Sjuk och trött...trots elva timmars sömn

Jag är förkyld...ont i halsen och snuvig. Kände att det var påväg redan i lördags och borde kanske inte ha gått ut på kvällen, men men... Nu blir det inte utgång på ett par helger iaf. På lördag ska jag vara barnvakt till min kusin och nästa helg är det firmafest i Lycksele.

Har fått mail av min praktikhandledare som berättade vad eleverna ska jobba med under de veckor jag ska vara där. Trean ska skriva utredande uppsats, tvåan ska jobba med renässansen och Shakespeare och ettan ska hålla på med skönlitteratur och lyrik. Så det är vad jag måste läsa på om. Lyrik känns ganska bra eftersom vi ändå läste det i fem veckor förra terminen. Shakespeare kan jag nog också läsa in mig på... Är ändå nervös. Hur ska jag kunna hålla i 12-16 lektioner? Kommer eleverna att lyssna på vad jag säger? Ja det ska bli mycket spännande på måndag....

Daniel blev morbror igen igår. Patricia och John fick en liten flicka, det var kul. Hoppas att jag får se henne snart.

Nu ska jag se senaste avsnittet av Desperate Housewives. Fjärde säsongen av OC börjar sändas på torsdag, hurra!!!

Lugnet före stormen?

Nej, för mig är det precis tvärtom. Har suttit och kämpat med hemtentan hela dagen. Och hela dagen har jag skrivit om formen på texten. Tyckte att det var ganska kul så jag ville som inte gå vidare. Har räknat ut nominalkvot och LIX-värde och en massa intressant på texten. Insåg efter ett tag att jag hade mer än hälften kvar att rymma på mindre än hälfen av sidorna vi skulle skriva... Så nu ska jag kämpa vidare... Mitt mål är att vara klar imorrn kl 14. Får se hur det går.

Ska tydligen storma ordentligt här imorrn...ska bli spännande... En gång stormade det så mycket att ett träd blåste ner över bilen jag satt i. Det var ganska obehagligt.

Hade tänkt ta det lugnt i helgen men då pratade jag just med Anna...och ingen kan övertala mig så bra som hon... Men har inte lovat nåt så vi får se hur det blir.

Allt är så konstigt

Det snöar ute. Känns konstigt. Jag har ju knappt accepterat att sommaren är över... Längtar väl lite till jul men mer till våren. Jag skulle lätt klara mig utan vinter. Är bara jobbigt när det är så kallt ute och man måste klä sig så mycket och bli blöt i skorna. Och mörkret. Mörkt när man stiger upp och går till bussen och mörkt när man kommer hem igen. Fast det är ju ganska mysigt med jul. Trots att jag inte är så förtjust i traditioner tror jag att jag vill ha en julgran i år. Har aldrig haft det sen jag flyttade hemifrån. Vill ha det mest för att det är mysigt med lamporna på granen. Fast det är ju två månader kvar.

Sitter och jobbar med hemtentan. Har lyckats välja en text att analysera men det går lite segt. Har skrivit typ tio rader hittills. Vet inte om det kommer att bli så mycket mer idag men vet inte heller när jag ska göra det annars. Den ska vara klar på fredag och vi är bara lediga på torsdag. Är så trött när jag kommer hem från skolan så då brukar det inte gå så bra att sätta sig och skriva.

Såg Djävulen bär Prada igår på bio. Boken var mycket bättre, roligare och helt annars än filmen. Tycker att några ändringar som de hade gjort var lite konstiga. Varför byta namn på tidningen från Runaway till Runway till exempel? Pojkvännen i filmen hade också fått byta namn. Slutet var också helt annars. Konstigt. 

Jaja, åter till hemtentan.  

Lättad!

Jag är glaaad!!! Hämtade ut både hemtentan och salstentan idag och det hade gått jättebra! Var extremt nervös för salstentan men vilken otrolig lättnad det var att se att det hade gått bra. Man blir ju extra glad också när man förväntat sig att det hade gått dåligt. Men det var sköönt! Måste börja på nya hemtentan snart dock... Ska försöka börja på den imorrn, men vi får se hur det går. Måste förbereda inför redovisningen som vi ska ha på måndag också.

Är peppad inför Anna L-S fest i Umeå på fredag! Ska bli jättekul att se hennes nya lägenhet. Är tydligen ledig på fredag så då kan jag ta en senare buss ner och då inte vara så trött på kvällen. Så det blir bra! Känner mig otroligt positiv idag! =)

Ska snart iväg på box och är jättemätt...hoppas att det hinner gå över lite innan det börjar för nu känns det inte som att jag orkar röra mig särskilt snabbt. Men eftersom det är en bra dag idag kommer det säkert att lösa sig också.

Ses!


Jag bara undrar...

Läste just på Aftonbladet att alliansen har gjort klart Sveriges nya budget. Den innebär bl a skattesänkningar, höjd trafikförsäkring, höjd a-kasseavgift och slopad fri entré på museer. Finansministern själv sa att det är en budget för de som redan har jobb. En ekonom hade gjort uträkningen att de som tjänar över 30 000 kr i månaden är de som tjänar mest på den nya budgeten. Aftonbladet hade som dagens fråga till läsarna frågat om de blir förlorare eller vinnare med den nya budgeten. Än så länge har 63,2 procent svarat att de blir förlorare. Läsarna får även sätta betyg på budgeten och 58,7 procent har gett den ett minusbetyg på en femgradig skala. 21 procent har gett den fem plus. Då säger jag: Hallå Sverige! Var det inte över 50 procent av er som ville ha den här typen av förändringar? Eller var ni inte medvetna om vad den nya regeringen var ute efter när ni stod där med röstsedeln i handen? För nu verkar ni inte så nöjda längre. De "nya" moderaterna kanske lyckades lura er och få er att tro att de inte längre var överklassens parti, men tji fick ni. Nu får Sverige stå sitt kast och leva med sitt val i fyra år. Helt underbart.


Var bara tvungen att avreagera mig lite. Detta är min åsikt och jag förstår att alla inte håller med mig. Ska försöka att respektera det.


Ost = äckligt

Blir fest hos Sandra ikväll. Kändes lite jobbigt att åka till Umeå, speciellt när jag ska dit nästa helg. Men ska bli kul hos Sandra! Jag ska ta med mig mitt Singstar och sen ska vi störa hennes grannar till ungefär kl 23 då vi kommer att gå ut på Balzac eller Station 8.

Afrodansen igår var ganska speciell. Mycket stampande och skakande. Har ont i ryggen idag för att man stod böjd framåt nästan hela tiden. Men det var kul och lagom jobbigt.

Såg The Guardian på bio igår. Var inte så jättebra så vänta tills den går hyra om ni måste se den.


Anna F påminde mig idag om min ostfobi som jag hade förut. När hon hade fikat hos mig var hon tvungen att ställa in osten i kylen därför att jag tyckte att det var så äckligt att röra i den. Lite konstigt, men erkänn att det faktiskt är lite äckligt att känna på ost. Tur att jag inte tycker om ost. Kanske har med det att göra.

Mat nu!


Hur göra?

Jaja, ska väl blogga lite då. Har just varit på stan med Anna och försökt shoppa lite. Det har inte gått så bra för oss på den punkten den senaste tiden. Gick på stan i Umeå i fredags i flera timmar och letade efter nåt att köpa. Gick lite bättre för Anna än för mig så jag fick nöja mig med ett balsam och en hårinpackning. Idag lyckades jag dock hitta en partytop och vi köpte oss varsin BH. Var på tiden för båda oss. 

Är lite kluven inför helgen. Är bjuden på Ida och Johannas födelsedagsfest i Umeå på lördag men Anna och Sandra ska festa här hemma. Ska på Anna L-S fest i Umeå nästa fredag så då ska jag ju också till Umeå.. Skulle vara skönt att bara vara här hemma i helgen då... Fast det skulle ju också vara kul att festa i Umeå... Och på fredag ska Anna och Sandra stanna hos Linnéa efter skolan. Det skulle också vara mysigt, men då missar jag ju min afro powerdance på fredag som jag hade tänkt gå på... Vill hinna träffa Daniel i helgen också.. Åh vad jobbigt det blev. Får se hur jag gör.


Imorrn är jag också ledig så då ska jag dra med mig min mamma på pilates. Och Ikväll ska jag boxa lite på Anna F.

Förresten så tycker jag att det är ganska konstigt att solrosorna som vi planterade i typ maj inte har slagit ut förrän nu...de är inte så fina.

Bye!


Less på alla som heither Heith

Köpte nya jeans idag! På H&M! Verkar som jag har kommit ifrån mitt Fornarina-tvång och äntligen kan kolla åt andra byxor. Blev ändå lite tveksam när jag stod i omklädningsrummet på H&M med byxorna på. Om jag hade stått inne på Carlings och byxorna haft en prislapp på 1200 kr hade de känts helt rätt, men på H&M...? Jag (och Sandra) tog mig i kragen och köpte jeansen för 400 spänn och nu känner jag mig befriad på något sätt. Jag antar att det är bra att tänka utanför ramarna lite ibland.  

Ska träffas och grupparbeta på vår lediga dag imorrn. Måste hinna läsa ut den där norska boken utan punkter innan dess. Fick mina böcker som jag beställt från Adlibris idag. Och så köpte jag tre pocketböcker på Bokia idag också. Så nu har jag fem nya böcker som ligger här på rumsbordet. Alla känns dock inte så lockande att läsa.

Nu ska jag iväg på power och bli stark!

Anna - du måste ha fest på lördag!

Tjing!