Happy valborgs!

...som vi brukar säga. =)

Jag kan inte sluta lyssna på "Lover I don´t have to love". Är egentligen en låt av Bright Eyes, men det holländska indierockbandet Bettie Serveert har gjort en cover på den som är helt fantastiskt bra. (Låten är för övrigt med i ett OC-avsnitt i säsong tre...)

"I want a lover I don´t have to love
I want a boy who´s so drunk he doesn´t talk"

Hehe.
Jag sov till klockan två idag

Tänkte bara påminna alla om att köpa biljetter till stadsfesten senast imorgon om man vill ha dem så billigt som möjligt. Nu kostar en tvådagarsbiljett 360 kr, men på tisdag höjs priset till 400 kr. Bara så att ni vet!

Just nu är jag peppad för imorgon. Blir grillning, badtunna och öl hos Glenn i Myckle. Det ska bli mycket trevligt. (Hoppas att Sandra och Glenn blir lika fulla som sist vi var där...)

STU101

Nu är resan till Kalmar bokad! Den 17:e maj kl. 07.00 bär det av. Vi har bara bokat till Stockholm och vet inte riktigt hur vi ska ta oss till Kalmar därifrån. Vi har inte heller bokat hemresan, men vi hoppas på att få köra upp en bil till Annas pappas bilfirma. Hoppas att det löser sig. Annars får vi flyglifta eller nåt. Hursomhelst måste jag veeerkligen komma igång med c-uppsatsen nu är det är spikat att vi ska fara.... Drygt.

Ikväll har vi haft besök av mormor och morfar. De kom hem från Cypern förra veckan, där de varit sen nyår, så det var kul att träffa dem. Och jag plockade mormors ögonbryn som vanligt. Hon har fått mig att lova att jag ska fortsätta med det, även efter hon åkt in på hemmet och blivit gaggig. Hon är söt min mormor.

Har en lektion + en massa planering imorgon och sen är jag ledig fram till nästa onsdag. Vet inte vad jag ska göra med all denna lediga tid, men borde ju som sagt komma igång med uppsatsen....men vill göra nåt kul också! Känner mig lite lätt uttråkad.


Shit pomfritt

Oh my god. Googlade på "eliste blogg" och hamnade här: http://people.tribe.net/eliste . Lägg noga märke till stället hon skriver att hon bor i under "about me". Sjuuuukt. Jag blir rädd. Det är typ jag när jag är 36.

Lite roligt var också att det var mest andras bloggar (typ Idas, Annikas och Olovs) som dök upp när jag googlade.


Jag ska börja skriva såhär

Eilngt en uneörnskding på ett engskelt uivtnierset så seplar det inegn roll i viekln odrnnig bksotrnävea i ett ord står i, det enda som är vtikigt är att fsötra och ssita bavstoken såtr på rtät patls. Rseetn kan stå hlelur om blluer och man kan ädnå lsäa tetxen uatn porbelm. Dttea broer på att vi itne leäsr vjrae bkosatv för sig, uatn odern som hlehet.


Herregud ändå

Alltså. Imorgon ska jag ha lektion med mina tvåor om realismen. Det är den enda lektionen de kommer att ha om realismen så den bör därför vara ganska omfattande. Problemet är att jag nu, 18.30 dagen innan, inte har läst på särskilt mycket om realismen. Jag vet inte hur jag ska lägga upp lektionen, hur jag ska introducera epoken, vilka texter eleverna ska läsa eller vilka övningar de ska göra. Imorgon ska jag dessutom ha lektion med treorna också, som ska förberedas inför det nationella provet som är på onsdag. Inte heller detta har jag förberett.

Så varför sitter jag och bloggar istället för att göra något nyttigt? Det måste antingen bero på att jag gillar ångestfylld stress eller att jag är lat. Och jag vet vilket av alternativen jag skulle lägga mina pengar på.

Jullan

image21

Ska alldeles strax iväg på fest. Men innan det måste jag bara säga att jag älskar Julie Cooper! Hon är fan bäst i hela OC. (Förutom Seth förstås. Men det är ju underförstått.) Så. Då har jag fått det sagt!

Vääärt

Yeees! Var just in på skatteverkets hemsida och såg att jag ska få tillbaka 4300 kr på skatten! Sommaren är räddad! Har ju inget sommarjobb och hoppas att jag ska komma in på de sommarkurser jag sökt på universitetet och i så fall får jag ju pengar från csn iaf. Men de där skattepengarna var ett väldigt välkomnat tillskott i kassan!

Är ledig idag och har mycket som jag borde göra. T ex förbereda inför lektionerna nästa vecka och börja fundera lite på c-uppsatsen (som för övrigt ska skrivas veckan då jag ska till Kalmar...)... Skulle vilja träna också så det ska jag nog göra snart. Har träningsvärk sen boxen i onsdags och den kan nog bli bättre om jag tränar lite lugnt idag.

Vet inte riktigt vad som händer i helgen, men tror det blir någon slags utgång imorgon iaf. Jag och Anna pratade löst om bio ikväll men det verkar inte som att det går så mycket bra, i alla fall inte som vi båda kan tänka oss att se. Så vi får se vad som händer ikväll. Är hursomhelst skönt med helg.

Nu: Friskvårds

We´re going to Kalmar!

Sara har bjudit oss till Kalmar 17-20 maj och jag, Anna M och Linnéa har bestämt oss för att åka. Det ska tydligen pågå någon "kvastkamp" i Kalmar den helgen, och man måste vara med i ett lag för att få vara med på alla aktiviteter. Då Sara redan har ett lag har hon fixat så att vi kan vara med i ett lag med sex datakillar, som hon kallade dem. De ville gärna få tre norrlandstjejer i sitt lag och det tackar vi för! Nu håller vi iaf på kolla flyg ner till Stockholm och tåg eller buss därifrån till Kalmar. Ser ut som att det ska gå lösa. Det ska bli skitkul att få se hur Sara har det där nere och spendera en hel helg med diverse kvastkamper och festligheter (o ja!).

Praktiken har gått bra i veckan fast det är alltid väldigt mycket att göra. Tog en kortdag idag, men annars sitter vi på skolan ca 8-17 varje dag. Min handledare är borta imorgon så jag och Linda (min klasskompis som jag har praktik med) ska vikariera för henne på en svensk- och en engelsklektion. Svensklektionen skulle vi haft i vilket fall som helst, men engelsklektionen känns lite konstigare att hålla i. Jag menar, jag ska ju bli svensklärare. Jag kan väl ingen engelska. Eleverna ska iaf göra några övningar med oregelbundna verb, och det tror jag väl att jag ska klara. För visst heter det sing-sang-sung, cut-cut-cut och drink-drank-Elin en lördagkväll?

Box med Anna ikväll!


Grattis bloggen 1 år!

image20

Idag fyller bloggen 1 år. Den förväntar sig många grattishälsningar och presenter av sina läsare och kommentatorer. (Ni som bara läser bloggen och inte brukar kommentera har här en chans att ge er till känna!)

Under sitt första år har bloggen publicerat 101 inlägg, 19 bilder och fått 171 kommentarer. Den som skriver den 200:ade kommentaren ska förresten få ett pris har jag tänkt.

Nu ska jag och bloggen fira med tårta!


Inlägg nr 100!

Detta är mitt hundrade blogginlägg! Och på måndag fyller min blogg ett år. Hade tänkt vänta med det hundrade inlägget tills på måndag, men kan inte hålla mig.

Har shoppat som en tok de senaste dagarna. Har tagit pengar från min "möbelkassa" och köpt jeans och skor. Bland annat. Så om jag inte har råd att köpa möbler när jag ska flytta ska jag tänka att iaf hade nya kläder i april. Lätt värt det.

Då Annikas katt har bestämt sig för att föda sina ungar snart, blir det ingen fest där ikväll som planerat. Men ska åka och hälsa på Linnéa istället, så det blir Umeå i alla fall. Blir lite grillning och mys ikväll (kanske en lättare utgång, vad som nu menas med det) och fest imorgon. Så det ska bli trevligt! Har inte gjort mycket i veckan och ser framemot att komma ut lite.

Trevlig helg allihopa och grattis på 23:årsdagen Lisa!

Tjejor

image18

Då jag inte kan lägga upp några bilder på pixbix kommer ett smakprov från helgen här! Fina tjejer alltså! =)

Bara för att se hur jag ligger till hos Bostaden anmälde jag mig på två lägenheter igår. Hamnade bland de åtta bästa, trots att det var över sextio intresserade på en av lägenheterna, så det kändes bra! Känns skönt att veta att jag ligger bra till både hos Bostaden och hos Skebo, beroende på hur jag väljer att göra i höst.

Än så länge har jag inte gjort något vettigt under påsklovet och jag befarar att det kommer att fortsätta på samma sätt. Men skit samma. Det är skönt att vara ledig.

Umeå - Skellefteå: 1 - 0

Blä, vad jag är less på Skellefteå. Har varit jättekul att träffa tjejerna i helgen, men Skellefteå har inte bidragit det minsta till att göra helgen rolig. Jag och Skellefteå är inte vänner just nu och fortsätter det såhär blir det Umeå i höst. Allvarligt.

Hade tänkt göra mitt påskalbum på pixbox igår, men då visade det sig att jag bara har 100 MB kvar att lägga upp bilder för den här månaden. Har fotat som en galning i helgen så jag har bilder för nästan 200 MB. Vill lägga upp alla på samma gång så jag måste nog vänta tills jag får tillräckligt med utrymme att göra det. Lite tråkigt.

Såg elva avsnitt av OC igår. Sjuuukt. Det är ungefär åtta timmar. Känns som att det kommer blir fler i veckan också. Har ingen aning om vad jag ska göra. Har lite förberedelser inför lektionerna nästa vecka, så det ska jag försöka göra bort iaf. Borde börja fundera på uppsatsen också, men det kommer jag inte att göra. Så det blir nog en väldigt lugn vecka.

Måste ta mig ut ur lägenheten nu så jag ska gå och handla lite.

Happy påsk

Kom just mätt och belåten hem från påskmiddag hos farmor. Ska snart iväg med tjejerna till Anna där vi ska mysa ikväll. Bowlade igår och det var riktigt nice. Anna L-S var typ huuur bra som helst. Alltså seriöst, tjejen fick 300 poäng på två serier. Hur sjukt är inte det? Tog en massa bilder och ska ta många imorgon också, så att jag kan göra ett påskalbum på min pixbox sen.

Fest imorrn!

Avvaktar lite

Jag tog inte lägenheten. Kände mig för osäker och känner att jag lika gärna kan avvakta lite. Går bra att bo hos mamma och har som sagt ingen panik att flytta precis nu. Förhoppningsvis har jag gjort den som får lägenheten glad iaf! Är dessutom bra att veta att jag ligger bra till hos Skebo, så att jag förhoppningsvis kan få nästa lägenhet jag blir intresserad av.

Idag har jag sett två teaterföreställningar: "In a dark and northern place" och "Fröken Julie". Jag känner verkligen hur kulturell jag blivit.

Eftersom jag är för lat för att lämna igen böcker i tid har jag en skuld hos Stadsbiblioteket på 46 kr. För lat är jag även för att avboka mina träningstider när jag är för lat för att träna, vilket innebär att jag har en skuld på Friskvårdskompaniet på 50 kr. Mitt träningskort är spärrat och jag kan inte boka, så jag måste betala den skulden.

Sara kommer hem från Kalmar idag och Linnéa och Anna LS är hemma från Umeå i helgen och jag ser verkligen framemot att träffa alla! På lördag blir det utgång med nästan hela tjejgänget och det ska bli jättekul.

Efter imorgon: påsklov och uppsatsskrivning. Påsklov blir det garanterat. Får se hur det går med det sistnämnda.

Beslutsångest!

Har just fått veta att jag får lägenheten om jag vill ha den. Hur ska jag göra??? Jag är verkligen helt kluven! Jag har ju som inte direkt nån panik med att flytta just nu och jag kan spara ihop lite pengar om jag bor hemma ett tag till. Men samtidigt var lägenheten helt okej och läget är bra, så man vet ju inte när en annan lika bra eller bättre lägenhet dyker upp. Måste ringa imorgon bitti och säga hur jag ska göra... HJÄLP!!! Jag har inte en aning om hur jag ska göra!

AIK!

Skellefteå vann just över Rögle och får spela i elitserien nästa år också! Kul!

Helgens roliga citat: "Kvinnor är från Venus och män är på Statoil". Så klockrent!

Måste bestämma mig tills imorrn om jag är intresserad av lägenheten eller inte...svårt. Hoppas jag kommer till insikt i natt.

Imorgon ska vi ha lektion om Sara Lidman och jag måste spendera kvällen med att läsa på. Dryyygt. Jag är trött.