GI - dag 6

Jag ställde mig på vågen i morse. Den sa att jag har minskat 0,5 kilo sen i torsdags. Det låter konstigt, med tanke på att det är väldigt mycket på två dagar. Men hey, det är ju skitbra om det är sant. Jag borde ha vägt mig redan i måndags då jag började, men då man främst tappar vikt i vätska de första tre dagarna så räknas ju det man går ner då egentligen inte. Det jag tappar nu är i fett!

Både igår och idag äter jag middag med Linnéa. Igår blev det köttgryta med en massa grönsaker. Idag ska vi nog styra upp lite räkor, gratinerade paprikahalvor och annat gott. Snacksen till vinet blir nötter och mörk choklad.

Vi får se hur fyllan blir ikväll. Det är möjligt att jag är ganska lättpåverkad. Är lite orolig för att det ska gå snett då jag har varit ganska skör både fysiskt och psykiskt i veckan. Men jag får försöka ta det lite lugnt. Har dessutom hört att man kan bli ganska bakis, då man inte har ätit några kolhydrater som hjälper till att bryta ner alkoholen...inte bra.

Och fyllematen ikväll då? Om det blir någon får det bli low carb-burgaren på Max. Absolut inget Subway.

Typiskt

Min kära vän Anna kunde inte vara med på festen förra helgen för att hon var sjuk. I helgen var tanken att hon skulle komma till Umeå och festa, men nu kan hon inte det heller för att hon måste jobba på sitt nya jobb. Jättetråkigt! Men jag hoppas att Sandra kommer ändå och att vi får kul. Fest hos Linnéa ikväll. Alla (nja, kanske inte alla) är välkomna!

Som ni märker är jag vaken väldigt tidigt. Det hör till mitt nya liv, skulle man kunna säga. Klockan tio blir det någon slags träning på Iksu och sen ska jag och Linnéa gå till stan. Fan att det inte är soligt ute.


Kanske blir det utgång på Schlagerklubben ikväll. Vi har hört att det är "det nya Rex". Om det är bra eller dåligt vet jag inte, men det ska i alla fall finnas en rockavdelning där. Man ska tydligen få komma in gratis om man har med sig en viss grej. Vet någon vad det är för grej man ska ha med sig ikväll?

Jag har fått sommarjobb! (På riktigt den här gången)

Idag fick jag veta att jag har fått sommar- och extrajobb på Glitter i Umeå! Det känns hur bra som helst. Jag vet inte exakt hur mycket jag kommer att få jobba i sommar och förmodligen kommer jag att behöva läsa sommarkurser också för att få tillräckligt med pengar. Men jag tror att det är ett roligt jobb och det är bra arbetstider, så jag är helnöjd!

Jag var ju tvungen att ringa till campingen och säga att jag inte kan jobba där i sommar. Det var lite pinsamt och obekvämt eftersom jag redan tackat ja. Men nu när det är gjort är det en otrolig lättnad.

Shit vad glad jag är. Jag har oroat mig så mycket över hur det skulle bli och nu kan jag ge mig med det.

Jag längtar till i sommar!

Underbara känsla

Nu är jag färdig även med socialisationsuppgiften! Så underbart skönt. Nu är det bara ett seminarium kvar innan den här sugkursen är över och det är helg.

Och helgen ska bli bra. I morgon blir det lugnt. Kanske lite häng hos Hengman med nötter och mörk choklad (jobbar på att lära mig tycka om de där med 86 % kakao). På lördag kommer lite Skellefteåfolk hit, så då blir det partaj (screw you GI, alkoholen på lördagarna kan du inte ta ifrån mig). Förmodligen blir partajet hos ovan nämnda Hengman.

Jag är fortfarande mätt sedan middagen, så nu förstår jag verkligen vad som menas med långvarig mättnadskänsla. Och det är värt.

GI - dag 4

Det här med GI är verkligen bra för mina matlagningskunskaper. Jag som knappt har kunnat koka makaroner förut gjorde idag en hemmagjort tzatziki. Sug på den.

Jag tror att jag har varit lite piggare idag jämfört med de tidigare i veckan. Jag hoppas att det fortsätter att gå åt det hållet. Däremot sover jag inte så bra. Har svårt för att somna, vaknar tidigt och kan inte somna om, trots att jag är trött. Hoppas att det ger sig också.

I övrigt är det en bra GI-dag. (Förutom vid tillfället då jag ställde mig på vågen för första gången på ett år och inser att jag väger cirka sju kilo mer än då. Fy fan.)

Vad jag har ätit idag:
Omelett och bacon
Tonfisksallad
Blåbärssmoothie
Lax med sallad och tzatziki


One down, one to go

Arbetet gick faktiskt otroligt smidigt, trots att det gjordes på Carlslid. Det gick snabbt och utan några konflikter. Fan vad skönt.

Nu är det bara att sätta igång med socialisationsuppgiften. Någonting säger mig att den inte kommer att gå lika smidigt.


Less, less, less! Och ont i nacken.

Men inte färdig...

Låt det gå jäkligt fort

Vi har inte ens börjat med pararbetet, men jag är redan jäkligt förbannad.

Det skulle kunna bli en catfight idag...


GI - dag 3

Texten på tentan handlade om Heath Ledger. Det var ju intressant i alla fall. Men jag tror att den gick väldigt dåligt ändå. Jag var seg i huvudet och kunde inte koncentrera mig. Jag blev nästan lite blockerad. Om jag inte klarade den ska jag lätt skylla på GI.

Hade onsdagshäng hos Jo-Hanna ikväll. Blev mycket frestad av allt fika som hon hade bakat, men jag åt några rutor mörk choklad och nöjde mig med det.

Detta har jag ätit idag:
Omelett och bacon
Tonfisksallad
Kyckling med broccoli och grönsaker
Lite nötter

Det går helt okej.

Tyska

Tysktenta om cirka tre timmar. Vet inte riktigt vad jag ska plugga på. Tentan går ut på att vi kommer att läsa en text som vi ska sammanfatta och svara på frågor om. Jag borde träna lite verb. Och pränta in det här: IGLINGORISMUS och TUMCHENMAMENTUM (=ändelser för maskulina respektive neutrala substantiv).

På tisdag nästa vecka ska vi ha ett muntligt prov... Jag kommer nog att vara mer nervös inför det.

This is what 400 kr GI-mat looks like

image1885

GI - dag 2

Idag fick jag mina nya vitvaror! En spis och en kyl/frys. Värt. Och eftersom vi har fått pengar idag har jag tänkt gå och handla en massa varor som jag kan fylla den med. Ska handla GI-mat, typ sallad, kött, fisk och nötter.

Igår åt jag ägg, lax, broccoli, kyckling och broccolisoppa. Var hungrig hela dagen, trots att jag åt ganska mycket. Det är ganska svårt att bli mätt när man inte äter kolhydrater har jag upptäckt, trots att man får äta hur mycket som helst av det andra. Så idag har jag tänkt göra massor med tonfisksallad som jag ska frossa i.

Jag är ändå ganska nöjd ändå. Jag har ju klarat en hel dag...! Men man känner sig ganska seg. Får se hur jag mår innan veckan är över... Wish me luck.

Det är fullt upp i veckan

Tysktenta på onsdag.
Paruppgift om utvecklingsteorier som ska in på torsdag.
Enskild uppgift om socialisation som ska in på fredag.

Jag har inte börjat med någon av uppgifterna.

Jag kommer att skippa föreläsningarna och lektionerna i veckan.


Tillbaka

Nu är jag tillbaka i Umeå. Det känns skönt att vara tillbaka i sin egen lägenhet. Kör just nu återupplivningsförsök på mina två känsliga blommor. De blir så ledsna när jag är borta att de är helt ihopsjunkna när jag kommer tillbaka. Stackarna.

Bussresan var en pärs. Jag var kissnödig hela vägen. Gick på busstoan och gjorde ett kissförsök, men det lyckade sig inte. Jag är ju lite knäpp när det gäller sånt där. Aldrig mer två koppar kaffe innan en bussresa igen.

Nu ska jag se om jag hittar nåt jag kan äta. Lycka till, liksom.

GI-metoden

Ikväll har det diskuterats GI. Mamma ska köra igång med GI-metoden och jag funderar på att haka på lite. Så i veckan har vi bestämt att vi inte ska äta bröd, socker, potatis och andra snabba kolhydrater. Det borde man väl fixa? Mitt problem är att det är kolhydrater som jag tycker mest om. Jag är inte särskilt förtjust i kött, och vet inte hur jag ska tillaga rotfrukter och skit. Så det är nog väldigt lärorikt för mig.

Någon som har någon erfarenhet av GI eller några tips?

Station 8

Igår var det fest och det var hur kul som helst! Vi körde igång hos Sandra. Då Linnéa hade sett ett spöke (med häng) natten innan blev det en hel del snack om övernaturligheter och sånt. Det var planer på att styra upp en lek, mem det blev aldrig. Vi flamsade mest.

 Linnéa och Daniel
 Isabell och Stina
 Sandra och Sebbe
 Sofie, Micke och Maria
 Jag och Linnéa
 När man ska på fest hos Sandra får man ta med sin egen musik...
 Systrarna Engman var sjukt snygga igår
 David och Daniel
 På väg mot Station 8
 Småtjejerna lyckades ta sig in (gratis till och med)
 Vinnéa och Ölin
 Gunnar
 Erik, Krille och Linnéa
 Jocke fastnade på bild som vanligt
 Jag tänkte först att jag nog inte var så full igår...men då såg jag den här bilden. Haha...

Gårkvällen var i alla fall den roligaste kvällen på länge. Det var mycket (och roligt) folk ute och humöret var på topp. Det enda dåliga var att Anna inte kunde vara med. Nästa helg räknar jag med att hon kommer till Umeå!

Hur mycket boknörd är du?


Jag gjorde
det här roliga testet och det visade sig att jag är 48 % boknörd. Jag är ganska nöjd.
Prova själv.

Mattematik

Dragonskolan har annonserat på AMS att de söker "en lärare i mattematik".

Min gissning är att det inte är en lärare i svennska som skrivit annonsen...


Var är festen?

Igår var det påskmiddag hos farmor. Jag passade på att ta lite bilder på min kusindotter Liv som nu är tre månader gammal. Här sitter hon hos morbror Pär.



Efter farmor var jag med mamma, Leif och Lina och spelade den nya versionen av "Vargen" (Med andra ord) och Alla mot en på dvd. Åkte ut på frågan om vilken nationalitet Niels Bohr hade. (Danskjävel.) 

Ikväll blir det partaj någonstans och sen utgång på Station 8. Vill någon bjuda in några fina tjejer på förfest är det bara att höra av sig!

Rösta på Emma & Johnny

Min kusin Emma och hennes kille Johnny har ju ett band ihop. Nu är de nominerade till det ärofyllda priset Gulddunken av P4:s program Hembränt. Självklart vill jag ju att de ska vinna, och ni kan hjälpa till.

Gå in
här och rösta på Emma & Johnny!

Jag är så dum ibland

Jag har upptäckt att jag är väldigt kritisk mot personer i min närhet. Bara under det senaste dygnet har jag klagat på min mammas nysningar, min lillebrors snytningar och samma brors vikt. Inte heller brukar jag vara sen med att kommentera kläder, hår och handlingar heller.

Jag får ju ta och ge mig med det här, trots att jag inte menar något illa med det. Man är ju oftast själv medveten om sina egna "svagheter", och inte blir det bättre av att någon annan kommenterar dem. Det är ju bara dumt. Men jag förstår inte varför det är så svårt att låta bli.

Usch. Jag har dåligt samvete.

Skulle du suga av/slicka dig själv om du kunde?

Mina plastsyskon var jäkligt haja på badminton, så det blev snarare jag som fick mitt ass kickat ikväll.

Sedan blev det paj och diskussioner med Sandra och annat folk. Ämnen som avhandlades var: snatteri, onani, självavsugningar/-slickningar (läs rubrik), tjejkompisrelationer, hästkött, nöjdhet, naturdroger, jobb... Ja, that pretty much covers it.

I morgon bitti ska jag och Sandra gå en promenad. Hon kunde sträcka sig till kl 10. Det uppskattas.

God natt.

Skärtorsdag

Det är som ingen riktig påsk i år. Varken Sara, Anna L-S, Lisa eller Malin är hemma och Marklund är sjuk, så hon kanske inte kan följa med ut på lördag. Tråkigt.

Vad händer på lördag förresten? Vilka är på? Var ska vi vara?

I morgon blir det i alla fall påskmiddag hos farmor, i vanlig ordning. Men Erik är i USA, så han kan inte komma. Tråkigt för mig, men roligt för Erik förstås.

Idag ska jag försöka plugga lite. Kanske ska jag gå förbi Sandra på Glitter en sväng också. Ikväll blir det badminton med mamma, Leif, Simon, Lina och Frida. Jag ska kicka ass.

Leave Britney alone

Det är ju trevligt att radion har börjat spela Britneys Break the ice sisådär fyra månader efter att jag hypat den. Man får ju försöka hänga med lite.


Brittan är lätt min idol.

Min cykel är ju som sagt trasig

image1864

Som ni ser på bilden sitter ju inte styret riktigt fast på den där stången. Vad gör man åt det? Sätter dit ett nytt styre? Och vem ska göra det åt mig?

Jag har ju som bestämt att snön ska tina bort snart, och då vill jag verkligen kunna använda min cykel.

Prognos för morgondagen: Sol och ca fyra minusgrader.

The Killers räddar dagen

Förstår inte vad det är med mig. Har varit så otroligt känslig de senaste dagarna. Som pms, fast utan mens, ungefär. Som idag till exempel. Jag och Micke skulle äta på Subway, och alla som känner mig vet ju att jag älskar lök och brukar ta extra lök på mina Subwaymackor. Men inte idag, för Subway hade slut lök. Och det kändes som att jag skulle ha kunnat börja gråta. Men jag skärpte till mig och tänkte att där går gränsen.

Blev dock på bättre humör när Somebody told me spelades när vi satt och åt, och sedan dess har dagen varit fantastisk. Det visade sig att jag har större chans på det där andra jobbet än vad jag trodde tidigare. Inte dumt alls.

Nu är jag i Skellefteå.

IFA salt pastiller



Idag har jag verkligen haft begär efter "IFA salt pastiller". Jag tror att de är de godaste godisarna jag vet. Smaken fantastisk och konsistensen likaså. Problemet är bara att de inte finns att köpa på så många ställen. Sist jag såg dem var på OK i Lycksele, så då passade jag på att köpa ett par askar. Någon som har sett dem någonstans i Umeå eller Skellefteå? Tänkte att jag borde bunkra upp lite.

Ni får inte vinna nu när inte jag är med

Till skillnad från förra tisdagen blev det inget musikquiz på Harrys ikväll. Jag prioriterar städ, disk och träning i stället. Hoppas att det går bra för Team Jeramy ändå. (Fast ni kanske har ett annat namn ikväll?)

I morgon åker jag till Skellefteå. Går gärna en prommis nån dag med vem som helst som är intresserad. Annat jag ska fördriva tiden med är att skriva på socialisationsuppgiften.

Dagens idol är förresten Jo-Hanna. Jävulskt grymt gjort.


Jag har fått jobb, om jag vill...

Fick just ett samtal från Nydalacampingen och jag får jobba där som receptionist i sommar om jag vill. Tråkigt att jag inte känner mig mer glad, men det är lite grejer som bekymrar mig.

För det första kommer det jobbet att innebära att jag ska jobba i princip hela sommaren, vilket innebär att det blir få tillfällen för mig att åka hem till Skellefteå. Dessutom kan det innebära att blir återbetalningsskyldig på mitt bostadsbidrag. En annan grej är att man måste jobba mycket kvällar och helger, och när det är hotell- och restaurangavtal är det kass ob. En sista grej är att  jag har sökt ett annat jobb som jag hellre skulle vilja ha...

Typiskt mig att inte längre vilja ha något när jag väl får det.

Blondinbella

Har läst lite på Blondinbellas blogg idag. Tänkte att jag borde få lite koll innan jag kan döma ut henne. Skenet kan ju bedra.

Men nej, hon verkar faktiskt inte särskilt smart.

Bilder från en annan fotograf

Fler bilder från lördagen plus en jäkla massa andra bilder finns nu på Ylvas bilddagbok! Hon har även snott bilderna som togs av Efterfesten.com. Bra gjort!

Kika
här.

Mitt skumma trapphus

Som jag berättat tidigare har jag en pelare nere i mitt trapphus där det brukar stå diverse udda saker. De senaste dagarna är detta vad som befunnit sig på pelaren:

image1863


Personligen föredrog jag den förra saken, men vad fasen, baguetter funkar också.

Skitdag

Får veta att jag ska göra pararbetet ihop med den person i min klass som jag kommer minst överens med och som jag stör ihjäl mig på.

Börjar storböla när jag får veta att ett nytt handfat kostar 1300 kr och det känns dumt att kräva personen som rivit sönder det på så mycket pengar. Inte heller har jag råd att betala det själv. Vad gör man? 

Grubblerier över sommaren är det också, som vanligt.

Partypics

Igår var det fest hos Jo-Hanna. Med tanke på att schlagertjejerna var med på festen hade hon gjort ett schlagerrum där tjejerna kunde sitta och hurra, sjunga med och sukta efter Björn Gustafsson.

 När det var Christer Sjögren ville alla vara i schlagerrummet.
 Jo-Hanna och Johanna.
 Jo-Hanna var pussugen (som vanligt).
 Sofia försöker hitta sin snyggvinkel?
 Här beskådar hon sin snyggbild.
 Klart att aporna skulle få komma fram.
 Per var på g.
 Ylva körde ett musikquiz (som jag och Tomas vann!).
 Schlagertjejerna.
 Martin och Ylva.
 Jo-Hanna och Ida.
 Vad gör Tomas, Ylva och Robin?
 Jens och Martin.
 
 På NH (där jag inte köpte någonting i baren).

Ledsen för alla de röda ögonen. Min kamera är typ sämst.

Sömnsvammel

-Dom håller inte med om att jag tycker om dig.
-Vilka då?
-Pojkarna...
-Vilka pojkar?
-Pojkarna på rad.
-Nu pratar du i sömnen.

Vilket väder!

Det här var oväntat för meteorologen! En glad överraskning.

LR

Jag har tänkt börja engagera mig lite i Lärarnas Riksförbund. På måndag kl 17 har Lr Stud möte på skolan. Någon som är sugen på att haka på mig och Jo-Hanna om vi ska dit? Det ska tydligen vara bra att engagera sig.

Barnen har det jobbigt

Ibland är jag väldigt glad över att man inte går i mellanstadiet längre. Det var en jobbig tid. Man var osäker på sina kompisar och visste inte vem man skulle sitta med på lunchen. Man blev svartsjuk när ens bästis var med någon annan och gjorde allt för att vara omtyckt. Man skulle passa in och inte vara annorlunda på något sätt och man var verkligen tvungen att kämpa för att få en plats och bli accepterad. När man väl hade bildat ett gäng med sina kompisar ville man inte att någon annan skulle komma in och försöka ta ens plats. Man vågade inte säga vad man egentligen tyckte, i stället snackade man skit om andra för att komma närmare den man pratade med.

Det var en jobbig period psykiskt och man ska inte underskatta vad barnen går igenom. De är väldigt elaka mot varandra i den där åldern, vilket föräldrar och lärare bör vara medvetna om.
 
Jag är mycket glad för att man är mer mogen och säker på sig själv nuförtiden.

It´s all in your head

Jag gick på bodypump idag, trots att jag har tänkt försöka hålla mig till konditionsträning. Det var jobbigt och jag kommer att ha träningsvärkEN i morgon. Jag har i alla fall hållit mig till mitt mål och tränat tre gånger den här veckan. Kanske blir det en till gång på lördag också.

Får fortfarande inte på mig jeansen dock. Kanske borde man även lägga om kosten lite, men det är inte riktigt min grej. Varje gång jag har tänkt att jag ska börja äta mindre godis/fika/skräpmat är det enda som händer att jag börjar tänka på det jag inte ska äta hela tiden, vilket resulterar i att jag blir sugen och äter det. Jag äter alltså mer av det jag inte har tänkt äta när jag har bestämt mig för att inte göra det.

Jag läste följande i en bok en gång: "Den största skillnaden på när jag bantar och när jag inte gör det är att jag äter mer när jag bantar". Jag tror att det är ganska klassiskt.


Min dygnsuppfattning

Alla delar vi in dygnet i olika perioder som vi har olika namn för. I norra Sverige har jag upptäckt att vi använder oss av ett ord, som i andra delar av landet anses vara väldigt gammeldags och högtidligt, nämligen ordet afton. För mig är afton ett helt normalt ord som beskriver perioden mellan eftermiddag och kväll.

För vad säger ni sörlänningar att det är för period när klockan är 17.00? Det är ju inte dag. Och inte kväll heller. Afton är ett perfekt ord.

Så här ser mina perioder ut:

Morgon: 06-10
Förmiddag: 10-12
Eftermiddag: 12-16
Afton: 16-19
Kväll: 19-00
Natt: 00-06

Varför blir det så stort mellanrum mellan bokstäverna när man skriver kursivt?

Jag är fortfarande inte någon morgonmänniska

Har har faktiskt en helt okej dygnsrytm nu måste jag säga. Det var under VFU:n då man var tvungen ta sig upp tidigt varje morgon som den ändrades. Jag är faktiskt nöjd med hur den är nu. Jag har lättare för att somna på kvällarna, och det känns som att man får mer gjort på dagarna. Fortfarande lika morgontrött, dock.

Jag föreslog till exempel för min grupp att vi skulle ha litteraturseminariet i morgon på förmiddagen i stället för på eftermiddagen. Så att jag får tid till annat på eftermiddagen. Sjukt va? Inte likt mig i alla fall.

Man är ju pinsam ibland alltså

Och hur gick intervjun då? Ja, det är ju frågan.

Jag känner mig inte helt nöjd. Blev lite svamlig på vissa frågor tror jag. Usch, jag vill inte tänka på det. Ska försöka med lite bortträngning tror jag. Nästa vecka kommer i alla fall domen. Hjälp...

Onsdagshäng hos mig ikväll, för alla som är intresserade!

Intervju

Nu drar jag iväg på anställningsintervju på campingen.

Håll tummarna för att det kommer att gå bra för mig.


Meteorologen

Jag är ju som en levande väderleksrapport för tillfället. Jag är lite som en pensionär som som inte har annat att göra än att kolla vädret. I ett par veckors tid har jag kollat på smhi.se flera gånger om dagen. Jag har kollat tiden för solens upp- och nedgång och räknat ut hur länge det kommer att vara ljust ute veckan därpå. (Solen är uppe nästan sju timmar längre nu än i januari. Idag går solen ner 17.28.)

Nu är jag mest besatt av temperatur och nederbörd. Jag vill att snön ska försvinna, så regn är ganska bra. Men om det blir minusgrader efter det regnat är det inte lika bra, för då blir det så halkigt. Sol och några plusgrader vore det bästa. Men allt förutom att det snöar funkar.

I veckan kommer vi nog inte att se mycket av solen. Temperaturen kommer att ligga kring noll och det är möjligt att det kommer lite snö på fredag. Och på lördag blir det förmodligen lite kallare igen.

Fler uppdateringar kanske kommer senare i veckan.

Elin med de lena benen

Jo-Hanna har fylleerkänt några gånger att hon brukar bli sugen på att röra mina ben när vi spelar badminton. Hon tycker att de ser så lena ut. Jag har bara tänkt att hon måste ha rätt skumma ben själv, för det är ju speciellt med mina ben.

Idag innan gympan stod jag och Jo-Hanna och pratade med varann när jag plötsligt kände en hand smeka min vad. Jag tittade ner och där satt Annika på golvet. Tydligen kunde hon inte låta bli att röra mina ben. För de såg så lena ut.

Jag har lena ben, FYI.

Vi går mot ljusare tider

image1839


Idag var jag hos frissan. Hon gjorde lite ljusa slingor och jag tycker att jag har fått lite konstig hårfärg. Dessutom klippte hon upp håret på sidorna. Jag poängterade nog inte att jag vill att överhåret ska vara längst. Men hon försökte fixa till det så att det inte skulle se så uppklippt ut.

Just nu längtar jag mest till nästa gång jag ska till frissan då det ska bli blont och klippt som jag vill ha det.

Lördagen i bilder

Igår var det fest hos Sandra. Jag passade på att ta lite bilder på hennes fina lägenhet.


 Anna och Sandra
 Sara och Dennis
 Maria och Sofie
 Lisa och Anna
 Linnéa var chaffis
 André, Maria och Anders

Utgång på Station 8 där vi tog oss en soffa som vi höll oss till genom kvällen.
 Gänget
 Olov berättar hur snygg Anna är som brunett?
 Jodå, jag ville också vara med på bild.
 Jag, Anna, Sara och Dennis drog på Frasses efteråt.

Jag hade skitkul igår.

Söndagen har spenderats med släkten. Fick se mitt kusinbarn som är tre månader för andra gången. Åt middag hos farmor som skickade med mig lite mat. Det är alltid uppskattat.

 I morgon blir det klippning och slingning. Jag är peppad.

Angående det föregående inlägget blev det alternativ 1.

Fyra sätt att berätta för sina föräldrar att man skaffat pojkvän

1. Helt apropå
-Jo, förresten. Jag har skaffat pojkvän.

2. I förbifarten
-När jag och min pojkvän var på bio såg vi den där filmen. Skitbra var den! Har ni sett den?

3. Allvarsamt
-Jag har en sak att berätta...

4. De frågar
-Du har inte träffat nån kille då?
-Jo det har jag!

Jag skulle nog föredra alternativ nummer fyra. Problemet är att det aldrig inträffar.




Fest ikväll!

Jag glömde ta med mig några utgångskläder till Skellefteå, så idag har jag varit på stan och köpt ett par byxor som jag ska ha ikväll. Köpte en stor tysk-svensk ordbok också. Och öl till ikväll.

Ikväll blir det fest med de här tjejerna:
 ...och lite annat folk också.

Och jag hoppas på att träffa den här tjejen ute:



Station 8, som sagt.


Fredagkväll

Det blev inget utköp till brorsan. Sitter nu och väntar på att bröder + flickvänner ska komma hem. Båda bröderna har mammas alkoholmage, vilket innebär att man börjar må illa av minsta lilla. Detta innebär i sin tur att man inte kan dricka särskilt mycket, och inte heller bli särskilt full. Det känns ganska betryggande.

Kvällen har spenderats i sällskap med Anna och Sandra. Det var alldeles för länge sedan.

I morgon blir det fest hos Sandra. Jag är peppad. Se till att befinna er på Station 8 då.

Moraliskt dilemma

Ska jag, eller ska jag inte köpa ut öl åt min 18-årige lillebror. Jag har alltid varit stenhård med att jag inte ska göra det, men nu känner jag mig inte riktigt lika principfast.

Och han plockade ju definitivt några pluspoäng med den stora kramen jag fick när jag kom hem.

Och jag ska ju ändå köpa ut åt Sara och Dennis. Det är ju inga större skillnader.

Eller...

Är jag konstig...

...eller är det någon annan som också får ont i halsen av situps?

Alltså inte direkt i halsen, utan snarare på. Som att jag spänner den på något konsigt sätt.

Det känns lite onödigt att man måste sluta med situpsen för att man får ont i halsen, och inte i magen...


Sista rycket

I veckan har jag sammanlagt producerat ca tolv sidor text (enkelt radavstånd!) om olika saker. Det är ungefär lika mycket som min B-uppsats. Jag har spenderat ca tjugofem timmar i Naturvetarhusets datasalar, och äntligen skaffat ett eget passerkort. Nu börjar jag se ljuset i tunneln och ska väva ihop lite fina avslutningar på mina arbeten som ska in i morgon.

Jag ska också ta mig iväg till Iksu har jag tänkt. Antligen blir det step muskel eller core och löpbandet.

Lite panik

Ungefär en sida kvar på "Lärares professionella uppdrag" och jag har kört fast.

Kommer jag att hinna klart tills i morgon?
Ska jag gå på tyskan eller ska jag prioritera det här? Jag har inte gjort läxan än.

Måste göra lite justeringar på VFU-uppgift 1 också. Och förbereda inför morgondagens opponering. Och kanske renskriva VFU-uppgift 2.

Jag längtar tills i morgon efter skolan. Då åker jag till Skellefteå.

Blommans dag


Jag tänkte göra en insats för Ylvas skull och sprida ordet om Blommans dag, som infaller sig idag. Blommans dag är den första onsdagen i varje månad och har uppkommit för att.... Nåt med att man ska visa sin uppskattning för varandra. Eller hur var det, Ylva?

Så här kommer en blomma till mina fina läsare, och speciellt till upphovskvinnan Ylva.

Jag ska på intervju!

Jag har blivit kallad till arbetsintervju på Nydalacampingen! Har ju sökt sommarjobb som receptionist där. Nästa onsdag ska jag dit. Och jag är redan nervös.

Innan dess måste jag i alla fall rannsaka mig själv och mina bra och dåliga sidor. (Eller vilka bra och dåliga sidor de vill höra.) De brukar ju fråga om sånt. Och man vill ju inte säga "lat som fan" när de frågar. Då säger man hellre att man är "lite för ambitiös för sitt eget bästa". Men man måste ju komma på något som låter troligt också.

Någon som har något förslag på dåliga sidor som ändå kan vara bra?


Jörn

Jag kände inte personerna som var med i Grannfejden, trots att de bor i en by ganska nära Jörn. Har aldrig varit i den byn. Jörn har jag däremot bott i i ca 14 år.

Det var lite kul att se när de filmade från Folkets Hus i Jörn. Där har man varit på disco, sålt bingofika och snyftat till bland annat Armageddon och Titanic.

Det var tider det.

Grannfejden i min hometown

Grannfejden_default.jpg

Ikväll kommer TV3:s program Grannfejden att vara i Jörn. Det står det i alla fall, men jag skulle tro att det är någon by utanför Jörn. På TV3:s hemsida benämner man Jörn som "den lilla norrländska byn". Alltså ursäkta, men Jörn är ingen by. Det är ett samhälle. Och det är STOR skillnad. Dessutom säger de på reklamen att Jörn ligger 10 mil från Skellefteå, medan det i själva verket bara är 6 mil.

TV3 kan ju ingenting.

(Ingen centrerad text! Centrera bilden efter du skrivit texten, så funkar det.)

Diverse

I morse låg jag och snoozade från 07.10 till 07.30 innan jag insåg att jag ställt alarmet på en timme för tidigt. Ovärt.

Förmiddagen spenderades med att skriva klart grupprapporten. Jag såg till att sitta vid tangentbordet för att förhindra allergiattack mot särskrivningar och dylikt.

Jag skippade tyskan idag och skrev färdigt VFU-uppgift 1 i stället. Nästan i alla fall. Så nu kan jag börja sätta mig in i nästa skrivuppgift som ska vara klar på fredag.

Att sitta på skolan och skriva är hur bra som helst. Hade tänkt sitta i morgon eftermiddag också, om någon vill göra mig sällskap. Jag kommer att befinna mig i någon av datasalarna i Naturvetarhuset.

Nu ska snart Death Cab vara med i OC!


Vilken vecka

Jodå. Jag överlevde gympan. Jag blev nästan sugen på att gå fler gånger till och med.

Nu har jag tyskläxa att göra. Bland annat ska jag "Informationen zu Tom Tykwer, dem Regisseur des Films "Lola rennt" im Internet sammeln und kurz mündlich präsentieren".
Jahopp... Bara att sätta igång då.

Annat att göra i veckan:
Skriva klart grupprapporten innan onsdag.
Skriva opponeringsprotokoll på en annan grupps rapport innan fredag.
Skriva ca 5 sidor (enkelt radavstånd!) om "Det professionella läraruppdraget" innan fredag.
Skriva VFU-uppgift 1 (analys av lektionsplanering) på ca 4 sidor innan fredag.
Tyskläxa till tisdag och torsdag.

Jippie!

Mitt nya liv 2

Som på alla andra måndagar tänker jag även idag att mitt sunda liv måste börja. Jag hade kommit igång ganska bra med träningen innan jag blev förkyld under VFU:n, så det blev ett dåligt avbrott där.

Ikväll ska jag på gympa, med alla andra i min klass, typ. Och det är början på det sunda livet. Från och med nu ska jag träna minst två gånger i veckan. Helst tre egentligen. I veckan blir det, förutom gympa idag, innebandy på onsdag. Och nästa vecka ska det bli tre aktiviteter.

Jag vill så gärna komma i alla mina jeans som jag inte kan ha just nu för att de är för små. Det känns inte så värt att ha en massa kläder liggandes i garderoben som man inte kan använda. Och nu är jag verkligen i behov av kläder.

Så nu jäklar ska det tränas. Och ingen mer skräpmat. Typ.

Sommarjobb 2008

Det här med sommarjobb kan ju ge en ångest av olika slag. Än så länge ligger min ångest på en hanterbar nivå, men jag antar att den kommer att accelerera eftersom månaderna går.

Än så länge har jag sökt två jobb: på campingen i Umeå och på campingen i Skellefteå. Det är alla jobb som kommit ut på AMS som jag känner mig kvalificerad till/intresserad av. Problemet med jobben som läggs ut där är att de får otroligt många sökanden, så chanserna att få dem är inte stora.

Man skulle ha haft kontakter i stället.

Någon som vet var jag kan söka jobb? Helst i Skellefteå, men Umeå funkar också.

Bilder från igår

Det var en trevlig kväll igår. Som jag hade tänkt höll jag mig från att gå lös i baren. Trots det är jag ganska bakis ändå faktiskt. Konstigt.

Förfest var det hos Linnéa med lite av hennes folk och lite av mitt folk.

 Marie, Linnéa och Lovisa.
 Jonas tjej Louise och hennes kompis Ann.
 Petter och Jonas på bussen in mot stan.
 Utgång på det här stället och sedan mat på Subway.

Nästa helg blir det Skellefteå.

Fredags- och lördagsaktiviteter

Det blev ju ingen badminton, men idag har jag i alla fall fått spela pingis (efter viss dispyt med volleybollmänniskor. Alltså man kan ju seriöst inte boka upp två badmintonbanor för att kunna spela volleyboll. Idioter) .

Andra aktiviteter jag roat mig med det senaste dygnet: spelat cranium, lekt charader, haft sex, löst melodikrysset... Ja, det var väl i princip allt.

Ikväll är det som sagt partaj. Förmodligen utgång på stan nånstans. Och jag ska ta det lugnt i baren.