Nu drar jag

Nu beger jag mig snart mot Hemavan. Och jag är inställd på att ha jättekul. Och i backen ska jag ta det lugnt och inte bryta några ben.

Men ni får ha det så bra här hemma! Jag hoppas att alla som ska på Sandras fest på lördag får det roligt.

Vi ses på söndagkväll!

(Jag ska vara fotograf i helgen.)

Snart Hemavan!

Hur ska jag rymma allt i väskan? Och hur ska jag komma ihåg att ta med mig allt nödvändigt? Och hur i helvete ska jag lyckas släpa med mig allt till Ålidhem centrum?

Hur ska vi bo? Vilka ska vi bo med? Kommer vi att träffa några roliga människor att hänga med?

Frågorna är många. Men jag tror i alla fall att det kommer att bli en kanonresa till Hemavan.

Bara en sak bekymrar mig. När vi anmälde oss var vi tvungna att komma på en namn till vårt gäng. Och eftersom det då var tänkt att det skulle vara jag, Ida, Kajsa och Johanna som skulle åka tänkte jag att jag kunde offra mig och döpa oss till "Schlagergänget". Nu när det bara är jag och Ida som ska åka känns det inte lika aktuellt. Då är bara 50 % av oss "schlagergäng". Jag hoppas att vi inte kommer att benämnas vid det namnet nåt under resans gång. (Och hemska tanke om det står på våra tröjor som vi ska få.) Då kommer jag att skämmas ihjäl. Men jag får låtsas att vi är ironiska eller nåt. Eller helt enkelt låstas att jag gillar schlager och att jag är stolt över det.

Nu: packa.

Utmaning

Jag har blivit utmanad, och bara för att det var Anna som utmanade mig tänker jag ställa upp.

Regler för denna utmaning:

* Länka till den som utmanat dig.
* Berätta sju (!) sanningar om dig själv
* Utmana sju personer
* Lämna ett meddelande till dom som du utmanar


Mina sju sanningar om mig själv:

1)
Jag har bacillskräck. Det var värre förut, men även idag har jag svårt att exempelvis dricka ur samma glas som någon annan. (Det kan man inte tro va, med tanke på hur många jag bytt saliv med.)

2) Det hänger lite ihop med punkten ovan, men jag blir väldigt lätt äcklad. Extra känslig är jag när jag äter. Om jag råkar se något äckligt (blod, saliv, snor etc.) på tv blir hela måltiden förstörd. Jag har också svårt för att äta bland okända människor (speciellt på bussen) eftersom de kan vara äckliga.

3) Jag har svårt för att visa känslor och att öppna mig. Och jag kan bli sårad om inte mina nära märker om jag är nere. Men det är inte så konstigt att de inte märker det, om jag inte visar det. Och om jag inte berättar vissa saker så beror det inte på att jag vill dölja dem, utan bara på att jag har svårt att öppna mig.

4) Jag är dock oftast precis så glad som jag verkar. Optimist, javisst.

5) Jag bryr mig mycket om vad mina nära tänker om mig, och jag vill vara omtyckt av dem. Vad personer som jag inte känner tycker om mig skiter jag oftast fullständigt i.

6) Jag kan vara ganska egocentrisk och sätta mina egna behov före andras. Jag ställer dock oftast upp för mina nära och ibland känns det som att jag skulle kunna göra vad som helst för dem.

7) Jag är internetberoende och har ingen aning om hur jag ska klara mig utan dator onsdag-söndag i Hemavan. Och hur ska ni klara er utan mig? Ja, jag vet inte.

Jag utmanar: Annika, Ida, Ylva, Lisa, SaraJo-Hanna och Olov.

Dagen

Fan vad nöjd jag är. Jag lyckades ta mig upp ur sängen och fara och simma nu på förmiddagen. När jag kom på idén igårkväll trodde jag aldrig att det skulle bli av. Men jag har visst lite självdisciplin ändå.

Idag har vi föreläsning om ledarskap 13-15. Sen har jag tyskkurs 15-17. Lite nervös som alltid.

Ikväll blir det att packa och förbereda inför Hemavan.

På onsdag bär det av...

Fixat inför Hemavan:
Jacka
Täckbyxor
Snowboardfodral
Handskar
Bag

Tack alla snälla människor som lånar ut era grejer till mig. Utan er skulle jag vara mycket fattigare än vad jag redan är.

Kvarglömt från i lördags

            image1644

Ett par vantar.
En snusdosa.
Tre mössor.

Hör av er om ni vill ha tillbaka grejerna.

Tyskläxa

Idag blir det stadsbesök för att byta fredagens misslyckade köp. (Musen jag köpte var inte optisk och soffkuddarna var för små.)

Senare idag måste jag göra min läxa, som jag kallar den. Det känns verkligen som i högstadiet när man får i uppgift att hitta alla substantiv i en text och skriva ner dem i en tabell. Men jag gillar det. Det klår alla skrivuppgifter, mest för att man inte måste tänka så mycket.

Nu: frukost.


Det blev några bilder igår också

 Min bok med karlar är alltid en hit på fest.
 Tuss, Tomas och Robin
 Robin, Ylva, Johanna och Olov
 Ylva och jag
 Här försökte jag styra upp en repris av den här bilden  Det blev inte riktigt lika bra.

That´s it.

Tvådagars

Det var en trevlig kväll igår. Jag och Micke middagsdejtade på Olles, denna gång utan Robin och Linda. Jag vågade äta något annat än laxpastan och tog en fajita chicken burrito. Den var stark och god. Vi drack lite öl och hookade senare ihop med Petter och Maria och gick på Invito. Väldigt väldigt trevligt.

Ikväll blir det som sagt fest här hos mig. Dyk upp vid sex-, sjutiden så skjuter vi lock!

Fest hos mig i morgon

...verkar det som.

Som vanligt är alla inbjudna.

Det blir roligt.


Lite påminnelser för mig själv

Att fixa inför Hemavan:

Låna snowboardfodralet av Linnéa
Gå till Johanna och låna hennes bag
Leta åt mina täckbyxor eller låna Jo-Hannas
Låna en täckjacka, möjligtvis av Annika
Se om jag kan hitta någon bra mössa och vantar
(Alkoholbeställningen är inskickad, så den behöver jag inte bry mig om (mycket alkohol blev det!))

Saker jag skulle behöva köpa om jag ska åka ner på stan i morgon eller på lördag:

En datormus
Snygga stövlar som helst ska vara billiga och av bra kvalitet (Inte så troligt, nej jag vet)
En väska som rymmer skolböcker och fyller samma kriterium som stövlarna
Något från lånelistan ovan, om jag skulle komma över något väldigt billigt
Förmodligen något mer också, som jag inte kommer på just nu
(Bonniers tyska grammatik beställde jag från Adlibris idag, så den behöver jag inte köpa)

Jag ska bli så jävla bra

Dagens tyskkurs var inte alls lika skrämmande. Jag vågade till och med säga ett par meningar. Inte illa. Dessutom insåg att jag kanske inte alls är sämst, utan att flera andra är lika dåliga också. Så det känns bra. Och läraren är toppen. Vi lär oss hur mycket som helst.

Nu är jag helst slut och ska dö i soffan ett tag. Hade tänkt försöka ta mig en sväng till Iksu också, men vi får se hur det går med det...

Att tro att man är genusmedveten

När vi delades in i basgrupper var vår lärare noga med att skulle vara minst en kille i varje grupp. Han sa någon motivering om att man ska tänka på genus och jämställdhet och sånt. Och att det är bra med olika perspektiv på saker inom samma grupp.

Okej...

Han förväntar sig alltså att killar och tjejer tänker olika, och uppmärksammar oss på detta genom att se till att det blir könsblandade grupper. Det är dessa förväntningar vi har på oss; att vi ska vara olika.

Personligen tror jag att skillnader mellan könen (förutom de fysiska) beror på uppfostran och sociala mönster. Och förväntningar då. Man förväntas vara på ett visst sätt, och skilja sig från varandra. Inte för att det är fel att vara olika, så länge det inte sker på grund av hur man förväntas vara.

Och när läraren delar in oss på detta sätt visar det också att han förväntar sig att vi ska vara olika. Och jag kan inte låta bli att undra om könsrollerna inte skulle bli mindre påtagliga om man inte skulle utgå ifrån detta.

Eller kanske ska man också försöka dela in grupperna så att man får en invandrare i varje grupp också, och en homosexuell, och en rik. Och en snygg person. Och en sportintresserad. För alla inom dessa grupper tänker ju lika. Och vi ska ju ha mångfald.

Precis så logiskt tycker jag att det är.

Vad ska jag hitta på?

Shit alltså. De där tyskuppgifterna tog hela dagen. Så jag har inte hunnit läsa särskilt mycket i boken till litteratursemineriet i morgon. Men det får bli senare ikväll.

Nu ska jag fixa inför onsdagshänget som är hos mig ikväll. De andra tjejerna är så duktiga på att baka och sånt, medan jag är ganska handikappad inom det området. Så man får ju lite prestationsångest när det är ens egen tur att bjuda på fika. Men vi får se vad det blir helt enkelt!

I morgon får jag pengar från CSN. Jippie!

Help me

Jag börjar se ett mönster i mina blogginlägg:

Kan någon hjälpa mig med...?
Har någon en...?
Vet någon någonting om...?

 
Men vad fasen, det är väl lika bra att utnyttja att det är människor som läser ens blogg och kanske kan hjälpa en med saker och ting, när man själv är inkompetent inom vissa områden.


Så jag tänker fortsätta med att be om hjälp när det är något jag undrar över.


Diskdefragmenteraren

Men jag blir ju galen.

Håller på att köra diskdefragmenteraren på datorn men den kan bara defragmentera ungefär 11 % innan den stannar för att den har stött på filer som inte går defragmentera. Så jag tar bort de filerna och kör den igen. Men då är det nya filer som inte går defragmentera. Så nu har jag snart tagit bort varenda avsnitt av OC och Desperate Housewives som jag har på datorn. Skitstörande.

Vad gör man? Jag är inget datorsnille direkt.

Min dator är för övrigt i behov av en omformatering, om någon känner sig manad.

Mein Gott!

Hahahaha.

Herregud.

Jag tar tillbaka allt jag har sagt om att tyskkursen nog skulle vara på låg nivå. Och om jag någonsin hävdat att jag är bra på tyska så tar jag tillbaka det också.

Jag höll på att smälla av när läraren sa att all undervisning kommer att ske på tyska. Och att vi bara ska prata tyska i klassrummet. Ge mig alkohol, tänkte jag bara. Hur ska jag annars klara av det? Tur att man i alla fall har lite självdistans.

De andra i klassen var ganska bra och jag kände mig typ sämst. I alla fall på att prata. Att förstå vad läraren sa gick faktiskt helt okej. Men innan kursen är slut ska jag väl kunna prata också.

Klassen verkar schysst. Vi var väl kanske tio stycken, varav en går ck2 med mig också. Så det blir nog bra.

Men det kommer att bli fullt upp har jag insett. Inför torsdagens lektion ska vi skriva två korta texter och leta i en text efter svaga och starka verb (som vi ska lära oss böja) och en massa substantiv som vi också ska lära oss.

Dessutom har vi litteraturseminarium med ck2 på torsdag. Så det blir fullt upp i morgon. Tur att vi inte har någon skola då.

Nu ska jag vila. Jag är tröttare än aldrig förr. Jag kan inte ens minnas senast jag hade skola 8.30 - 17.00. (Och hoppas att det aldrig händer igen.)


Någon som har vinterkläder?

Det är ju så att jag, Ida och Kajsa åker till Hemavan nästa onsdag och är borta till söndagen. Jag är skitpeppad. Jag har ett litet problem bara. Jag har ingen bra skid-/snowboardjacka. Dessutom är mina täckbyxor borta. Vet inte alls var de kan vara. Förmodligen i Skellefteå någonstans.

Jag har provat Linnéas skidjacka för att se om jag kunde ha den, men ärmarna nådde ungefär till armbågarna. Typ. Så den kan jag inte låna.

Så jag undrar om det finns någon vänlig själ (utan pygméarmar) som kan tänka sig att låna ut sina vinterkläder till mig. Ni är välkomna att höra av er i så fall!

Cykeljävel

Inte nog med att växlarna har gått sönder, nu har styret gått av också. Det har bara lossnat från stången som det sitter på. Skumt va? Det är i alla fall mycket störande.

Jag tror att jag måste ge upp hoppet om den här cykeln alltså. (Om inte Jo-Hanna kan laga den förstås!) Problemet är att man är helt handikappad i den här stan om man är utan cykel.

Har någon en cykel att ge till mig? Alternativt kan jag köpa en väldigt billigt.


Kursintro

Idag var det introduktion till CK2. Jag var ganska nervös inför gruppindelningen, men det kändes otroligt skönt när jag fick veta att jag är i samma grupp som Kajsa, Ida, Johanna, Jo-Hanna och flera andra ur min gamla klass. Jag är fortfarande helt opepp på kursen i sig, men nu känns det lite roligare i alla fall.

I morgon är det introduktion till kvalifikationskursen i tyska. Ska bli intressant att se vad det är för muppar som jag kommer att gå med där. Jag har inte höga förväntningar på människor som tycker att tyska är kul, trots att jag själv gör det. Men nu ska jag inte ha fördomar. Den kursen ska i alla fall bli rolig. Fatta vad jag kommer att prata tyska på fyllan alltså. En förvarning bara.

Nu: mat.

Sista klassfesten med svenskan

Igår var det klassfest hos Jo-Hanna! Det blev en lyckad och väldigt trevlig tillställning. Här är bilderna:

 Värdinnan 
 Sofie, Ylva och Maria
 Jonas, Per och Jonas
 Robin, Jonas och Ulf
 Monika och Anna
 AK och Ylva
 Jag, Anders, AK och Ylva har likadana mobiler
 Jag och Ylva
 Folk

Utgång på NH

 Sofia och Ylva
 Micke försöker pussas med Robin
 Jo-Hanna och Sofia
 Jonas och Per
 Jag och Jonas
 Glasögonen hängde med genom kvällen
 Här provar jag delar av Slash-utstyrseln
 Slash himself

Tack för igår!

Gissa låten

På Stadsfestlördagen hade jag en låt på hjärnan som jag sjöng i princip hela kvällen. Här är en bild på spektaklet:

           image1613

Nu tänkte jag ha en tävling. Den som gissar rätt på vilken låt det var vinner.

Här är alternativen:

a) Somebody told me
b) Welcome to the jungle
c) Värsta schlagern
d) True believer

Priset till vinnaren är oklart.

Klassfest ikväll!

Ikväll är det klassfest hos Jo-Hanna! Va har ju läst klart svenskan nu, vilket innebär att alla kommer att splittras. Skittrist. Så ikväll är väl kanske sista gången som man kommer att umgås med många av klasskompisarna. Hoppas att det blir en toppenkväll.

Jag har i alla fall tagit på mig uppdraget att fixa en lek/tävling. Det blir inte den vanliga musikleken, men det kommer att ha med musik att göra. Det blir nog kul.

Nu ska jag inventera min garderob och se om jag kan hitta nåt att ha på mig. Jag är inte hoppfull.

Det där inlägget angående de och dem - aka världens längsta inlägg

Jaha, hur ska man förklara det här bäst då? Jag är ju ingen lärare än direkt, trots att jag har läst all svenska jag ska läsa. Men vad fasen, jag ger det ett försök.

Meningar har ju ofta ett subjekt och ett objekt. Subjektet utför en handling och objektet "blir utsatt" för en handling.

Exempel: Jag gav boken till honom.
Här är jag subjekt eftersom det är jag som gör något. Honom är objekt eftersom denne blir utsatt för handlingen. Objektet är ofta det som kommer sist i en mening.

Annat exempel: Han gav boken till mig.
Här är han subjekt och mig objekt.

Man kan allså se att man säger jag i subjektet och mig i objektet. Det är olika former för samma ord. Typ.

Samma sak gäller för de och dem. Man skriver de när ordet är subjekt och dem när ordet är objekt.

Exempel: De gav boken till dem.

De = subjekt, dem = objekt.

Folk kan dock bli förvirrade då subjektet, som ofta är först i meningen, kommer i slutet.

Exempel: Vilka är de?
Här är ju de subjekt, eftersom det är de som kostar något, dvs är subjekt. Meningen har inget objekt.

Ett tips, som går att använda i ovanstående mening (och i många andra), är att byta ut de mot oss eller vi.

Alltså:
Vilka är vi/oss?
Där är det ganska självklart att det ska vara vi. Och eftersom vi är subjektsformen och oss objektsformen, vet man att man ska ha subjektsformen de i meningen. 

Subjetsform                                                             Objektsform
jag                                                                                mig
du                                                                                 dig
vi                                                                                   oss
de                                                                                 dem

Så är man osäker kan man prova med att sätta dit ett annat ord av samma form. Hänger ni med? Om man tror att man ska skriva dem vid ett tillfälle kan man alltså bara prova med att säga oss istället. Om det passar in är det rätt form.

Ett annat tips är att säga meningen på engelska.

De = they
Dem = them

Exempel 1:
Hur mycket kostar de?
På engelska: How much do they cost?
Exempel 2: De gav boken till dem.
På engelska: They gave the book to them.

Det finns även andra knepiga fall där många är osäkra.

Exempel: Jag gav boken till dem som var där.

Ja, det är sant. Här ska det alltså egentligen stå dem eftersom dem är objekt i meningen. Dock är det så många som skriver de i liknande konstruktioner att det har blivit accepterat.

Alltså:
Jag gav boken till de som var där
= numer också okej.Kanske ska säga vad jag tycker om dom i skrift också. Det är ju trots allt vad min uppsats handlar om.

Jag har intervjuat några gymnasielärare som säger att riktigt många elever skriver dom istället för de/dem när de börjar gymnasiet. Eleverna blir ofta förvånade när de inte får skriva dom och lärarna försöker lära dem att skriva "rätt". De får dock skriva dom i dialoger och andra talspråkliga situationer.

Personligen stör jag mig mer på när folk skriver fel på de/dem än när de skriver dom konsekvent.

Men borde man införa en reform som säger att vi helt ska ersätta de/dem med dom för båda formerna?

För det första måste jag bara säga att man i delar av Sverige inte säger dom utan di. En sådan reform skulle nog alltså kännas mycket märklig för dem.

Det skulle dock säkert vara bra för många "svaga" skribenter med en reform, eftersom de då skulle få en sak mindre att tänka på när de skriver. Däremot tror jag att elever inte skulle ha särskilt stora problem med att lära sig att använda de/dem korrekt om de redan när de lär sig skriva får lära sig detta.

Det argument som jag tycker är viktigast när det gäller att behålla de/dem är att alla texter som har skrivits före en sådan reform då skulle bli omoderna. Elever har idag tillräckligt stora problem med att ta till sig äldre texter. Och tänk då några generationer framåt, då de/dem har försvunnit ur språket och man ska försöka läsa texter från 1900-talet (och tidigare) med eleverna. De/dem är ju väldigt frekventa ord i alla texter. Ja, ni förstår säkert vad jag menar.

Men det jag efterlyser är egentligen bara att något bestäms. Jag tycker inte att det funkar som det ser ut idag. Många lärare är osäkra på om de ska tillåta dom och många elever är förvirrade för att de inte vet hur de ska skriva.

Jag tycker dessutom att det är fel av lärare att tillåta elever att skriva dom när det inte är accepterat av resten av samhället. Arbetsgivare kan till exempel diskriminera sökanden som "inte kan skriva ordentligt". Därför är det viktigt att lärarna försöker lära elever hur man förväntas skriva i vissa situationer.

Antingen bestämmer man att alla ska börja skriva dom istället för de/dem eller så bestämmer man att alla lärare ska enas och kämpa för att eleverna så tidigt som möjligt lär sig skilja på de och dem. Det kommer då att vara en naturlig del av språket. Det är trots allt inte kärnfysik.

Grattis till dem som orkade läsa allt.
Fattar ni nu eller?

Fler mobilbilder

Här kommer fler bilder från min gamla mobil. Om ni undrar varför det bara är en massa ansikten, så är det därför att jag ville ha en bild som skulle visas när den personen ringer.

 Ylva  Annelie  Anna  Sandra  Anna  Anna  Sara  Monika  Malin  Lisa   Olov   Linnéa

 Grabbarna grus

 Anna och Erik

 Robin, Linnéa och Lisa på efterfest hos Linnéa efter Gyllene Tider

 När jag fyllde 20 fick jag en mustach och en Günther-skiva av mina vänner. Dessa kom att prägla mitt liv i stor utsträckning.

 Lite posing

 Kunde inte låta bli att ta kort på det här säret.

Jag har många fler bilder också som kommer att publiceras vid tillfälle. Det är dessutom ett par videoklipp också som jag ska se om jag kan lägga upp.


Lite skryt

Idag var det opponering på uppsatserna. Det gick bra. Trots att min handledare inte var närvarande när vi behandlade min uppsats. Hon var tydligen tvungen att gå på ett möte. (?) Men hon hade inte skrivit att jag skulle behöva göra några större förändringar, så det gjorde väl inte så mycket.

Av min opponent fick jag fantastiskt bra kritik. Jag citerar ur hennes opponeringsprotokoll:

"Detta är helt klart en av de bästa uppsatser jag har läst. Innehållet är väl avvägt, det finns en klar röd tråd genom hela texten, den är mycket intressant och dessutom välskriven."

Shit, vad glad och nöjd jag är.

Nice surprise!

The Killers är med i OC precis nu! Funderade på bussen idag när jag lyssnade på iPoden ifall sångaren är snygg. Och jag klagar inte.

Och nu sa Seth: "The Killers....they´re awsome, huh?"

Oh yes! And so are you!


Hej så länge

Grattis mamma på 49-årsdagen och grattis morbror Trond på 52-årsdagen!

Inte för att ni läser här, men ändå.

Jag har i alla fall fattat det svåra beslutet att inte ta med mig datorn till Skellefteå. Men jag är väl tillbaka i morgon eftermiddag någon gång. See you then!

Diverse problem

Nu är jag klar med opponeringsprotokollet av Marias uppsats. Fy vad svårt det är att opponera. Jag är så dålig på att se varför något är bra eller mindre bra. Jag är verkligen ledsen för din skull Maria för att du fick mig som opponent. Men hoppas att jag kan bidra med något. När det gäller språk och formalia är jag i alla fall haj. Så det var synd att det inte var mer fel där..!

I morgon fyller mamma år så då åker jag hem till Skell. Jag har fortfarande inte köpt någon present och vet inte hur jag ska kunna göra det med min budget heller. Tips på presenter under hundringen mottages gärna!

Jag fick förresten jättedåligt samvete idag. Pappa försökte ringa flera gånger i helgen men jag svarade aldrig för att jag sov eller höll på med nåt annat. Och sen blev det aldrig att jag ringde upp heller. Så när han fick tag på mig igår sa jag att hade slut pengar på mobilen och att det var anledningen till att jag inte ringt upp. Idag ringer han igen och säger att han har köpt ett sånt där refillkvitto och skickat med posten till mig. Han är så himla snäll, och jag är så himla dum. Jag ska aldrig mer skylla på att jag har slut pengar på mobilen till nån. Om jag inte har det förstås.

Middagstips

            image1585
                                                                               Makaronilåda!

Jag är alltid så nöjd när jag har lagat en middag som tar längre än en kvart att laga, som man kan göra en massa matlådor av och som är god och billig. Riktigt värt med makaronilåda alltså.

VFU-problem

Jag har varit med samma med samma handledare varje gång vi har haft VFU (praktik). Hon är svensklärare på Balderskolan i Skellefteå och jag har trivts hur bra som helst där. Hon är lärare för omvårdnadsprogrammet och hennes elever är hur fina som helst. Så jag har varit ganska nöjd.

Nu ska vi under CK2-kursen ha praktik igen, de tre sista veckorna i februari, och min handledare ska åka bort just då. Så jag kan inte vara med henne. Och på grund av att det är så många som läser CK2 är det fullt på alla gymnasieskolor i Skellefteå. Drygt.

Jag ska även läsa en kvalifikationskurs i tyska på halvfart parallellt med CK2 och har kommit på att det blir knepigt om jag har praktik i Skellefteå. Så jag ringde och sa att jag helst skulle vilja vara i Umeå, men det är fullt på alla gymnasieskolor här också. Hon frågade om jag kunde tänka mig vara i Vännäs eller Robertsfors, men då blir det fortfarande knepigt att ta sig till tyskkursen när den är.

Så förmodligen kommer jag att vara på högstadiet istället, så att jag kan vara någonstans i närheten av universitetet. Det känns helt okej ändå, trots att jag tror att högstadieelever är svårare att ha att göra med än gymnasieelever. Men det är ju också en erfarenhet.

Nu vill jag veta var jag ska vara i alla fall.

Vad kan det betyda?

Jag som inte skulle ligga och snooza så länge... Men då fick jag slut batteri på mobilen.

Jag drömde att någon hade satt in 11000 kr på mitt konto. Sen blev det krig.
Ifall jag fick välja om båda drömmarna skulle slå in, eller ingen av dem, skulle jag välja att ingen av dem skulle det. 11000 kr är bara inte värt det.

Alltid är det nåt som är fel

Oh no. Min cykel är trasig. Den där vajern som går från växlarna till styret där man växlar har typ gått sönder eller nåt. Och växeln är inställd på trean - min tyngsta växel. Ni ska veta hur anfådd jag var när jag kom hem från Linnéa ikväll alltså. Uppför hela vägen. Och halkigt och jävligt var det.

Nå, till saken. Kan någon laga den?

Mina kunskaper om cyklar är som sagt väldigt begränsade.

Om ni vill ha pengar så fort som möjligt

Idag kan man lämna studieförsäkran på csn.se.

En påminnelse bara.

Vad som händer i veckan

I veckan ska jag läsa och kommentera Marias uppsats, som jag ska opponera på. Jag ska också läsa uppsatserna som de andra i min grupp har skrivit.

I morgon eller på onsdag åker jag till Skellefteå, eftersom mamma fyller år och ska firas på onsdag. Måste dock åka tillbaka till opponeringen på torsdag.

Sen ska jag försöka hinna träna nåt i veckan också.

Och hämta mina blommor hos Ida.

På lördag är det klassfest hos Jo-Hanna, vilket innebär att söndag blir en bakisslappardag.

I övrigt är jag öppen för förslag.

En sak till:
Om någon har problem med mig på något sätt, säg det till mig personligen.


Det var allt.


Fjortislördag

Ibland när man festar känns det i efterhand som att man är 16 år igen. Eller vad sägs om det här: Jag blev tjurig för att jag inte fick vara med i samtalet mellan M och I. M blev sur för att jag pratade med T. K kände sig dissad av mig och I. J trodde att jag och M var sur på honom. E gick hem med O, som har flickvän. Och hur det gick för Y är man också alltid nyfiken på. My god.

Här är i alla fall bilderna:

Förfest hos Ylva

 Ylva och Jo-Hanna
 Kajsa och Petra
 Ida och AK
 Micke och Robin fick julklappar av Ylva
 Ylva och jag
 Micke och Ylva
 Folk

Utgång på Corona

 Ölin och Vinnéa
 Mingel på dansgolvet
 Spännar-Linnéa

Tack och hej för den här gången.

Partybilder kommer senare

Nu ska jag äta pizza.

Kvällens outfit

image1569

Kycklinggul klänning, MQ
Svarta strumpbyxor, Lindex
Kycklinggula Foppatofflor, Eurosko

Nu vet ni vad ni ska titta efter om ni vill hitta mig i vimlet.

Pia Haraldsen

Har ni hört talas om den norska komikern Pia Haraldsen? Hon är hur bra som helst. När hon intervjuar "viktiga" människor spelar hon bimbo, vilket kan leda till en hel del konstiga reaktioner...

Här intervjuar hon angående det franska valet:Och här interjuvar hon en republikan som får ett anfall av tourettes:
Visst blir man lite kär i henne?

Mäns hygien

Jag tycker egentligen inte om att generalisera och att dra alla över en kam, men visst fan är det så att (de flesta) killar här sämre hygien än tjejer? Här är mina fördomar:


 • Killar ser det som något nödvändigt ont att duscha.
 • Killar borstar inte tänderna när de stiger upp, om de inte ska träffa folk. (Inte använder de tandtråd heller.)
 • Killar torkar sig inte efter att de kissat. Alltså seriöst, även om man skakar av den försvinner inte allt kiss.
 • Killar torkar sig inte i röven tills papperet är helt vitt. Därav fartränder - det äckligaste som finns. Fy fan. Har ni någonsin sett fartränder i ett par trosor?
 • Killar tvättar sig inte om händerna efter att de har varit på toa.
 • Killar diskar inte noga, vilket resulterar i att man får diska om sen.
 • Killar städar inte heller noga och förstår inte poängen med att skura golven. "Man kan väl sopa." What???

 • Och varför det är så svårt att stänga toalocket är en gåta i sig. Jag trodde förut att det bara var en myt, men alltför många killar har bevisat mig fel.


  Före och efter

  Färgad och klar.

  Ni ser förmodligen inte någon skillnad (förutom på luggen) men det gör jag.

  Före

  image1567

  Efter

  image1568

  I like it!


  Jag ska bli ännu mörkare

  Nu är det ungefär en och en halv månad sen jag färgade håret mörkt. Jag trivs ganska bra i mörkt hår, trots att jag ibland saknar att vara blond. Ska ta upp det till sommaren igen har jag tänkt.

  Jag har hursomhelst fått en fuljävla utväxt som jag ska färga bort idag. Frissan tipsade om en färg (toning) som är mörkare än den jag har i håret nu. Det ska bli intressant att se hur det blir! För mig i alla fall.  Varför har jag så många besökare idag förresten?

  Vad som händer i helgen

  När tillfälle ges ska jag enligt önskemål redogöra för när man ska skriva de och när man ska skriva dem.

  Men inte just nu, för nu är det snart dags att lämna in uppsatsen och sen är det helg!

  Och vad händer i helgen?

  Fredagkvällen blir lugn i alla fall. Kanske lite Let´s dance med Linnéa.

  Men i morgon är det fest! Tillställningen kommer att hållas hos Ylva, som kvällen i ära förberett en musiktävling (som jag förstås ska kicka ass i).

  Vi ses.


  Det gick ganska smärtfritt ändå

  Det visade sig vara ganska effektivt att sitta på skolan och skriva. Jag är nästan klar med uppsatsen. Ska bara läsa igenom min diskussion och fixa en framsida. Sedan får det räcka. Det känns skönt.

  Här får ni ett smakprov ur min eminenta(?) uppsats:

  "Studien undersöker hur tendensen att skriva den talspråkliga formen dom i stället för subjektsformen de och objektsformen dem ser ut 2007 samt hur den har sett ut de senaste decennierna. Resultatet bygger på tidigare undersökningar i ämnet samt intervjuer med tre gymnasielärare i svenska.  Argument för och emot ett införande av en dom-reform presenteras och diskuteras för att senare resultera i slutsatsen att en enighet bland lärare, elever och övriga svensktalande måste råda för svenska språkets bästa. Om denna enighet gäller ett avskaffande eller ett återupplivande av de och dem är mindre viktigt än att beslut på språkplaneringsnivå måste tas i frågan. "


  Uppsatsen - sista rycket

  I morgon ska uppsatsen lämnas in så idag är det sista rycket som gäller. Har ett par sidor kvar och det känns som att det kan bli lite tajt om tid. Men det är ju inte den här versionen som ska betygsättas, så jag ser det inte som en katastrof om jag inte skulle hinna klart allt eller vara missnöjd.

  Frågan är då om jag jobbar bättre hemma eller på skolan. Det är skönt att vara hemma och slippa bli störd av andra, men samtidigt är det så mycket här som stjäl min uppmärksamhet. Jag tror att jag ska ge skolan ett försök.

  Ingen simstjärna

  Tog en paus från mitt skrivade och simmade på Iksu. Väldigt bra för min nacke som hatar mig för att jag sitter i soffan när jag skriver.

  Jag har ju inte simmat "på riktigt" på nästan två år, då jag brukade simma ca två gånger i veckan. Trodde dock att jag skulle minnas hur man gör. Men det var ju fel. De första längderna hade jag ingen koll. Jag andades in under vattnet och andades ut ovanför. Jag tog simtag i när jag skulle vila och tvärtom. Dessutom hade jag ingen kondition. Jag blev anfådd direkt och orkade bara simma ett par längder i taget.

  Så det här med att simma blir det att ta tag i.

  Glad Jesus

  Jag har lite svårt att koncentrera mig på uppsatsen. I stället gör jag en massa andra saker. Exempelvis tar kort på underliga konstverk i mitt trapphus.

  Alla som har varit hos mig har säkert sett att det står en pelare vid hissen. Det ska det egentligen stå nån staty på nån människa som jag inte vet vem det är. Hursomhelst är det ingen staty där. Ibland har det istället stått nån bok eller legat lite småpengar där.

  När jag kom till Umeå i lördags upptäckte jag att det stod en ny grej där. Och titta så tjusig den är!

             image1566

  Det sitter även en lapp där det står att konstverket heter "Alldeles underbart!" och är skapat av två "snubbar" på första våningen. Och alldeles underbar är precis vad jag tycker att den är!

  Kom ni ihåg att tacka ja till vårens kurser?

  Så klantig jag är. Jag har glömt tacka ja till vårens kurser och är därför struken från dem. Jag fick till och med ett mail från Studera där det stod att man måste tacka ja, men det mailet har jag inte läst förrän nu. Smart. Som tur är verkar det lösa sig ändå och jag har kontaktat kursansvarig för kurserna i vår som säger att det är lugnt.

  Och datt veta att man inte är den enda som klantat till det.

  En sak till. Jag HATAR det här systemet med att man måste söka via Studera till varenda jäkla kurs man ska läsa. Jävla skit.

  Att alla ska se varenda liten ändring man gör

  Angående ni vet vad på Facebook.

  Allt jag har gjort är att ta bort lite information!

  Lugna er lite.

  "Din jävla dumdrottning"...hahaha

  Ni har väl säkert redan läst den här sågningen av kungafamiljen, men jag måste ändå tipsa om den. Jag skrattade så att det blev extra svårt att hålla tätt.

  Särskilt roligt var det här:

  "Ändå måste det sägas att Victoria och Madeleine förefaller skärptare än sina föräldrar. Kanske kunde Dagens Nyheter ha haft med kungafamiljen som exempel när de körde en artikelserie om utvecklingsstörda föräldrar med normalbegåvade barn? Nej, det är en synvilla. Eftersom kungaparet inte är utvecklingsstört i medicisk mening utan i socialpsykologisk, förefaller deras barn något mindre sinnesslöa just bara för att de är yngre. Tids nog kommer de att vara precis samma slags grammatiska grobianer, samma lallande lyxfånar som vallas runt i ett slags övervakade demensgrupputflykter i en vadderad verklighet."

  "Ja, sannerligen! Inte minst som det egentligen var mästernaturfotografen Mattias Klum som »höll i« projektet, vilket vi fick reda på i förbifarten. Och man hann inte mer än börja grunna över detta (att ett superproffs arrangerat motiven utifrån nån blomma prinsen pekat på, fixerat stativet, ställt in kameran och instruerat prinsen att »du ska trycka på den där knappen... nu!«) innan Drottning Botox klippte av med en kommentar: »Det är underbara bilder, det är fantastisk' med en otrolig skärpa varje vattendropp' kan man se det som speglas i vattendroppen och det var weldik weldik fint.«

  Ja, men det är världsfotografen Klum som fixat alltihopa, din jävla dumdrottning, inte Carl Philip! Vilken treåring skulle inte kunna ställa ut fotokonst på Museum Gustavianum under de premisserna?"  Hittade en till rolig (och lite kortare) text av samma författare också - här.

  Fibrer är inte så bra som vi tror

  Jag har gett upp det här med fibrer. Ända sedan jag läste en artikel om att man inte bör äta fibrer varje dag har jag börjat köpa vanligt ris och vanlig pasta igen. Det stod att om man äter fibrer varje dag till flera måltider kan man få svullen och gasig mage och att magen ju måste få vila. Det låter helt rimligt tycker jag! I det här landet är vi ju sjukt besatta av fibrer. Allt ska innehålla en massa fibrer. Jag tror att vi borde tagga ner lite.


  Jag kommer dock att fortsätta med att äta mörkt bröd, för det mesta i alla fall. Man håller sig ju faktiskt mätt längre. Men mörkt bröd innehåller faktiskt mer kalorier än ljust. Sådetså.


  Komplettering till årssammanfattningen

  2007 års sjukdom var ju såklart urinvägsinfektion.

  Det verkar som att den sjukdomen kommer att vara en stark kandidat till 2008 års sjukdom också.

  Jävlar så drygt. Jag som måste skriva uppsats.

  Undrar om man vågar sitta med datorn i badkaret...

  Jag behöver ett jobb

  Jag har insett att jag behöver jobb. Både ett sommarjobb och ett extrajobb. Skulle någon kunna fixa det åt mig? Jag är lite kräsen med vilka jobb jag kan tänka mig. Det får definitivt inte vara inom vården, exempelvis.

  Kom med ett erbjudande så får vi se om det passar. Skulle vara schyst. Tack.

  Jag har inte punka längre!

  När min bror skjutsade mig till Umeå passade jag på att utnyttja hans kunskaper lite. Han bytte slang på min cykel, så nu har jag inte längre punka. (Och jag fick lära mig att slang och däck inte är samma sak...) Han satte också upp mina tavellister, vilket jag ju egentligen borde ha klarat av att göra själv. Skitbra i alla fall.

  Jag har nu också satt upp tyget som hänger för alkoven och jag är hur nöjd som helst (trots att tyget blev lite för långt). Det är mörkt och skönt, vilket dock hittills har resulterat i att jag har sovit alldeles för länge på dagarna. Men i morgon har jag tänkt ta mig upp och skriva på uppsatsen. Idag fick jag inte ner ett ord. Det ser inte ljust ut.

  Den där årssammanfattningen

  Här kommer min sammanfattning av 2007, som för min del var ett väldigt händelserikt år.

  Så var första delen av året: Första delen av året var ganska jobbig, både för mig och för personer i min närhet. För min egen del var nog februari och mars värst, men framemot sommaren ljusnade saker beydligt.

  Så var sommaren: Helt fantastisk. Jag hade hur roligt som helst. Läste sommarkurser och hade därför en massa ledig tid för fest och beachande. Bodde hemma hos mamma och hade därför ingen hyra att betala. Sommaren 2007 var hur bra som helst.

  Så var sista delen av året: Jag flyttade till Umeå och började ett nytt liv, eller vad man ska kalla det. Trodde att jag skulle åka hem till Skellefteå varannan helg, men det gjorde jag inte. Ett tecken på att jag trivs bra i Umeå, antar jag. Jag har börjat umgås med en hel del nya människor som jag verkligen tycker om, men det betyder inte att jag uppskattar de "gamla" människorna mindre. Det enda dåliga med hösten är att min ekonomi har varit obefintlig, typ.

  Årets låt: Jag behöver väl knappast säga att det är Somebody told me med The Killers.

  Årets serie: Jag har sett många serier i år, men efter att ha sträcksett två säsonger av Lost, är det nog den serien som tar priser. Jag drömde ju till och med om "the hatch" vid ett par tillfällen.

  Årets fest: Här kan jag faktiskt inte välja endast en, utan måste säga Kvastkampen i Kalmar, Brännbollsyran i Umeå, Stadsfesten i Skellefteå och Storsjöyran i Östersund. Oj, så kul jag hade.

  Årets sport: Här blir det också knepigt att bara säga en. Första delen av året var det box med Anna som gällde för hela slanten. Sedan jag flyttade till Umeå har badminton varit något jag spelat många gånger, och med flera olika personer. (Är bara att säga till om ni är sugna!)

  Årets spel: Singstar har varit något genomgående under 2007, både på förfester och efterfester. Och jag har kickat ass.

  Årets ursäkt att fika: Onsdagshänget med Umeåtjejerna.

  Årets internetsysselsättning: Facebook såklart. Och bloggen också då.

  Årets nykomling: Min kusindotter Liv som föddes i slutet av året.

  Årets hjälte: Min vän som gått igenom så otroligt mycket under 2007. Du är så stark.

  Årets boende: Min underbara lägenhet där jag får bo alldeles själv. Helt underbart.

  Årets smeknamn: Ölov och Ölin.

  Årets frisyr: Jag har haft många frisyrer under 2007. I början av året hade jag långt blont hår. Nu är det ganska kort och mörkt. Men jag måste ändå säga att den blonda pagen var den största hiten.

  Årets misslyckande:
  Sommarkursen i kryptologi. Vad tänkte jag egentligen?

  Årets galna grej: En viss taxiresa till Umeå. Herregud.

  Årets roliga grej: EPP. Mer sånt!

  Årets mest använda grej: Min digitalkamera. Uppskattat av några. Mindre uppskattat av de flesta.

  Årets mest förvirrande och omtalade grej: Min sexualitet och mitt civilstånd.

  Årets mys: Söndagarna i soffan med Desperate Housewives.

  Årets ångestframkallande: Alla jävla hemtentor.

  Årets bloggskämt: Linnéa har skjutit en björn.

  Årets bloggskämt 2: Sandra har klippt mig och färgat mitt hår.

  Årets "hur många människor ryms i en etta?": En fest hos mig. Ni som var här vet vilken jag pratar om.

  Årets bilder:  Det finns så många fler bilder också, men nu måste jag verkligen skriva uppsats.

  En avslutande bild bara:

           image1564

  Mitt nyårslöfte

  Jag hade inte tänkt ha något nyårslöfte i år. Förra året gav jag nyårslöftet att jag skulle sluta snusa, vilket jag också har gjort. Problemet är bara att jag på fyllan får ett oerhört nikotinsug och därför då både kan snusa och röka. Men nu är det slut med det! Jag ska bli helt nikotinfri. Det är mitt nyårslöfte. Så sorry Ylva, inget mer feströkande.

  Hur ska jag hålla mitt nyårslöfte då? Jag skulle kunna säga att jag ska ge pengar till den som ser mig röka eller snusa, men då kommer folk att försöka fresta mig att göra det. Har någon nåt tips på vad jag ska behöva göra?

  Det blev en nykter lördag

  Så det kommer inga partybilder i morgon tyvärr.

  Nu ska jag sova.

  Mina fina bröder

  Jag måste ha världens snällaste bröder. När jag flyttade till Umeå följde John med mig dit och hjälpte mig med att flytta in grejerna och skruva ihop mina möbler. Nils har sagt att han och hans tjej Elina kan skjutsa mig till Umeå idag för att jag har så mycket grejer som jag måste ta med mig. Jag inser ju att han tar varje chans till att få köra bil, nu när han nyss har tagit körkortet, men jag tycker i allla fall att det är jättesnällt. 

                                  

  Gissa vännen

  En till tjej i gänget har också blivit brunett...         

             image1548

  Gissa vem!

  Äntligen!

  Det är en skön känsla man får när man har tagit tag i någonting som man borde ha gjort för länge sen. Och nu pratar jag inte om uppsatsen. Nej, den är fortfarande bara i första stadiet.

  Idag har jag nämligen fixat ett tyg som ska hänga för öppningen till min sovalkov, något jag har tänkt göra ända sedan jag flyttade in i lägenheten. Hela hösten har jag vaknat av att solen har lyst in i min näsa och gett mig nysattacker, men nu är det slut med det. Har köpt ett mörkt och tätt tyg som nu kommer att hindra de flesta av solen strålar att hitta in i min näsa. Det känns mycket bra! Nu återstår bara att sy och fålla, och allt vad det heter. Tur att jag fortfarande är hemma hos mamma.

  Jag vill resa

  Igår åkte Sara hem till Kalmar igen. Idag är hon i Helsingborg, där hon ska vara tills på måndag då hon åker till Costa Rica med några kompisar. I fem veckor ska de vara där och surfa och ha det hur jäkla schyst som helst.

  Igår åkte mormor och morfar till Cypern, där de ska vara i lite drygt tre månader. Det är något som de gör varje vinter för att komma iväg från kylan. De passar även på att banta lite när de är borta. Så vill jag också göra när jag blir pensionär (inte främst banta då).

  Jag får nöja mig med att åka tillbaka till Umeå. Jag hoppaas dock att jag får jobb som lärare när jag är färdigutbildad och då börjar tjäna lite pengar. Då ska jag resa på varenda jäkla lov som man har. Ett sommarlov i Italien, ett höstlov i England, ett jullov i Thailand, ett sportlov i Österrike och ett påsklov i wherever. Det blir chill.

  Traveler IQ Challenge

  Jag är fast i ett nytt Facebookspel! Fick tips om spelet av Sara igår och i stället för att skriva uppsats har jag spelat det idag. Spelet heter Traveler IQ Challenge och går ut på att man ska hitta olika städer och platser på världskartan. Det är både lärorikt och roligt. 

                     
   
                                                     Kom igen och utmana mig!

  Raggningsknep

  Anna L-S fick en ny vän i Majken igår. Hon verkar vara som en fågelmänniska. Och lite ledsen är hon ju förstås för att hennes familj har lämnat bort undulaten Sune, som hon var så förtjust i.

  Hon använde Sune som raggningsknep en gång när hon kom hem från krogen. Hon tog hon en bild på honom med mobilen och skickade som mms till sin flirt, utan någon text eller nåt. Flirten blev säkert väldigt rörd över den fina gesten.

  image1546
  Don´t try this at home!

  Vi spelade lite spel hos Sara igår också. Ett moment i spelet var att man skulle göra ungefär det som händer på bilden här nere. Man får lappar där det står två kroppsdelar vilka man ska trycka mot varandra. Jag och Sara fick det momentet typ varje gång och kan nu se oss själva som proffs när det gäller underliga kroppsställningar. Det skulle kanske fungera att säga det som raggningsknep, om det där med undulaten nu inte skulle funka.

  image1547
  Don´t try this at home either!

  Fick just ett mail om att msn ska stängas...

  "Hey it is Andy and john the directors of MSN, sorry for the
  interruption but msn is closing down. this is because too many
  inconsiderate people are taking up all the name (eg making up lots of
  different accounts for
  just one person), we only have 578 names left. If you would like to
  close your account, DO NOT SEND THIS MESSAGE ON. If you would like to keep
  your
  account, then SEND THIS MESSAGE TO EVERYONE ON
  YOUR CONTACT LIST. This is no joke, we will be shutting down the
  servers.
  Send it on, thanks. WHO EVER DOES NOT SEND THIS MESSEAGE, YOUR ACCOUNT
  WILL BE CLOSED AND YOU WILL
  COST £10.00 A MONTH TO USE. SEND THIS TO EVERYONE ON YOUR CONTACT
  LIST. NOW YOU KNOW WHAT TO DO. PLEASE DO NOT FORWARD THIS or REPLAY. COPY
  THE
  WHOLE EMAIL.
  GO BACK TO YOUR
  INBOX AND CLICK ON NEW. AND PASTE THANK YOU FOR YOUR ATTENTION
   
  I didn't believe this, but from july 1 will you need to pay for using MSN. 
  To avoid this to send this as a copy to at least 18 people, then you will
  get a e-mail and your green online person will turn into blue.
   
  make a copy of this e-mail and send it to your friends!
   
  Hej
  Trodde ej heller mina öron eller ögon... men från 01 juli är MSN inte
  längre gratis. Du kan undvika att bli debiterad om du skickar detta
  meddelande till minst 18 personer. Detta är inget skämt (du kan
  kolla WWW.MSN.COM) När du har skickat det till 18 personer, får du ett
  e-mail
  och din 'gubbe' blir blå.

  kopiera och skicka vidare detta meddelande!"

  Vad tror ni? Jag tror att det är shitbull.

  Majken

  Oj, vad förvånad jag är av mig själv! Jag har lyckats skriva nästan tre sidor på uppsatsen idag. Inte alls illa! Jag som trodde att jag skulle kunna knåpa ihop max en. Hoppas att det ska gå lika bra i morgon och på fredag.

  Ikväll ska jag och tjejerna hälsa på Sara och Majken (se bild nedan). Jag och Majken har haft några duster i våra dar, men det känns ändå roligt att träffa henne. Stackarn har ju varit sjuk i veckan också. 

             image1545

  Majken kan prata. Hon kan även bajsa på kommando. Klå det du.

  Operation: uppstyrning av mitt liv

  Idag skulle det börja. Jag skulle stiga upp tidigt, skriva på uppsatsen hela dagen och få saker gjort. Men i stället ligger jag och snoozar mellan elva och ett, då jag lyckas ta mig upp. Nu är klockan två och jag har inte skrivit nåt på uppsatsen. Det vore hur bra som helst om jag kunde skriva i tre timmar i alla fall, och jag ska verkligen försöka få ner en sida eller nåt. Men hur motiverar man sig? För mig räcker det inte med att tänka att jag kommer att jobba ihjäl mig nästa vecka. Det är ju nästa vecka.

  Möjligtvis åker jag tillbaka till Umeå på lördag. Jag längtar efter min lägenhet och mina Umeåvänner och efter att komma igång med träningen igen. Jag längtar inte efter att läsa CK2 i vår. Jag tror att det kommer att bli ganska tråkigt. Inte heller vill jag skiljas från min fina klass. Det kommer att bli ännu tråkigare än alla CK2-kurser i hela världen.

  Nyårsbilder

  Kvällen spenderades som sagt på Odd Fellow. Jag hade tänkt utforska rummet med pyramidstolarna, men det blev tyvärr aldrig.


  Maten var hur god som helst. Sandra och Lisa stod för för- och efterrätten och Kriti för huvudrätten.

   Vinnéa och Ölin
   Bordsgrannar
   Sebbe med Daniel och Jonas
   Alla dessa glasrebusar... Robins var ganska fyndig ändå.
   Haha...vilken tuffing du är Olov, med båda tummarna upp.
   Här lyckades du bättre.

   Robin och Linda
   Malin och Sandra

  Efter ett tag kom lite annat folk också.
   Vilket stiligt par.
   Anna
   Emil, Lisa och Josefine.

   Sofies och Isabelles lek var jätterolig. Extra roligt var det när vi skrev att den klassiska låten heter "De sju årstiderna". Sju???
   Malin, Anna och Robin
   På tolvslaget var det champagne för hela slanten! Och den går rakt upp i huvudet.
   Sebbe håller något slags "ring klocka ring"-tal.
   Skålning.

  Nyårsaftonen var, som ni säkert ser, väldigt rolig! Väldigt bra uppstyrt allihopa.

  Nu när det är ett nytt år borde man väl kanske göra någon slags sammanfattning av det gångna året. Det kanske kommer...

  Bakis som aldrig förr

  Ojojoj. Idag har jag verkligen fått betala för att jag hade roligt igår. Jag somnade inte förrän 06.40 i morse och var fortfarande ganska full då, så det är kanske inte så konstigt att jag har varit bakis idag. Försökte stiga upp vid tvåtiden första gången men insåg fort att det inte gick. Jag mådde alldeles för illa och var yr. Gjorde ett nytt försök kring fyra, men det gick fortfarande inte.

  Men nu är jag uppe! Mår fortfarande inte helt hundra och har dåligt samvete för att jag missade städningen av lokalen idag. Trött är jag också. Det blir en lugn kväll.

  Bilder från gårkvällen kommer lite senare.