Julekul

Tråkigt att julafton och juldagen är över! Har varit så otroligt roligt! Julafton blev riktigt lyckad. Tjocka släkten var hemma hos farmor och åt julmat, såg Kalle, spelade spel och fick julklappar av tomten. Jag blev supernöjd med mina julklappar. Fick bland annat böcker, presentkort, Singstar Legends, sällskapsspelet Cranium, presentkort på Aqua Spa och pengar som jag köpte en digitalkamera för igår. Det var på tiden att jag köpte en digitalkamera och jag har redan tagit massor med kort. Kanske lägger in nåt här lite senare.

Gårdagen var också super! Var först hemma hos mig och bytte julklappar med tjejerna och sedan fortsatte förfesten hos Lisa och Emil. Utgång på station efter det, vilket var hur kul som helst! Träffade massor med folk som man inte träffat på länge. Blev McDonald´s efter det och sedan singstar hemma hos mig. Jag och Sara sjöng till halv fem eller nångång på natten, så nu har jag fått hämnas lite på mina grannar för att de alltid lever om. (Just nu spelar de singstar inne hos sig hör jag...) Är lite sliten idag för att det inte blev så mycket sömn, men det är det värt!

Nu ser jag framemot att Daniel ska komma hem från Göteborg och nyårsafton såklart! Har inte bestämt än hur jag ska göra då, men det blir säkert kul vad det än blir. Ikväll blir det nog att gå på Calles en sväng, men det blir väldigt lugnt känner jag på mig.

Kram och hej!

Min kompis Arne

Idag har jag inte skrivit ett enda ord på uppsatsen trots att jag har suttit vid datorn hela dagen. Vid datorn har jag i stället sett lite Sex and the city, läst andras bloggar och chattat med Arne Weise. Flera gånger (okej, kanske inte såå många gånger) har jag i Aftonbladets chattar med olika kändisar försökt få med en fråga ställd, men inte lyckats förrän nu. Så här löd frågan och svaret: 

Elin
säger: Hej Arne! Tycker du att julen har blivit för komersiell?

Arne Weise
säger: Ja, det tycker jag. Aftonbladet skrev en gång en stor rubrik: "Arne Weise hatar julen". Men det gör jag inte. Jag hatar stressen och det komersiella. Man är ju halvdöd när julen kommer.

Håller med Arne lite om att det är stressigt att man ska hinna köpa julklappar och allt det där, men tycker också att det är lite roligt. Särskilt nu efteråt, då man köpt alla julklappar och de ligger där under granen och bara väntar på att bli öppnade. Mest väntar jag på att bara få öppna mina julklappar.


Förutom att chatta med Arne har jag tvättat idag. Och igår också. Det är trevligt när man faktiskt kan välja kläder efter vad man vill ha på sig och inte begränsa sig efter vad som är rent. Önskar bara att jag hade något som jag skulle vilja ha på mig på juldagen. Gjorde ett försök att hitta någonting på stan i förrgår, men misslyckades. Kanske ska göra ett nytt försök i afton innan jag ska träffa tjejerna på Wayne´s.

Hej hej!


Ca 13 sidor kvar...

Sitter med uppsatsen och räknar meningslängd, fundamentlängd, läsbarhetsindex, bisatser och allt annat som går räkna i en text. Tur att man har en vän som ska bli mattelärere och man kan ringa när man ställt upp en tabell men inte vet hur man gör när man ska räkna ut medelvärdet. Fastnade ganska rejält på det där med att räkna ut saker och har inte skrivit särskilt mycket i själva uppsatsen. Vill så gärna hinna klart den i veckan! Måste på stan någon dag i veckan också och köpa klart julklapparna. Vet inte när jag ska hinna det riktigt.

Vi har en julgran nu iaf! Bestämde oss för att köpa en plastgran från Rusta när vi inte orkade gå ut i skogen och hugga en gran. Pyntade den i lördags och den blev jättefin. Är riktigt mysigt här nu. Har fått tre julkort hittills i år också. Har fått av Josefina och Hans, Monika och Malin. Tack så mycket! Jag har inte orkat skicka några julkort, men kanske får iväg nåt nästa år eller något annat år i framtiden.

På fredag kommer Sara hem! Ska bli jättekul att träffa henne! Längtar tills på juldagen då alla vi tjejer ska samlas och byta julklappar. Sedan blir det utgång på Station. Är superpeppad! Längtar till julafton också. Bara fem dagar kvar nu....

Hej hej!

PS. Detta blogginlägg har ett läsbarhetsindexvärde på 25. Det betyder att det är en enkel text (korta meningar och korta ord). Min uppsats hittills har ett värde på 53. Den är alltså mer än dubbelt så svårläst. Då vet ni.

Snart jul!

Puh! Kom just hem från en heldag på stan och har köpt de flesta julklappar. Har köpt till mamma, Daniel (+hans födelsedagspresent), Nils och John. Har kvar att köpa till pappa, tjejerna (vad ska jag köpa?) och Erik. Gick först med mamma och köpte mormors 70-årspresent och sedan träffade jag Maja och fikade och gick på stan lite till. Det var jättekul att träffa Maja och jag lyckades faktiskt få lite julkänslor! Får se när jag orkar gå på stan igen och köpa resten. Vill köpa nåt att ha på mig på juldagen och nyårsafton också, men vet inte vad... Imorrn har jag tänkt att jag och Daniel ska ta oss ut i farmors skog och hugga en julgran. Daniel är dock inte invigd i den planen än, så vi får se hur det blir.

Ikväll är det möjligt att det blir bio, men det är också osäkert. Imorrn kväll skulle vi egentligen fira mormor, men det blev uppskjutet tills på måndag, så vi får se vad det blir då. Tror inte att jag orkar festa iaf. Har lite ångest över uppsatsen men tror ändå att jag ska vara ledig från den i helgen och försöka ta tag i den nästa vecka... Vill bara ha jullov!

Kram!

Skrivkramp!

Äntligen klar med VFU-uppgiften! Har ont i hjärnan, fingrarna och ryggen efter dagens slutspurt. Fy, vad jag är less alltså! Känns inte direkt upplyftande att jag innan onsdag måste ha skrivit ett första utkast till B-uppsatsen, som jag inte ens orkat ägna en tanke åt än. Jäkla skit. 

Och inte har det kommit upp något julpynt i lägenheten än heller. Pyntet finns uppe på vinden någonstans och jag orkar inte gå upp och leta. Den uteblivna snön är också en bidragande faktor till den obefintliga julstämningen. Julafton om två veckor. Mycket konstigt.

Ska snart iväg på box så då kanske jag kan rycka upp mig lite. Senare ikväll blir det bara att ta det lugnt och fortsätta se serien Heroes som jag började på igår. Såg åtta avsnitt i sträck. Mycket bra serie!

Hej hej!

Bra eller dålig vecka?

Bra med denna vecka:

  • Adam Brody och Rachel Bilson har gjort slut. Hurra!
  • Fick veta att jag fick VG på förra hemtentan.
  • Behöver inte åka buss till Umeå eller stiga upp tidigt.
  • Anna och Anders fick lägenheten och ska bli mina nya grannar!
  • Fest på lördag?


Dåligt med denna vecka:

  • Börjar redan ha ångest över B-uppsatsen.
  • Det går skitdåligt med VFU-uppgiften.
  • Jag sover alldelses för länge på dagarna.
  • Jag kan inte fara på klassfesten på fredag.
  • Daniel är borta i Luleå och jobbar.


Det är över nu

Har varit lite dålig på att blogga den senaste tiden. Har haft för mycket att göra helt enkelt. Men nu är det över! Hade mina sista lektioner i torsdags. Har väldigt blandade känslor för inför att praktiken är över för den här gången. Det har varit så otroligt kul och lärorikt att ha praktik med samtidigt har man haft så sjukt mycket att göra också, så det är både och. Är skönt att slippa att alltid tänka på vad som kommer att hända under nästa lektion och hur det kommer att gå men jag kommer verkligen att sakna eleverna. Praktiken har iaf fått mig att inse att jag verkligen vill bli gymnasielärare, så på det sättet har det verkligen varit bra.

Pusta ut får jag dock inte göra än. På fredag ska VFU-uppgiften lämnas in och jag har inte skrivit någonting på den än. Ska till Umeå på måndag men resten av veckan blir det att kämpa med den. Sedan blir det uppsatsskrivande. Har inte bestämt vad jag ska skriva om än och måste göra det tills på måndag. En bra grej med uppsatsskrivandet är att jag inte kommer att behöva åka till Umeå så mycket innan jul. Tror att jag bara behöver åka dit två gånger till faktiskt, vilket känns väldigt skönt.

Igår hade jag, Daniel och Anna Idolkväll. Riktigt trevligt! Bra att Markus vann och inte tönt-Erik. (Förlåt Sandra.) Synd bara att vinnarlåten sög big time och Markus första singel måste vara så dålig. Trevligt var det iaf att Darin fick vara med lite...då blev jag glad. =) Ikväll ska vi till Rickard och Jenny och dricka glögg. Ska bli kul att se lilla Alice igen. Hon har förmodligen blivit mycket större sedan sist och det ska bli kul att se. I morgon ska jag och Daniel följa Josefina och Hans på teater och se Romeo vs Hamlet, vilket ska bli mycket trevligt! Har inte varit på teater sen jag och Josefina gick på sommarteatern. Hon är som min teaterkompis. =)

Tschüss!