Bilder från juldagen

Nu har jag äntligen lyckats ladda upp bilderna från juldagen.

Mingel från förfestenMingel från Station 8

Ja, jag och Anna sjöng karaoke. Att jag aldrig lär mig.


Gruppbild ute på Station med gravid-Lisa i mitten!

Julhelgen

Jag hade tänkt lägga upp bilder från juldagen, men det är visst något fel med bilduppladdningen som vanligt, så det gick inte särskilt bra. Får prova det lite senare helt enkelt.

Julhelgen har i alla fall varit jättebra. Jag fick fina julklappar av tomten och jag har verkligen intensivumgåtts med släkten under de här dagarna.

Riktigt trevligt var det igår, när tjocka släkten var hos farmor och åt julbord, men det blev en hel del action också. Kusin Pär och hans tjej Sandra hade med sig sin katt Nelson som är ett par månader gammal och pappa hade med sig sin gråhund Tara som gärna ville nosa lite på katten. Katten var inte lika förtjust i den idén och satte av i hundranittio mot vardagsrummet och Tara var inte sen att haka på. Vi hörde bara ett kras av hur en vas åkte i golvet och sen störtade katten in i rummet med hunden efter sig. De sprang runt bordet och katten hoppade upp på mig och tog sats för att sedan springa längs väggen och över en bokhylla. Katten sprang sedan in i julgranen med hunden efter sig och julgranen välte. Julgransbollar flög i golvet och gick sönder. Jag blev chockad och ställde mig upp i soffan och kollade på spektaklet; tänk er en tecknad film. Pär och Sandra försökte få tag på katten och pappa försökte ta tag i Tara, vilket de till slut lyckades med.

Efteråt såg det ut som ett slagfält med liggande julgran och skärvor överallt och stackars katten var livrädd. Jag hade fått ett klössår på armen och min kusin Adam, som är kattallergiker, fick ett klössår på foten som svällde upp. Helt galet. Men ganska underhållande. Hoppas bara att lilla Nelson inte fått men för livet.

Ja, det var väl det mest händelserika som hänt under de här dagarna. Ikväll ska jag äta middag med familjen och sen blir det spelkväll hos Malin.

Bilderna från juldagen kommer som sagt lite senare...


Min favoritbild från RostockBig Long Asia.

Ingen motivering behövs.

Produktiv

Idag har jag fått mycket gjort. Har haft personalmöte, skrivit en hel del på uppsatsen, haft muntligt prov i litteraturvetenskap, vaccinerat mig mot svinet och sett 13 avsnitt av Paradise Hotel. Behövde lite hjärnavkoppling efter allt tänkande idag. Och nu är jag rejält indragen i skiten. Eller skit och skit. Jag måste erkänna att jag njuter av varje sekund och knappt kan vänta till nästa avsnitt.

Och Erika Johnson. Vilken stjärna.

Elins vecka

Måndag: Tvätta, få besök av mamma och Leif och skriva som en dåre på uppsatsen.
Tisdag: Personalmöte 8.30. Sitta på uni och skriva. Muntligt prov i litteraturvetenskap 13.00. Skriva.
Onsdag: Uni 13.15 - 17.00. Förbereda opponering på Fridas uppsats.
Torsdag: 70%-seminarium 8.30 - 11.00, som vi egentligen skulle ha förra veckan, men då fanns det av någon anledning visst inga uppsatser. ?
Fredag: Skriva på uppsatsen. ?
Lördag: Jobba 9.30 - 15.00. Åka till Skellefteå? Stanna i Umeå och göra nåt kul?
Söndag: Åka till Skellefteå? Redan vara i Skellefteå och ta det lugnt?

Lilla julafton

Igår hade jag, AK, Annika, Frida, Ida, Johanna och Jo-Hanna lilla julafton. Vi åt god mat, drack vin, bytte julklappar och hade det hur mysigt och trevligt som helst. Det var lätt en av årets bästa kvällar.

 Matlagning... Jag och Jo-Hanna var team Joel och gjorde en god men degig cheescake.
 Annika hade ansvar för strykningen av duken och jag fick i uppdrag att "leka" under den.
 Frida och Johanna, jag och Annika.
 Paketöppning...
 Johanna fick presenten som jag hade köpt.
 Och Annika fick ett roligt spel av Frida.
 

Sen skulle vi ta en gruppbild, men jag lyckades aldrig hitta självutlösaren på kameran. Det här är den enda bilden jag fick till.

Beskriver kvällen ganska bra!

Elin dricker vin hos Frida utan att Frida vet om det


En snygg kyckling

Kolla in Fridas blogg. Jag ville blogga om samma sak, men hon hann före. Inlägget berör i alla fall en viss tv-reklam, där killen (som jag hatar mer än allt annat) i den svenska och engelska versionen har en t-shirt på sig, medan han i den tyska reklamen visar överkroppen. Typiskt Tyskland. Det är lustigt hur mycket sex och naket det finns på tv och i tidningar, men att tyskarna själva (många av dem i alla fall) ändå verkar vara riktigt pryda. Jag fattar inte.

Men nu blev jag sugen på att se lite tv-sex, så jag ska ha ett Paradise Hotel-maraton och se vad jag har missat när jag var borta. En hel del, skulle jag tro.

Dagens nostalgibildFörfest innan klassfest i Augusti 2007, just innan jag flyttade till Umeå och kunde börja hänga med de här underbara tjejerna på riktigt!

Elins vecka

Måndag: Åka från Skellefteå till Umeå. Läsa ut "Die Klavierspielerin".
Tisdag: Seminarium 8.30 - 15.00. Göra översättningsuppgift. Hälsa på Anna!
Onsdag: Jobba 9.30 - 17.00. Skriva på uppsats. Plugga.
Torsdag: 70%-seminarium på uppsatsen (eeh..?). 13.15 - 17.00. Plugga.
Fredag: Tenta i översättning. Efter-tenta-öl?
Lördag: Lilla julafton med middag, vin, julklappar och finfint sällskap.
Söndag: Jobba 12 - 16.15. Dö.

Hemma

Och hur känns det? Jo det är:

...ovant och konstigt efter att ha levt ett helt annat liv i ett par veckor.
...skönt att bekvämt att vara tillbaka i lägenheten och det normala.
...tråkigt och ledsamt att redan sakna alla i Rostock.
...roligt att snart få träffa alla som jag saknat så mycket.
...ensamt att vara helt själv och utan Frida för första gången sen vi åkte.
...gruvsamt att påbörja det seriösa livet med mycket mer studerande och mycket mindre fest.
...förvirrande att ha så delade känslor.

Dessutom är jag jävligt trött efter tolv timmar på resande fot (lite bakis dessutom). I morgon blir det nya tag och endast en tvåtimmarsresa till Skellefteå.


Sista natten hos Abrahams! Jag kommer att sakna sömnsvammlet!