I love Seth Cohen

Heej!

BWO ska till Stadsfesten! Jippie! Då ska vi stå och skrika (och dregla), eller hur Anna L-S?! =)  Är ändå besviken fortfarande över att det inte kommer några stora artister längre och för att området har blivit så mycket mindre. Inte ens Wallmans ska ju komma i år. Dåligt. Men med mina underbara kompisar blir det kul ändå!

Har varit ledig idag och läst en stund, simmat och varit på stan med Lisa. Köpte lite pärmar på Åhléns, en mascara och en bok också - Albert Camus Främlingen och Pesten i samma bok. Ska jag läsa nångång då vi inte har en massa annat att läsa. Blir nog i sommar alltså. Är ganska så mycket att läsa den här kursen och dessutom tre skrivuppgifter och en teaterföreställning. Blir ganska fullt upp framöver verkar det som.

I helgen blir det nog lugnt. De flesta av mina kompisar är borta. =( Anna och Sandra åkte till Thailand igår. Skönt för dem, men blir lite avis. =) Vill också utomlands! Lisa ska till Gävle och Linnéa är i Umeå. Så jag ska nog bara vara med Daniel. Kanske se lite OC. =) Lyckades få Daniel att se fyra avsnitt med mig igår, fast han har ännu inte vågat erkänna att han tycker att det är bra. Men han skrattar ändå till Seths kommentarer, så jag misstänker att han egentligen tycker om att se det.

Nu ska jag väcka Daniel och höra vad vi ska äta till middag. Ha det bra alla!

OC OC OC OC OC

Hej hej!

Har börjat en ny kurs nu - dramatik 5 p! Jag är superpeppad och tror att det blir roligt. Ska ha de första föreläsningarna imorrn och nästa vecka ska vi börja med övningarna. Har varit ledig idag så jag har läst i böckerna vi ska ha läst innan föreläsningarna. Skönt att vara ledig och bara kunna ligga i sängen och läsa hela dagen. Fast jag har faktiskt varit och simmat en sväng också.

Daniel har varit och jobbat i Luleå sen i måndags, så jag har varit alldeles ensam sedan dess...! Känns ovant att sova själv här, eftersom jag nästan aldrig gjort det. (Typiskt också att jag fick en mardröm om Haga-mannen just när Daniel är borta.)  Men Daniel kommer hem ikväll iallafall. =)

Igår såg jag åtta avsnitt av OC! Har lånat boxen med första säsongen av Josefina och har tänkt plöja igenom den, vilket inte ska bli några problem! Är ju helt beroendeframkallande. Ska se några avsnitt ikväll också, tills klockan 21 då det är på tv..!

Tchüüüß!!!

Dagens gråmoln kransar sig i himlen

Hej svejs!

Helgen har varit bra. I fredags var jag hemma med Daniel, såg tv och åt massor med godis. I lördags var det strålande sol och jag tog en promenad på dagen. Sen blev det fest! Vi var först i Myckle med Emil och Olov och deras gäng och sen åkte jag, Anna och Lisa till Balzac. Där var det bra musik och Anna var väldig danssugen, så det blev en hel del vinglande på dansgolvet. =)

Idag har jag träffat min grupp på Skeribi och vi har förberett inför presentationen imorrn. Jag lyckades knåpa ihop en sestina inför idag så jag nöjde mig med den. (Är ju faktiskt 7 strofer lång.) Alla andras dikter var bra, så det går nog inte helt tokigt imorrn. Efter vi varit där följde jag Josefina till Attityd och hon bokade en klipptid precis samtidigt som jag! Så det blir spännande!

Nu ska snart Malin komma hit och vi ska gå på stan en sväng. Ikväll blir det kalas hos Lisa och jag hoppas att hon har nåt gott att bjuda på. =)

Hej svejs!

Hemtenta

Åh, jag är så nöjd med mig själv! Satt inne hela dagen igår och skrev på hemtentan. Jag satt vid datorn i 11 timmar och 40 minuter. I och för sig var inte det effektiv skrivtid, men jag har iaf skrivit hela texten. Nu är det bara lite finjustering kvar, så jag känner att jag kan ta det ganska lugnt. Har t ex varit och simmat i morse, var jättemycket folk på Edda så det var lite jobbigt.

Här har ni dikten som jag analyserat, visst är den vacker?

Näcken av Johan Erik Stagnelius


Kvällens gullmoln fästet kransa.
Älvorna på ängen dansa,
och den bladbekrönta Näcken
gigan rör i silverbäcken.

Liten pilt bland strandens pilar
i violens ånga vilar,
klangen hör från källans vatten,
ropar i den stilla natten:

"Arma gubbe, varför spela?
Kan det smärtorna fördela?
Fritt du skog och mark må liva,
skall Guds barn dock aldrig bliva!

Paradisets månskensnätter,
Edens blomsterkrönta slätter,
ljusets änglar i det höga -
aldrig skådar dem ditt öga."

Tårar gubbens anlet skölja,
ned han dykar i sin bölja.
Gigan tystnar. Aldrig Näcken
spelar mer i silverbäcken.

Den är så fin och sorglig, absolut en favorit. Kom gärna med en tolkning!
Ha det bra!

Eftermiddag, aprilsol. Staden inte så stilla.

Tjohoo!

Solen skiner! Känns underbart, snälla snö försvinn...! Har väntat länge på att få använda vårjackan och det börjar närma sig nu.

Har nyss bokat klipptid på Attityd och jag längtar så. Har inte klippt mig på jättelänge och håret är verkligen risigt. Ska klippa mig 5/5 och det passar superbra, är nämligen samma dag som vi från Skellefteå ska ha en liten klassfest! Ska bli kul!

Just nu sitter jag och försöker undvika att börja på hemtentan... Har inte ens valt ut en dikt som jag ska analysera...blä. Tur att jag är ledig imorrn och på fredag, så då ska jag försöka göra klar den. Måste skriva två dikter också till lyrikprogrammet som vi ska framföra på tisdag. Har bestämt att vår grupp ska ha ett pendlartema, eftersom att vi är ju just pendlargruppen. Alla andra i min grupp är jätteduktiga, så det blir en utmaning att försöka få till en dikt som kan mäta sig med deras. Vill ha inspiration, men förmodligen kommer jag nog bara att krafsa ner nåt på söndagkväll. Får prova men Josefinas tips och lyssna på lite Rolf Wikström - då kommer nog inspirationen. =)

Missa inte OC ikväll!

Trött

Hej!

Steg upp 05.45 idag så jag är sjukt trött.. Somnade i ca 1 timme efter att jag kommit hem och blev bara konstig i huvudet. Var iaf kul på skolan! Vi skrev dikter hela dagen och läraren Anders Bek hade några riktigt bra övningar som inspirerade. Vi fick t ex skriva till musik och till en bild och sedan prova på versmåtten villanell och sestina. Roligast blev Josefinas "kåt-dikt"  till Bek. Hon är rolig hon, haha. =)
Skulle gärna lägga upp en av dikterna jag skrev ifall de hade blivit lite bättre, men jag väntar nog med det tills jag utvecklats till en riktig poet. =)

Nu ska jag förbereda lite inför vår presentation av Tomas Tranströmer till imorrn.
Hej då!

17/4

Heej!

Blev lite besviken idag när jag såg att det inte var lika bra väder som igår. Vill ju att det ska bli sommar snart! Längtar så otroligt mycket till i sommar. Jag, Anna, Lisa och Linnéa kommer att vara grannar och hitta på så mycket roligt. Förhoppningsvis kommer den här lägenheten att vara färdigrenoverad då också, så att jag och Daniel kan ha inflyttningsfest!

Sara ringde idag och vi pratade i 45 min, vilket var jättekul! Längtar tills hon kommer hem så att vi kan hitta på nya bus (som kanske inkluderar världens snyggaste tröja). Annars har det inte hänt så mycket idag. Jag och Daniel var uttråkade så vi tog en "bilpromenad", är för lata för att ta en vanlig promenad. Tragiskt. Filmen vi hyrde igår hette Proof och var riktigt bra. Ikväll blir det nog CSI och sedan lägga sig tidigt. Ska ju åka till Umeå imorrn kl 06.40, härligt!

Ha en bra kväll!


Egen blogg

Hej hej!

Tänkte göra som alla andra och börja blogga. Kommer säkert inte att stå något intressant i den och förmodligen kommer ingen att läsa den, men kan ju vara kul ändå.
Är iallafall less på att sitta vid datorn utan att ha något att göra (att spela Gladiatorerna på Blip blir långtråkigt i längden) så nu har jag något annat att uppehålla mig med.

Idag har jag och Daniel varit hos farmor och ätit mat. Det var gott, men med tanke på att jag är bakis fick jag inte ner så mycket som jag ville. Var på fest hos Sandra igår och sedan gick jag och Linnéa på Balzac. Hade riktigt kul faktiskt! Var väldigt många där som man kände och speciellt kul var det att träffa Maja och Anna F som jag inte träffat på ett tag.

Har hyrt en film som vi ska se nu, blir skönt att bara slappa. Ha det bra alla!