Det verkar som att Anna kan vinna fikat!

Kul att så många har gjort mitt quiz! Och vad duktiga ni är. Bäst är dock Anna som fick 100 % rätt. Inte helt oväntat kanske. Linnéa gjorde också bra ifrån sig med endast ett fel.

Rank Info Score

#1

Anna MarklundAnna Marklund
Test taken Nov 30

100%

Delete Score View Answers

#2

Linnea EngmanLinnea Engman
Test taken Nov 30

93%

Delete Score View Answers

#3

Malin BerglundMalin Berglund
Test taken Nov 29

81%

Delete Score View Answers

#4

Lisa LundströmLisa Lundström
Test taken Nov 30

75%

Delete Score View Answers

#5

Sandra LöfstedtSandra Löfstedt
Test taken Nov 30

75%

Delete Score View Answers

Tycker att topp 5 verkar stämma ganska bra.  Bra gjort, tjejerna mina!

Efter

image1228

Who the hell is that?

Hinner inte skriva nåt om saken just nu, för nu är det EPP som gäller!

Vad tycker ni om håret?

Före

image1227

Jag är aningens nervös.

Elins ego-quiz

Jag har just gjort "Elins ego-quiz" på Facebook. Lite blandade frågor om mig. Gå in och gör testet! Den som får flest rätt ska jag bjuda på fika.

Do it!Ställningen är för tillfället följande:

1. Malin - 81 %
2. Ida - 56 %
2. Jens - 56 %
3. Ylva - 50 %
4. Anton - 43 %


Hur ska jag kunna somna nu? Jag brukar ha tillräckligt svårt för att somna när jag inte ska totalförändra mitt utseende nästa dag...

I morgon blir jag brunett

Morgondagen kan bli hur bra och rolig som helst. Den kan också bli hur jävla dålig som helst.

Det är alltså i morgon jag ska klippa mig och färga håret mörkt. Hur fortsättningen av dagen kommer att se kan utspela sig i två olika scenarion: om håret blir bra och om håret blir dåligt.

Om håret blir bra:
EPP efter klippningen.
Bastu och öl med Linnéa, Marie och Stina i min (och Stinas) källare.
Förfest hos mig eller Stina.
Husfest i Annas korridorshus på Berghem kl 21. (Alla får följa!)
Utgång?

Om håret blir dåligt (och det ska bli ganska jävla dåligt om jag ska skippa en fest):
Mössa på bussen hem.
Ligga i soffan och snyfta hela helgen.

Hoppas att det blir bra alltså!

Det här med sport kan ju inte vara nyttigt alltså

Förra veckan när jag spelade innebandy fick jag ont i fotlederna.
Idag sträckte jag mig i ljumsken och kan knappt gå.
Ska det vara så här va?

(Oj, tyckte mig höra nåt som säger att det är bra med lite uppvärmning innan man sätter igång och spelar med full fart. Ja...det kan väl stämma förstås.)

Nu: onsdagshäng hos Annika.

Fortfarande ganska blank

Min lärare tyckte att det skulle vara en bra idé att skriva om bloggar i uppsatsen. Personligen är jag lite tveksam. Jag vet inte riktigt vad jag skulle inrikta mig på i så fall och dessutom känner jag mig lite less på hela bloggrejen. Å andra sidan är jag ganska insatt och kan mycket om ämnet. Så jag vet inte riktigt.

En annan idé är att analysera språket i en bok utifrån något perspektiv. Då skulle det ju vara bra med en bok med ett speciellt språk på något sätt. Någon som har ett tips? Har funderat på Jens Lapidus Snabba cash eller Jonas Hassen Khemiris Montecore men känner mig inte helt nöjd med alternativen.

Hur ska detta gå?


Molly Sims

Sov en stund på soffan tidigare idag. När jag vaknade kom jag på att jag drömt att jag fick välja en av tjejerna i Las Vegas att ligga med, och att jag inte kunde bestämma vem jag skulle ta. Väl vaken är det ju solklart!

                                                  

Vem skulle ni välja...

  

Sam, Delinda eller Mary?

Juldagbiljetter till Station 8

På måndag 10.00 släpper Ticnet biljetterna till Juldagen på Station 8. De kommer nog att gå åt ganska fort, så kom ihåg att boka så fort som möjligt!

Jag längtar redan!

Projektuppsats?

Jaha. Man kanske skulle bestämma sig om vad man ska skriva projektuppsats om då. Vill verkligen skriva om något som har med språk att göra (något med satsbyggnad vore ju kul!), men det känns inte som att vi har arbetat med så mycket språkligt som jag tycker är intressant den här terminen. Och inte har vi fått så bra tips på språkämnen heller. Jag hoppas på att morgondagens föreläsning ger lite intressanta uppslag.

I värsta fall får jag väl skriva om bloggar. Och om hur jag i min blogg för det mesta skriver subjektslösa meningar och "satsfragmenterar" hela tiden. Som i den här meningen. Känns inte som att jag kan klämma ut 15 sidor om det dock.

Tips mottages gärna i alla fall.

Lägenhetsvisning

Missa inte visningen av Sandras lägenhet i morgon, tisdag, 18.30 - 19.30 och onsdag 19.30 - 20.15. Fältjägarvägen 43 A.

EKG!

Idag har jag och Linnéa lärt oss att pruttar och fisar luktar likadant, att det finns en sjukdom som gör att bajs kommer ut genom huden, att sex (eller självsex) försämrar idrottsprestationer, att det inte alls är dåligt att äta på kvällen och att man kan få allvarliga sjukdomar om man klämmer finnar.

Då var man lite klokare då. Undrar vad man ska få lära sig för spännande i nästa veckas EKG, detta fantastiskt roliga program.

Det är inte AFV direkt...

Jag är inne i köket och har på ljudet på tv:n. Plötsligt hör jag:

"Who are you?"
"Whoever you want me to be."

Helt oförberett. Jag får hjärtklappning och börjar hyperventilera. 

Hädanefter kommer mina middagar att ske 16.10 i soffan.

Bilder från i lördags

Förfest hos Linnéa med en massa snacks, Linnéas klasskompisar och ett par av mina klasskompisar. Och Anna. Buss till stan, utgång på Rex och mat på Max. Bilderna slutar på bussen dock.


 Kvällens bild

Studentski!

Biljetterna till Studentski i Hemavan är nu köpta! Jippie!

Nu ska jag fortsätta min bakisslapparsöndag med lite chirre och dirre.

Tur att vi har bättre klädsmak idag

Puh! Har just scannat in bilder från ett av mina album från gymnasiet. Jag inte bara en bild därifrån insåg jag. Det är hur kul som helst att se dem. Orkar inte lägga upp dem på bloggen idag utan ni får vänta ett tag till med att se dem!

Okej, ett smakprov kan ni få.

image1209

Monika, Linnéa, Anna, jag och Sandra (ifall ni inte känner igen oss) på Cypern 2003.

Snart: fest!

What to do?

Jag känner mig kreativ idag, men vet inte vad jag ska göra med kreativiteten. Någon som har något tips? Jag har en helt ledig lördag fram till 16-tiden då jag ska till Linnéa och fixa middag och skjuta lock.

Det är alltså fest hos Linnéa ikväll och Anna kommer till Umeå. Även Ida, Annika och Johanna kommer på festen. Kajsa kanske också? Sen blir det utgång på Rex, Olles eller någon annanstans på stan. Ska bli kul!

Men vad ska jag göra fram till dess? Kanske ska scanna in lite gamla bilder...

Högst upp på önskelistan


Jag och Linnéa i Guiden

Linnéa ringer: Vi är med i SkellefteåGuiden!
Jag: Jaha! Jag kan inte minnas att vi blev fotade till nåt sånt sist vi var hemma...
Linnéa: Nej, inte jag heller! Och vet du vad vi sa som undertext?!
Jag: Nej, vadå?!
Linnéa: Jo det stod att vi sa "Vi är sugna ikväll!"!!!
Jag: Näe! Är det sant?!?! Fan, vad pinsamt!
Linnéa: Haha! Nä, jag skojade bara.

image1207

Den riktiga texten: "Linnéa sköt en björn".

Jag vann för en gångs skull

Måste bara berätta att jag vann tre av fyra badmintonmatcher mot Micke idag. Och for the record: han är ännu sämre förlorare än vad jag är. Känns skönt att veta.

Facebook (igen)

När jag skulle logga in här på bloggen nyss skrev jag "Facebook" som lösenord.

"Facebook" är inte mitt lösenord.

Jag är trött eller nåt.

Att vara vilse

Du går i en mörk skog. Du har gått länge, längre än du trodde att du skulle gå. Det är en massa grenar och stubbar på marken som hindrar dig från att ta dig framåt tillräckligt snabbt och du vet att du måste hinna ut innan kvällen, då det blir ännu mörkare och svårare att gå. Du vet ungefär hur långt du har kvar, men du kan inte riktigt vägen. Du inser att du går i cirklar och försöker komma på en taktik för att hitta ut. Du samlar dina tankar och börjar gå framåt, träd för träd. Du hamnar plötsligt på en plats där du inte varit tidigare och inser att du faktiskt tagit dig en bit mot slutet. Du fortsätter att gå, lite hoppfullare än förut.

Fortsättning följer.


forts.

Du ser ljuset någonstans där framme, men du vet inte riktigt hur du ska gå för att snabbast och på bästa sätt ta dig dit. Du är trött och vill bara ut ur mörkret. Tiden börjar rinna ut.


forts.

Du springer sista biten. Du är snart framme. Du tänker för en stund vända om och ta ett varv till, då du misstänker att vägen kanske inte är helt den rätta. Du känner dig inte helt nöjd med vägen du tog. Men känslan av att vara framme överväldigar dig och du vill bara ut. Du kliver ut ur skogen och lämnar den bakom dig.


 Klar med tentan! Så skönt!

Och här kommer lite ångest

Usch, jag känner mig på dåligt humör. Har inte böjat på hemtentan än. Har inte ens valt fråga. Har ont i handleden efter att ha spelat badminton, har ont i fotlederna och i låren efter att ha spelat innebandy och är trött och hungrig. Är allmänt jävla less och opeppad på allt.

Men. Det kommer att kännas mycket bättre bara jag äter. Och när jag kommer igång med hemtentan kommer inte det att kännas lika hopplöst heller. Och om jag blir klar med den innan ikväll kan jag då bara ta det lugnt och börja peppa upp mig inför helgen.

Handleden kommer dock knappast att bli bättre med tanke på att jag har tänkt spela badminton i morgon igen. Benen kommer nog att kännas bättre lagom till nästa vecka då jag har tänkt spela innebandy igen. Men det kan jag ta.

Nä, nu ska jag sluta gnälla och göra nåt åt saken istället.Jag hade fel. Jag blir bara på sämre och sämre humör. Tentan går skittdåligt och jag kommer inte igång med den. Jag vill bara sova. Skit också.

Ingen tenta utan ångest.

I behov av lägenhet?

Nu finns Sandras lägenhet ute på Hemnet. Finfina bilder var det! Kika på den här!


Men titta!

Lagerbäck lyssnade på min och Annas diskussion i helgen verkar det som! Titta här.

Så jävulskt

Även jag måste uttrycka min irritation över att vi på vårt onsdagshäng ikväll inte får se Top Model. Tydligen är det någon slags fotboll istället, som verkar anses vara viktigare. Vad är det för sätt, va? Att bara köra över oss sådär. Kan man inte visa fotbollsmatchen på någon specialkanal som ändå bara sportintresserade har, så slipper vi andra drabbas? Personligen bryr jag mig mer om vem som vinner Top Model än vem som vinner den där satans fotbollsmatchen ikväll.

Men Bonde söker fru ska det bli i alla fall. Och gofika!

Nästan påkörd av ett spöke

När jag kommer hem från skolan och cyklar in på gården kommer en bil rullandes mot mig. Jag försöker få ögonkontakt med föraren så att jag ska veta att denna har sett mig, men eftersom solen reflekterar i rutan ser jag inte in i bilen. Bilen fortsätter komma mot mig och jag flyttar mig lite åt sidan. Bilen hamnar så småningom i skuggan av huset och det är inte förrän då jag ser att det inte sitter någon bakom ratten. Jag stannar upp och bara gapar samtidigt som bilen rullar ner i diket mellan huset och lekparken och stannar - mitt emellan två träd. Jag står kvar en stund och gapar. Sen går jag in och grämer mig över att vi måste komplettera vår redovisning.


Kvällens citat

"Det känns som att jag fick sån där monstersmärta."

/Linnéa (som nog för övrigt nog ska ha fest på lördag, och jag tar mig friheten att bjuda alla som är intresserade!)

Konstigt nog förstod jag vad hon menade med "monstersmärta" i alla fall.

Det hade inte hänt i en gymnasieklass

Idag röstade vi i klassen om vi skulle ha en hemtenta eller ingen tenta alls. Ungefär 60 procent röstade för att vi skulle ha en tenta. Är det ett tecken på att man är ambitiös eller på att man vill verka ambitiös? Jag vet inte. Personligen röstade jag för att ha en tenta av den anledningen att jag inte vill att mitt betyg ska grundas på det vi gjort hittills, vilket jag inte lagt ner särskilt mycket tid på. Hade som sett framemot hemtentaångesten också.

Utgifter i december:

  • Betalning av Student Ski-resan till Hemavan - ca 1900 kr
  • Färgning och klippning nästa fredag - ca 1000 kr
  • Julklappar - ???
  • Födelsedagspresenter till mina bröder - ???
  • Hyra och andra räkningar - ca 3800 kr
  • Autogiro till IKSU - 330 kr
  • Mat och dryck - ??? (har en tendens att bli massor med pengar)
  • Juldagsbiljett (Någon som vet när de börjar säljas?) - ???

Vill någon sponsra mig är det bara att höra av sig! Eller om någon har något bra tips på hur man klämmer ut det mesta ur 7300 kr...


Så nog har jag mat så att jag klarar mig

Pengar på fredag alltså. Jag har oroande lite pengar kvar på kontot. Jag ska försöka att inte handla innan fredag och jag tror att jag kan lyckas. Igår köpte jag ett mjölkpaket och en liter fil - det tar man sig långt på. Dessutom fick jag en hel del mat av pappa och farmor i helgen, till exempel: köttfärs, köttfärssås, köttfärsbiffar, köttbullar, laxfiléer, salami och korv. Det var inte dumt alls.

Om någon har tänkt storhandla på Ica Maxi i Umeå så säg till. När jag flyttade fick jag en rabattkupong på 100 kr om man handlar för 500 kr, vilken jag själv inte kommer att utnyttja. Man får köpa den för 50 kr.Har ni förresten provat att skriva Ica Maxi med ordlistan på mobilen?

Sandra ska flytta!

Grattis Sandra till nya lägenheten! Inflyttningsfest på juldagen tycker jag att vi spikar. Hoppas att du får fett med kosing för gamla lägenheten. Om någon vill köpa eller känner någon i behov av en stor och fin etta på Fältjägarvägen kan man ju höra av sig till Sandra!

Se Sandras nya lägenhet
här!

Det är alltid AFV

Det spelar ingen roll vilken tid jag äter middag. Varje gång jag tar med mig tallriken, sätter mig i soffan och slår igång tv:n är det AFV. Jag tror att det är AFV konstant mellan 16 och 19 - det måste vara det. Inte mig emot dock. Jag tycker att det är ganska kul. Särskilt när folk gör sig illa för att de är dumma.

Jag gillar inte klipp som har med snor, saliv eller andra kroppsvätskor att göra. Då måste jag byta kanal för att inte tappa matlusten.

Till alla som bryr sig

Okej, här kommer planen för veckan. När jag redan har sagt vad jag ska göra ska jag försöka undvika såna där tråkiga inlägg som typ "Idag har jag ... och det var ..." och istället skriva om lite roligare och mer intressanta saker. För seriöst, vem bryr sig om vad jag ska träna för pass på Iksu eller hur mycket ångest jag kommer att ha inför veckans hemtenta?

Måndag: Badminton och fika med Maria. Tv-kväll hos Linnéa.
Tisdag: Skola 13-15. Aqua Box 17-18. Tvätta. Despi kl 21.
Onsdag: Skola 10.15-12. Skriva hemtenta. Hemtentaångest. Onsdagshäng hos Kajsa.
Torsdag: Skola 10.15-12. Skriva klart hemtenta. Träna nåt? Umgås?
Fredag: Lämna in hemtenta. Slappna av. Träna? Någon slags kvällsaktivitet.
Lördag: Fest någonstans och utgång någonstans.
Söndag: Bakisslappardag.

Då vet ni.

Saker som stör mig med FacebookHur svårt ska det vara att ta sig ner till någons wall?

Skellet!

Jag hade jätteroligt i Skellefteå igår! Det var kul att träffa folk som jag inte sett på länge och att umgås med Skellefteågänget. Här är bilderna.Emil är visst inget fan av att vara med på bild, så som tack för ölen slipper han vara med på någon av bilderna den här gången. Han får dock stå för kvällens ord: kaliban = en taliban och är kannibal.

Tack vänner för en toppenhelg!

Elin och Anna ser fotboll

Anna: "Alltså jag fattar inte varför inte Kim får spela istället för Anders Svensson!"
Elin: "Jag vet! Kim är ju faktiskt myyycket snyggare!"

Var det en muta?

"Om du kommer hem igen innan jul tänkte jag att du skulle få lite julpengar."

/Pappa


...

Fantastiskt roligt var det igår. Vi får se när jag hinner lägga upp bilderna. Idag är ingen vanlig bakisslappardag utan jag ska iväg och träffa lite släktingar snart. Senare idag blir det bussresa hem till Umeå.

Jag har slut batteri på mobilen om ni undrar.

Inte för att jag tycker att det är bra med droger eller så

Eftersom Katrin är den enda kvar i Schulmanfamiljen som bloggar brukar jag läsa hennes blogg då och då. Hon är ganska kass på att skriva och hon är inte särskilt rolig när hon försöker vara rolig. Jag stör mig också ganska ofta på hennes åsikter.

Det som är roligt med henne är att hon verkligen står för vad hon tycker, trots att hennes tankar kan vara ganska kontroversiella och provocerande. (Hon är stolt över att bära päls och tycker att det är okej att köra bil efter något glas vin.) Hon inte politiskt korrekt på något sätt. För några dagar sen svarade hon på läsarnas frågor och jag skrattade högt när jag såg det här:

Fråga:
"Har du testat droger? Då menar jag inte alkohol och nikotin...
av Filip"
 

Svar:
"Jag är väldigt dålig på droger. Jag har testat mariuana och kokain. Två gånger. Det var kul!"

Snacka om att inte bry sig om att ens låtsas försöka vara ett gott föredöme. Jag kan inte komma på någon annan "kändis" som skulle svara på samma sätt. Respekt till Katrin!Rättelse: Katrin är inte den enda i Schlmanfamiljen som bloggar. Alex svägerska Ninni som är journalist har en väldigt bra blogg. Hon är duktig på att skriva och väldigt rolig. Kolla in den.

Dagens uppdrag:

* Hitta någonting på Bik Bok för ca 300 kronor. Gärna något som jag kan ha på mig ikväll.

* Köpa öl.

* Dra ihop lite folk till festen ikväll.


En fredagkväll hos Anna

Myskväll med Anna, Sandra och Lisa ikväll. Väldigt trevligt. Saknar dem så mycket ibland.

Vi såg Idol (yes att Mattias åkte) och pratade och jag passade på att ta lite bilder på Annas superfina lägenhet. Är bara att komma med bud om man vill köpa den! (Inte för att den är till salu eller så men...)
Tog även kort på Annas bilder:


Och Anna tog kort på mig:I morgon blir det fest i Annas superfina lägenhet! Hör av er om ni vill komma!

Men är det sant?

Jag har missat Idol varje fredag och när jag äntligen(?) ska se det ikväll så läser jag att de ska sjunga gospel. Suck. Tråkigare tema får man väl leta efter. Eftersom jag inte har sett någon fredagsfinal kan jag inte uttala mig om vem som är bäst, men jag hoppas på Amanda och Daniel. Mattias får gärna ryka. Tråkig, dålig och ful är vad han är. "Jag är magisk i sängen", står det på TV 4:s hemsida att han har sagt. Tönt. Jag skulle ligga med alla andra i Idol före honom. Inklusive juryn, höll jag på skriva, men det måste jag nog fundera lite till på.

Jag är i Skellefteå

...och det är kallt, snöigt och snart mörkt. Det är kul att vara här och det ska bli kul att gå ut i morgon. Jag har inte gått ut i Skellefteå på nästan två månader nu. Det är ju rekord från det att jag fyllde 18.

Jag blev lite sommarnostalgisk när bussen körde in i Skellefteå och jag lyssnade på Somebody told me på iPoden. Då tänkte jag på Station 8. Ska bli kul att se hur de har byggt om!


Bonde söker modell

Jo, jag kom att tänka på det här med Bonde söker fru och Top Model. Det är ju fyra bönder och nu är det fyra modeller kvar. Kan man då inte låta modellerna flytta in hos bönderna och låta det bli Bonde söker model! Bra idé va? Jag vet inte riktigt vad modellerna skulle tjäna på det, men ändå. Kul skulle det vara.

Så här har jag tänkt mig att paren skulle se ut:

 +  Karl Petter och Pia  Karl Petter verkar ju gilla lite ytliga och fnittriga tjejer och jag skulle vilja säga att Pia uppfyller det kravet. Gott och väl. Och på grund av att hon är så ytlig är nog Karl Petter den enda som skulle duga åt henne utseendemässigt av bönderna.

 +  Fredrik och Hawa  Haha. Kan ni tänka er detta par? Vilken härlig kommunikation de skulle ha. Hawa skulle bli arg på Fredrik varje gång hon inte förstod vad han sa. Detta skulle förmodligen leda till att han fick en mer förståelig dialekt. Inte mig emot!

 +  Anders och Sanna  Om vi säger så här: Jag tror inte att Sanna har något emot att Anders föräldrar verkar bo i ett slott (typ). Hon kan nog göra honom lite mer omogen också - det kan han behöva. (Och vice versa.)

 +  Susanne och Margarita  Dessa två har jag parat ihop enbart i hopp om att Margarita ska vara lesbisk och någon gång kunna bli kär i mig. Susanne får tycka vad hon vill.

Bra dag!

Det är toppenväder ute: snö och sol. Jag var på Aqua Power i morse (antar att jag måste kommentera musiken, som var helt okej) och snart ska iväg på skolan där jag bara behöver sitta och lyssna på de andras redovisningar. Efter skolan blir det att åka in till stan och käka kinamat och gå på bio. Fan va nice!

I morgon bär det av mot Skellefteå! (Och den här gången ska jag stanna HELA helgen.)


Så fin hon är!


Margarita for winner of Top Model!


Synd att inte fjortis-Pia eller fjortis-Sanna åkte ut. Nästa vecka...

Förutom att se på bönderna och tjejerna har vi peppat upp oss rejält för att åka till Hemavan på stundtski i slutet av januari. Studentski brukar visst vara ganska galet med en hel del fest, vilket ju kan passa oss ganska bra. Liftkort ingår i priset så det blir väl en hel del brädåkning också kan jag tänka mig. Hoppas att det blir av!


Avklarat

Jomen redovisningen gick ju bra, trots någon tungvrickning. Känns skönt att ha gjort bort den och att man bara kan sitta och lyssna på de andra gruppernas i morgon och nästa vecka.

Har bokat Aqua Power till idag kl 17, men på hemvägen gick jag förbi Iksu och hämtade ut min lapp. Så jag behöver inte fara dit sen om jag inte vill... Borde bestämma mig på en kvart ungefär. Hmm...

Redovisning i eftermiddag

Postkolonialism, postkolonialism, postkolonialism, postkolonialism, postkolonialism, postkolonialism....

Ja, det ska nog gå bra.

Onsdagshäng hos mig i morgon

"Provfikade" lite av fikat ikväll. Var ju tvungen att kolla om det var gott...hmm. Det var det i alla fall!

Kom efter sju någon gång. Ses då tjejer!

(Ladda ordentligt inför Bonde söker fru! (...hur man nu gör det...))

That´s what I´m talking about!

Änligen lite peppmusik! På Aqua Box fick vi höra bland annat Timbaland och Rihanna - partymusik alltså. Me like! Passet var kul i övrigt också och ganska jobbigt. Misstänker att jag kommer att ha träningsvärk i armarna i morgon. Jag ska absolut gå på Aqua Box igen.

Nu blir det middag och sen måste jag förbereda inför i morgon. Måste lära mig att säga postkolonialism. Säg det snabbt tio gånger om du kan.


Tur att jag är en sådan ambitiös student

VG på didaktiktentan!

Trots att den var för lång...

Idag har vi förberett inför morgondagens redovisning. Självklart tog jag på mig att berätta om imperialismen och postkolonialismens Afrika och måste därför spendera kvällen åt att läsa på om det. Känner att jag inte riktigt har koll på ämnet. Har ni?

Men det får bli senare ikväll. Inte lika sent som igår dock. (Låg fortfarande och läste när tidningen kom i natt.) 

17.00 blir det Aqua Box med Ida och kanske Johanna. 

21.00 är det nya avsnitt av Despi!

Vad är det med vattengympa och schlager?

Trots att det idag var en annan instruktör fick jag höra Jag vill vara din, Margareta och liknande skit. Musiken var dock lite bättre än förra gången ändå och jag har bokat in två andra vattenpass (som jag kallar det) i veckan med andra instruktörer, och får då se om det kan bli bättre än så här.

Nu måste jag sätta igång och läsa en bok som jag måste läsa ut innan i morgon då vi ska grupparbeta. Yey.


Tjejen utan koordination

Kom på att jag aldrig berättade att jag var på danspasset Shake it! i lördags. Optimist som jag är trodde jag att det skulle vara ett danspass som jag nog skulle klara, eftersom det beskrivs som enkelt. Jag blev dock påmind om att danspass inte är något för mig - inte ens de enkla. Jag lämnade passet efter halva tiden och sprang på löpband istället. När man måste ägna så mycket energi åt att koreografin och till att försöka förstå vad instruktören gör med händerna och fötterna blir det inte mycket över till träning eller dans - snarare hjärngympa, och det var ju inte därför jag var där.

Om jag någonsin får för mig att gå på ett danspass igen - stoppa mig!

Snart ska jag och Kajsa iväg på Aqua 2!


Nu

Nu har jag vaknat upp ur gårdagens koma och börjat leva igen. Idag ska jag städa, plugga och träna för att ta igen att jag inte gjorde något vettigt igår. Här kommer i alla fall bilderna från i lördags:Festen hos Jo-Hanna blev jättelyckad och Ylvas tipsrunda var topppen. Kul var det!

Nästa helg blir det Skellefteå, så troligtvis dyker det upp lite andra välkända ansikten på partybilderna då.

Nu: ta tag i mitt liv.

Orkar inte ikväll

Bilderna kommer i morgon.

Slapparsöndag

Idag var det mörkt när jag steg upp.

Det ska bli en skön dag med mat, OC och slappande i soffan.

Sen ska jag lägga upp lite bilder från igår också.

Och idag snöar det igen

Jag borde läsa men funderar istället på vad jag skulle kunna gå och träna på Iksu. Det går inga bra pass (utom möjligen Shake it, som jag skulle kunna tänka mig eftersom det står att det är ett enkelt danspass). Funderar på att dra mig till löpbandet. Ska kolla om det är nåt bra på tv som man skulle kunna se samtidigt som man joggar. Skulle även kunna tänka mig att simma en stund, men vet inte var mina simglasögon är.

Vilka problem alltså. Och sen idag kommer ett ännu större problem: vad jag ska ha på mig ikväll.

ULF = universitetslärarförbundet

Rappakalja hos AK ikväll. (Jag och AK kom på delad förstaplats = viktigt)

Klassfest (med en massa annat folk också) hos Jo-Hanna i morgon.

Skellefteå nästa helg?Linnéa: Eftersom du har slut batteri tror jag inte du fick svar på ditt mess. Det går bra om du kommer och lånar min laddare i morgon. Jag är nog hemma hela dagen förutom om jag ska träna en stund.

Matchresultat

Micke är lite sur för att jag aldrig skriver hur mycket jag förlorar med när vi spelat badminton. Så här kommer dagens resultat.

Match 1: 24-22
Match 2: 21-18
Match 3: 21-14
Match 4: 21-9

(De två sista matcherna är vi lite oense om.)

Vill någon spela mot mig i morgon 14-15? Har en tid bokad då.

Vinterkänslan försvann

Igår morse:

image1141

I morse:

image1142

Jag tycker att det var trevligare igår.

Mario!

Yeah! Ska strax fara iväg till Jo-Hanna och spela Super Mario World. Det var inte igår. Varvade det 1996 någongång, men det är ju ett tag sen. Är förmodligen inte lika haj på det nu, men det ska bli kul i alla fall!

Vill du låta som ett mongo?

Säg då följande mening högt:

"Ja haren stav kon troll program i data apa ratten som jr att ja kan skava rät."

Den ska jag säga inför min klass senare idag.

Bokat och klart

Ursäkta allt hårtjat. Måste bara meddela att jag har bokat tid nu. Den 30 november blir det färgning och klippning på Attityd. (Ville ha några veckor på mig att vänja mig vid tanken.) Funderar på att klippa lugg också. Vad tror ni om det?

Ikväll var det onsdagshäng hos Johanna som hade bakat bullar. Mycket gott! Bonde söker fru var kul och vi blev glada för att skåningen behöll gristjejen med tänderna. I Top Model störde vi oss på Pia och Sanna som var lagom fjortisaktiga. Go Margarita!

Lite tankar och funderingar

Scones är godast när de är nybakta.

Det är störande att klockan på Iksu är fem minuter för tidig.

När kommer mina nya vitvaror egentligen?

Allt går sönder är inte så dålig som jag trodde att den skulle vara.

Jag spöade Jo-Hanna i baminton idag (trots att jag blev lite nervös sista matchen).

Vilka roliga incidenter har hänt mina vänner?

Jag måste sluta spendera på mycket pengar på mat.

Vad blir det för fika hos Johanna ikväll?

Klassfest på lördag!

Okej, jag erkänner

Håret på bilden nedan är Sandras. Vi tyckte att det skulle vara roligt se hur hennes färg skulle se ut på mig, så vi testade helt enkelt.

Jag skulle aldrig låta Sandra klippa, färga och "busa till" mitt hår. Eller ja, kanske busa till, men utan att ha färgat eller klippt det först.

Men jag lurade er allt! (I alla fall Kajsa och Jo-Hanna...) Oj oj oj, vad rolig jag är.

...och nu har jag gjort det!

image1140

Sandra har klippt, färgat och busat till mitt hår! Visst blev det bra? Jag är skitnöjd!

Jag tror att jag ska göra det

Roligt att så många har tyckt till om mitt eventuella hårfärgsbyte. Det är dock fler som röstar på att jag ska färga och jag måste säga att det lutar åt det hållet.

Jag resonerar ungefär så här:

Jag har många vintrar varit sugen på att testa och varit nyfiken på hur det skulle se ut. Jag kommer att fortsätta att fundera och vela tills jag tar tag i saken och verkligen gör det. Blir det jävligt dåligt så vet jag ju det till kommande år och slipper fundera på saken. Blir det bra så får jag veta det också.

Angående att det kan vara svårt att få tillbaka sin naurliga hårfärg tänker jag att det ju faktiskt går avfärga håret och sedan bleka det. Jag har ganska kort hår så det gör inte så mycket ifall jag färgar sönder håret; det växer ändå ut nytt ganska snabbt.

Så man kan väl säga att jag nästan har bestämt mig för att bli mörk.

Vet någon en frisörsalong som har sudentrabatt både på klippning och färgning?

Georgia

Som ni ser har jag lyckats ändra typsnittet på bloggen. Lite fler förändringar kommer nog att ske framöver. Jag är lite halvless på designen som den ser ut nu.

Nu ska jag, Sandra, Linnéa och Anna L-S fika/äta på stan. Trevligt!

Aqua 2

Idag har jag testat Aqua 2 på Iksu och jag måste säga att jag verkligen tyckte om det. Vattnet var varmt och jag hade glömt hur skönt det är att träna i vatten. Jag är härligt slut nu efteråt och känner att jag gärna går på Aqua 2 igen.

Det var bara några saker jag störde mig på. Instruktören var helt okej, förutom när det gällde en sak: hon pratade nästan helt oförståelig skånska. Hon kompletterade dock detta genom att vara väldigt tydlig med sina rörelser, så det gjorde egentligen inte särskilt mycket att man inte fattade vad hon sa.

Det mest störande med passet var musiken. Hon spelade bara schlager och dansbandmusik. Usch och fy, säger jag då. Och visst måste ni hålla med om att det är lite överdrivet att spela både originalversionen av Magnus Carlssons Live Forever och dessutom den lugna versionen på stretchingen? Varför gör man så? Dessutom spelades någon slags discoversion av Jag vill vara din, Margareta. Huvva!


The good life

För ett tag sedan lovade jag min gamla vän (och med "gamla" menar jag att vi har varit vänner länge) Anna Forssell att scanna in lite bilder från "den gamla goda tiden". Den tiden sträcker sig ungefär från 1996 till 1999 och var en väldigt händelserik period i våra liv. Jag antar att ni kommer att känna igen lite unga ansikten på följande bilder.

Heta tjejer genom åren På Annas lapp: "I love Olov". (Dumma Olov som inte uppskattade söta lilla Anna.)
 På min lapp: "I love you". (Jag tror det var menad till Thomas, men tänkte att man ju kan återanvända den om man inte skriver något namn. Smart!)

Någon som känner igen den här killen?

 Oj så söt man kan vara!

Andra killar som intresserade unga Anna

 Anna och Jonaz

 Anna och Frille (skånskt uttal - viktigt)

Fina kusiner

 ("Om jag missar nu ska jag kissa på kungen!" Sagt och gjort.)

I husis spenderades mycket tid med dessa två

 Olov och Thomas
 Om man låter dem sminka en ser man ut såhär.

Andra människor

 Nina, Susanna och Maja
 Lisa, Emelie och jag
 Jag och Olov in love
 Disco i Boliden: årets höjdpunkt
 Jag och mina bröder
 Sötnosar

Hittade även dessa bilder...

 Jag med två av killarna som var med i Barbados förut. Var inget stort fan dock (även om det kanske ser ut så).

Nästa gång kommer bilder från gymnasieperioden. Watch out!

Om man skulle ta och bli mörkhårig...

Jag är lite småsugen på att färga håret ganska mörkt brunt. Nästan lite svart. Det skulle vara kul att prova tycker jag. Är dock lite feg och är rädd att jag ska bli less efter en vecka. Och det känns som att det kan bli knepigt att få tillbaka sin naturliga hårfärg igen. Så jag är minst sagt kluven.

Vad tycker ni? Ska jag vara brunett i vinter?


Nästa söndag...

Idag kommer inte det obligatoriska söndagsinlägget med en massa partybilder. Elin tog det nämligen lugnt igår och såg film med Micke, Robin, AK och Ylva. Det var fantastiskt skönt att inte vara full och bara vara hemma för en gångs skull.

Skönast var det förstås att vakna upp idag och inte vara bakis. Har hunnit med att ta en promenad och få spö i badminton. Resten av kvällen ska ägnas åt Desperate Housewives säsong ett.


Ledsen Olov, du leder inte längre

1 Ulf Sandström Ulf Sandström Personal Best: 6582

2 Olov Eriksson Olov Eriksson Personal Best: 5775

3 Jonas Bränström Jonas Bränström Personal Best: 4849

4 Jo-Hanna Sintorn Jo-Hanna Sintorn Personal Best: 3571

5 Anton Westermark Anton Westermark Personal Best: 3041

6 Joel Hortlund Joel Hortlund Personal Best: 1951

7 Lisa Lundström Lisa Lundström Personal Best: 1946

8 Emil Löfstedt Emil Löfstedt Personal Best: 1937

9 Nils Brännström Nils Brännström Personal Best: 1633

10 You Elin Stenberg Personal Best: 1595

11 Robin Olovsson Robin Olovsson Personal Best: 1595

12 Kajsa Eriksson Kajsa Eriksson Personal Best: 835

13 Andreas Lindahl Andreas Lindahl Personal Best: 531

14 Ida Olsson Ida Olsson Personal Best: 493

15 Karin Haskå Karin Haskå Personal Best: 493

16 Dawid Sundbom Dawid Sundbom Personal Best: 274

17 Anna-Karin Allström Anna-Karin Allström Personal Best: 0

18 Malin Berglund Malin Berglund Personal Best: 0

Lugn lördag

Sammanfattning: Fest hos Ida. Utgång på Corona. Mat från Marmarisgrillen. Mycket roligt.Ikväll har jag tänkt ha min första nyktra lördag på...ever. Det blir kanske blir lite skräckfilmer och godis. Ska bli skönt.

Jo, förresten. Det har snöat.Mellan-öl-blogg (och då menar jag inte "mellanöl")

EPP på Corona. Ida säger när vi går därifrån: "Jag tror aldrig att jag har varit såhär nykter när jag har lämnat Corona någon gång".

Alla håller med.

Snart blir det fest hos Ida. Måste hitta något annat att ha på mig med tanke på att vi var fyra stycken med samma klänning/tunika idag. I olika färger, men ändå.

Kanske ses på NH ikväll!

Jag skojade bara

Min hemtenta är inte alls för lång. Den är väldigt bra och genomtänkt. Hela hemtentan. Det var ett sant nöje att skriva den. Det är alltid ett sant nöje att skriva didaktiktentor.

Japp.

Helg! (förutom föreläsningen i morgon då)

Skönt! Hemtentan är färdig och utskriven. Det blev ungefär 100 ord för mycket, men det skiter jag faktiskt i. Känns bara helt ljuvligt att den är klar. Första halvan av den blev nog ganska bra också. Är mer tveksam till den andra.

Nu funderar jag på om jag ska orka dra mig iväg till IKSU. Har suttit stilla hela dagen så det vore bra att röra lite på sig. Men vi får se.

EPP i morgon!


53 respektive 35

Jag hade ju nästan glömt bort hur roligt det här med LIX-värde är! Jag har inte räknat LIX-värde på mina texter på hur länge som helst och råkade komma på det för en stund sedan.

LIX-värdet beräknar alltså hur svår en text är, beroende på hur långa ord och meningar den har.

Min hemtenta har nu LIX-värdet 53. Intervallet för svår text ligger mellan 45 och 54 och det innebär att min text räknas som svår, på gränsen till mycket svår. Att den ligger på gränsen till intervallet för lagböcker och avhandlingar kanske är lite oroande, men jag tycker också att det är lite kul.

LIX-värdet på det här inlägget är 35, vilket innebär att den är medelsvår, på gränsen till lätt.

Beräkna ditt LIX-värde
här

Koncentrationssvårigheter

Alla bloggar kollade. Facebook checkat. Nu måste jag fortsätta med hemtentan.

Mitt största problem med att skriva är att jag tappar koncentrationen. Ungefär en gång i minuten kommer jag på att det är något annat som jag måste kolla på internet eller något jag måste göra här hemma. Så jag har bestämt mig för att stänga av internet om det blir så att jag inte kan hålla mig från att göra annat.

Nu ska jag sätta igång.