Valborgs för ett år sedan

Valborgs för ett år sedan spenderades hos Glenn i Myckle. Det var en trevlig tillställning.

 Lisa och Sandra var där...
...och Anna och Linnéa.
 Emil var grillmästare medan vi andra såg på.
 Vi badade badtunna...
...och lekte lekar.

Ja, det var trevligt.

2008 års valborgs kommer att spenderas i sällskap med Linnéa. Vi ska förmodligen grilla och gå på spritfest(?) hos Linnéas klasskompisar på Nydala. Utgång blir det nog på Corona.

Happy valborgs!

Nytt från Make Up Store

Vilken kväll det blev ikväll! Jag var på Make Up Stores klubbkväll tillsammans med Annika och Ylva och shoppade loss. Där ställde vi upp i en modelltävling för Specsavers, som var där och letade glasögonmodeller. Dessutom drack vi lite vin och fick lotter. Innan de drog vinnarna sa Annika att hon kände på sig att jag skulle vinna. Och det gjorde jag också! Jag vann en synundersökning hos Specsavers, som jag skrev i min mammas namn. Jag hade hellre vunnit saker från Make Up Store.

image1935

Jo, det blev ju en hel del shopping. Pudret som jag skulle köpa fanns inte hemma, men jag fick köpa det med rabatten idag ändå och hämta ut det när det har kommit. Men jag köpte läppstiften "Tosca" och "Happy", nagellacken "Elin"(!) och "Indah" och en ögonbrynsfixare. Fick en gåva i form av ögonskuggan "Crash" också. Jag är mycket nöjd! Plånboken är inte lika nöjd...

Shopping

Ännu en kurs avklarad. Inlämningsuppgiften inlämnad. Redovisningen bortgjort. Skönt!

Idag är jag shoppingsugen. Har redan shoppat på Apoteket för 800 kr idag, men jag blev inte riktigt tillfredsställd. (Konstigt.) Tur att jag och Annika ska på Make Up Stores klubbkväll ikväll. Där kan jag säkert få lite utlopp för mitt shoppingsug (är jag rädd). Men först måste jag nog betala mina räkningar.

Måndagsprommis

Det blev ingen gympa idag. Det blev en långpromenad med Ylva i stället. Som under föregående promenader har vi även idag utforskat nya områden i Umeå. Idag täckte vi Mariehem, något villaområde bakom Berghem och cykelvägen vid Nydalasjön. Vi blev dessutom förföljda av en alkis som försäkrade oss om att han inte var farlig. Han hade ju faktiskt jobbat som militär, kommisarie och verktygssmed.

Nu blir det yoghurt med äpple och kanel.

Drygt

Att göra idag:
Skriva de fyra sidor som är kvar att skriva på min fördjupningsuppgift.

Inte peppad. Men jag vill verkligen hinna klart idag på dagen så att jag slipper skriva ikväll. Ikväll vill jag träna. Någon som ska på Gympa 2?


Hårdrocksvattengympa

Idag var jag på hårdrocksvattengympa. Iksu har haft medlemshelg med en massa specialpass i helgen och jag tänkte att hårdrocksmusik och vattengympa kunde vara en bra kombination. Det var det inte riktigt. Mest på grund av att ledarens hårdrockssmak var sådär... Det var mest sönderspelade åttiotalslåtar, schlagerhårdrock(?) eller låtar som jag inte skulle vilja klassa som hårdrock. Den bästa låten som spelades var nog Roxettes "Sleeping in my car".

Nej, jag tror att spinningpasset med best of Madonna hade varit mer intressant. Minus spinningen då.

Lisa och Sandra

Vänligen bestäm er för om ni ska komma till Umeå på valborgs eller om ni ska stanna i Skellefteå, så att jag kan bestämma hur jag ska göra. Och bestäm er gärna så snart som möjligt.

Det vore jättekul om ni kom!

Grillfest

Igår var det grillfest hos Ylva. Jag tog det väldigt lugnt, men det var kul ändå!

 Vi fick grillen i skuggsidan... Det var inte helt enkelt att få fart på den, men en halv flaska tändvätska fixar det mesta.
  Jo-Hanna och AK i gungorna.
 Jo-Hanna.
 Haha...rolig bild.
 Annika.
 Ylva och Micke.

Next up är valborgs som förmodligen kommer att spenderas här i Umeå med Linnéa, Lisa och Sandra. Det ska bli kul.

Modeblogg?

Ojdå, värsta modebloggen. Först ett inlägg om smink och sedan ett inlägg med en stor bild på mig själv. Illa. Ska skärpa mig.


Vi ses nog inte i vimlet

image1928

Nu drar jag på grillparty hos Ylva. Med mig tar jag kyckling, grönsaker, en Pripps pure och två Spendrups bright brew. Shit vad jag har saknat öl.

Lite reklam

På tisdag är det alltså klubbkväll och 20 % rabatt på Make Up Store. Det är en sak som jag vet med säkerhet att jag ska köpa och det är ett Wonder Powder. Jag fick ett i julklapp för tre år sedan och det har inte tagit slut förrän nu (och jag använder det dagligen). Så att det kostar ca 400 kr gör faktiskt ingenting som helst. Det är riktigt bra dessutom.

En annan sak jag har tänkt köpa är ett läppstift och en mascara. Sen kommer jag garanterat att bli lockad att köpa en ögonskugga också. Det är svårt att gå in på Make Up Store utan att köpa en ögonskugga (vilket man kan se i min sminkväska). Vilken färg tror ni att man ska satsa på i vår?

Det är värt att bli medlem om det är något dyrt man behöver köpa. Det kostar 100 kr, men då får man 10 % rabatt på allt och 20 % rabatt på klubbkvällarna. Men som sagt får man ta med sig en gäst, så om någon behöver köpa lite smink får hon/(han) gärna följa med mig. Säg bara till så snart som möjligt, då man måste anmäla sig.

Bra dag

Skrivit en och en halv sida på skrivuppgiften.
Shoppat en klänning, ett träningslinne och en tröja.
Förnyat mitt medlemsskap hos Make up store. (Det är klubbkväll på tisdag. Någon som vill följa som min gäst? Man får 20 % rabatt...)
Ätit buffé på Norrlandsoperan.

Ikväll blir det lugnt i soffan.

GI - vecka 5 - dag 4

Viktminskningen går långsammare när man äter mer kolhydrater, men det är bara att ha tålamod. Det känns som att det är mer hälsosamt att gå ner långsamt och att det då är större chans att behålla vikten. Men nåt kilo till har jag gått ner sen sist i alla fall. Jag har dock inte börjat prova alla jeans jag vill komma i igen då jag är ganska säker på att de fortfarande inte passar och risken för besvikelse är stor. Nej, jag ska tänka att det får ta den tid det tar och inte känna stress.

Då jag inte har haft så mycket pengar i veckan (25:e imorrn!) har jag ätit i princip samma sak hela veckan:
*Omelett och två skivor bacon till frukost.
*Sallad på isbergssallad, tomat, gurka, rödlök, fetaost, cashewnötter och olivolja till lunch.
*Chili con carne med sallad till middag.
*Youghurt till mellanmål.
Igår på onsdagshänget blev det dock lyx med bär, grädde och mörk choklad.

Men när vi får pengar ska jag köpa en massa goda saker som lax och kyckling. Blir kanske grillning på lördag så då kanske jag provar på någon lågkolhydratöl också. Men det blir lugnt för min del. Känner fortfarande inte så jättepepp på att vara full så jag avvaktar nog lite till innan jag slår på stort.

Ikväll blir det förmodligen bodypump.

Torsdag

I natt drömde jag att jag jobbade i en skoaffär. När jag var yngre jobbade jag lite i min mammas skoaffär, men det var inte den. Den här var stor och hade två våningar. Sen vaknade jag vid tretiden i natt av att min arm var helt bortdomnad. Ända tills sockerdrickan gick över och den kändes normal igen trodde jag att jag hade fått en blodpropp.

Nej, jag känner mig inte särskilt utvilad idag. Men jag ska ta tag i att söka vetenskapliga artiklar som jag kan använda i min rapport. Jag hatar att söka artiklar och jag hatar UB:s sökverktyg. Blä.

Valborgs i Skellefteå?

Jag funderar lite över nästa vecka. Jag har lite hemlängtan så jag funderar på att åka hem tisdag till fredag (jobbar fredag). Så jag undrar vad som händer i Skellet på valborgs. Ska någon styra upp nåt? Här i Umeå har jag fått lockande förslag, men jag längtar som sagt hem lite... Vore roligt att träffa alla. Anna har jag inte träffat på sjukt länge så det är verkligen dags.

Nu: onsdagshängsförberedelser.

Onsdagshäng

Onsdagshäng hos mig ikväll för alla som är intresserade! Kom efter sju någon gång.

Vi får se vad det bjuds på. Det ska jag fundera på nu.

Soffan!

Klockan är kvart över åtta och jag har just ätit middag. Äntligen kan jag slappna av! Var med och stängde på Glitter idag och ska nu vara färdiginskolad. Det känns inte riktigt så men... Nästa vecka ska jag jobba både fredag och lördag och då ska jag jobba tillsammans med Linnéa. Det ska bli kul! Då får hon lära upp mig lite till.

Jag är så himla glad över att jag har fått det här jobbet och det är perfekt att jag får jobba extra då och då. Det behövs verkligen tillskott i kassan. Och på tal om det. Är det inte fredag så man får pengar snart?!?!

Rösta i kårvalet

I veckan kan man rösta i kårvalet, vilket jag har tänkt göra (och inte slänga lappen i soporna som vissa andra...hint, hint). Jag har inte riktigt bestämt mig för vilka jag ska rösta på, men det blir i alla fall på något av partierna som vill höja studiemedlet. Detta är den fråga som berör mig mest.

Vissa andra partier vill i stället för att höja studiemedlet ta bort fribeloppet, så att man ska kunna tjäna hur mycket som helst och samtidigt få bidrag. Detta tycker jag är en dålig idé på många sätt. För det första kommer detta att leda till att politikerna inte blir lika tvingade att höja studiemedlet, då de alltid kan hävda att studenterna ju kan jobba. Men studier räknas ju faktiskt som ett heltidsarbete och alla studenter har faktiskt inte tid eller möjlighet att ha ett jobb vid sidan om studierna. Studiemedlet ska räcka som inkomst, utan att man ska behöva ha ett extrajobb. (Kan inte låta bli att jämföra med USA här, där det inte är säkert att man klarar sig på ett heltidsarbete utan måste ha ett extrajobb också för att man har så låg lön).

Visst kan man tycka att man som student ska ha frihet att jobba och tjäna så mycket man vill. Ja det tycker väl jag också. Men jag tycker inte att man ska ge bidrag till dem som tjänar så pass mycket att de har det bra ändå. Det man tjänar under sommaren tycker jag dock ska friställas lite från det övriga året så att man kan tjäna mer då.

Nej, en avskaffning av fribeloppet i stället för ökat studiemedel tycker inte jag är en bra lösning.

GI - vecka 5 - dag 1

Nu är det dags att börja återinföra kolhydrater i kosten, även om jag redan egentligen har börjat lite smått redan. Man ska i alla fall ta det ganska successivt. Idag har jag till exempel bara lagt till ett äpple. I morgon får vi se vad det blir. Det känns kul att kunna variera maten lite mer dock. Är ju som sagt lite less på viss mat. Veckans utmaning blir GI-anpassat fika till onsdagshänget som ska vara hos mig... Tips mottages gärna!

I stället för Iksu blev det idag ännu en långpromenad med Ylva. Vi gick ner till stan och satte oss i solen vid älven. Jättehärligt!

image1925
Ylva!

image1927
Utsikt över älven.


Måndag

Kursen jag läser har varit väldigt slapp hittills och man har klarat sig undan trots att man knappt har läst någonting. (Ni vet väl att bra studieteknink innebär att komma undan med att ha läst så lite som möjligt?) Men den här veckan kommer det att vara full fart då både ett grupparbete och en enskild rapport ska göras. Jag hoppas att det ska gå smärtfritt.

I ett par dagar har det känts som att jag håller på att bli sjuk så jag funderar därför på att inte träna nåt idag, trots att jag är sugen. Jag vill inte vara sjuk i morgon då det är min andra inskolningsdag på Glitter. Så det får helt enkelt bli läsning hela dagen.

Lördagkväll

Så skönt det är att inte vara bakis idag. Hade jag varit bakis hade jag förmodligen legat i sängen till nu ungefär, men i stället har jag diskat, städat och tvättat. Värt!

Gårkvällen var trevlig. Vi grillade på Carlshem och hade frågesport. Den största tiden spenderades dock på att fundera på vad vi skulle göra. Jag tog tre bilder också. Och AK, ditt hår ser inte alls konstigt ut så jag tar mig friheten att lägga upp bilderna.

image1922
Ylva och AK i väntan på maten.

image1923
Grillning.

image1924
Kenny, Jo-Hanna, AK, Robin och Ylva trängs i soffan och försöker komma på aktiviteter.

Kvällens fråga i frågesporten: En flaska med kork kostar 60 :- att köpa. Flaskan (utan kork) kostar 50 :- mer än bara korken. Hur många kronor kostar korken?
Klura på den du.

Grillkväll igen

Idag gick jag och Linnéa en promenad ner på stan. Jag köpte en top på Rut m.fl. där de hade mycket snygga och billiga kläder. Ett tips.

Ikväll blir det grillning igen! Denna gång på Carlshem tillsammans med Micke, Robin, AK, Ylva och kanske Jo-Hanna och några till.

Jag brukar tänka att den som vill hitta på nåt hör av sig själv och är därför dålig på att bjuda med folk. Tur är det då att det finns människor som Jo-Hanna som skriver såna här sms: "Inte för att bjuda in mig själv eller nåt men är det meningen att jag ska vara med och grilla ikväll eller är det mer en familjekväll?" Söt-Jo-Hanna! Klart att du ska vara med!

Det var inte så långt borta ändå...

image1920
13 april 2007

image1921
19 april 2008 - Det här trodde jag aldrig för en vecka sen.

Det är vår!

GI - vecka 4 - dag 5

Veckan har varit ganska jobbig. Jag har känt mig hungrig och sugen ganska ofta och även slö och seg. Men på måndag får jag börja äta mer kolhydrater, vilket jag verkligen ser framemot. Jag tror att jag kommer att bli piggare och mer uppåt då.

Träningen har rullat på bra i veckan. Simning i måndags, promenad i tisdags och crosstrainern i onsdags och idag. Hoppas ju på badminton i morgon också... ;) En fördel med att börja äta mer kolhydrater är att man får börja träna lite hårdare, så jag har tänkt gå på lite gympa och bodypump till veckan.

Det blir i alla fall en nykter helg i helgen. På riktigt den här gången. Sen jag började med GI har jag inte varit lika peppad på fest (eller någonting annat) som jag brukar vara, och när jag har druckit har jag bara blivit nedstämd och seg. Jag som brukar bli så sprallig och glad av alkohol! Men jag tror att det kommer att bli bättre när jag äter mer kolhydrater och får i alla fall lite högre blodsocker. Och våren gör ju sitt också.

Ikväll blir det grillning och häng hos Linnéa. Kycklingfilé för den fjärde gången den här veckan. Yey!

Badminton?

Jag och Jo-Hanna skulle egentligen spela badminton i morgon kl 13. Men då hon har gått och blivit sjuk kan hon inte och som ni förstår letar jag nu en ersättare. Kom igen!

Nu ska jag vila.

Vi blev påkörda

Jag och Linnéa blev påkörda bakifrån i Linnéas mammas bil idag på väg till ÖB. Av en kvinna som var på väg till optikern (!). Det blev inte några stora skador på bilen och jag tror att vi klarade oss från wiplashskador. Men lite spännande var det.

Nu ska jag försöka läsa avhandlingen inför i morgon innan kl 21 då det är "Dirty sexy money". Och efter det är det "Debatt". Jag gillar torsdags-tv.

Knasasiat

Idag har jag haft inskolning på Glitter och fått lära mig hur man gör när man öppnar butiken. Det är ganska många grejer att tänka på, men det ska väl klarna så småningom. Hursomhelst var det jätteroligt. Jag gillar verkligen att jobba med försäljning och tror att jag kommer att trivas riktigt bra. På tisdag ska jag dit igen och lära mig hur man stänger.

Innan jag åkte hem från stan gick jag och handlade på Hemköp. Där träffade jag en väldigt knasig asiat. Han pratade med mig i ungefär en kvart innan jag lyckades ta mig därifrån. Han var väldigt intresserad av Sverige och vilka matvaruaffärer som är svenska. Han verkade lite besatt av reser och vad som var svenskt till ursprunget och ställde frågor om varför norrmän är blondare. Han hävdade också att människor från Skellefteå är blondare än människor från Umeå (?). Sen blev han förvirrad över hur min mamma kan vara svensk, när hon är född i Norge. Och vad var mitt ursprung? Är min pappa blond? När jag frågade var han kom ifrån sa han att han var en blandras. Kanske var därför han var så besatt. Det slutade i alla fall med att han frågade om han fick vara med och hitta på nåt nästa helg. Jag sa att jag skulle till Skellefteå då och att det inte gick, varpå han blev generad och jag gick därifrån.
Tack och hej.

Lycka

image1919

Mobilnörd

Jag hatar att vänta på samtal. När en person har sagt att den ska ringa en viss dag är det nästan så att jag till och med tar med mig mobilen in i duschen tills personen i fråga har ringt. Jag har inget tålamod.

Idag väntar jag på två samtal, vilket ju gör det hela extra jobbigt. Jag hade med mig mobilen hela tiden när jag gick på crosstrainern på Iksu och kollar den ungefär var femte minut, för att vara säker på att jag inte har råkat missa nåt samtal.

Psycho? Ja, kanske.

Men snart tar jag tag i saken och hör av mig själv. Då slipper jag väntan.

Kors i taket! Ett av samtalen kom precis efter att jag publicerade inlägget. Det var från Glitter. Jag ska vara där 9.30 i morgon och börja lära upp mig. Jag är pepp!

Kom igen nu, samtal nummer två...

Sen kom även samtal nummer två! Det var en kompis till pappa som bor här Umeå. Pappa tyckte så synd om mig när jag berättade om mina cykelproblem att han frågade om hans kompis kunde hjälpa mig. Och nu är min cykel fixad och användbar igen! Helt fantastiskt skönt! 

Haha...

Har just gått en långpromenad med Ylva. Vi gick mest och pratade om hur mycket vi längtar till våren och sommaren. Tror att vi är nästan lika besatta båda två.

Läste lite bloggar när jag kom hem. Trodde först att jag hade hamnat på samma blogg två gånger, men tydligen har både
Ida och Lisa har fått den nya iPod nano av sina pojkvänner idag. Är det "ge bort en iPod-dagen" idag eller? I så fall vill jag också vara med!

Läsning...

Idag är det läsning som gäller. Det är tydligen massor att plöja igenom inför morgondagens litteraturseminarium och jag hade i alla fall tänkt läsa en del av det.

Jag tror inte att jag ska gå den här påfartskursen i tyska som har börjat nu. Jag behöver inte ha läst den för att läsa Tyska A i höst och är därför inte helt motiverad. Och man måste vara jäkligt motiverad för att orka göra alla läxor och examinationsuppgifter. Dessutom krockar en muntlig examinationsuppgift och den avslutande tentan med examinationer i min heltidskurs, som jag ju måste prioritera.

Så i stället för att läsa påfartskursen har jag tänkt läsa lite av den tyska skönlitteratur som man läser under A-kursen i höst. Jag har lånat Elfriede Jelineks "Die Liebhaberinnen" och Franz Kafkas "Die Verwandlung" som jag ska försöka ta mig igenom. Har börjat på den förstnämnda boken och det går faktiskt helt okej, så länge man har ett lexikon i närheten det vill säga..!

Nu är våren här förresten. Eller det kanske inte verkar så idag, men resten av veckan kommer att vara hur bra som helst. Soligt och varmt ska det bli. Hur grymt som helst.

Mina maskeradbilder

Min kamera gick inte direkt varm under maskeraden, så jag rekommenderar att ni går in på Annikas blogg, Johannas blogg eller Ylvas bilddagbok (kom igen nu Ylva, nu måste du lägga upp) om ni vill se fler bilder. Här är mina:

 Sofia och Tomas som Leia och Luke.
 Jo-Hanna som Audrey Hepburn och AK som polis.
 Ida som Sandra Dee och Martin som Babsan.
 Ida, Jens, Petra och Johan.
 Martin hittade snabbt posen när kameran var framme. :)
 Jonas fick ett andrapris för sin Joker-utklädnad.
 Men förstapriset tog Annika och Johanna som...ja, ni ser nog vilka de är. :)
 Micke som House och Ylva som Mia Wallace.

Bra uppstyrt, Ylva och Petra!

Filmtips?

Har någon ett tips på en bra film som man kan se en dag som denna?

Såg precis "Into the wild". Den var bra i alla fall.

Nu drar jag på maskerad!

image1909

Vilken fredagkväll

Hittills har kvällen spenderats med att jag och Micke har försökt laga min helvetesjävlacykeljävel.

Hur det gick kan ni nog lista ut.

Trevlig kväll.

Helg!

Idag: Stan, afterwork-buffé på Rex, spelkväll eller annat lugnt.
I morgon: Träning, chill, maskerad.
Söndag: Bakis.

För ett år sedan...

image1908

13 april 2007. Ingen snö. Temperatur så att man kan stå ute och grilla.

10 april 2008. Snö. Inte temperatur så att man kan stå ute och grilla.

Man blir ju deprimerad. Det kan dock bli lite soligt i helgen. Det är ju alltid en tröst.

GI - vecka 3 - dag 4

I morse vågade jag äntligen ställa mig på vägen igen, och fick även denna vecka en glad överraskning. Minus 1,2 kilo sen förra torsdagen. Yey! Jag har alltså gått ner 2,2 kilo på två veckor. Värt. GI fas 1 är ju the shit.

Jag har även roat mig med att läsa lite böcker.

 Denna bok av Ola Lauritzson beskriver hur de tre olika GI-faserna funkar och ger recept och matförslag på vad man kan äta. Han skriver också hur GI fungerar rent kroppsligt, alltså att blodsockret och insulinnivån stabiliseras när man äter mat med lågt GI. Det finns också med GI-tabeller där man kan kolla upp livsmedel. Boken är verkligen bra och köpvärd.

 Jag var lite intresserad av den så kallade South Beach-metoden som är så populär i USA också, så därför har jag även läst denna bok av Arthur Agatston. South Beach och GI är väldigt liknande metoder på så sätt att de båda utgår ifrån att man ska äta kost med lågt GI. Den inledande fasen i South Beach och fas 1 i GI är i stort sett identiska, då båda går ut på att man ska skära ner rejält på kolhydraterna. South Beach är dock lite strängare när det gäller just kolhydrater och menar inte att man i lika stor utsträckning som i GI kan återinföra kolhydrater i kosten efter den första fasen. I övrigt är denna bok väldigt lik Lauritzsons bok när det gäller menyförslag och tabeller. Och då Agatston är hjärtläkare beskriver han väldigt utförligt hur Soutch Beach-metoden bidrar till att sänka blodtryck och minska risken för hjärtsjukdomar.

Personligen föredrar jag nog Lauritzsons GI-metod framför South Beach-metoden, då jag i de senare faserna prioriterar att äta kolhydrater med lågt GI ibland och då i stället skära ner på fettet. Jag vill faktiskt kunna äta lite grovt bröd och till och med fullkornspasta ibland. Men inte än...

GI - vecka 3 - dag 3

Som jag skrev igår har jag ju varit lite less på den mat som jag ätit mycket av. Jag bestämde mig därför för att hitta på lite nya grejer i veckan.

Igår gjorde jag fänkål med chevréost efter ett recept på Aftonbladet. Ja, jag vet inte vad jag ska säga. Det var ganska gott i början, men efter ett tag blev det som...lite för mycket. Osten luktade lite konstigt och fänkålen var skum. Jag fick trycka i mig det sista på tallriken, och det är väl inget jättehögt betyg direkt.

Idag till lunch gjorde jag en räksallad. Det ska man väl kunna lyckas med, men jag blev inte helt nöjd då äggen blev för löskokta och avokadon var övermogen. Blev lite äcklad av räkorna också. Dressingen till var ingen hit heller.

Men idag till middag blev det bra! Jag gjorde köttfärsfyllda paprikohalvor med ost och creme fraiche, med sallad och gurka till. Det var mättande och mycket gott! Så nu ska jag förhoppningsvis palla även denna veckas onsdagshäng. Tar dock med mig mörk choklad, som vanligt.

En väderleksrapport

Nej, jag är inte alls nöjd med vädret. Jag trodde verkligen inte att det skulle snöa mer, och nu får det väl ändå vara sista rycket. Fortsättningen av veckan kommer troligtvis inte heller att bjuda på några trevliga överraskningar, så jag sätter mitt hopp på nästa vecka.

Det enda som är bra är att det är ljust nästan ända till klockan åtta på kvällen, så en fördel finns det i alla fall med sommartid.

Innan det blir vår på riktigt har jag tänkt laga min cykel. Har någon en gigantisk skiftnyckel?

Kors i taket!

Micke, som har fördömt bloggandet och kallat det för "den lägsta formen av litteratur", har själv börjat blogga. Det är en Arsenalblogg (såklart) och jag ska väl inte ljuga och säga att innehållet är särskilt intressant för mig. Men han är duktig på att skriva, hjärtat mitt. Och jag tror att han vet mer om Arsenal än de flesta.

Läs Mickes Arsenalblogg
här!

Och så hejar vi lite på Arsenal under matchen också. Det spelar trots allt roll för mig också om de vinner eller förlorar.

GI - vecka 3 - dag 2

Jag kommer att köra den hårda varianten med minimalt med kolhydrater även denna vecka, och kanske även nästa vecka. Ett undantag kommer att vara på lördag då jag inte vill bli så full eller bakis som i helgen, så då kommer jag att äta lite quinoa, eller liknande med lågt GI.

Jag tycker inte att det är så jättejobbigt faktiskt. Jag har inget sötsug och är oftast mätt. Det enda är att det är lite krångligt med matlagningen och det blir jättemycket disk. Jag är lite less på kyckling, broccoli och allt annat jag ätit i mängder och känner att det skulle vara trevligt med lite variation. Kör fortfarande med omelett och bacon till frukost och har vant mig helt vid det. Längtar inte efter något annat ens.

Humöret och energin är väl sådär. Då blodsockret alltid är lågt får man ju inga sockerkickar direkt och jag är inte lika på topp som jag brukar vara. Men det kommer ju att ändras när jag börjar äta mer kolhydrater. Sömnen är inte heller riktigt som den ska.

Vikten har jag inte någon koll på just nu. Vill vänta några dagar efter att jag druckit alkohol innan jag ställer mig på vågen igen. Men jag tror att det går åt rätt håll. Man kan bli lite otålig bara. Vill ju få på mig alla mina kläder nu! Men det är bara att härda ut...


Buffé på fredag

Idag skippar jag förmiddagens föreläsning. Har läst i boken "Dit man längtar" som vi ska prata om på seminariet på fredag och måste göra läxan inför tysklektionen som är i eftermiddag. Ska strax iväg på Iksu också. 

Förresten. På fredag ska Lärarnas Riksförbund bjuda på afterwork-buffé på Rex igen. Jag och Ylva tänkte att vi skulle dra ihop ett gäng. Man ska anmäla sig så snart som möjligt, så om ni vill haka på kan ni höra av er till oss.

Vem jag ska vara på lördagens maskerad


Någon som har ett tips på bra hårgel? ;)

Hur det gick med min vita helg

Nej, det gick ju inte alls. Jag tog med mig lite rödvin till Linnéa och sedan gick det utför. I början av kvällen sa jag: "Om jag börjar kaskadkräkas senare kan jag ju alltid skylla på att vinet är gammalt". Såhär i efterhand skyller jag på kolhydratbrist och Danne.
 Folk hos Linnéa.

Utgång på Coverclub/Schlagerklubben. Mycket bra ställe! 
 Jonas var inte lika pussugen som Micke...
 (Sprit-)Danne och Jonas.
 Charmigt...
Vad som följer är smått pinsamt. Jag står på scenen till tonerna av "Smells like teen spirit".
 Lägg märke till min häftiga publik. Haha...

Efter detta någon gång började rödvinskräkningarna... Jag tror att jag fortfarande är bakis.

OC-maraton

Idag har jag varit helt avskild från verkligheten. Jag har inte haft på ljudet på mobilen och inte varit uppkopplad på nätet. Det är skönt att ha sådana dagar ibland.

I morgon däremot ska jag ta tag i saker. Det blir skola, diskning, städning och pluggning.

Mörk choklad ska tydligen ge lyckokänslor

Min bror Nils och hans tjej Elina kom just förbi och hälsade på en stund. Jag fick lite hemlängtan. Känner mig lite känslig idag. Men det går över.

Nils visade har jag ska laga min cykel och jag tror att jag kan klara av det om jag bara får tag på rätt verktyg. Jag längtar verkligen efter att kunna använda min cykel. Nu när det (i princip) är vår och allt.

Nej nu ska jag styra upp något slags träning på Iksu.

Happy friday

Idag var en bra dag! Efter skolan gick jag och Ylva till stan där vi mötte upp med Johanna och Per. Jag hämtade ut min telefon som äntligen är lagad och bokade in en tid då jag ska komma och lära upp mig på Glitter. Vi letade efter maskeradgrejer till mig, utan större resultat. Vi (de andra) köpte glass och satt i solen och jag köpte en tröja på Gina.  Köpte ett par skor på Din Sko i onsdags också.  I like. 

Ikväll blir det laxmiddag och kanske bio. Det ser ljust ut med försöket att ha en vit helg. 


Någon som vill...

...följa med på stan i morgon efter skolan, cirka halv ett?
...spela badminton med mig på lördag 14.00? (Skulle vara kul om vi var fyra stycken och kunde spela dubbel...)

Säg till i så fall.

Maskeradtips någon?

Det är ju maskerad nästa lördag och jag börjar känna mig lite stressad då alla andra redan har bestämt vad de ska vara och börjat fixa sina outfits. Jag är helt blank och kan inte komma på något bra. Det får inte vara för komplicerat så att man måste sy och ha sig, och inte heller vill jag att det ska kosta en massa. Något enkelt men bra helt enkelt.

Har någon något bra tips på vad jag kan klä ut mig till?

Nya kurser

Igår började jag en ny kurs som heter Identitiet, sexualitet och samlevnad. Den verkar helt okej; ganska rolig och framförallt mycket slappare än CK2. Jag har inte haft en lugn stund sen jul, med tanke på att CK2 och tyskkursen har varit väldigt krävande, och jag ser framemot att få det lite lugnare.

Jag kommer dock att fortsätta med att läsa 150 % då även en ny tyskkurs kör igång i morgon. Vi kommer att ha en annan lärare under denna kurs och jag tror att hon inte är lika hård som den förra och att vi inte kommer att ha lika stora läxor. Eller jag hoppas i alla fall.

Käkade lunch med Sandra, Lisa och Linnéa idag och fick veta att Sandra har startat en bussblogg om hur det är att pendla mellan Skellefteå och Umeå varje dag. Läs
här!


GI - vecka 2 - dag 2

Nu har det alltså gått lite drygt en vecka sedan jag körde igång med GI:s rivstart. Jag känner mig mycket piggare än förra veckan och kan som inte klaga på någonting. I morse visade vågen en minskning på ytterligare 0,5 kilo, vilket innebär att jag har gått ner ett kilo sen i torsdag. Det var roligt att se.


Jag har ätit en massa gott de senaste dagarna. Igår gjorde jag hemmagjord coleslaw och köttfärsbiffar som blev supergoda. Jag är nöjd över min matlagningsprestation då det var lite väl komplicerat för min del. Idag ska jag göra kycklingfiléer med smaksatt creme fraiche och purjolök. Inte heller dumt.

Träningen har jag försökt att ta det lite lugnt med, då orken inte har varit på topp. Man ska helst undvika högintensiv träning i början, med tanke på att man har så lite kolhydrater till bränsle. Men jag har simmat lite och gått promenader, och nu ska jag iväg på Iksu och gå på crosstrainern.

Onsdagshäng hos Annika ikväll. Det får bli mörk choklad för min del.


Bilder från i lördags

Eftersom bloggen har varit cp har jag inte kunnat lägga upp bilderna från i lördags förrän nu. Så här är de.

 Jag, Linnéa och hennes klasskompis Elin åt godgod mat (GI-style för min del då). Som förutspått gjorde vinet sig märkbart ganska snabbt. Jag minns att jag kände mig väldigt nöjd.
 Sen kom Jo-Hanna, Ylva och Ida dit, med de utlovade killarna dök inte upp.
Tanken var att vi skulle gå till Schlagerklubben och jag tyckte att jag var den enda som hade förstått allvaret av kön som skulle bildas där efter klockan tio. Frustrerad hoppade jag på bussen alldeles själv och begav mig mot Schlagerklubben där jag mötte upp med Micke och Tommy. Det visade sig dock att vi var där för sent ändå, då kön var för lång för att jag tålmodigt skulle kunna stå i den utan att börja trängas. Vi bestämde oss därför att gå på Rex.
 Micke och Tommy på Rex där det var ganska avslaget. Alltså helt seriöst, Schlagerklubben nästa gång! Och då ska vi vara där klockan tio.
Rex var som sagt ingen höjdare, så efter ett tag gick vi på Max där jag köpte Low carb-burgaren (den utan bröd som ser jävligt fattig ut på bilden). Den var överraskande god och jag blev nöjd än en gång.
 Träffade Jenny, Sofie, Maria, Jonas, Isabell och Josefine på Max. Det var nice.

I söndags låg jag däckad hela dagen. Jag tror att det kan bli nyktert till helgen.

Ich liebe Deutsch

Det muntliga tyskprovet var inte idag, utan jag måste fortsätta med att vara nervös tills på torsdag. Drygt.

Men vi fick tillbaka tentan idag! Och den gick inte så dåligt som jag hade befarat. Jag fick VG på ena delen och G på den andra. Otroligt skönt, med tanke på att jag misstänkte att jag kunde ha kuggat.

Ikväll blir det musikquiz på Harrys med Team Jeramy!

Finally

Äntligen går det att blogga igen! Blogg.se har bytt plattform och därför har det varit en hel del strul de senaste dagarna.

När jag får tid ska jag uppdatera lite om allt och lägga upp bilder från i helgen.

Nu ska jag laga köttfärsbiffar och coleslaw och sedan ska jag iväg på tyskan och göra mitt muntliga prov... Scheisse.