Helgen

Ännu en galen och rolig helg. I fredags på dagen hängde vi lite i Lindellhallen. Provade mustascher och så vidare.


Ljus mustasch...


...eller mörk? Personligen tycker jag att den ljusare ser mer naturlig ut.

Sen blev det EPP på Corona.


Mirja, Charlotte och Brian.


Orlaith och Lorraine.

Sen hade vi förförfest hos Brian innan vi drog vidare till en korridorsfest och sedan hängde på Corona i cirka 5 minuter. Inga kommentarer mer där.


Albert, Kamila och Danielle.


Vi spelade Lips.


El-friday.

Igår var jag på Micke och Marias examensfest, som var väldigt trevlig! Jättekul att träffa allla. Tyvärr kom jag inte ihåg att ta så många bilder.


Fina Maria och Ida.

Efter det blev det ett nytt försök på Corona, vilket gick lite bättre än i fredags. Idag är jag helt slut efter helgen. Jag behöver vecka.

Grillning

Igår hade vi grillning med buddygruppen. Jag och Frida tog tyvärr på oss att vara ansvariga för detta och var därmed tvungna att skotta fram grillplatsen.Bra jobb, Frida!

Sen grillade vi korv med bröd.

Efteråt hade jag lite volymproblem med håret. Min snälla vän Frida skrattade åt mig.

Ikväll blev jag och mina jobbarkompisar bjudna på middag på Tapas. Fantastiskt gott var det och jag har nog aldrig beställt så dyr mat tidigare. Man måste ju utnyttja läget!

I morgon är det jobb som gäller. God natt.

Blondinbellas föreläsning

Idag hade Blondinbella föreläsning på universitetet och jag, Annika, Ida och Frida (och några hundra andra) var där och lyssnade. Hon berättade om sin blogg, sina företag och om hur man blir framgångsrik. Det var väl egentligen inget nytt, om man har läst hennes blogg ett tag.
Jag tycker att hon var en duktig föreläsare som var rolig att lyssna på och fin att se på. Efteråt var det frågestund och jag vågade till och med ställa en fråga. Hon fick några frågor av typen "Det är din pappa som sköter dina företag va?", vilket jag bara tycker var onödigt. Sticker det så mycket i ögonen att se en ung, snygg, framgångsrik och extremt ambitiös tjej föreläsa behöver man väl inte gå dit. Men de gick väl dit bara för att få trycka till lite grann.

...och lite mer partybilder

Har mest varit partybilder här den senaste tiden. Jag skyller på att det är så fullt upp med buddyprogrammet nu i början och det ska nog lugna ner sig med festandet snart. För min hälsas skull hoppas jag nästan det. Men vi har jäkligt kul i alla fall!

I lördags hade vi förfest med buddygruppen i Gröna Villan på Nydala.


The best buddy group!


Vi lekte hela havet stormar och Frida vann.


Gissa kändis-leken.


Ena laget.


Andra laget.


Ett glas åkte i golvet.


Norsk karaoke.
Ute på Rex!
 
Orlaith och Lorraine.


Lorraine och jag.


Jag och the irish girls!

Gårdagen

Igår var det veckans tredje fest och först var jag, Johanna, Jo-Hanna, Annika och lite annat folk hemma hos Ida och Jens och spelade lite spel och drack vin och öl.

 Jo och Jo.
 Syn-Ank.

Sen drog vi på party hos Brian där hela hans rum var fyllt med utbytesstudenter. Frida och Johan kom också dit sen gick vi alla till Corona.

 Tjejerna på dansgolvet!
 Jo i dimman!

Kvällens roligaste sms är i alla fall, helt utan tvekan:
"Jag blev full och gick hem. Jag älskar dig. Upp och krå:n jag hjä ta han fransmannen någon dag. Om jag inte får han *killnamn* för han är så rolig på sex."

Tack för det, kära du!

Nu ska jag snart iväg till Nydala för att förfesta med min buddygrupp och sen ska vi på International pub på Rex!

Har varit på EPPNu är det fredag.

Min profilsida ser helt crazy utNu får de ge sig, de här utlänningarna.


Andra kvällen

Igår var det nästa aktivitet med Buddygrupperna. Vi träffades i Lindellhallen och gick sedan ut i snön och lekte lekar.


Några hundra utbytesstudenter och buddiesar.Vi fick de absolut mest ansträngande lekarna - snörugby och snöfotboll.


Grupp 3 gjorde ett mycket bra jobb!

Efteråt drog vi till en förfest med en annan buddygrupp och efter det gick vi till NH.

 
Jag och en utbytesstudent på NH.


Min buddy Brian och två personer som jag glömt bort namnet på.

Det är verkligen inte lätt att hålla koll på alla namn, speciellt när man inte ens vet hur de ska uttalas. Utbytesstudenterna har lite svårt med mitt namn också och jag kallas nu mest för Alien. Det kan jag väl gå med på?

Första kvällen

Igår fick vi äntligen träffa utbytesstudenterna som vi har i våra buddygrupper och det visade sig att vi är drygt 30 personer i vår grupp. Nationaliteterna är blandade och de kommer från Pakistan, Irland, Tyskland, Ryssland, Polen m.m. Det var i alla fall väldigt trevligt att träffa alla och alla byddygrupper gick sedan till Krogen Krogen där vi fick snacks och drack öl. Sen blev det en tur hem till några irländare för att dricka lite vodka och sen tillbaka till Krogen Krogen för att dansa i sinne. Och jag lyckades undvika karaoken! Bra gjort där, Elin.


 
Frida styrde upp en lek på vägen till Krogen Krogen.


Grupp 3!


På dansgolvet.


Party-irländare.

Ikväll blir det lekar i snön och kanske en tur till Origo efteråt!

Galet

Puh. Har varit på universitetet i 12(!) timmar idag och är nu äntligen hemma. Vi hade kursintro till CK3, där vi fick info om schema, basgrupper med mera. Positivt är att jag hamnade i samma basgrupp som Johanna och att kursen verkar relativt lugn, i alla fall om man jämför med alla tyskkurser jag har läst. Negativt är att jag inte är intresserad av kursens innehåll för fem öre. Känns dock skönt att de flesta som jag läser med också är inställda på att vi ska göra så lite som möjligt, så länge vi klarar kursen.

Senare idag träffade jag och Frida buddygruppen som vi är gruppledare för. Vi bestämde aktiviteter för de kommande veckorna och jag insåg hur fullt upp jag kommer att ha det framöver. Bara i veckan ska vi: träffa våra internationella studenter och gå på Krogen Krogen i morgon, leka snölekar med studenterna på onsdagkväll, ha team building på lördag dag och gå på international pub på Rex på lördagkväll och gå på Skogis på söndag. Jag som redan är dödstrött.

Dessutom ska jag jobba i morgon och skicka in en färdig uppsats på fredag. Hjälp.

Damn

Både Jan och Knut hade namnsdag förra veckan och jag och Frida missade detta. Så fruktansvärt klantigt.

Jag tröstar mig genom att titta på den här bilden:

 Tja.


Helgen

Nu är jag tillbaka i Umeå igen efter en lagom trevlig helg i Skellefteå.

I fredags var jag bara hemma med familjen och såg Baksmällan. Detta resulterade i en mycket hemsk dröm som handlade om att jag vaknade upp dagen efter en hård partykväll och hade en stor tatuering från axeln ända ner till handen. Tatueringen föreställde Brad Pitt som var utklädd till apa. Snacka om att jag var lättad när jag vaknade upp och insåg att det bara var en dröm.

Igår firade vi mamma som fyllde år. Anna och Malin kom och joinade oss på kalaset och vi drack öl och spelade en musiklek med mina släktingar. Efter det blev det utgång på Station 8 (inte för mina släktingar tack och lov) där allt var precis som det brukar.

Idag var jag tvungen att åka till Umeå ganska tidigt eftersom jag och Frida ska vara buddysar åt utbytesstudenterna den här terminen och hade första träffen med alla andra gruppledare idag. Nästa träff är i morgon 07.30. Skoj. Sen kommer vi att ha träffar nästan varje kväll den första veckan och jag kan gissa att det blir en hel del festande. Buddyprogrammet har nämligen ett avtal med alla studentpubar som innebär att i alla fall en pub ska vara öppen varje kväll under de första tre veckorna. Ajaj.

Jag är också skiv?

Jag håller på att tömma min gamla mobil på bilder och annat som jag samlat på mig under åren. Har ett oändligt antal sms som jag vill kolla igenom och radera. Mina favoritsms finns dock i utkorgen, dvs de sms som av någon anledning blev ivägskickade. Vilket kanske var lika bra. Här är mina favoriter:

Till Frida:

"Ja"
"Fast nu blir det lunch så e"
"Mysko. M"
"Nu ringer ingela till tyskland!"
"Jag är också skiv?"
"Jag"
"Nea"
"Nu har jag fått en elvisp!"
"Typiskt. Var är du?"

Till okänd:

"Hej"
"017635309868"
"Aber jetzt hier, nein"
"Flim"
"Är du Rügen"
"Är du se"
"Min dator"

Jag kommer dock inte att orka lägga upp mina favoritsms från inkorgen, vilket jag gjorde
sist jag bytte mobil, för ganska precis två år sedan. Fy fan vilket jobb det var.

Äckelgubbe

Jag hann hämta ut min nya mobiltelefon innan jag satte mig på bussen till Skellefteå. Jag satt och lekte med den hela vägen, eller rättare sagt tills jag började bli antastad av karln som satt bakom mig i bussen. Han sträckte fram handen mot mig och försökte ta på min arm och sen började han knuffa i mitt ryggstöd. Jag blev helt ställd och visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag försökte mest sitta så långt bort som möjligt, så att han inte skulle få tag på mig och han fortsatte att försöka ta på mig. Nu i efterhand är jag mest förbannad och funderar på att söka upp honom och gå Lisbeth Salander on his ass. Bokstavligt talat.

Men det var ju mobilen jag skulle skriva om. Det är väldigt ovant, både att ha en Samsung och att ha touch screen. Att skriva sms är ett helvete utan dess like. Så om ni får helt oförståeliga sms av mig, så vet ni varför. (Hur det ska gå på fyllan vill jag inte ens tänka på.) I övrigt är jag mycket nöjd. Den är så fiiin.


Torsdag

Tenta i morgon då. Det har jag helt förträngt ikväll och roat mig med andra saker i stället. Med Facebook och ett visst ägg till exempel. Men inte tillsammans. Usch.

På lördag fyller min mamma år, så jag antar att det är min dotterliga plikt att åka till Skellefteå i helgen. Hade ju varit skoj att stanna i Umeå och tentafesta lite, men nej, det blir det inget av. Får ge Station 8 ett besök i stället kanske. Då blir Marklund nöjd i alla fall.

Innan jag åker till Skellefteå ska jag i alla fall hämta ut min nya telefon. Tidigast kl 16 i morgon finns den att hämta. Det sög ju också eftersom jag hade tänkt åka med bussen kl 16. Men här kompromissar jag inte. Telefonjäveln ska med till Skellefteå.

Sen var det nog inget mer.

Elin och Frida skriver uppsats
Ja, jag önskar att allt hade varit i sin ordning och att vi hade haft vinglas i händerna i stället.

Frida är elak

Först publicerar hon det här. Sen säger hon "Kan du sluta vara så ful i min närhet?". Och till råga på allt vägrar hon shut the fuck up angående "Kompositaglieder", "fiskfärs" och "flaskbärs".

Ta mig härifrån...

Mobil på väg

Äntligen är min nya telefon skickad från Webhallen, där jag beställde den ifrån. Jag borde alltså hinna få den innan helgen. Spännande.

Jag ser väldigt mycket fram emot att få nya snoozeljud. Inte konstigt att jag är less på pipet jag har nu, med tanke på att jag hör det minst sju gånger varje morgon. (En härlig start på dagen!) I ett försök till att ta mig upp utan att snooza alltför många gånger har jag de senaste dagarna experimenterat med snoozetiden, för att komma på den optimala tiden mellan alarmen. Jag har testat allt mellan två och elva minuter och än så länge inte hittat den optimala snoozetiden. Hm.

Lindellhallen by night

[19:49:15] Elin: (beer)
[19:52:11] Elin: blus
[19:52:16] Frida: bus
[19:52:24] Elin: grus
[19:52:30] Frida: mus
[19:52:34] Elin: sus
[19:52:37] Frida: lus
[19:52:42] Elin: rus
[19:52:45] Frida: hus
[19:52:52] Elin: nus
[19:52:59] Frida: dus
[19:53:04] Elin: snus
[19:53:15] Frida: ljus
[19:53:38] Elin: brus
[19:54:32] Frida: krus

...

[19:56:15] Elin: filus

Vad jag saknar idag:

 Lindenpark.
 Alla människor.
 Weihnachtsmarkt.
 Staden.
 Ölen på Studentenkeller.
 Bästa kebaben.
 

Fan.


Dagens slutsats:

Ich bin.
Du isst.

Nu går jag hem för dagen.


Dagens nostalgibild


"Läget då? Själv har man just köpt ett par nya solbrillor. 2800 pix kosta dom."

Anna, Linnéa och Marie på Peddan in park, maj 2009.

Helgen:

Spelat otaliga timmar Super Mario med Ida, Johanna och Annika.
Drömt om fienderna i Super Mario.
Jobbat.
Sjungit karaoke med Johanna på Schlagerklubben.
Blivit filmad när jag sjöng karaoke på Schlagerklubben.
Haft lite papp-psyke.
Inte städat bort julpyntet.
Blivit "åksjuk".

Bra helg!


Ambitiösa tjejer

Värt att släpa med mig dator och kurslitteratur till universitetet och sitta här och slösurfa i stället för att göra det hemma. En tröst är i alla fall att Frida gör lika lite vettigt som jag här i Lindellhallen:

Elin: Skicka länken till den där bloggen då.
Frida: Men vänta. Jag sitter och kollar på nån porrfilm.

Oookej. Ledsen att jag störde.

Svininfluensan här hemma

Det verkar som att några av mina blommor har fått svinis i jul, för så här hängiga såg de ut när jag kom tillbaka till Umeå.Återupplivningstips, någon?

Bilder som Frida har sparat på min dator:Slusats: Frida gillar sin systerson Walter, Lady Gaga och ICA-bananer med ansikten (eller så har hon bara en mycket märklig pojkvän).


Bra tänkt

Att festa igår alltså. Hade tänkt ta det väldigt lugnt med tanke på att jag ska åka tillbaka till Umeå idag. Men det var ju lättare sagt än gjort. Nu är jag så seg att jag inte vet hur jag ska lyckas ta mig iväg. Men det är bara att bita ihop. Bakis har man ju varit förr, så det är ju inget nytt direkt. Det var en lustig kväll i alla fall. Har bara en bild från igår, men den har jag inte tänkt lägga upp. Ha.

Nattens låt


Det tar sig

Jag skulle egentligen skicka in det jag skrivit på min uppsats kl 14 idag. Kl 15 fick jag ett sms av min lärare som undrade om den var på gång.

Fördel med att bara vara två personer i klassen och ha en relativt nära relation med sin lärare: Man behöver inte bry sig så mycket om deadlines samt att man får låna läraren i frågas resväska när man åker till Tyskland.

Nackdel: Man blir latare än vanligt och läraren har ens telefonnummer.

Nu, efter att ha skickat in det jag har skrivit, blev jag i alla fall obeskrivligt lat, trots att jag fortfarande har mycket jobb med uppsatsen kvar. Men det skjuter jag upp och roar mig med lite högklassig kultur i stället.

Det börjar faktiskt ta sig på nöjesfronten igen. Jag och Anna såg Sherlock Holmes på bio i söndags och den var grymt bra och underhållande. Dessutom har Paradise Hotel börjat om efter juluppehållet och jag är fortfarande helt mållös efter gårdagens dubbelavsnitt. Nästa dubbelavsnitt är ikväll och jag kan knappt vänta. Och som om inte det vore nog har jag också börjat se Mad Men. Jag behövde en ny serie att se efter Entourage och denna verkar vara en värdig ersättare.  

I morgon bär det av till Umeå!


Nyårsbilder

Nyårsafton(en) firades hemma hos Malins föräldrar i Ursviken. Jag och Anna satt i lekkommittén och skulle därför inte behöva bry oss om handling och matlagning. Det slutade ändå med att vi fick det kämpiga jobbet med att trycka på ostkrokssmulorna på förrätterna. Dessutom var det visst någon som hade glömt klyftpotatisen hemma. Ingen ordning. Våra lekar blev i alla fall lyckade och jag fick även agera trollkarl med mina korttricksskills under kvällen.

 Anna och Anton fixar maten.
 Veronica och Malin.
 De olika lagen kämpar med mitt och Annas quiz.
 Sen behövde vi få i oss lite alkohol och vad passar då bättre än ölspelet?
 Nedräkning till tolvslaget...
 ...skål!


Nyårsgänget Nicke, Veronica, Johan, Malin, Martin, Anton och Anna.

Senare på natten fick vi skjuts till stan av en vänlig själ. Vi hängde en stund på Max och observerade tonåringar och sen gick vi halvvägs till en efterfest i kylan innan jag tappade känseln i mina ben och gick hem. På vägen hem kom jag på mitt nyårslöfte för 2010: att klippa håret och skaffa ett jobb.

Beställd!Lovely.


Dagens nostalgibild


Infinity 2008.

Ingen ursäkt längre

Jag är ju verkligen bra på att bygga på min uppsatsångest genom att göra andra saker än att skriva. Jag har till exempel sett klart alla säsonger av Entourage och känner samma tomhet som jag alltid gör när jag sett ut en serie. Denna gång är det mest en viss Ari Gold som jag kommer att sakna. Det är verkligen inte hälsosamt att bli kär i tv-seriekaraktärer.

Jag har dessutom spelat en hel del på mitt nya datorspel Cities XL som går ut på att man ska bygga städer. Det var verkligen beroendeframkallande de första timmarna, men nu när jag har fått kläm på hur man ska göra är det inte riktigt lika kul längre. Som tur är.

En annan grej som tar upp mycket tid är att prisbevaka och sukta efter Samsungs Ultra touch-mobil som jag vill ha. Tyvärr var jag inte tillräckligt snabb för att köpa den på OnOffs mellandagsrea för tusenlappen billigare än på alla andra ställen så den hann ta slut där och nu vill jag bara att den ska bli lika billig någon annanstans så att jag kan köpa den där i stället. Det går dock lite dåligt. Så typiskt när jag verkligen har bestämt mig för att det är den jag vill ha.

Nyårs var förresten en hit. Jag ska lägga upp bilder sen. Och i morgon blir det fest med Marklund igen! SEN ska jag ta tag i uppsatsen.