Bloggfredag

Bara en vecka kvar av VFU:n nu. Tråkigt! Jag vill inte lämna mina klasser! De är så snälla och trevliga och jag kommer att sakna dem. Men det ska bli skönt när det är klart också. Slippa ha så mycket att tänka på och planera. Nu försöker jag skriva en lektionsplanering inför måndag då jag ska få besök av en universitetslärare.... Jag kommer att vara så nervös! Ska prata lite om Shakespeare och sedan ska vi diskutera filmen Crash som de såg i veckan. Hoppas, hoppas att det kommer att gå bra... Har laddat hem Crash och ska se den igen. Såg den när den gick på bio, men det var ju ett tag sen. Minns att jag tyckte att den var bra iaf. Såg förresten Babel på bio förra helgen, se den! Riktigt bra film.

Ikväll blir det trevligt. Jag, Daniel, Erik och Emma ska till Anna och se Idol och ha det mysigt. Innan det har vi tänkt äta stenugnsbakad pizza på den nya pizzerian i Medle...ska bli intressant. Imorrn blir det äntligen fest! Åh, vad jag har längtat! Förra helgen - nykter, helgen före det - Lycksele (inte nykter, men hallå, Lycksele?), helgen före det  - nykter. Jag har alltså inte gått ut på tre helger. Hur sjukt är inte det? Så imorrn blir det att ta igen för tre helger...ska kanske lyckas med det.

Nu ska jag försöka sluta lata mig och skriva min lekionsplanering som jag måste maila idag... Skulle behöva börja på VFU-rapporten också...skulle jag ha gjort för två veckor sen. Jag skärper mig aldrig. Bara att inse.

Hej hej!


Sär skrivning

Igår hade jag min första lektion, av vad som förhoppningsvis blir många, om särskrivningar! Detta ämne ligger mig väldigt varmt om hjärtat, om ni inte visste det. Självklart handlade inte hela lektionen om särskrivning (tyvärr) men jag hann iaf visa lite roliga exempel och göra en övning med eleverna. Tror att de tyckte att det var lite kul iaf...de ville faktiskt se fler exempel, vilket ju var ett gott tecken. Sen får vi väl se om de kommer ihåg att skriva ihop orden i sina uppsatser, men jag har iaf varnat dem för att jag är allergisk mot särskrivningar.

Idag är jag ledig. Eller har rättare sagt avsatt tid för att jobba med min VFU-uppgift som jag ännu inte påbörjat. Ska försöka att skriva lite iaf... Egentligen skulle jag vilja fara och träna. Blev ingen box i onsdags för Anna var upptagen och jag var tvungen kommentera dispositioner. Nu på onsdag hoppas jag att det blir iaf!

Daniel är just nu i Umeå (Holmsund) och ska köpa en bandvagn. Jo, ni läste rätt. Jag är inte direkt nöjd. Vad ska man ha en ful gammal bandvagn till? Fattar inte riktigt det. Jag kan fatta att man vill ha en bil, en skoter eller en motorcykel. Men en bandvagn? Orange är den också. Huvva.


Nu har iaf både jag och Daniel gått ur svenska kyrkan och får inte gifta oss kyrkligt, om vi nånsin skulle komma på idén att gifta oss, vilket jag betvivlar. Hurra! =)

Hej hej!


Pustar ut...

Jag har nyss varit och klippt mig. Blev inte så stor skillnad, men det var skönt att få bort en massa slitet hår. Jag klipper mig alldeles för sällan så det hinner bli riktigt slitet mellan gångerna...ska försöka gå dit lite oftare. Efter klippningen gick jag på stan och lyckades helt oväntat hitta ett par vinterskor som jag köpte. En kofta hittade jag också...och lite mat.

Skönt att inte behöva vara på skolan idag, men jag skulle behöva börja lite på min VFU-rapport. Är ju faktiskt ledig för att kunna skriva på den....men jag orkar inte. Har varit en så otroligt ansträngande vecka. Har hållit i fyra lektioner och det har gått ganska bra på alla. Roligast var det att skriva dikter med ettorna igår. Tror att de tyckte att det var ganska kul också faktiskt.

Igår eftermiddag fick jag vara med och bestämma vilka dikter som ska vara med i årets upplaga av Tankens trädgård. Alla Balders svensklärare satt runt ett bord och skickade runt högar med dikter som man skulle läsa. När man läste en dikt som man tyckte var bra skulle man sätta ett kryss på baksidan av den dikten och de dikter med flest kryss blev utvalda. Det var väldigt många dikter att läsa och många var dåliga, men det var trevligt ändå.

Nu ska jag se andra avsnittet av fjärde säsongen i O.C. Första avsnittet var ganska bra tyckte jag. Fast Summer och Ryan var lite konsiga och knäppa. Hoppas att de skärper sig lite. Jag grät iaf en liten skvätt under avsnittet måste jag erkänna... Mycket pga att den underbara låten Running up that hill med Placebo var med och den behöver jag inget O.C. för att gråta av.

Ikväll blir det Idol med tjejerna och imorrn bär det av på firmafest till Lycksele. Ska se Robert Wells och bo på hotell. I Lycksele av alla ställen.

Ses!

Kul men jobbigt med VFU

Jag är trött, slut och har hur mycket som helst att tänka på! Har suttit på Balderskolan och arbetat med lektionsplaneringar 8-17.30 i tre dagar nu och ändå hinner jag inte med! Är ju tokmycket att tänka på och göra. Igår höll jag min första lektion med treorna som ska skriva utredande uppsats. Det gick bra, trots att de inte är världens mest motiverade klass och kanske inte är superpeppade på att skriva uppsats. Idag hade jag lektion med ettorna som läste ett utdrag ur en bok och sen dramatiserade. De var jätteduktiga! Imorrn ska jag ha lektion med båda klasserna och på aftonen ska jag vara med när juryn för Tankens trädgård ska träffas och välja ut dikter. Vi ska få middag där, så det kan bli trevligt.

Snart ska jag på box med Sandra. Ska blir kul, fast jag inte har tränat på två veckor och varit sjuk och min kondition nog inte är den bästa. Om Sandra blir lika död som jag första gången jag var där ska bli roligt att se...förhoppningsvis blir hon det.. =)


Imorrn är det pizza på skolan...mums!


Med killar i magen

Jag är nervös! I morgon börjar praktiken och jag har knappt förberett mig någonting. Har tvättat kläder och spelat Sims 2 hela dagen. I Sims 2 har jag nu gjort ett kvarter som heter Wisteria Lane och ett som heter OC.... Ja, jag är ganska nördig. Gick bra att vara barnvakt igår. Hade riktigt trevligt på kvällen med kusinerna!

Min förkylning har äntligen gått över och jag längtar efter att träna igen. Har inte tränat på nästan två veckor ju... Men har tänkt gå på pilates imorrn om jag får sluta i tid så att jag hinner och på onsdag har Sandra (typ) lovat att hon ska följa mig på box. Det ska bli kul!


Nu har vi hyrt The Omen som vi ska se.

Får se om jag kommer att blogga nåt mer, eller om jag blir dödad av eleverna i morgon... =/