om jag kommer till Umeå redan i morgon heller... Hmm...vad svårt det blev. Men kanske blir det fest hos mig (i Umeå alltså) i morgon!

Mer information kommer.

Men jag vet!

Ylva är i förnekelse. Hon hävdar att hon inte alls frågat konstiga saker på NH i onsdags. Hon hävdar också att det är en mongoloid groda på alla bilder där det egentligen är en väldigt söt och lite dragen Ylva. (Vet förresten inte heller vad det stod på toapappret.) Alla eventuella sms tar jag (eller Ölin) dock fullt ansvar för. Ylva hade ingenting med dem att göra.

(Varsågod för länkningen. Din besöksstatistik kan komma att öka en smula.)

It´s official

Jag är en DÅLIG förlorare.

Hädanefter tror jag att jag ska satsa på innebandy. Då kan man i alla fall skylla på de andra i laget om man förlorar.

Nu bär det av mot Skellefteå. Tror att datorn får följa.

Skellefteå i helgen

Vilken beslutsångest man kan ha. Har funderat hela dagen på om jag ska åka till Skellefteå i helgen eller inte, och har nu bestämt mig för att jag ska det. Är inte så jättepeppad egentligen, men känner som att jag borde åka hem. Har lite försenade böcker som jag måste lämna tillbaka och känner att jag borde hälsa på pappa och farmor. Det var länge sen. Sen kan det vara trevligt att träffa mamma och Leif och Skellefteågänget igen, trots att vi ju sågs förra helgen. Var länge sen jag gick ut på Balzac också, så det kan ju bli kul förstås.

Ska fundera på om jag ska ta med mig datorn till Skellefteå i helgen, eller om jag kan klara mig. Hmm... Och vad ska jag ha med mig för kläder? Förut har jag åkt mellan Skellefteå och Umeå varje dag, men nu känns det bökigt att åka hem typ en gång i månaden...konstigt.

Nu: tvättstugan.

Man skulle kunna tro att det var söndag

Födelsedagsfest för Robin hos honom och Micke igår. Födelsedagsbarnet fick mycket fina presenter i form av partyhattar, öl, sockar, en tomte och en rosa reflex. Dessutom fick han en stor mängd sprit. Förfesten var kul. Vi lekte min musiklek och AK och Ulf försökte styra upp en annan lek, vilket resulterade i att Micke blev sur för att det var toalettpapper överallt. Vi gick ut på NH där det var lite glest med folk men Ylva, Jo-Hanna och Robin styrde upp dansgolvet i alla fall.Kvällens fråga, ställd av Ylva: "Kan jag få stoppa ner mitt ölglas i din väska?"
Eh...nej?

Ditt kort är nu laddat med 300 kr

Nu har jag laddat min mobil och sms:ar gratis i 30 dagar! Så nu är det bara att messa mig!

Nu: Strömpilen.
Snart: Fest!

Haha


Annika och Johanna i tidningen

Annika och Johanna blir intervjuade om extrajobb och studiemedel här.

Ett citat ur artikeln: "Om studiemedlet följt prisutvecklingen hade det legat på cirka 8300 kronor."

Höj studiemedlet då, regeringspuckon.

Ovärt.

Typiskt. Trodde att vi skulle börja halv nio idag men det visade sig att vi inte börjar förrän klockan nio. Jag steg alltså upp en halvtimme för tidigt. Usch och fy. Men jag får se det från den ljusa sidan. Jag har diskat nu på morgonen. Det skulle jag aldrig ha gjort annars.

Och nu ringde Jo-Hanna som sitter på skolan och undrar varför ingen är där. Sa till henne igår att vi skulle börja halv nio och glömde höra av mig nu när jag fick veta att vi egentligen börjar nio. Förlåt!

Jaja, snart får man börja dra sig till skolan i alla fall. Idag blir det någon ny simulering, vilket jag ser framemot. Jag hopppas också att vissa personer bara kan shut the fuck up idag och sluta ta upp all tid.

Ikväll är det fest. Det blir skoj!

Jag tog mig iväg! Vilket framsteg.

Låg och halvsov i soffan mellan sex och åtta ikväll. När jag vaknade till på riktigt, vid halv nio, blev jag rastlös och fick överskottsenergi. Bestämde mig för att dra mig till IKSU och jogga på löpbandet och se Desperate Housewives, vilket jag också gjorde. Nu är jag nöjd med mig själv. Att ha tv på löpband är ju hur bra som helst. Hade aldrig tagit mig iväg annars. Hade aldrig tagit mig iväg om jag inte hade bott så här nära IKSU heller.

Innan jag gick till IKSU ringde Radiotjänst som sett att jag flyttat och inte anmält tv-avgift. Men det var ju lugnt för mig, för jag har ju ingen tv och har inte tänkt skaffa någon heller. Hmm....

Nu ska jag fundera på om jag ska ta mig råd att fylla på mobilen eller om jag kan klara mig på fem kronor tills den 25:e. Det kan jag nog inte.

När jag har funderat klart på det (det vill säga nu) ska jag översätta en del av en simuleringsinstruktion inför grupparbetet i morgon.

Hur veckan kan se ut

Idag: Tv-kväll med Linnéa? Och Olov?
Onsdag: Skola med simuleringar 8.30 - 12.00, grupparbete 12.00 - ?, fest hos Micke och Robin på kvällen, utgång på NH?
Torsdag: Bakis. Grupparbete?
Fredag: Grupparbete? Träna? Skellefteå? Umeå?
Lördag: ??? Skellefteå? Umeå? Fest är det garanterat i alla fall.
Söndag: Bakis.


VG på salstentan!

Bildgooglade på "överlycklig" och detta var vad jag hittade.


Och jag måste instämma.

Kom på att det var väldigt länge sen jag besattade över OC. Ska skärpa mig.

Pant

Idag har jag pantat burkarna från inflyttningsfesten. Så förutom de fina inflyttningspresenterna fick jag även 30 kronor. Det var inte illa. Tack så mycket!

Simuleringar is the shit

Idag har vi gjort en simulering som heter Talking Rocks. Den gick ut på att man skulle föra vidare vissa meddelanden utan att använda bokstäver eller siffor och sedan tyda andras meddelanden. Det var kul och jag är nu mycket positivt inställd till de andra simuleringarna vi ska göra. I morgon blir det Rafa Rafa.

Och Bek är bäst.

Till alla studenter:

Kom ihåg att söka till vårens kurser senast i morgon. Jag skulle prova nu men det står att det pågår tekniskt arbete på Studeras hemsida och att man inte kan logga in. Förhoppningsvis tar man sig in senare ikväll, annars får man komma ihåg att söka i morgon.


En påminnelse bara.


Helgen

Skönt att vakna en söndag utan bakfylla eller ångest. Trots det var det en mycket rolig helg och här kommer bilderna:

Fredag

Inflyttningsfest hos mig med en massa poserande, hissbus och skoj. Utgång på Corona.Lördag

Middag med Linnéa och Anna och sedan fest hos Linnéas klasskompis på Nydala. Utgång på Rex. Jag var inte en lika flitig fotograf som jag brukar vara, men lite bilder blev det i alla fall.Ledsen att det tog så lång tid innan bilderna kom upp, men Blogg.se har krånglat hela dagen och mitt tålamod tog slut vid tvåtiden någon gång. Men nu är det tillbaka!

Tack för igår!

Jag hade kanske vääärldens bästa gäster igår. De var glada, snälla, trevliga och skötsamma. De plockade bort burkar och flaskor, var försiktiga med mina saker och vissa gäster till och med diskade. Ni är ju bara bäst, puss på er alla.

Inflyttningsfesten blev alltså väldigt lyckad. Det blev ganska fullt här, men det var ändå inte så svårt att köra ut alla när vi skulle dra till Corona. På Corona var det också kul, trots viss dramatik. Kvällen avrundades med mat på Baloogrillen och sovsällskap fick jag av Sandra och Glenn.

Ikväll blir det fest hos Linnéa och troligtvis utgång på Rex. Det ligger några öl i kylen från igår, så jag orkar inte cykla till systemet. Jag ska vila lite idag i stället. I natt ska jag nog få sovsällskap av Sofie. Om hon inte hittar någon fräsch läkarstudent förstås.

Bilder från igår kommer självklart.

Pepp, pepp, pepp...

Nu känner jag mig lite lugnare inför kvällen. Vi blir nog inte så supermånga som jag befarat, utan kanske ganska lagom. Jag tror att det blir väldigt roligt i alla fall.

Snart ska jag börja städa undan lite och jag blev lite sugen på att sätta upp mina tavellister... Men är osäker på vad det är för material övanför tv:n och hur jag ska sätta upp dem riktigt. Skulle ju vara trevligt att få upp dem innan ikväll. Får se om jag orkar ta tag i det.

Ska ladda hem lite musik och fixa en schyst playlist till ikväll också. Synd att jag inte har alla kablar till högtalarna och måste spela direkt från datorn. Men det får gå ändå.

Deutsch

Tusan. Missade just den tyska serien som UR sänder. Det var tydligen ett nytt avsnitt i morse. Serien heter Türkisch für Anfänger och jag har bara sett ett avsnitt hittills. Det var inte särskilt bra, alls, men tänker att jag måste friska upp min tyska lite om jag ska bli tysklärare. (Om jag inte blir språkkonsult förstås...) Funderar på att kanske läsa en bok på tyska. Det är väl en bra idé? Ge mig gärna boktips. 

Helg igen!

Hoppas jag inte avskräckte er tidigare. Jag är inte så hård som jag låter.

En vänlig själ har i alla fall hjälpt mig med att röja bort lite pappkartonger från balkongen och i morgon ska jag kasta resten av skräpet. Så ni slipper nog se mig i fultröjan. (Puh!) Måste dock dammsuga och utföra lättare städning i morgon också, samt inhandla lite chirre och dirre.

Ska träna med Linnéa klockan elva i morgon och sen ska vi till Strömpilen för att köpa alkohol. Senare på dagen kommer Skelleftegänget och kanske blir det middag på Ålidhems pizzeria. Ska bli kul att träffa mina Skellefteåvänner, och kul att Anna stannar på lördag också då det blir fest hos Linnéa.

Jag är peppad på helgen!

Inflyttningsfest i morgon

Japp. I morgon smäller det. (Bildligt, inte bokstavligt hoppas jag.) Jag ska alltså ha inflyttningsfest och det ska bli jättekul. Jag är dock lite orolig för att det kommer att bli ganska mycket folk här, med tanke på att jag har bjudit ganska många. Önskar att jag hade hade en trea (eller varför inte en femma) så att jag skulle kunna bjuda alla jag känner. Så jag vet inte riktigt hur vi ska rymmas, men finns det hjärterum så finns det stjärterum, som man brukar säga.

Ni kan börja dyka upp efter 18-tiden någon gång. Det bjuds på snacks men inte på dricka, så ta med er ordentligt med öl/vin/cider/sprit. Det kommer att finnas plastpåsar där man kan slänga burkar och flaskor och det skulle verkligen uppskattas om de används. Jag tycker att det är ganska äckligt med snus i burkar, så släng gärna er snus någon annanstans.

Var gärna lite försiktiga. Spill helst inte på mina vita möbler och riv inte sönder mina glas. Rödvin välkomnas inte (men undantag kan göras).

Var trevliga mot värdinnan och en kram vid ankomsten kan vara lämpligt. Ta också med ett gott (party)humör. Negativa människor åker ut.

Utgång blir det förmodligen på Corona, där alla tar sig in. Det är nära och jävligt roligt också.

Vi ses i morgon, mina vänner! Kul ska vi ha!

Detta ska jag ta tag i innan fredag.

image993

Har jag inte gjort det lovar jag att jag ska ha på mig min fultröja när vi går ut.

Lite information och regler för inflyttningsfesten på fredag kommer i morgon.

Wille Crafoord är påstridig

Nu har Wille tänkt adda mig som vän på Facebook också. Har inte bestämt mig för om jag ska acceptera eller inte. Fast det borde jag väl kunna bjuda på egentligen.

Han har dessutom skrivit ett till meddelande till mig, trots att jag inte svarade på hans förra. Han skriver att han bara vill tillägga att Stockholm är en "mycket trevlig stad". Jaha. Det är inte som att jag har tänkt åka dit och ställa upp på nån slags trekant med honom och hans tjej ändå. Han är ju inte Micke Persbrandt direkt, om man säger så. Då hade jag ju lätt ställt upp.


Språkkonsult!

Idag har jag och AK peppat upp oss på att bli språkkonsulter i stället för gymnasielärare. Jag är superpeppad och vill snarast möjligt prata med studievägledaren för det programmet.

Jag tycker att det verkar vara jättekul att vara språkkonsult. På UMU:s hemsida beskrivs det som att man bli en blandning mellan informatör, journalist, svensklärare, redaktör och utredare. Man kan arbeta med språkvård, språkplanering och liknande. Fan vad kul. Man får alltså arbeta med språk utan att behöva vara pedagogisk mot en massa barn. Det är ju perfekt.

Hade den här utbildningen funnits när jag sökte in till universitet är jag ganska säker på att jag hade sökt den i stället. Så därför känns det som att det skulle vara rätt att byta utbildning.

Det enda problemet är att man nog inte kan hoppa på utbildningen som startade i höst nu. Det innebär att man i så fall måste börja nästa höst, vilket innebär att jag då har läst tre år av min lärarutbildning....och när språkkonsultutbildningen är tre år blir det sex toltalt...hmm...

Jag är förvirrad.

Men fatta då

Kan alla Facebooktöntar bara ge sig... Ser det där meddelandet med omkastade bokstäver överallt. Ni vet, där det står "Only great minds can read this" bla bla bla... Alla kan läsa det där meddelandet! Fatta det. Ni är inte speciella. Och sluta skicka det till alla trots att det står "FORWARD ONLY IF YOU CAN READ IT".

Töntar.

(Jag är för övrigt en Facebooknörd, inte en Facebooktönt.)

Uppdatering av Wille

William Crafoord: pokear vi varann? :-)
Elin Stenberg: Ja, det verkar onekligen så.
William Crafoord: det var faktiskt min tjej som tyckte du såg supersöt ut, men jag är gärna med och tycker sammalunda, får jag det? ;-)
Elin Stenberg: Okej, det kan du väl få då. Din tjej är säkert också supersöt.
William Crafoord: ja synnerligen. jag blir sotis. men om du låter oss bjuda dej på ett par drinkar nångång så kan nog intrigen tätna ;-) varning!
Elin Stenberg: Ni får väl höra av er om ni har vägarna förbi Umeå någon gång då.
William Crafoord: nej du kommer hit, förstås. royal frukost på sängen?

Jag har inte svarat sedan dess. Det börjar kännas lite obehagligt. Så jag tror jag bryter kontakten här, Wille.


Och börjar 8.30 i morgon och på torsdag också...

Första heldagen i skolan på länge. Jag var trött hela dagen, men det var ganska kul. Vi ska hålla på med simulering (nej, inte stimulering tyvärr) de kommande lektionerna och jag tror att det kommer att bli bra. Vi får ju ha Bek igen och det är inte fel!

I morgon ska vi ha en slags rollspelsdebatt som jag måste förbereda mig lite inför ikväll. Tror att det är bäst att jag sysselsätter mig, annars kommer jag inte att hålla mig vaken särskilt länge.

Nu: mat.

Bullmamma?

image982

Idag var det bullbak hos Linnéa. Linnéa var självklart väldigt rutinerad och fick guida en vilsen Elin, som nog inte bakat bullar sen hon var kanske tre år. Men jag kom in i det, som ni ser!

Anna L-S dök också upp lagom till fikat, då vi tryckte bullar i sinne.Mums!

Bästa låtarna just nu

Shut up - Black eyes peas
Shut up and kiss me - Bon Jovi
Shut up and drive - Rihanna
Shut up and sleep with me - Sin with Sebastian 
Längst fram i taxin - Snook

Säg till om ni kan komplettera min lista.

Det går åt rätt håll i alla fall

Oj, så nära... När det var en kvart kvar hade jag vunnit tre matcher och Micke två. Var kaxig och tänkte att det förstås vore trevligt att vinna med 4-2 i stället för 3-2, så vi spelade en match till. Och det hela slutade med att det blev 3-3... Typiskt. Nästa gång..!

Olov, kan du spela kl 14.00 på torsdag? Ser att det finns en tid kl 15.00 på onsdag också. Annars får gärna någon annan anmäla sig.

God morgon

Ställde väckaren på 10.30, snoozade till 11.30. Nu har jag ätit frukost och ska strax iväg och spela badminton. Det är fantastiskt att vara ledig.

Blogg.se måste skaffa snabbare uppladdningsverktyg för bilder

Fredag

Förförfest hos Micke och Robin innan klassfest hos Ylva. Kul på klassfesten. En massa diggande med Jo-Hanna till gamla discohits.Utgång på Corona: lite segt. Utgång på NH i stället: grymt!Lördag

Mat och förfest hos min granne med Linnéa och andra: mycket god mat och väldigt trevligt. Utgång på Corona: helt okej. Utgång på NH i stället (igen): kul och galet.Denna bild får sammanfatta helgen:


Det har alltså varit ännu en rolig och vild helg. I like.

Glöm inte min inflyttningsfest på fredag!

Ingen fara. Jag lever.

Nu ska jag lägga in lite bilder från helgen har jag tänkt.

Vad jag kommer att sjunga ikväll

Enligt internet finns det några olika variationer på texten. Jag antar att jag kommer att köra en blandning av alla.

Eins zwei Polizei
drei vier Grenadier
fünf sechs alte Gags
sieben acht gute Nacht


eller

Eins, zwei, Polizei,
Drei, vier, grenadier'
Fünf, sechs, alte hex'
Sieben, acht, gute Nacht


eller

Eins zwei Polizei
drei vier Grenadier
fünf sechs salte Kecks
Zwei sieben acht gute Nacht

Men jag behövde nog komma ut lite

Jag förstår att det ur ren studenthälsosynpunkt skulle vara dåligt att ha ett systembolag på Ålidhem centrum, men så förbannat bekvämt det skulle vara.

Idag har jag alltså cyklat till Strömpilen. Förutom alkohol köpte jag dammsugarpåsar, så nu har jag ingen ursäkt att inte dammsuga längre.


Ikväll blir det middag och lite fest hos min granne Stina, som går i Linnéas klass. Och med granne menar jag granne. Hennes dörr är mittemot min. Sen blir det väl utgång nånstans, vet inte var än. Vi kanske ses!


Gårkvällen var toppen för övrigt. Lite bilder och sånt kommer sen.


Klaaar

Så sköööönt.

Nu: träning.
Sen: lämna tentan.
Sen: feeeest.

Kom igen nu tentan

Mitt mål är att bli klar innan kl 13 så att jag och Linnéa kan fara och träna då.

Så nu ska jag koncentrera mig som bara den och skriva som fan. Om det går dåligt stänger jag av internet.

Tillfällen då jag saknar att snusa (extra mycket)

  • När jag pluggar.
  • När jag skriver salstenta.
  • När jag skriver hemtenta.

Nu finns det som inget riktigt nöje i dessa saker, om man inte har godis förstås. Och det har jag inte.


Hälften kvar...

Ungefär halva hemtentan avklarad. Var optimistisk en stund och tänkte att jag kanske skulle kunna skriva klart den ikväll och vara ledig i morgon. Det skulle ju vara skönt... Då kan jag träna lite på dagen och gå på EPP på eftermiddagen. Vore ju vääldigt nice alltså.

Men. Jag känner mig inte tillräckligt stressad än (jag har ju faktiskt hela morgondagen på mig också). Dessutom tycker jag att det är roligare att simultant se på tv och slösurfa än att skriva hemtenta.

Hittills har jag i alla fall kommit fram till att det är lättare för Elin än för Agnes att komma ut som homo eller bi, för att hon är poppis och andra ser upp till henne.


Japp...


Vad ska jag svara på detta?

William Crafoord: pokear vi varann? :-)
Elin Stenberg: Ja, det verkar onekligen så.
William Crafoord: det var faktiskt min tjej som tyckte du såg supersöt ut, men jag är gärna med och tycker sammalunda, får jag det? ;-)
Elin Stenberg: Okej, det kan du väl få då. Din tjej är säkert också supersöt.
William Crafoord: ja synnerligen. jag blir sotis. men om du låter oss bjuda dej på ett par drinkar nångång så kan nog intrigen tätna ;-)
varning!

Hemtentan so far...

Okej. Hittills har jag kommit fram till att, i alla fall på 90-talet, ansågs ofta tjejer som "lättfångade" om de knullade runt, medan killar ansågs ha "lätt för att fånga" om de gjorde samma sak. Så är det väl inte idag, hoppas jag. Inte i min ålder i alla fall. Bland tonåringarna vet jag inte.

Och jag vet. Det är en jävligt uttjatad diskussion. Men skit samma. Nu ska jag se om jag kommer fram till något annat insiktsfullt.

Hemtentadag

Hmm... Vet inte varför jag skrev det där inlägget om Arsenal igår, eller var mina insikter kom ifrån riktigt. Men jag tror att jag visade en helt ny sida av mig själv i alla fall.

I morgon blir det klassfest hos Ylva! Härligt att någon tog tag i det och styrde upp det. Det ska bli kul i alla fall. Är peppad på helg!

Idag blir det att skriva hemtenta för hela slanten. Har inte börjat än och gruvar mig lite... Ska skriva nåt om kön och sexualitet i Fucking Åmål. Det skulle kunna vara roligt i och med att jag verkligen gillar den boken, men just för att det är en tenta känns det mest jobbigt.

Jaja, jag återkommer nog med hur det går.

Wenger vet bäst

                                                     
Så då vet vi. Arsenals yttermittfältkris var bara en illusion och Gunnersfansen får åter lära sig att mr Wenger alltid är att lita på. Innan säsongen kritiserades Arsenal hårt för sin brist på naturliga yttermittfältare. När sedan klubben säljer en av klubbens trotjänare - svenske Fredrik Ljungberg tycktes det att le boss checkat in på dårhus eller blivit galen av kärlek till innermittfältare. Nu, sju matcher in på säsongen är det likt förbannat Wenger som har det bredaste, vitaste och mest belåtna jag-är-bäst-smilet. Att spela med två innermittfältare som yttermittfältare har gett London's finest ett kreativt och versatilt mittfält. Rosicky och Hleb rör sig in i plan, Sagna och Clichy fyller på efter kanterna och Cesc Fabregas får lika stora yttor vid straffområdet som Jabba the hut skulle få på Paris Hiltons Sweet sixteen. Fyra innermittfältare ger ett mittfält som är omöjligt att markera och nu också gör mål. Arsenal går mot stordåd och Wenger fortsätter att le.  


Och hur gick tentan då?

Jo, jag tror väl att det gick skapligt. Orkade dock inte skriva så utförliga svar med en massa skit som inte hörde till saken, vilket jag oftast brukar göra, men hoppas att det gick bra ändå.

Efter skolan följde Ida med mig hem och hjälpte mig att sätta upp lite hyllor. Hyllan vi satte upp i köket måste vara gjord av djävulen eller någon annan ondsint varelse, för jag höll nästan på att kasta ut den genom fönstret innan vi fått upp den. Men nu är det uppe i alla fall! Tack så mycket fantastiskt snälla Ida (som var den som fick köra borren).

Orkade inte börja med hemtentan idag, utan försökte spöa Micke i badminton i stället. Det gick sådär. Vann endast ett set (som mot Olov). Nu hoppas jag mest på att jag kan gå i morgon (vilket jag inte kunde efter matchen mot Olov).

Ikväll är det onsdagshäng hos Kajsa! Ska bli kul att se hennes och Emils nya lägenhet. Kanske bjuds det på nåt också... (Och nu blir det jättepinsamt för mig om det inte bjuds på nåt.)

Facebook igen

Igår: "You were poked by William Crafoord."

Jag pokade tillbaka.

Idag: "William Crafoord sent you a message on Facebook": "pokear vi varann? :-)"

Ehh...vad vill han mig?

Ska jag skriva "ja" och poka tillbaka igen eller? Vad tycker ni?Han verkar vara en underlig man, den där Crafoord.

Skönt att jag har ungefär 50 meter till ÖP

Tenta om 30 minuter. Aj aj aj. Börjar bli nervös. Jag är alltid lite pirrig i magen innan jag ska skriva tentor, och orolig över att jag inte ska komma ihåg nåt. När jag sätter mig i tentasalen och börjar svara på frågorna brukar det dock släppa. Då visar det sig att jag kan mycket mer än jag trodde och allt känns lugnt. (Observera att kryptologikursen är ett undantag, men nu ska vi inte prata om den.) Jag hoppas i alla fall att det är så det ska kännas idag.

Tenta om 25 minuter. Wish me luck.

Sovsällskap!

Salstentan i morgon... Vet inte riktigt hur jag känner inför den. Det känns som att jag har ganska bra koll, men å andra sidan känns det som att det är mycket som jag inte kan också. Vill bara att det ska vara över.

Ikväll får jag sällskap av Sandra, som ska få äran att sova i min soffa i natt. Ska bli trevligt med lite sällskap.

För övrigt undrar jag vem som erbjuder sin lägenhet som lokal för klassfest på lördag (om den nu skulle vara på lördag). Kajsa? Ida? Ylva? Någon som inte går i klassen?

Alex...

Nej nej nej nej nej nej nej!!!

Hur ska jag överleva? Finns det något avvänjningsprogram? Kanske kan man starta upp en krisgrupp? Vad ska jag ta mig till?!

Dela gärna med er av era tips på hur ni gör, för jag vill veta.

Nu får det vara nog

Vem vill hjälpa mig med att skruva upp mina hyllor på väggarna? Ja, jag vet att jag borde klara det själv men jag är feg. Tycker att borren är stor och skrämmande. Dessutom lever den om som fan.

Så vem ställer upp?

Visste ni att...

Bryan Adams  

och

Ryan Adams

fyller år på samma dag?


Pluggvecka

På ondsdag har vi tenta i språksociologi och på fredag ska vi lämna in en tenta i litteratursociologi. Jag har inte pluggat mycket inför salstentan och har sådär lagom mycket ångest. Ska plugga med tjejerna i klassen efter skolan idag och hoppas att jag kommer att få lite klarhet i vad det är vi ska kunna. Sen blir det att läsa ikväll, i morgon på dagen och i morgon kväll. På onsdag efter tentan ska jag börja med hemtentan och förmodligen blir det att sitta med den även på torsdag och fredag.

Vilken rolig vecka jag har att se framemot.