Skit i det då

Nähe, men då avbokar jag väl den jävla badmintonen då.

Träningsutbudet på lördagar är ju sämst. Det är inte som att jag kommer att gå på spinning eller Shake it igen.

Kanske kan springa på löpbandet.

Nu är det i alla fall helg. Ikväll blir det lugnt med spelkväll. I morgon är det fest hos Engman.


En dag kvar

I morgon är sista dagen på VFU:n. Just när man börjat gilla skitungarna. Den jobbigaste klassen satt som ljus idag på min lektion. Det var roligt att se.

Jag har vikarierat hela dagen idag. (Skvallra inte för lärarutbildningen.) Jag tycker faktiskt att det ska stå i instruktionerna för VFU:n att man i minst en lektion ska vara ensam med klassen, utan sin handledare. Det är lite annorlunda, och ganska lärorikt.

Fortfarande glad över att jag ska bli gymnasielärare. Förstår inte hur högstadielärarna orkar med allt ljud och stök. De är beundransvärda.

Sovmorgon till 8.30 i morgon, en lektion med 7 C, samtal med min handledare och sedan helg. Nice.

Är det verkligen ingen som vill spela badminton på lördag? Kom igen!

Nu har jag Telia Student

Nu har mitt nya simkort kommit och jag har bytt till Telia Student. Nu ringer jag gratis till alla som har Halebop och Telia. Och skickar gratis sms hela tiden.

Förlåt, alla mina Halebopvänner. Jag inser att detta inte är särskilt solidariskt av mig, men jag känner att jag måste sätta mig själv först här. Jag måste verkligen försöka dra ner på mina kostnader.

Men byt ni också; ni som är studenter alltså. Och gör det innan sista mars, då abonnemanget slutar säljas.

Badminton?

Jag har en badmintontid kl. 14.00 på lördag.

Någon som är sugen på spö?

Top Model-Heather

Ikväll var det onsdagshäng hos Ida. Vi var inte fulltaliga utan bara jag, Ida och Annika. Det är fantastiskt att Top Model är igång igen och jag försöker allt jag kan för att få en favorit. Än så länge är denna tjej den starkaste kandidaten till att bli min favorit:När jag räknar ut hur man gör för att texten inte ska bli centrerad under en centrerad bild ska jag berätta hur man gör.

En ny livvstil?

Alla vårkänslor jag haft de senaste dagarna var som bortsnöade när jag steg upp i morse. Damn.


På vägen hem från Grubbeskolan, där dagen har spenderats med konflikthanteringsseminarium, gick jag på stan en sväng. Har hittat en väska jag vill köpa, men jag har inte bestämt mig om jag har råd med den.

Jag har i alla fall bestämt mig för att jag ska sluta spendera så mycket pengar på mat och dryck, och lägga mer pengar på kläder och sånt som man har kvar dagen efter. Detta har jag kommit fram till efter att ha insett att jag köpt ca tre klädesplagg sen i september, och så många öl att jag inte kan räkna dem. Så det känns inte helt orimligt att försöka fördela studiemedlet på ett lite annat sätt.

Om jag ska börja med att spendera pengar på väskan, innan jag sparat in pengar på att inte köpa annat, är dock frågan.


Tisdag

Idag har jag och Jonas vikarierat på en mattelektion. Jag blev glatt överraskad när jag upptäckte att högstadiematte är en baggis. Jag var till och med riktigt haj på det här med kubikdecimeter och liter och grejer.

Man borde egentligen bli mattelärare. Man har en lärobok att följa, vilket underlättar planeringsarbetet avsevärt, och svaren är rätt eller fel, vilket gör det mycket lättare att rätta och bedöma. Däremot tror jag inte att det är lika roligt.

Tre dagar kvar av praktiken nu.

Mina mottagna filer

Håller på rensa mina mottagna filer på datorn och tänkte att jag kunde bjuda på lite bilder därifrån. Det är en blandad kompott, vill jag lova.Den som kan säga namnen på alla personer på alla bilder får tusen kronor.

Det är nämligen mer än vad jag kan...


TILF?

När eleverna inte koncentrerar sig på det de egentligen ska göra, roar de sig gärna med att ställa frågor till sina lärarkandidater. Exempel på frågor de kan ställa är:

Hur gammal är du?
Vad heter du i mellannamn?
Är du tillsammans med den andra läraren?
Har du någon pojkvän?
Är du sambo?
Har du sett den här filmen?
Vad har du för adress?
Vill du gifta dig med mig?

Den sista frågan kanske inte är jättevanlig, men tydligen förekommande i alla fall.


Lördagkväll

Gårdagen var ju som sagt en underbar dag. Kvällen var också hur bra som helst.

 Ida, Johanna, Kajsa, AK och Ylva

Middagen bestod av fläskfilé och pasta och var jättegod. Efter middagen spelade vi spel och såg Melodifestivalen. Jag var lite skeptisk först eftersom schlager inte riktigt är min grej, men när jag såg att BWO skulle vara med blev det hela mycket mer intressant. AK hade nog också rätt i att Frida var ganska stenad.Vi tog bussen in till stan och jag körde lodisstilen och hade med mig vinet som jag inte hann dricka upp hos Kajsa i en petflaska.

 AK och Ylva på Vasaplan

Sen drog vi till Shape up som var ett trevligt ställe. Roligast var det när Micke jagade iväg några killar som satte sig vid vårt bord genom att trycka upp sitt äckelfinger under näsan på dem. (För alla som inte vet har Micke krossat toppen på sitt lillfinger och måste ha en skena där. Den går inte att tvätta och luktar verkligen anus. Jag gillar den inte.)


Vi som var där.

Nu ska jag fortsätta min bakissöndag som jag inte är särskilt bakis på.

Ett till glatt inlägg denna underbara dag

Jag och Linnéa gick en promenad till Strömpilen idag. Trots att jag inte har råd unnade jag mig en skjorta till ikväll. Bara för att det är en sådan bra dag.

Ikväll blir det middag hos Kajsa. Ursprungligen skulle det bara vara jag, Kajsa, Ida och Johanna, men Ylva och AK ville också haka på, så vi blir ett helt gäng. Mycket trevligt! Jag är superpeppad. Synd att alla inte är helt krya bara. 

Sen ikväll är det möjligt att det blir utgång på Shape up på Plaza, vilket jag nog lovade Ylva redan förra helgen. Är förstås trevligt med variation från NH och Corona.

Nu blir det dusch och fix till gomusik.

Lycka

Lycka är att vakna tidigt (9.45) av att det är fint väder ute och vara utvilad (inte bakis). Man bestämmer sig för att gå en promenad på dagen och att det ska ge jackpot i vårkänslor. Senare på kvällen ska man äta gomiddag och dricka vin med människor som man tycker om.

Jag har inget att klaga på.

Pernilla vs Mi

                         

Pernilla Wahlgren                      eller                                               Mi Ridell...

Vem är snyggare?

Man får svara ingen om man vill.

Fler mobilbilder

Kom på att jag hade lite fler gamla mobilbilder som jag inte lagt upp än. Här kommer dem:

Familj och släkt

Mamma Pappa John Farmor Mormor Morfar Kusin Erik Kusin Jonas Kusin Jim

Medleforsare

Robin Jens Frida Dan och Frida H Emma L  Dan  Anna L  Lina, som ute på krogen upptäckte att hon hade olika skor på sig...

Jörsare

Emil Erik Johan

Polers och övrigt

Anna Gabbe Gabbe, Linnéa, Lisa Emelie och Jonas Sandra, Lisa, fågel  Lisa + fågel
Anna, Elin Om jag kunde göra ett "ölnamn" av "Anna" skulle jag göra det Daniel Emma Ellen  Linnéa, Sara, Sandra, Anna Robin Sara Tobbe Nisse Maja  Sara på nyårsmaskerad Leon  Jag

 Jag permanentad
 En vägg som ser ut som en rumpa
 Solnedgång och blomma (Nä, äre sant?)
 E!!! Detta underbara ställe som jag har saknat så mycket. Nostalgi.

Det var allt för den här gången.

Ich habe ein Problem...

Jag har kört fast lite med tyskan och skulle behöva lite hjälp. Det jag behöver veta är:

Det tyska uttrycket för "öppet hus".
Hur man förklarar uttrycket "alla klappar varandra på axlarna" - helst på tyska då.
Motsatsen till "lustlos". På svenska alltså motsatsen till "håglös". Vad är det?

Den som kan hjälpa mig är en ängel!

Arsenal vs Top ModelIkväll har fotboll och inte modeller visats på min tv.

Vilken katastrof. Var ska det sluta?

Hursomhelst kan jag lova att det är en engångsföreteelse.

Just nu har Micke ett anfall av tourettes. Det kunde gå bättre för Arsenal alltså...

Buffé på Rex

Jag såg ett mail från Lärarnas Riksförbund:

"Hejsan på er alla.

LR och LR Stud vill passa på att uppmärksamma alla medlemmar om att det bjuds på en afterworkbuffé på REX den 22/2 klockan 16.00

Lärarnas Riksförbund står för maten och ni betalar själva för drickat.

Passa på att komma och träffa andra studenter samt att lära känna lite yrkesverksamma lärare.

Anmälan görs på lr_stud@hotmail.com"

Än så länge verkar jag, Micke och Ylva vara på. Någon annan som är sugen?Det var visst fel mailadress. Den rätta är: lrstud_umea@hotmail.com
Nu har vi lyckats få med oss Ulf också, och hoppas på fler!

Idag är första dagen under praktiken som jag är hemma innan klockan fem

Idag hade jag samma lektion igår, fast med den andra (och något lugnare) klassen. Eleverna jobbade ganska bra, trots att de var var livliga som vanligt, och jag är ganska nöjd med lektionen. Jag måste nästan erkänna att jag ibland kan se lite (observera "lite") av charmen med högstadieelever. Men jag tycker fortfarande att ju äldre elever, desto bättre.

Min hals är dock inte nöjd. Det här med att läsa högt och att ryta ifrån när elever lever om är inte något halsen uppskattar. Nu är jag hes och har ont, så resten av dagen ska jag vara tyst. Ikväll hade jag tänkt gå och se Annikas teaterföreställning, men för att jag inte känner mig kry och att tyskuppgiften måste göras innan i morgon blir det att stanna hemma ikväll.

Tack vare (?) att jag har ont i halsen behöver jag inte vara med på friluftsdagen på Iksu i morgon. Det känns skönt, med tanke på att jag ändå inte skulle kunna träna och i stället då kan arbeta med det som är kvar på tyskan. Satans drygt är det dock att jag får det här just när jag håller på komma igång med träningen. Jag gick ju till och med på step muskel ju. Men träningen får jag ta tag i igen när jag blir frisk.

Nu: hålla käften.

Ett sånt där inlägg om min dag

Idag hade jag första lektionen med en av sjuorna. Det gick ungefär som väntat. De var ganska pratiga som vanligt och jag fick höja rösten ett par gånger. Aj i halsen. I morgon ska jag ha "samma" lektion med min andra sjua och måste justera lite saker som jag vill förbättra från idag.

På hemvägen gick jag in till min frisör och sa att jag vill bli blond igen. Hon vill inte göra en avfärgning eftersom det blir så dålig kvalitet på håret då, så vi ska göra blonda slingor på det mörka i stället. Jag ska boka in en tid då det passar.

Jag gick även in på The Phone House och sa att jag har fel på mobilen. De hade ingen utlåningstelefon där idag så jag kunde inte lämna in den idag. Ska gå in någon dag senare i veckan. Hon som jobbade försökte övertala mig att skaffa abonnemanget Telia Student. Man betalar 49 kr i månaden och ringer gratis till Halebop och Telia. Och skickar gratis sms till alla. Tydligen har Telia insett att de går back på abonnemanget och ska därför sluta sälja det i slutet av mars. Så jag ska bestämma mig innan dess. Det låter ju bra och det enda jag har emot det är att det är ett abonnemang...jag gillar ju refill. Hmm... Ska fundera. Det är ju trots allt lite taskigt mot alla som har Halebop.

Jag börjar längta tillbaka...

                  image1727

Och jag menar inte att jag bara längtar tillbaka till sommaren och Storsjöyran, då denna bild togs.

Jag saknar mitt blondiehår!

Jag trivs väldigt bra som mörkhårig också, men jag känner ändå att jag egentligen ska vara blondin. Så nästa gång jag går till frissan kommer projekt "bli blond igen" att påbörjas. Jag inser att detta inte är tvärgjort, utan förmodligen kommer att ta ett par behandligar och månader. Förhoppningsvis kommer jag att vara ganska blond till sommaren i alla fall.

Det blir grymt.

Mobil- och halsproblem

Jag är lite irriterad över att det verkar vara något fel på micken på min nya mobil. Ofta säger den jag pratar med att jag inte hörs, men när jag stoppar in headsetet låter det bra igen. AK har också en Nokia 5310 Xpressmusic och säger att hon har haft samma problem, så det verkar vara något knas med modellen. Jag måste nog uppsöka The Phone House i veckan och höra vad de säger.


Jag är också lite irriterad över att det verkar som att jag håller på att bli förkyld. Jag har väldigt ont i halsen och hostar för fullt. Att bli förkyld är verkligen det sista jag behöver just nu.


Till sist är jag också lite irriterad på mig själv för att jag inte arbetar med tyskan så effektivt som jag borde. Jag har insett att jag inte kommer att hinna bli klar och bestämt mig för att skippa tyskan i morgon. Jag skulle ändå missa halva lektionen eftersom jag ska ha min första lektion i morgon och den räcker till 15.30. Så nu har jag till torsdag på mig att göra klart inlämningsuppgiften.

Nu ska jag antingen gå till Ålidhem och köpa halstabletter eller vika alla kläder som jag tvättat idag.


Hur ska jag hinna?

Jag fick just lite av en panikattack. Vi har en inlämningsuppgift i tyska som ska in i morgon och när jag kikat på den tidigare har jag bara sett att man ska fylla i ord i luckor och böja verb och sånt. Nu såg jag att man dessutom ska skriva en text på cirka 200 ord. Ni tycker säkert att 200 är lite och att det går ganska snabbt, men när man i princip måste slå upp alla de 200 orden kan jag lova att det inte går snabbt.

Shit. Det är bäst att jag sätter igång.

Eller hör av mig till min tandempartner...

Fredagkvällen i bilder

Fredagen var en bra dag. Jag käkade Invitos supergoda buffé med Linnéa, Sandra, Lisa och Isabell. Efter det kom Malin till Umeå och vi drog ihop en fest hos mig.

 Ylva var med som vanligt :)
 Malin och Linnéa
 Isabell och Ida
 Jo-Hanna och Jacob
 Jag och Jacob
 Jag och Isabell
 Mickes kompisar Petter och Sandra
 Jo-Hanna och Ida, Ylva och Jacob
 Vad tittar Malin på i hissen?

Utgång på Corona

 Ylva och Malin
 Jag och Jacob posar
 Snusposen :) Måste dock påpeka att det endast var Onico under läppen. Mitt nyårslöfte om att inte festsnusa eller -röka har jag klarat galant.
 Systrarna Engman
 Mingel på Corona

Kul att du var här, Malin! Jag antar att det är min tur att dra mig till Polen nästa gång...


Party party

Fest hos mig ikväll! Är bara att komma!


Min tandempartner!

Jag har haft lite dåligt samvete över att jag inte har styrt upp en dejt med min tandemparner, ni vet tjejen från Österrike som jag ska träffa och prata tyska och svenska med, för att vi ska lära oss det andra språket.

Igår fick jag i alla fall ett sms av henne:

"Hej Elin! Pa lordag jag har ett party. Du ar valkomna! Tar vanner med och ol. ;-) Maria"

Visst är hon söt? Tydligen tog det tio minuter för henne att skriva messet.

Tyvärr tror jag dock inte att jag kommer att kunna gå på hennes fest, men vi sa att vi skulle gå och fika någon dag till veckan annars.

I morgon ser det ut som att det kan bli fest hos mig! Ska käka på Invito med lite Skellefteåvänner först och sen drar i alla fall jag och Malin (och förhoppningsvis fler) hem till mig på party. Som vanligt är alla välkomna!


Att skriva en bokrecension

Elin: Vad tyckte du om boken (Ringaren i Paris, en förkortad version av Ringaren i Notre Dame)?
Elev: Den var skitdålig.
Elin: Varför då?
Elev: Den var så lång.
Elin: Finns det ingenting i boken som är bra?
Elev: Nej...
Elin: Varför tror du att boken blev så känd och omtyckt?
Elev: För att han hade en puckel på ryggen.
Elin: Okej.

Min VFU so far

Tänkte göra en liten sammanfattning av hur VFU:n har varit hittills:

* Vad jag tycker om eleverna kan ni läsa i ett föregående inlägg.

* Min handledare är väldigt trevlig och hjälpsam. Redan första dagen började jag dock tvivla på hennes kompetens när hon pratade om "svenskalektionerna". När hon idag sa "tyskalärare" började jag nästan skaka. Min "VFU-partner" Jonas som ska ha hennes engelsklektioner (utan a) reagerade nog på samma sätt när hon sa "they is".

* Med tanke på att min handledare får ägna halva lektionerna åt att be eleverna att vara tysta, utan att det fungerar, får mig även att tvivla på hennes pedagogiska kompetens. Jag inser dock att detta även kan bero på eleverna själva. Hursomhelst är jag nervös inför lektionerna som jag ska ha, med tanke på hur mycket de lever om.

* Nästa vecka ska jag börja undervisa. Jag ska ha ett moment om sagor med två "livfulla" sjuor. Just nu pågår planeringen för fullt.

* Jag är glad över att jag ska bli gymnaiselärare, och inte högstadielärare.

* I vissa svaga ögonblick tänker jag att det skulle vara jäkligt bra om vi även i Sverige hade "diktaturskola", med elever som är så rädda för sina lärare att de inte vågar säga ett ord. Varför demokrati, liksom. Eller flum, som Björklund kallar det.
Jag tar i alla fall alltid mitt förnuft till fånga så småningom.

Who is that?

                           DSCN2480 and Rachel Bilson combined together

Är det Elin eller Rachel Bilson?

                             Mary Kate Olsen and Ashley Olsen combined together

Och är det där Mary Kate eller Ashley?

Nej, det är ingen av dem. Det är en blandning!

Här kan du para dig med olika kändisar. Och para dem med varandra.

Till fredagens middagsvänner

Hittat på Invitos hemsida:

"Varje fredag dukar vi upp vår populära italienska After Work buffé mellan kl. 15.00-19.00.

På buffén hittar ni allt från blandsallad, pasta & potatissallad, pesto & tapenad, bröd & aioli, pajer, pastagratänger till exempelvis ugnsbakad lax med gremoulata. Den varma maten varierar från vecka till vecka beroende på säsong och råvaror.

Fredagar: 89:- (59:- för barn upp till 13 år). Dessutom har vi extra bra priser på dryck mellan kl. 15.00-20.00.

Det blir snabbt fullt så kom i tid och det är drop in som gäller."

Det låter väl bra, tycker jag! Men eftersom det står att det blir fullt snabbt kanske vi borde satsa på att vara där i tid... Vid 16-17-tiden kanske... Vad säger ni?
Hursomhelst blir det jättetrevligt.

Som sagt, det kommer att bli tre jobbiga veckor...

Högstadieelever:
Små, omogna, pratiga, stökiga, busiga, trotsiga, fnittriga, högljudda. Och en massa annat också.

Ghaa...

Jag kommer lätt att bli galen.

Och jag är helt slut.

Filmhelg

Juno var en grym film! Se den.

I am legend var också bra. Sen den också!

Och självklart ska ni se dem på bio, inte ladda hem dem... Mm...


Det kommer att bli tre jobbiga veckor...

Har just pratat med min handledare som jag ska ha på VFU:n och fått veta att jag ska vara på Tegskolan 07.55 i morgon. Detta innebär att jag måste åka med bussen som går 07.25 från Iksu, vilket i sin tur innebär att jag måste stiga upp ca 06.45 i morgon. Vilket i sin tur innebär döden, med tanke på att jag sov till kl 13 idag.

Tydligen kommer jag inte att ha några lektioner första veckan, eftersom eleverna håller på med moment som de måste avsluta. Efter det kommer jag mest troligt att göra lite skrivuppgifter med en sjua.

Förutom de tidiga morgnarna oroar jag mig nu mest över hur mycket jag kommer att behöva vara på skolan och om schemat kommer att krocka mycket med tyskan. Sen är jag nervös över eleverna också.

Det är lite spännande. Hur ska jag kunna somna i natt?

En fredag

Här kommer lite bilder från fredagens spontanfest.

Förfest blev det hos Micke och Robin. Vi drack öl och spelade Wii.


 Robin bowlar
 Ak, Robin och Ulf
 Jo-Hannas strikingpose
 Söta brudar
 Jag som spöke
 Olov lyckades få in ett mål mot Micke i fotbollsspelet
 Robin, Micke och Jo-Hanna ställer upp sig för fotografen
 På bussen mot E-puben
 Arsenalmärket är viktigt

Idag är det en sån där icke-bakissöndag som jag har tänkt få en massa gjort på. Till exempel skolarbete, städning, tvättning och träning. Så nu ska jag försöka ta mig själv i kragen.

Lördag

Vilken lugn och skön bakisdag det var idag.

Har sett film och bestämt mig för att jag måste sluta handla i baren när jag är ute på krogen.

Lite pappsyke också.

Annars: all good.

Party!

Det blir fest ikväll ändå! På Carlshem. Sen blir det utgång någonstans.

Vi kanske ses! Tjo!

Teg?

Idag fick jag veta var jag ska ha praktik från och med måndag och tre veckor framåt: Tegs centralskola. Som jag misstänkte blev det på högstadiet, vilket kanske inte känns helt optimalt men ändå helt okej. Det känns lite drygt att behöva åka ända bort till Teg, men 6:ans och 9:ans buss går ju faktiskt härifrån Iksu och hela vägen dit.

Det som blir mest spännande är att få veta hur min handledare och mina elever är. Hoppas att jag får tag på min handledare idag så att vi kan bestämma en tid som jag ska komma på måndag.

Och ett stort grattis till VFU-enheten, som lyckades fixa en praktikplats hela en arbetsdag före VFU:n.

Någon som vill bli tillsammans med mina kompisar?

Jag har ett problem.

Problemet är att mina vänner Linnéa och Ylva har fått för sig att de ska flytta till Uppsala respektive Göteborg i höst. Detta tycker jag självklart är mycket tråkigt och försöker fundera ut vad som skulle kunna få dem att stanna. Och eftersom deras vänner här i Umeå inte verkar räcka för att de ska stanna (hint hint) tänker jag att det enda som skulle kunna hjälpa är om de skaffade pojkvänner här.

Vet ni någon som skulle kunna tänkas vara intresserad?

Eller rättare sagt, vet ni någon som skulle duga?

De är nämligen två fantastiska tjejer som man kan skatta sig lycklig om man får vara med. Därför kan de ju ta sig friheten att vara lite kräsna också.

Men jag uppmanar alla att i alla fall försöka! Vem vet, man kanske lyckas.

(Ett krav från min sida är då såklart att ni ska få dem att stanna här. Det är ju själva poängen.)

Drygjävla dag

Fyra timmars sömn. Åtta timmars skola.

Det enda bra med dagen var att vi arbetade med huvudsatser och bisatser på tyskan.

Nu: mat
Sen: vila

Man måste komma ihåg att höra av sig

Jag gillar inte att blogga om mitt eget bloggande, men jag måste bara säga att det är tråkigt att det är en sådan envägskommunikation. Många av mina vänner känner det säkert som att de pratar med mig varje dag eftersom de läser vad jag har för mig och sådär. För mig kan det å andra sidan kännas som att det var väldigt länge sedan jag pratade med dem, om inte de också bloggar förstås.

Och sen är man ju oftast dålig på att höra av sig, och de som läser ens blogg kanske inte känner så stort behov av att höra av sig eftersom de vet så mycket om vad jag gör. Ibland kommenterar de ju förstås för att visa att de "är med". Då blir det väl i och för sig mer av en tvåvägskommunikation.

Men eftersom jag inser att inte alla mina vänner, som jag inte träffar så ofta, också kommer att börja blogga ska i alla fall jag bli bättre på att höra av mig. För det känns tråkigt att inte veta hur de har det.

Jag tänker i alla fall på er, mina vänner!

Döden

På något sätt förknippar jag alltid innebandy med döden.

Ta igen-dag

Idag gjorde jag en fuling och skolkade från föreläsningarna. Jag känner mig fortfarande sliten efter helgen och stressad över skolan, så dagen spenderas med sömn och tyska.

Nu funderar jag på om jag ska fara på innebandy kl 17. Jag måste verkligen komma igång med träningen igen så jag ska försöka ta mig iväg.

Ikväll blir det onsdagshäng hos Kajsa. Det blir nice.

Nu: mer tyska.

Det heter ju faktiskt StudentSKI och inte StudentSUP

Okej. Här kommer bilderna från Hemavan.

Som jag skrev tidigare bodde vi alltså med ett brasilianskt par.
 Luis och Luana.
 Här är den australiensiska killen Troy som vi också bodde med. Han träffade en Umeåtjej som han hängde med hela helgen.
Våra sambor var verkligen hur bra som helst!

Torsdag

Torsdagen spenderades i backen. Det var lite kallt, men väldigt bra före.
 Ida på toppen
 I liften
 Jag och Ida på brädorna
 Efter åkningen var det afterski.
 Vi kände oss lite ensamma från början eftersom vi inte kände så många, men till slut träffade vi de här tuffa tjejerna från Luleå som vi hängde med.

På torsdagkväll var det fest i vår stuga! Vi bjöd in Idas kompis Martin och några av hans kompisar från Faust.
 Troy och killen som blev otroligt poppis för sin peruk. (Och alla som känner mig kan väl förstå att jag var eld och lågor.)
 Fest
 Vattenpipan var igång hela helgen...
Hela förfesten satt jag mest och frågade Luis och Luana om Brasilien.
Sen drog vi ut på hotellet.

 Peruken var som sagt poppis...
 Även glasögonen...
 Ida och Martin

Fredag

På fredagen var vi otroligt bakis och sov länge. Jag hade förbannat ont i benen från dagen innan också. Vi åkte två åk innan vi kl 14 drog till afterskin med våra sambor. Efter cirka två öl kände vi oss som människor igen. Då förstod vi hur det här med återställare funkar.
Efter det käkade vi tacobuffé och sen var det fest hos oss igen.

 Troy och Luis gör snöänglar. Exotiskt med snö. Visste ni förresten att man kan åka skidor i Australien? Nu vet jag det.

Vi gick upp till hotellet senare på kvällen. Köade i drygt en timme innan vi förstod att vi inte skulle ta oss in. Då var klockan 01. Jag hade ändå ganska roligt i kön. Jag lurade folk att jag kom ifrån Australien. Och många gick på det, trots att jag inte ens lite kunde fejka australiensk dialekt. Till slut blev jag dock genomskådad.
 När vi kom hem skulle vi se film. Det blev dock inte många minuters film innan vi slocknade.

Lördag

 Stugan vi bodde i var hur bra som helst. Vi hade två våningar, bastu, diskmaskin, flera rum och allt vi behövde. Vi hade dock bara en nyckel att dela på och världens sämsta gömställe för den: ovanpå dörren. Det var svårt att nå den och den syntes från vägen. Ganska kasst.

På lördagen åkte vi ganska flitigt, trots benvärk. Det var väldigt fint väder.
På kvällen drog vi på fest hos Faust-grabbarna.

 Om man inte har något folie till vattenpipan är det bra att ha en chokladask. Då kan man ta folien från äckelgodisarna som ingen ändå äter.
 Ida är grym på att göra rökringar.
 Ida och Martin i kön.
På lördagkväll gick vi till Stockstugan kl 22 för att vi skulle ta oss in. Köade ett tag innan de sa att vi inte skulle ta oss in. Nähepp. Tog bussen upp till hotellet där vi köade i cirka en och en halv timme. Denna gång lurade jag folk att jag var tysk och roade mig med det.
 I kön.
 De här kallade mig för "tyskan" hela kvällen. Det var lite svårt att komma ihåg att bryta på tyska hela tiden.
 Vi handlade en massa i baren. (Har inte vågat kolla mitt kontosaldo sen jag kom hem.)
 Jag träffade Erik S
 På dansgolvet

På söndagen sov jag och var bakis hela dagen medan de andra var ute i backen. Det var nice.

Slutsatser efter helgen:
Om man bryter tror folk att man är dummare än vad man är
Fulla människor är lättlurade
Det kan vara roligt att köa
Jag har inga benmuskler
Man ska inte åka lift bakis
Snowboardåkare är hetare än slalomåkare
Det är inte lätt att få en sittplats på afterski

Tack för den här gången.

En tandempartner!

På tysklektionen idag fick jag en tandempartner. En tandempartner är en tyskspråkig utbytesstudent som man ska träffa på fritiden och göra saker med. Och man ska turas om att prata tyska och svenska så att båda lär sig det andra språket bättre.

Min tandempartner verkar vara ganska schyst. Hon heter Maria och kommer från Österrike. Vi har inte bestämt någon dejt än, men bytt nummer. Får se när vi ska hitta på nåt. Jag misstänker dock att vi mest kommer att prata tyska med tanke på att hon bara varit i Sverige i två veckor. Och vi har fått instruktioner om att undvika engelska.

Ikväll ska jag i alla fall träna lite mer på min engelska. I Hemavan bodde jag och Ida med ett jättegulligt brasilianskt par och en översocial australiensare. Det var hur roligt som helst. Jag tror att vi fick mer i utbyte av dem än vi skulle ha fått av ett gäng fulla svenskar. Ikväll är hela gänget i alla fall bjudet till Troy (australiensaren) för att äta ost och kex. Inga semlor här inte. Det är ju bara sååå svenskt. Jag är ju internationell nu.


Min blogg i Mix Megapol

Fick just ett samtal av Lisa. Tydligen ska inlägg ur min blogg ha blivit upplästa i Mix Megapol nu på förmiddagen. De läste upp något jag skrivit om Boli´marknan och att vi varit i Myckle hos Maria och lekt lekar. Dessa inlägg är från ett och ett halv år sen ungefär.

Hursomhelst. Var det någon som hörde detta eller vet något om det?

Stressigt...

Alltså hjälp vad all tyskläxa tar tid. Två timmar har jag suttit ikväll, och mer tid kommer att läggas ner senare i veckan. Dessutom har vi massor att göra på den andra kursen. Exempelvis måste jag påbörja en bok nu som jag måste ha läst ut innan grupparbetet i morgon.

Jag som hade tänkt lägga upp lite bilder och sånt från Hemavanresan ikväll. Men det får nog tyvärr vänta lite till. Eller ett smakprov kan jag väl bjuda på:

            image1645

Konsten att betala med kort

Jag vill bara ta tillfället i akt och upplysa alla om att man kan dra kortet på Ica MEDAN kassören scannar varorna. Man behöver inte vänta tills alla varor är scannade. Det går lite fortare så.

Nu ska jag ge mig på att laga lasagne. Har aldrig gjort det förut, så det ska bli spännande. Eller nu ljög jag, jag lagade en laxlasagne en gång. Men jag brände allt som kunde brännas, så den var ingen höjdare.


Hemma

Nu är jag hemma. Och jag har haft en jättebra helg.

Bilder och sånt kommer senare.

Nu ska jag duscha och krypa ner i min egen säng.