Fredag

Jag vill bara be om ursäkt till alla mina vänner för att jag har varit så dålig på att höra av mig den senaste tiden. Det har varit lite mycket för min del. Jag tänker på er i alla fall och ni är grymma.

Snart ska i alla fall världens bästa
Ida komma hit och hälsa på. Få människor är så uppskattande och tar så bra hand om sina vänner som hon. Alla borde ha en vän som Ida.

Sen blir det EPP med min tyska Tine! De senaste gångerna som vi har träffats har vi mest pratat svenska, så jag ser framemot en eftermiddag med tyska. Med nåt glas vin i kroppen kommer det nog att flyta på bra.

Fan

Dagen började med att mina nya skor gick sönder. Redan då förstod jag att det skulle bli en dålig dag.

Sen kom jag till tentan. Då förstod jag att det skulle bli en skitjävladålig dag. Usch, vad dåligt det gick. Det kom massor som jag bara hade skummat igenom. Jag höll nästan på att börja gråta.

Jag hoppas inte att resten av dagen fortsätter i samma tema.

Nu: tycka synd om mig själv.
Sen: jobba 12.30 - 18.15.


Stressad

Shit, vilken kaosdag det blev idag. Tjejen jag skulle jobba med var sjuk, så jag fick jobba själv hela dagen och dessutom stänga. Det hade jag inte räknat med. Massor med folk var det också, så jag har varit rejält uppstressad. Och inte blir det bättre av att veta att man har tenta imorrn...

Skittråkigt att jag måste skippa kvällens häng, men det är inte så mycket att göra åt. Nu ska jag laga mat och sen blir det racerpluggning.

Datorkrångel

Oh no. Det har blivit något knas med min dator. Om man har i batterikabeln och råkar röra den så händer det att datorn slocknar helt. Trots att det finns kvar batteri i datorns eget batteri. Det verkar som att det är glappt någonstans eller så.

Frida hade en likadan dator som jag och fick detta problem med den också. Det verkar inte lovande. Jag är ju helt beroende av min dator och har inte alls råd att köpa en ny.

Om det finns någon datorkunnig människa som läser detta:
Vad är det för fel?
Vad ska jag göra?

Jag är så orolig för min lilla bebis.

Tysktenta på torsdag

Jag börjar nu komma till insikt om att jag faktiskt har tenta i tyskt ordförråd på torsdag. Tyskt ordförråd. Haha. Som att jag har något sånt.

Det finns i alla fall ett häfte som vi kan plugga in inför tentan. Där finns bland annat 70 starka verb och en härlig blandning av en massa annat.

För att få någonting gjort ikväll har jag bjudit in Frida på pluggkväll. Förhoppningsvis ska väl vissa saker klarna då. I morgon på dagen ska jag jobba, så då hinner jag inte plugga. I morgon kväll är det kanske häng, men jag börjar betvivla att jag kan vara med på det.

Men innan torsdag har jag förhoppningsvis fått mig ett tyskt ordförråd.

Märkligt

Frida i min klass har ett gammalt grammatikhäfte som hon har fått när hon läst tyska på grundskolan eller gymnasiet. På framsidan finns en karta över Tyskland och de olika bundesländerna med tillhörande bilder. Vi har dock reagerat lite över bilden som finns över Hessen. Den känns bekant på något sätt...Flygplan på väg mot två höghus. Hmm...

Elins vecka

Måndag: Skola 13.15 - 17.00. ?
Tisdag: Skola 8.30 - 15.00. Tvätta. Plugga.
Onsdag: Plugga. Jobba 13.00 - 17.00. Häng hos Johanna?
Torsdag: Tenta i ordförråd 9.00 - 11.00. Jobba 12.30 - 18.15.
Fredag: EPP med tandem-Tine. ?
Lördag: ?
Söndag: ?

Bilder från igår

Jag varit en dålig fotograf den senaste tiden, men igår blev det i alla fall några bilder.

Vi var på förfest hos Natasha som fyllde år.
 Natasha fick godistrosor. :)
Det var massor med okänt folk på festen, men till slut dök det upp några bekanta ansikten i alla fall.
 David och Linnéa.
 Mike och Linnéa.
 Felix i tänkarpose.
 Carro och Linnéa på Rex.
 Vi blev lite sexigt blöta under promenaden till Rex.
 Fulla verkar det som att vi också lyckades bli.
Sen fick jag för mig att jag skulle träffa Jörgen och hans gäng, så jag drog till Invito och hängde med dem ett tag. Jag började dock må lite illa, så jag gick till bussen där jag mötte Frida. Tack och lov mår jag bättre idag.

Sovmasken

Något för er pendlare?

Haha.

Nya skor

I ca ett år har jag velat ha ett par Nike Blazer Mids. Der har dock aldrig blivit att jag har köpt ett par; de har inte gått att få tag på eller jag har inte haft råd. Nu har jag i alla fall tagit mig råd och köpt ett par. Jag är skitnöjd.

 

Nu är det strax au-pair-möte som gäller. Det blir spännande.

Fredag

Shit. Har suttit och panikskrivit på en text som ska inlämnas idag, men har insett att jag inte kommer att hinna skriva klart den. Börjar jobba klockan 12.

Ska jobba till 18.15 idag och sen ska jag och Micke gå ut och äta. Jag röstar nog på Taj Mahal. Efter det blir det kanske bowling. Det blir kul.


Trevlig fredag!


Müde

Idag har jag varit skittrött. Har varken kunnat koncentrera mig på litteraturanalyser, prepositionsobjekt eller relativpronomen. Jag har mest stört mina bänkgrannar genom att fnittra ohejdbart. Särskilt roligt var det då kärringen (hon är typ 65) i klassen kallade Frida för sur.

Ikväll måste jag skriva en text där jag ska jämföra två artiklar. Jag måste även rätta min saga utifrån de markeringar som min lärare gjort i texten. Och det var inte bara en markering.

Sätt fart.


Praktik

Jag fick ett riktigt bra intryck av praktiken idag: bra skola, bra handledare och bra elever. Kul att se att högstadieskolor inte bara är skit (vilket var mitt intryck efter förra praktiken). Nästa gång jag ska dit är vecka 45 och då hela veckan. Det ska bli kul. 

Att stiga upp 06.30, som jag gjorde i morse, är dock inte riktigt min grej. Så nu är jag t-r-ö-t-t.  

Tveksamt

I morgon ska jag ha praktik på Hagaskolan. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, men jag antar att jag ska typ observera. Jag ska vara där 8.00 i morgon bitti och när jag skulle cykla till Jo-Hanna förut insåg jag att jag hade slut luft i mitt cykeldäck. Hoppas att det inte är punka. Så jag måste alltså åka buss i morgon. Jag vet inte ens var skolan ligger. Måste kolla upp nu.

Någon som vill följa?

På lördag mellan 12.00 och 16.00 ska jag på informationsmöte angående att åka iväg som Au-pair. Jag har anmält mig själv och en kompis, så nu tänkte jag höra om det är någon som vill följa. Mötet är på Clarion Collection Hotell inne i stan och de bjuder på amerikanska cookies. :) Det kan nog bli trevligt. Hör av dig till mig om du är på!

Elins vecka

Måndag: Skola 15.15 - 17.00. Plugga.
Tisdag: Skola 10.15 - 15.00. Häng hos Jo-Hanna.
Onsdag: Praktik på Hagaskolan. Musikquiz på Pipes?
Torsdag: Skola 10.15 - 17.00.
Fredag: Jobba 12.00 - 18.15.
Lördag: Au-pair-möte 12.00 - 16.00. Fest!
Söndag: Bakis.

Ingen yoga

Meh. Då har man dragit sig ur soffan för att gå på 90 minuters poweryoga och så kommer inte ens instruktören. I tio minuter satt vi på våra mattor i total tystnad innan en kvinna gick och kollade upp läget. Det var lite skumt.

Så nej, det blev ingen träning idag. Men tanken var ju god i alla fall.

Söndag

Det blev ingen bowling igår. Däremot blev det spelkväll med Micke, Robin, AK, Tommy och Kajsa. Vi spelade Brainstorm och ett tre timmar långt parti TP. Det blev Tommy och Kajsa som helt välförtjänt till sist rodde hem segern.

Idag har jag fikat med "Mickes" Sandra på Skogis. Nu blir det läsning.

Lördag

Idag ska jag jobba. Jag har inte jobbat på ca två månader. Jag är lite orolig för att jag inte ska komma ihåg hur man gör. Nä, det går nog bra.

Efter jobbet kanske jag hinner se andra halvlek av Arsenalmatchen. Senare ikväll blir det kanske bowling. Då ska jag kicka ass.

Vet inte varför, men jag kände helt plötsligt för att skriva:

Puss!

Min helg

Oj, vilka ansträngningar jag har gjort idag - både psykiskt och fysiskt. Jag är helt slut. Tur att det är helg, och det blir en vit helg för min del. Jag och Micke ska passa på att umgås och rå om varandra. Det ser jag verkligen framemot.

Fredagmorgon

Men hallå där. Inte ett enda nytt inlägg i min Bloggkoll idag. Nu får ni skärpa er. Jag börjar ju fasen sakna Blondinbella.

Nu är det Erik Gadd på 4:an. Yuck.

Snart: Iksu.

Hängmans

Ikväll har jag hängt med systrarna Engman. Vi har kikat på Hipp Hipp och annat kul. Den äldre av dem lurade sedan mig och den yngre att följa med på bodypump/cykel i morgon klockan 11. Det var bra gjort med tanke på att vi båda hatar spinning. Klockan 11 dessutom. Det blir intressant.


E1 och E2 (eller tvärtom).

Katrins "påhopp"

Men alltså, kan inte folk sluta klaga på Katrin för att hon kallade Jesper för "lite bögig"? Marcus Birro säger att hon är elak och idolerna själva hotar att bojkotta programmet (?!?!). Katrin själv säger att hon faktiskt inte menade "bögig" i någon negativ bemärkelse och jag måste säga att alla reaktioner faktiskt säger mer om fördomarna hos de som blir upprörda än om Katrins åsiker. Varför måste man se "lite bögig" som något negativt? Och som ett påhopp till och med? Jag fattar inte.


Torsdag

Idag har vi litteraturseminarium på två texter. En av dem har jag nästan inte alls förstått.

Det är skittråkigt väder ute.

Mitt humör är ändå helt okej.

Badminton?

Det är inte helt lätt att få tag på en badmintontid. Det fanns ingen ledig tid på hela helgen. Men på måndag kl. 11 lyckades jag boka in mig. Frågan är om någon är ledig då och skulle vilja spela med mig. Först till kvarn! :)

Vad ska jag träna idag?

Just ja

Det blev ju faktiskt ett par bilder i helgen. Inte så många dock; folk var inte så sugna på att vara med. Men några ställde upp i alla fall:Jag hade verkligen en jättebra helg i Skellefteå. Station 8 var dock inte så häftigt. Jag saknar den gamla goda E-tiden...

Världens bästa frukost

Nu har jag ätit samma sak till frukost i ungefär ett halvår och frukosten är egentligen det enda mål som jag verkligen ser framemot. Min frukost är grym.

Brusvitamindryck från Friggs. Förut har jag kört med ABCDE-vitamin med apelsinsmak, men nu testade jag MULTI-kvinna med smak av apelsin och passionsfrukt. Båda är bra.
Omelett som består av två ägg, två matskedar vatten, salt och peppar. Det är bara ICA:s stora ägg som duger. Alla andra är för små.
Bacon från Scan. Jag har testat många olika märken, men Scan är överlägset godast.
Kaffe med mjölk. Oftast kör jag på Coops elbrygg, men nu har jag lyxat till det med go´kaffe från Tehörnan.

Fantastiskt gott och inte en enda kolhydrat.

Pontares största fan

Men alltså. Jag undrar helt seriöst vad det är för fel på min granne. Minst en gång om dagen spelar han/hon Roger Pontares "När vindarna viskar mitt namn" på högsta volym. Oftast brukar det räcka med en gång i taget, men nu har personen i fråga spelat den fyra gånger i rad. Nu hör jag till och med hur han(?) sjunger med i refrängen.

Vad är problemet?

Alkohol och hjärnan

En ny amerikansk studie visar att hjärnan krymper av alkohol.

Jodå. Det var nog inget nytt.

Det blir nog lugnt i helgen...

Elins vecka

Måndag: Skola 15.15 - 17.00.
Tisdag: Läsa. Skola 13.15 - 17.00. Häng?
Onsdag: Läsa. Träna? Tandemträff hos Frida.
Torsdag: Skola 13.15 - 17.00.
Fredag: Plugga. NH?
Lördag: Jobba 13.00 - 16.15. ?
Söndag: ?

Adjektivspel

Jag ska egentligen ha realia 13.15 idag, men den tror jag att jag måste skippa. Vi har nämligen grammatikseminarium 15.15 idag och då ska jag ha med mig ett egengjort adjektivspel. Jag gjorde ett spel i lördags, men har nu insett att det inte riktigt funkar, så nu måste jag göra om det. Drygt. Jag har noll fantasi.


Frida och Ingrid i min klass tyckte att mitt spel var lite "obehagligt". Tack för den. Jag tar det som ett tecken på att jag inte ska använda mitt spel i undervisningen. Det är bra att ha försökskaniner.

Någon som ska till Umeå?

Är det någon som känner någon som ska köra bil från Skellefteå till Umeå senare idag eller ikväll? Kontakta mig i så fall! Annars blir det 17.40-bussen...

Nu: Bjurström.

Lördag i Skell

Vilken trevlig dag det var idag, Jag åt lunch med Anna F, som jag inte träffat på länge. Vi hade mycket att ta igen och hade en supermysig prat- och matstund!

Nu ska jag strax iväg med mamma och Leif till min morbror, där vi ska äta och se hockey. Jag vet inte om jag kommer att bli så insatt i hockeyn, men...

Ikväll blir det fest hos Lisa och Emil och sen blir det utgång på Station 8! Det blir kul!


Min vän

Oj, så skönt det är att ventilera ibland. Att inse att andra har likartade bekymmer och att man inte är helt konstig. That´s what friends are for, liksom. I love you, babe.

Köp inte en Nokia 5310

Idag gick jag till The Phone House och reklamerade min telefon. Jag har lämnat in den två gånger tidigare, men det är fortfarande samma problem. Alla jag känner som har en Nokia Xpressmusic 5310 har problem med den. Illa. Förhoppningsvis får jag byta till en annan modell, för det känns inte som att jag litar alls på den här.

 Alla har vi haft problem, eller?

I Skellefteå

Nu är jag "hemma" i Skell.

Det är en bra tv-kväll ikväll:
Katrin i "Du är vad du äter" och Blondinbella i "Debatt". Kan det bli bättre?


Mitt lag går bra

Jag har ju berättat om vår egen Premier League-liga, där vi har satt ihop egna lag som tävlar mot varandra. Man får poäng när de spelare man har i sitt lag gör något bra i den riktiga ligan.

Mitt lag Arslena går faktiskt riktigt bra!


En femteplats är ju inte alls dumt. Och huvudsaken är ju att jag leder över Micke :)


Onsdag

Idag tog jag mig iväg på bodybalance. Bra gjort!

Planen för resten av dagen är att diska, duscha, dammsuga och läsa.

I morgon åker jag till Skellefteå!


Inget sug

Det här med mat är ju ett jävla bök. Jag äter fortfarande så lite kolhydrater som möjligt (förutom vissa undantag på helgerna), men det är inte därför jag tycker att det är jobbigt. Jag märker snabbt av när jag måste äta, genom att jag blir trött och okoncentrerad, men jag tycker inte att själva ätandet är någon större njutning (trots att maten som jag nu äter faktiskt är godare än den jag åt tidigare). När man inte äter kolhydrater får man inte samma "sug", vilket förstås också är väldigt skönt.

Nej, det känns bara jobbigt att gå och handla, laga mat och diska. Och väldigt onödigt känns det att lägga ner pengar på mat. Just nu önskar jag bara att det fanns ett piller som stillade hungern och innehöll all nödvändig näring.

Elins vecka

Måndag: Skola 15.15 - 17.00. Läsa ut Kafka inför tisdagen.
Tisdag: Skola 10.15 - 15.00. Häng?
Onsdag: Plugga. Träna? Middagsmys med Micke. (Härlig allitteration.)
Torsdag: Skola 9.00 - 12.00, 15.15 -17.00. Åka med mamma och Leif till Skellefteå.
Fredag: Stan i Skell. Lämna in min mobil (igen!). Häng med tjejer?
Lördag: Stan? Fest. Var? Vilka?
Söndag: Åka till Bjurström och hälsa på pappa och farmor. Tillbaka till Umeå.

Malin och Sandra

Malin! Det är jätteroligt att du är så bra på att kommentera när du är inne och läser! Det är väldigt uppskattat. Nu börjar det dock vara dags för dig att uppdatera din egen blogg, tycker du inte? :) Uttalsprovet tror jag förresten gick ganska bra faktiskt! (Det blev visst ett VG, såg jag idag! :))

Sandra! Så synd att det timade så dåligt att vi inte kan ses i helgen. Det känns som att det var evigheter sen sist. Vi får se till att ses snart.

Jag saknar er båda!

Bilder från igår

Igår hade Ida och Johanna sin födelsedagsfest hemma hos Ida. Det var en mycket trevlig tillställning!
 Linnéa.
 Jo-Hanna är jättesnygg i sin nya hårfärg.
 Folk vid bordet.
 Ida Top Model-posar? ;)
Ida och Johanna hämnades på alla mina (och andras) musiklekar, genom att göra en musiklek med nästan bara schlager. Mitt lag vann! (Såklart.)
 Det andra laget.
 Martin, Jo-Hanna, Linnéa, Anders och Gabriel.
 Ida bjöd på shots!
 Vi rökte vattenpipa.
 Anders och Ank.
 Joppi. 
Sen drog vi vidare till Rex.
 Linnéa och Micke.
 Jag och Felix.
 Här får jag nog en puss av Ida. :)

Mina vänner är bäst.

Bilder från förra helgen

Tänkte att jag skulle tömma kameran lite. Jag har ju inte ens lagt upp bilder från förra helgen. Så här kommer de:

Förfesten hos Jo-Hanna var riktigt kul. Hon hade gjort ett filmmusikquiz som mitt lag vann! (Såklart.)
 Mitt lag: Big-O och Eazy-T.
 Värdinnan.
 Folk.
 Jonas och Robin.
 Emma och jag.
 Ida smugglade in öl på NH. :)
 Micke och Tuss + ragg.
  Snygga tjejer.
 Tomas verkar inte vilja vara med på bild...
 ...men Sofia ställer alltid upp! :)
 Petter och Micke.
 Före detta klasskompis lillebror.
 Puss-Ida. :)
 Vi körde penntricket för att få in AK.
 Vet inte varför jag ville fota i hennes kjol.
 Vi fick lite nya kompisar på dansgolvet. Mannen på bilden kallade mig för "dancing queen". Tack tack.

Sömndag

Usch. Jag hatar söndagar. Och måndagar är inte heller mycket bättre.

På torsdag åker jag till Skellefteå. Jag längtar.

Linda BengtzingHaha.

DC funkar inte

Nu har jag bytt från Kommunicera till Bredband 2. Allt verkar fungera bra. Förutom DC. Det står att min IP-adress inte är tillåten på Malåhubben. Varför då? Vad ska jag göra? Jag vill få igång DC nuuu.

Lördag

Nej, jag tog mig själv i kragen igår och tog det lugnt i stället. Jag drog till Jo-Hanna och kollade på hennes nya hårfärg (skitfin!) och spelade schack. Väldigt moget. Idag känns det skönt att gårdagen blev lugn och jag är riktigt peppad på Idas och Johannas fest ikväll.

Idag är jag typ helt ledig. Fantastiskt. Jag ska slappa, kanske läsa lite Kafka och kanske se någon av filmerna som jag lånade av Jo-Hanna igår. Inga måsten.

Festa eller inte?

Hjälp. Vad ska jag göra med kvällen? Är lite småfull efter att ha varit på EPP med Frida och tyskarna. Nu måste jag välja om jag ska fortsätta med partajandet eller nyktra till och bara ta det lugnt ikväll. Någon som har något förslag? Jag kan verkligen inte bestämma mig.

Aja, vi ser hur det blir.

Tchüüüüüss.

Fredag

Idag är jag snuvig också. Great. Och om ca en halvtimme har jag uttalsprov. Ännu mer great. Jag är lite nervös faktiskt.

Efter provet blir det kanske stan med Jo-Hanna. Efter det ska jag på EPP med Frida och tyskarna. Ikväll vet jag inte.

Tjipp!

Sug på den

Men alltså. Det här är en av texterna som jag ska läsa på uttalsprovet i morgon. And I hate it! Jag får inget flyt alls. Prova själva.

"Henry ist unbestechlich. Er duldet keine Feinde, er misstraut seinen

Freunden, er prüft seine Familie und sein Gedächtnis. Er nimmt weg und

gibt hinzu. Er korrigiert sich und die anderen. Jeden morgen nach dem

Frühstück arbeitet Henry. Er arbeitet eine bis anderthalb Stunden an

seinem Testament. Er schließt sich ein. Bevor er sich einschließt, macht er

ein verstörtes Gesicht. Ich höre, wenn der Schlüssel schnappt. Henry hat

eine schwere Arbeit, ich höre ihn stöhnen. Ich höre ihn teilen, hälfteln,

vierteln, fünfzigsteln, trennen, spalten, dividieren, streichen, verbessern.

Er flüstert, lieber zu wenig. Er weiß nicht, wo das Zuviel beginnt. Er

errechnet die Währungen. Die Rechenmaschine klirrt und surrt. Die

Zahlen springen über. Die Inflation greift um sich. Ich höre Feuer [...]

Der Qualm dringt durch die Ritzen der Tür, hinter der ich stehe. Henry

hustet. Er schreit. Ich gehe und öffne das Fenster der Diele zum Park und

atme tief."

Fy fan.


"För dig som nyfiken och pröva på"

Hihi.

Diverse

Vafaan. Jag trodde verkligen att Anya skulle vinna. Hon var så jäkla söt. Men men. Kul för Whitney.

 Hmpf.

Idag fick jag ett samtal från en au-pair-byrå, som ska ha ett möte i Umeå i mitten av oktober någon gång. Jag anmälde mig själv och en valfri kompis. Någon som är sugen på att följa? Tydligen har de resor från slutet av maj till mitten av september. Det vore grymt bra. Jag är ju typ allvarlig med det här. Synd att man måste passa barn bara.

Nu ska jag fortsätta att kurera mig med strepsils och påbörja Kafkas "Die Verwandlung", som vi ska ha läst till på tisdag...

Onsdag

Blä. Även min förkylning har blivit värre. Halsen är värst och jag kan knappt prata på morgonen. Hur tusan ska det gå på uttalsprovet på fredag???

Idag ska jag göra språkvetenskapens andra inlämningsuppgift. Den handlar främst om satsdelar. I like very much!