Bilder från igårkväll

Jag, Olov och Emil grillade hos Linnéa och de andra beställde pizza.
 Olov och Emil diskuterar grillkol?
 Linnéa och Lisa.
 Jo-Hanna och Annika.
Vi hängde utanför Linnéa ett tag och sen drog några av oss vidare till Robin och Linda.
 Emil, Robin och Olov.
 Gabban.
Sen drog vi tillbaka till Linnéa igen och provade cyklarna i hennes lekpark.

Häng utanför Linnéa.


Lite närbilder...


Häng inne hos Linnéa...


Sen drog vi vidare och hängde ett tag på Ålidhem centrum (?). Alla splittrades upp och det blev ingen utgång. Jag missade till och med spektaklet på Fysikgränd. Jaja, bättre lycka ikväll.


Min yrabilder so far

Har just kommit hem från ängarna och är så där lullig som är så skönt när man är på fest men så jobbigt när man är hemma och ska göra vanliga saker. Lite yr och avtrubbad och jävlig.

Snart bär det av till Linnéa. Men först tänkte jag bjuda på dagens bilder:

 Linnéa i laget Umeå citysläckers.
 Linnéa och Marie.
 Annika, Ida och Jo-Hanna.
 Olovs snyggpose. ;)
 Micke och Robin i sina solstolar.
Micke skulle ta bild på oss, men det tog ett par tagningar innan det lyckades...

 Annika, Ida och Jo-Hanna på väg hem från ängarna.

Yra

Fick just ett samtal av Lisa, som ville att jag skulle börja pallra mig bort till ängarna. Tydligen har Linnéas lag (Umeå citysläckers) tre matcher idag. Hoppas att jag hinner dit medan de spelar.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen bär det av till ängarna!

Trött med glad

Det var riktigt kul att jobba idag! Försäljningen gick som på räls och jag förbättade min statistik en hel del. Och bättre ska den bli! Får försöka nästa vecka då jag ska jobba onsdag och lördag. (Kommer förresten hem till Skell onsdag och är hemma till fredag eller lördag.)


Nu har jag ätit middag och ska försöka städa lite. Vill inte behöva tänka på städning i helgen.


För i helgen är det Brännbollsyran! I morgon på dagen blir det att sitta och kika på brännboll och dricka öl. Hoppas att det blir lika fint väder som det var idag. På kvällen blir det fest hos Engman. Förmodligen utgång på Corona. På lördag vet jag inte vad som händer.


Här kommer lite peppande bilder från förra årets yra:
Jag vet inte om det går att ha lika roligt som förra året, men vi ska i alla fall försöka!


Sömnproblem

Det var en konstig dag igår. Jag var nervös, orolig och...spattig, skulle jag vilja säga, men jag vet inte ens om det är ett ord. Jag skyller i alla fall på sömnbrist och hormonsvängningar (på grund av missat minipiller dagen innan). I natt har jag nog sovit åtta timmar. För lite, med mina mått mätt, men ändå tillräckligt för att jag inte ska bli så konstig som igår.

Idag ska jag jobba. Tänkte dra mig in till stan ett tag innan jag börjar för att se om det finns nåt jag kan shoppa. Systemet ska också avhandlas.

I morgon är det Brännbollsyran...

Snart helg...

Idag har jag suttit med Micke, Olov och Robin i de omtalade datorsalarna i Naturvetarhuset. Vi har peppat en hel del inför helgen, längtat ut i solen, men också fått lite skrivet på hemtentor, rapporter och allt vad det nu var.

Nu är jag trött och ska snart iväg på onsdagshäng hos Ida. Antar att det blir mer peppande inför helgen då. ;)

I morgon ska jag jobba 13-18 och sen blir det HELG.

Corona i helgen?

Brannboll


På fredag: Basshunter.
På lördag: Basic Element.

Haha...vad säger ni?

Att vara kvällsmänniska

Ungefär nu börjar eldprovet. Jag har kommit hem från skolan, ätit lunch och borde nu börja skriva på skrivuppgiften. Jag har sovit max sex timmar i natt och är därför helt borta. Jag skulle kunna somna om jag bara skulle luta mig lite mer ner i soffan. Men det har jag inte tänkt, för då är det kört med sömn i natt också. Jag kommer att vara så här trött fram till middagen ungefär och jag ska försöka härda ut. Sen vänder det och jag blir pigg. Och då är jag pigg hela kvällen. Även när jag går och lägger mig vid 23-tiden.

Man skulle kunna säga att det är lika jobbigt för en kvällsmänniska att ha lektion kl 8 som det skulle vara för en morgonmänniska att ha lektion kl 23. Tur då för morgonmänniskorna att hela samhället är anpassat efter dem.

Måndag

Idag sov jag alldeles för länge. Det var mycket dumt, med tanke på att vi börjar 8.15 i morgon och på onsdag.

Sedan skrev jag knappt en sida på rapporten innan jag blev less och började spela Fable i stället. Det var också dumt, med tanke på att jag kommer att vara sjukt trött i morgon och på onsdag.

Nu funderar jag om jag ska gå och träna på Iksu. Gympa 2 kl 19.00 kanske? Det vore inte dumt.

Men först ska jag spela lite till.

ESC hos Ida

I lördags var vi alltså hos Ida och kikade på ESC. Vi åt olika middagar, fast tillsammans, och några av oss drack lite vin. Framförallt gjorde vi scheman och betygsatte de olika bidragen. 
 Mitt var det gröna...haha.
 Koncentrerade schemaritare.
 
 Mina betyg på bidragen. Var ju tvungen att sätta en 5:a på Sverige bara för att det var Sverige. Min andra 5:a fick Bosnien. Den är ju grymt bra. Kul att den fick Sveriges 10:a.

Snodde lite bilder från Annika också.

Det var en mycket mysig och trevlig kväll.

Provet som jag gjorde igår tror jag gick helt okej. Eller jag vet inte riktigt. Jag blev less efter ett tag och blev lite slarvig. Men det är bara att invänta resultatet och se om jag kommer in på kursen.

Nu ska jag försöka skriva lite på den här terminens sista skrivuppgift.

Provdag

Nu har jag gjort första delen av antagningsprovet till språkvårdskursen som jag sökt. Den delen gick ut på att man skulle skriva ett kortare referat av en artikel. Det visade sig att jag redan hade läst artikeln och refererat till den i min B-uppsats, som handlade om läroboksspråk. Jag hade alltså ganska bra koll på ämnet i artikeln. Vilket jäkla flyt alltså.

Nu ska jag gå vidare till provets andra del där jag ska kommentera en texts brister och förtjänster. Del tre av provet ser jag mest framemot, eftersom jag då ska få rätta språkfel. Yey!

Schlagerkväll hos Ida ikväll

Det blev stressigt när jag skulle stänga idag. Folk som vägrade gå ut ur butiken, diff i kassan och jag som bara ville hem. Nu är jag äntligen hemma och ska försöka stressa ner innan det är dags att bege sig till Ida på schlagerkväll. Vi verkar bli ett stort gäng och jag tror att det blir riktigt trevligt.

Mina Skellefteåtjejer tror jag också får en trevlig kväll. Sandra ska ha en fest med överraskning ikväll och hon har avslöjat för mig vad överraskningen är. Jag önskar att jag kunde vara med, säger jag bara! ;)

Trevlig kväll, allihopa.

Prat i nattmössan

Ibland får man höra konstiga saker från den man sover med. Exempel på detta kan vara ett utbristande av "läderrem!" just när man håller på att somna. Ett annat exempel är när någon med sin gulligaste röst helt plötsligt säger "projektarbete 100 poäng".
 
"Pojkarna på rad" och "sill och strömming är faktiskt samma fisk" är ju andra klassiker.

Bör jag vara orolig?

Det märks att man har fått pengar

Oj, vad jag är slut. Kom just hem efter att ha gått på stan i cirka fem timmar. Det var ansträngande. Men jag lyckades i alla fall shoppa lite.

 Shorts från Carlings.  T-shirts från H&M.  Blus från Nicole.
Köpte lite nagellack, leggings och andra smågrejer också.

Nu ska jag vila lite inför kvällens häng med Linnéa och Marie.


Mina helgplaner

I morgon: Kanske skola på förmiddagen (det beror på om jag lyckas somna i tid), stan med Jo-Hanna (och alla andra som vill) på eftermiddagen och häng med Linnéa på kvällen.

Lördag: Jobb 12-16, middag och ESC-myshäng hos Ida med en massa trevligt folk.

Söndag: Antagningsprov 10-18 till en språkvårdskurs som jag sökt.

Sen ska jag nog se till att klämma in lite Fable-spelande också. Jag är redan ganska fast.

I stället för att skriva

Fan va grym jag är. Jag helt själv lyckats ladda hem ett datorspel och det där programmet man måste ha för att kunna spela det. Nu håller jag på att installera spelet, och jag tror att det funkar bra faktiskt. Att kunna det här öppnar ju en helt ny värld.

Nu jäklar jag ska spela Fable.

Go´-mat

Satan, vilken god middag jag just lagade. Jag gjorde en chili con carne med röda kidneybönor, vita bönor, paprika, kryddor, cashewnötter och så köttfärs då förstås. Till det åt jag jag en blandsallad med gröna linser som jag kokade efter ett recept i min GI-kokbok. Det blev hur gott som helst. Och jag blir alltid så impad av mig själv när jag lyckas med något sånt där.

Ikväll blir det onsdagshäng hos Annika med GI-anpassad blåbärspaj och grädde.

Tänk att man kan äta så gott och ändå vara nyttig.

De gör det inte enkelt för oss

Idag står det städning och tvättning på schemat. Jag ska även försöka skriva lite på min skrivuppgift, som jag tror ska handla om diskussionen angående ett återförstatligande av skolan. Mycket intressant. Har skrivit lite om bakgrund, syfte och metod hittills. Men vi har det inte så lätt att vi får använda rubrikerna "bakgrund", "syfte" och "metod". Nej, vi ska vara mer kreativa än så och hitta på egna rubriker. Jag är inte särskilt kreativ, så det kan bli ganska dåligt. Men det blir bra träning för mig i alla fall.

ESC

Så många knasiga bidrag det verkar vara med i ESC i år. Jag tycker att det är lite kul. De bidragen får mig att skratta. Min favorit än så länge tror jag är Bosnien-Hercegovina. Deras bidrag var både lite knasigt men svängigt också. Och de gick vidare till finalen just. Tyvärr gjorde inte kalkonen det.

Det kan bli oenigheter på lördag misstänker jag. :)

Death Cab i Gossip Girl

Har varit inne på DC en stund och hjälpt till med spridningen av senaste (och sista för den här säsongen) Gossip Girl-avsnittet. Eftertraktat var det. Och väldigt bra, måste jag erkänna. Jag grät nästan en skvätt. Men det skyller jag mest på att Death Cab var bakgrundsmusik just då. Det var en grym låt från deras senaste skiva. "The ice is getting thinner" heter den och tyvärr har jag inte hittat den på DC än. Men när jag får tag på den, då jäklar ska den spridas. Tills dess lyssnar jag från Youtube.

Mitt andraämne

Efter gårdagens historieföreläsning blev jag så stimulerad av all fakta att jag kände att jag vill ha historia som mitt andraämne. Och de senaste veckorna har allt handlat så mycket om skolpolitik att jag har känt att jag vill ha samhälls som mitt andraämne, för det är ju så jäkla intressant. Engelska lockar också med jämna mellanrum.

Vilket andraämne man ska ha är ju minst sagt av stor betydelse, så det är väl inte så konstigt att man blir velig och lite ångestfylld ibland. Men jag tror att jag trots allt är ganska nöjd med mitt val att ha tyska som andraämne. Jag tycker att språkin(/ut)lärning är jättekul och det är vad jag vill jobba med. Och det är ju vad som borde styra ens val. Dessutom tror jag att tyskan på universitetet kommer att vara både stimulerande och rolig, och säkert ganska ansträngande. Jag är i alla fall pepp. Även om jag nog, om det var möjligt, helst skulle läsa en massa ämnen.


Vända tillbaka dygnet

Efter förra veckans slapparvecka har jag tänkt ta tag i saker i veckan. För det första har jag tänkt vända tillbaka dygnet och än så länge verkar det lovande. Hade föreläsning 9-12 idag och la mig i soffan och läste när jag kom hem. Men jag höll mig från att somna trots att jag var sjukt trött. Ikväll ska jag lägga mig tidigt så att jag kan vara pigg på föreläsningen i morgon bitti. På eftermiddagen ska jag börja förbereda inför uppgiften som ska skrivas. Jag vill ha en effektiv vecka i veckan. Inte en vecka som sovs (och är trötts) bort.

Bilder från i lördags

Jag drog till Ylva vid 17-tiden för förförfest. Där kickade jag och Ida ass i Ylvas tipsrunda. Man har ju grym koll på diverse J-killar och partylåtar alltså.

 Värdinnan själv.
 Annika.
 Jo-Hanna och Annika.
 Johanna och Ida.
 Johanna har roligt. ;)

På väg mot schlagerkväll på NH.
 Ida.
 Johanna och Annika kom lite efter.


På NH var det kul. Vi såg uppträdanden och skakade loss till schlagermusik. Jag kom på att jag visst gillar schlager, i alla fall schlager med Linda Bengtzing och Lena PH. Då sjunger jag med i vartenda ord.
 Hanna och Anna uppträdde som Tattoo till "Take me to your heaven".
 Killen som var Christer Björkman. Han fick min röst och kom tvåa.
 Tjejerna som sjöng om att Charlotte Perelli är en transa.
 Johanna, Annika och jag.
 Katarina och Johanna.
 Ylva och Jacob som drog till Scharinska sen.
 Jag och Ylva.

Jag mötte upp med Micke, Jonas, AK och Ylva på bussen och drog till Plaza. Jag fixade in mig och Micke gratis, vilket ju var lite onödigt eftersom vi hade biljett... På Plaza var det väl sådär. Allt annat folk var ju faktiskt där för att lyssna på banden. Tänka sig...
 Jag och Mikey.
 Jonas.
 AK och Robin. Var fick AK äpplet ifrån?

Nästa helg blir lugn. Sen börjar uppladdningen inför Brännbollsyran!

Snart fest

Trött, trött, trött och ont i fötterna.

Tror att jag ska försöka vila lite innan det är dags att bege till Ylva på förförfest. Förfesten kan man säga händer på NH till pinsamma schlageruppträdanden. Eller vad vet jag. Efter NH blir det i alla fall Plaza. Nåt Arvidsjaurband som heter "Glesbygdn" ska spela, och nåt annat band också.

Det verkar som att vi blir en utspridd skara ikväll, men förhoppningsvis blir det kul ändå!

För ett år sedan

För ett år sedan var jag, Anna och Linnéa i Kalmar och hälsade på Sara i Kalmar. Vi tävlade i Kvastkampen som Turtles, och var förmodligen det sämsta laget av alla. Men kul var det!


 Saras lag var Barbapappa. (Detta år var de Den där Mary...det känns bekant...)
 Vi ställde upp i en del av tävlingarna faktiskt. I alla fall dragkampen och ölhävartävlingen...
 


Kvastkampen i Kalmar 2007.

Helgen

Jag har känt mig konstig hela dagen. Känslan av att vara i en bubbla, ni vet. Jag undrar om jag håller på blir sjuk eller nåt. Hoppas inte.

Vad händer i helgen då?
I morgon har jag skola 11-16. På kvällen vet jag inte vad som händer.
På lördag ska jag jobba 9.30-15. Efter det blir det förförfest hos Ylva innan det 19.30 är några slags schlageruppträdanden på NH. Efter det kanske det blir utgång någon annanstans. Vi får se.
Söndagen kommer mest troligt att bli väldigt lugn.

Nu blir det i alla fall Dirty sexy money och Debatt.


Sömntuta

Sedan jul har jag haft skitbra dygnsrytm. Jag har gått och lagt mig i någorlunda tid, och inte sovit bort hela dagarna. Men i veckan har det spårat ur. Tror jag steg upp kring 13 idag. Inte bra. Men i morgon och på lördag kommer jag att behöva stiga upp ganska tidigt, så jag hoppas på att kunna vända tillbaka lite då. Det känns faktiskt bättre att inte sova bort hela dagen. (Det trodde jag aldrig att jag skulle säga.)

Nu blir det läsning. Senare idag eller ikväll blir det Iksu och core.

Nöjd

Jag passade på att handla lite när jag jobbade idag:
 Jag är inne på rött just nu...

Jag kollade på det färdiga sommarschemat idag, och jag är mycket nöjd. Ska jobba vecka 26-32, och då ett par dagar varje vecka. Ganska lagom mycket tycker jag. Det verkar också som att jag ska få vara ledig både fredag och lördag stadsfestenhelgen, så det känns hur bra som helst. Ska dock jobba nästan alla andra lördagar...

Nu har jag just tryckt i mig lite middag och tänkte vila en stund innan det är dags för onsdagshäng. Top Model-final ikväll...spännande!

Storonsdagshäng

Efter många om och men, och ett par missförstånd, är nu plats för morgondagens onsdagshäng bestämt. Vi kommer att vara ett extra stort gäng i morgon, då vårt gäng ska slås ihop med Ylva, AK och Petra. Därför behövs också en plats som rymmer åtta personer. Vi har till slut kommit fram till att vi ryms bäst hos Jo-Hanna, som har två soffor och en fåtölj. Det bräcker alla andras sittplatser. Alla får ta med sig lite fika, så att det blir som ett knytkalas. Det kommer att bli mycket trevligt!

I morgon ska jag jobba mellan 13 och 17. Och på torsdag kommer jag att få lite lön. Med Glitter får man nämligen lön den 15:e. Värt!

Nu har jag balkongmöblerAlla som vill är välkomna att komma och mysa på min balkong. Synd den ligger i lite fel läge bara.

Dessutom skulle jag vilja ha en bänk till den, så att man kan rymmas lite fler. Någon som har en bänk till salu?

Jag fick även två krukor av Stina. Vad kan man plantera i dem?

Tisdag

Fick information om sommarkurserna idag. Jag tror att jag kommer att läsa idéhistoria och en kurs som heter "Religion och politik i USA" (i stället för den andra historiakursen). Båda kurserna examineras genom hemtentor, vilket känns riktigt skönt.

Träffade min granne Stina idag. Hon ska flytta och vill sälja sina balkongmöbler. Jag ska gå över och kika på dem senare idag. Det skulle vara perfa om jag kunde köpa dem.

Vad mer då...

Jo, min cykel är sär igen. Den drar åt vänster när man cyklar, så jag misstänker att styret är snett. Ska undersöka saken närmare.

Sitter på skolan nu och väntar på att Micke ska skriva klart sin samtalsanalys. Sen ska vi gå och kopiera boken "Skolan som politisk organisation" som ska läsas innan fredag. Jag tror att den kan vara ganska intressant.

Ikväll blir det bodypump kl 19.15.


Förresten

Om någon ska, eller känner någon som ska, köra en bil (typ en kombi) från Skellefteå till Umeå någon gång får man gärna säga till. Jag har hittat lite utemöbler hos farmor skulle passa bra på min balkong och behöver få hit dem på något sätt.

Det var allt.

Få saker gjort

Jag skolkade från föreläsningen som var i morse, trots att jag tror att den var ganska intressant. Jag kände att hela dagen skulle bli förstörd om jag skulle gå på den eftersom jag då endast skulle få cirka sex timmars sömn. I stället har jag tänkt försöka skriva klart analysuppgiften, handla mat (har ingenting i kylen) och träna nåt senare idag/ikväll.

Ja, det blir bra.

Bilder från igår

Igår var vi hos Lisa och Emil. Vi spelade spel och lekte musiklek. Det var riktigt trevligt, trots att mitt lag förlorade i både spelet och leken.

Lisa har köpt någon slags lip injection som ska ge fylligare läppar. Det är ett läppglans som börjar stickas efter ett tag, som jag förstod det. Tydligen är verkningseffekten inte så imponerande.


 Lisa innan hon smetat på lip injection.
 Lisa efter att lip injection har börjat verka. Jag vet inte om jag ser någon skillnad direkt.

Jag, Lisa och Anna drog sedan vidare till en annan fest där kusin Erik var. Den festen var inte så ösig, så vi gick till en annan fest där kusin Pär var. Där var det inte heller så mycket drag.
 Erik.
 Peter och Anette.
 Kusinerna!
 Jag och Pärtis.
 Pär och Micke på Station 8.
 Anna.
 Jag och Peter.
 Johnnie och Mattias! Kändiskåt som jag är var jag ju tvungen snacka lite med dem och ta en bild. Jag var nog lite pinsam.

Tack för igår allihopa!

Jag mötte Lassie

Det var kul igår! Träffade en massa kändisar ute på Station 8. Bland annat Johnnie och Mattias från Roomservice. Bilder på dem och annat folk kommer senare.

Idag ska jag hälsa på pappa och äta middag hos farmor. Hoppas att det blir något som går GI-anpassa. Om det inte går GI-anpassa så äter jag ändå. Jag vill inte ställa till besvär för min kära farmor.

17.30 åker jag tillbaka till Umeå.

Lördag - en sammanfattning

Jag vaknade första gången vid tio idag. Tänkte att jag bara skulle vila ögonen lite och vips var klockan halv tolv. Fick lite ångest så jag kompenserade genom att dra på mig träningskläder och jogga/promenera broarna runt.

Åt lunch med mamma. Gick på stan och försökte hitta en kalender, men det är tydligen hopplöst så här i mitten av året. Det slutade med att jag bara handlade parmesanost och sötningsmedel.

Ikväll ska jag äta fläskfilé och ädelost med mamma och Leif. Till efterrätt tänkte jag bjuda på GI-chokladkaka med vispgrädde. Efter det blir det vindrickning hos Lisa och Emil och efter det blir det Station 8. Vi ses där antar jag!

Talande katter och Rikard Palm

Kvällen har spenderats i sällskap med Anna och Lisa. Vi har sett youtube-filmer på talande katter och på Rikard Palm. Min favoritkatt var denna:

Rikard Palm var jag lite tveksam mot till en början. Nu tycker jag att han är hur grym som helst. Mitt favoritklipp på honom:


God natt.

Nya skor

Det blev ingen jeansjacka. Myrorna här i Skellefteå är ganska dåligt. Var kan man annars hitta en billig jeansjacka? H&M:s utbud har jag redan kollat.

Det blev dock ett par skor från Din Sko!

Sandalette


De var riktigt sköna så de funkar nog bra när jag jobbar. Nästa vecka ska jag jobba onsdag och lördag, så jag får prova då helt enkelt.

Fredag

Än så länge har jag inte gjort något vettigt idag. Förutom att fixa tabeller till min skrivuppgift då. Jag har tänkt åka ut till Myrorna och kika efter en jeansjacka, men först måste jag vänta på att mamma ska bestämma sig om hon vill följa.

Ikväll blir det häng med Anna. Kanske Lisa och nån fler också. Sandra är i Tärna i helgen. I morgon blir det fest. Jag och Anna är peppade och jag hoppas att Lisa ska bli det också. Vi är i alla fall ute efter en fest. Om någon vet var vi kan vara välkomna får man gärna höra av sig.

Sötkusin

Det blev ingen badminton ikväll. I stället har jag hälsat på storkusin Erik och hans fästmö(!!!) Emma. Jo, de har förlovat sig, fick jag veta idag. Förra helgen, på sin sjuårsdag, gjorde de det. Eller det var Erik, med ringar i beredskap, som frågade Emma om hon ville att de skulle förlova förlova sig. Och det ville hon ju såklart! Jag är jätteglad för deras skull. De är verkligen gjorda för varann.

Det var i alla fall en trevlig kväll. Det var länge sen sist vi träffades och catchade up. Erik visade bilder från sin USA-resa och vi uppdaterade varann om allt som hade hänt. Hur mysigt som helst.

Jag har verkligen de bästa kusinerna!

(När får jag komma och hälsa på dig då, Pärtis?)

GI - vecka 7 - dag 5

Jag känner mig som Anna Skipper här hemma. Mamma och Leif började med GI samtidigt som jag, men de har inte kört lika hårt. Och de har inte så stor koll heller, upptäckte jag nu när jag kom hem. Jag har rensat kylen på lättsockrad yoghurt, majs, sviskon och en massa annat. Tydligen vet de inte riktigt vad som har högt respektive lågt GI. Och mamma som har klagat på att hon inte har gått ner i vikt så mycket. Nu vet jag varför. Men jag ska allt få ordning på dem!

För min egen del går det ganska bra igen. Jag hade ju en liten svacka förut, men tålamod lönar sig visst och nu händer det grejer igen. Och jag känner faktiskt lite skillnad på kläderna, vilket ju gör att man blir ganska uppmuntrad.

Nu ska vi äta sweet chili-lax. En favorit.


Sen blir det förmodligen badminton med gamlers. Också en favorit.


Var vart (vars)

Jag brukar ju störa mig på olika språkfel lite då och då. Särskrivningar är ju en klassiker, likaså felanvändning av de och dem. Just nu stör jag mig otroligt mycket på felanvändning av var och vart.

Vad säger regeln?

Vid befintlighet används var.
Exempel:
Var bor du?
Var ligger boken?

Vid riktning används vart.
Exempel:
Vart ska du gå?
Vart flög planet?

Dessa vanliga konstruktioner är alltså felaktiga:
Vart bor du?
Vart ska vi ses?
FEL! FEL! FEL!

Men talspråket är ju som bekant fritt. Därför är jag trogen min Skellefteådialekt och säger vars för både var och vart. (Vars finns inte i skriftspråket.)

Då vet ni det!

En bra lyssnare

Jag läste precis i samtalsanalysboken att en bra lyssnare är en sån som inte hela tiden vill inflika "Det är precis som när jag..." när någon annan berättar något. Alltså att i stället för att lyssna på den andra hellre vill berätta om sina egna erfarenheter.

Både jag själv och många jag känner borde nog träna lite på det. Jag förstår inte riktigt varför man har ett behov av att berätta saker om sig själv när det är någon annans problem som ligger i centrum. Eller det kan väl vara bra att utbyta erfarenheter, men att berätta bara för att berätta är inte särskilt trevligt. Snarare egocentriskt.

Pump - tisdagar 19.15

Ikväll var jag med Ida, Johanna och Jo-Hanna på pump. Passet var riktigt bra; både jobbigt och roligt. Jag kommer garanterat att ha träningsvärk i morgon. Jag tror att vi alla var nöjda och vi pratade om att göra det till en tisdagstradition.

På hemvägen fick jag, Ida och Jo-Hanna vara med om lite kaninjakt. Eller alltså inte jakt, men vi hjälpte till att fånga en kanin som hade smitit. Efter det hade vi en trevlig pratstund i korsningen. Sånt där som man bara har på sommaren.

I morgon är jag ledig och hade tänkt börja analysera mig själv som samtalsledare efter dagens inspelning. Lite gruvsamt, men säkert lärorikt.

På tosdag åker jag hem till Skellefteå. Jag har haft hemlängtan i ett par veckor nu, så det känns hur sweet som helst. Jag stannar till söndag.

Provisorisk lösning


Tejp.

Kaffefontän

Nej, nu är det verkligen dags att skaffa en ny perkulator. Jag har haft problem med den ganska länge, då den har haft lös botten. Den har också lä(c)kt från nåt hål på sidan som jag inte har hittat. Men i morse hände en till grej. Knoppen som sitter längst upp släppte och det började spruta kaffe. Ja, som en kaffefontän alltså. Kaffe över hela köket blev det.

Hjälp. Hur ska jag klara mig tills jag får tag på en ny?

Sommaren

Fick veta idag att jag kom in på sommarkurserna som jag sökt. Jag ska läsa idéhistoria och historia A3. Kollade mina scheman och det såg helt okej ut. Inte många träffar alls.

Hur jag kommer att få jobba i sommar vet jag inte riktigt. Tjuvkikade lite på schemat och det verkar som att jag mest kommer att jobba vecka 26 och 27. Typiskt att det är just de veckor som Sara är hemma! Men jag kommer hem Stadsfestenhelgen såklart! Är ledig den lördagen och ska försöka byta bort fredagen också. Så det blir bra! Sen tror jag inte att jag kommer att jobba så mycket alls, så det får bli att jobba med sommarkurserna då. Och passa på att vara hemma endel i Skellefteå såklart!

En bild från förra sommaren:


Vilken grym sommar vi ska ha!

GI - vecka 7 - dag 1

Oj, är det verkligen sjunde veckan. Det känns inte så.

Man kan bli lite less ibland i alla fall. Särskilt när man inte har gått ner ett enda kilo sen man började äta mer kolhydrater. Jävulskt drygt. Men det ska tydligen vara "helt normalt", så det är bäst att bara köra på ändå, trots att det känns lite småjobbigt.

Jag är i alla fall pigg och glad nu (till skillnad från de första veckorna). Så att minimera kolhydratintaget igen är inte aktuellt. Jag mår mycket bättre nu. Och jag blir glad av alkohol! Viktigt.  

Det blev inte så mycket träning förra veckan, men i veckan ska jag köra på. Idag har jag sprungit på löpbandet och varit på core. I morgon och på onsdag får vi se vad det blir.

Kursstart

Idag hade vi introduktion till kursen "Makt och pedagogisk verksamhet". Vi blev indelade i basgrupper och jag hamnade med Micke och gothtjejen Lina, vars tyska man ska bränna ut en tysk serie till mig. Jag och Lina var i samma basgrupp under förra kursen också. När vi jobbade i datasalen visade hon sina bröllopsbilder för mig, Ida och Johanna. Hon kommenterade alla bilderna och när vi kom till en bild på en tjej sa hon "Och där är vår flickvän"... Snacka om att få tyst på blondisarna (Jag, Ida och Johanna). Det var kul. Hon är grym i alla fall.

Jag vet i alla fall inte vad jag tycker om den nya kursen än, men jag känner mig inte helt motiverad. I morgon ska vi filma oss själva när vi ska vara samtalsledare och sedan skriva en analys av samtalet. Det känns inte helt kul.

Nu: lunch, läsning av tysk bok, kanske lite sömn och möjligtvis träning.


Efter att ha sett reprisen av Top Model

Ja, alltså Heather var ju min favorit där i början, men både under förra veckans och denna veckas avsnitt har jag varit lite less på henne. Hon är ju lite socialt handikappad, och då spelar det som ingen roll hur snygg hon blir på bilderna. Det funkar som inte. Men jag tycker om henne ändå; hon är snäll och man tycker synd om henne.

Bianca är för bitchig (och inte min typ utseendemässigt) och Saleisha är för töntig och glad (dock väldigt snygg, och med en grym frisyr).

Däremot har jag börjat gilla Jenah mer och mer, och jag blev faktiskt glad över att hon fick stanna i stället för Heather. Jenah är både rolig, tuff och snygg. Jag tror att hon kan vara min nya favorit. Chantal gillar jag förstås också, men hon är inte lika intressant.


Ja, Jenah är min nya Top Model-favorit.

SMS-deklarerat

Nu har jag deklarerat. Försökte logga in och göra det med e-legitimation, men skrev fel kod tre gånger. Då gick det inte att logga in längre. Så jag sms-deklarerade i stället. Det var sjukt lätt. Man bara skickade ett sms och sen var det klart. Synd att jag inte har en massa pengar som jag kan få tillbaka innan midsommar bara. Nej, jag ska betala 95 kronor. Inte värt.

Idag blir det städning, träning och reprisen av Top Model.

Fort var det gjort

Jag tror att det gick helt okej idag. Jag jobbade ju bara i tre timmar, så så mycket kan man ju inte hinna ställa till med. Inte heller var det så mycket folk som igår vilket också var skönt.

Ikväll blir det att grilla hamburgare på Carlshem. Och jag ska äta bröd för första gången på typ sex veckor. Fullkorshamburgerbröd dock. Men det ska bli riktigt nice!

Jobba

Dags för dag nummer två på Glitter. Gårdagen var ganska galen. Det var riktigt mycket folk och fullt upp. Men det gick väl ganska bra i alla fall. Förutom när jag ställde till det vid betalning med presentkort och lite annat. Men Linnéa fick ordna upp det efter mig. Lite spännande var det också sista timmen när jag jobbade alldeles själv.

Hoppas att det kommer att gå bra idag. Jag har en känsla av att det kommer att vara mycket folk på stan idag också...

Bilder från Valborgs

Vi grillade på Nydala hos Linnéas klasskompisar.
 Linnéa och Felix.
 Olov och Jonas kom också dit!
 Ölin och Vinnéa.
 Linnéa med nån tjej som var där. Det är möjligt att hon heter Johanna.
 Dessa tjejer var också där. Ingen aning om vad de heter.
 Linnéa och Flex!
 Ylva, AK och Robin på Corona.
 Micke och Jo-Hanna.
 Jo-Hanna var full och glad. Och hon tyckte om Mickes t-shirt. :)
 Micke och jag.
 Haha...
 Robin och AK.
 Jag i 80-talsmake.

Kul var det!

I helgen blir det nog lugnt. Ska jobba med Linnéa både idag och i morgon vilket jag ser framemot! Det är första gången jag kommer att jobba "på riktigt" så det är lite spännande också.

Nästa helg blir det Skellefteå!

En bild från igår

Det blev en lyckad kväll igår! Orkar inte lägga upp bilderna nu. Tar tag i det i morgon. Men här är en i alla fall:

image1941