Marie

Marie

Marie Serneholt uppträdde på Station 8 i lördags. Hon var inte så bra men ganska snygg. Lyckades ta den här bilden på henne, men tycker inte att hon blev så snygg just på den. Jag och Anna stod och lyssnade i ungefär en låt innan vi tröttnade och gick därifrån. Annars var det mycket trevligt ute i lördags.

Nu är två av veckans fyra skoldagar avklarade. Är inte van att behöva åka till Umeå så ofta, så det känns ganska drygt. Har en bok att läsa tills imorrn och ett kapitel ur en annan bok tills på fredag, så jag ska försöka läsa lite nu och ikväll. Bäst att sätta igång då...
Underbara uppsats

Jaaa!!! Fick just ett mail av min lärare som skrev av jag fick VG på min uppsats! Wohoo! Nu känns det nästan värt att i ångest ha suttit framför datorn hela "jullovet". Känns skönt att kunna lägga den bakom sig och inte behöva bry sig om den mer. (Förlåt uppsatsen för att jag kallade dig för uppsatshelvete...jag ångrar mig bittert.)

Såg att jag ska ha samma handledare under nästa VFU-period (v 13-19) och det känns också bra. Är tryggt när man känner handledaren och eleverna, så det ska nog gå bra. Längtar lite fakiskt. Såg att jag fick VG på kursen vi gick under förra VFU:n vilket var kul!

Nu är jag nästan frisk, men har fortfarande lite hosta. Vill vara helt frisk imorrn för då blir det fest. Sandra fyller år imorrn och ikväll ska vi gå på bio och se Underbara älskade. Tror att det är en riktigt Sandra-film. Men tror också att den är ganska bra faktiskt.

Hyrde Thank you for smoking förra helgen. Rekommenderas! Den var riktigt bra. Blev bara lite besviken för att inte Adam Brody var med mer.

Jag har slut Lost-avsnitt! Har sett ikapp så långt det går och måste nu vänta i ungefär två veckor innan nästa avsnitt kommer. Drygt!

Nu ska jag gå och snyta mig. Hej!

Less!

Nu är jag riktigt less på att vara sjuk! Är less på att bara sitta inne och inte träffa nån! Är less på lägenheten, på soffan och på sängen! Är less på att vara drogad av halstabletter, alvedon, nässpay och hostmedicin! Är less på att låta som nån 80-åring som levt på whiskey och cigaretter! Blä!

Rösten börjar bli lite bättre dock, men jag försöker fortfarande att inte prata så mycket. Tror att jag börjar bli lite friskare iaf och hoppas att jag imorrn ska vakna och må mycket bättre. Jag vill ta mig ut ur lägenheten och träffa lite folk! Man blir lite knäpp av att bara vara inne och inte träffa nån. Men jag har hunnit se många avsnitt av Lost! =)


Känns tråkigt att jag missat veckans två föreläsningar, men jag hoppas att hemtentorna ska gå bra ändå. Ska få skriva av Kajsas anteckningar så då får jag veta vad som tagits upp iaf. (Kan fortfarande inte fatta att  vi ska ha tre hemtentor under det här momentet...)

Längtar till helgen då jag får träffa lite folk!


En galen idé

Idag är första gången som jag stannat hemma från skolan och är då nojig över allt jag kan ha missat. Har hostat hela natten och haft så ont i halsen att jag inte kunnat prata. Höll på bli galen för att jag inte kunde sova så jag provade många saker för att lugna halsen, till exempel: drack varmt te, smälte isbitar i munnen, gurglade i saltvatten (usch) och åt glass. Inget funkade särskilt bra så jag låg mest och vred mig istället.

En bra sak med att ligga och våndas nästan en hel natt är att man hinner tänka ganska mycket. Jag började fundera på mitt andraämne och kom äntligen på det självklara: tyska! Jag tycker att tyska är jättekul och jag älskar grammatik. Dessutom kommer det att behövas lärare i moderna språk och det är få som utbildar sig till tysklärare. Det enda problemet är att jag har glömt så mycket. Jag skulle vilja uppdatera mig lite innan jag ska börja läsa det (om det nu kommer att bli...känner mig lite febrig, så det är möjligt att jag skrattar åt den här idén när jag blivit frisk...). Just nu känns det iaf jättebra!

Jag vill verkligen kunna fara till skolan imorrn! Ska ha föreläsning i språkhistoria och läraren sa att det är svårt att klara hemtentan om man missat föreläsningarna. Så jag hoppas att jag kan sova i natt och att jag orkar ta mig iväg imorrn. Såg att det skulle bli riktigt kallt imorrn, huvva!

Hej hej!

Godissugen

Anna har blivit moster i veckan! Jättekul! Sara och Fredrik fick en liten flicka som kanske ska heta Ebba. Har sett bilder på henne och hon var så liten och söt!

Istället för att lägga upp en massa bilder här har jag gjort en användare på pixbox. Där har jag lagt upp bilder från juldagen och förra helgen som ni kan gå in och titta på om ni vill! Mitt användarnamn är Eliste, som ni kan söka på. Annars kan ni gå in på den här adressen:
http://www.pixbox.se/usr_show_id51523_page0_order1.html . Jag tror att det ska fungera.

Nu ska jag iväg till Sandra och se hennes nya möbler från IKEA!

Trevlig helg!

nOnico and nO C

Jag kommer att ha träningsvärk i morgon! Var några veckor sen jag boxade på Anna och det var riktigt jobbigt ikväll. Tur att jag bara ska ligga i sängen och läsa Molloy hela morgondagen. Kanske blir något avsnitt av Lost också. Är i början av andra säsongen nu och det är mycket spännande.

Snart kommer nya avsnitt av Heroes och Prison Break och det ser jag framemot! Jag har insett att jag ser lite för många serier, men snart läggs ju OC ned, så då blir det en serie mindre. Det känns ganska sorgligt, men det kanske är klokt att sluta när de fortfarande har några tittare. Jag kommer iaf att sakna Seth och Summer!  

Jag är otroligt less på mitt hår och vill klippa mig snart, men jag vet inte hur. Ge mig gärna några tips för jag har ingen som helst inspiration!

Har tänkt lägga upp några bilder här snart, men vi får se när det blir.

Hej hej!

Freitag - fridag - fredag

Nu har jag varit snusfri i tolv dagar! Verkar som att det var många som slutade vid nyår och som det har gått bra för. Hurra för oss! Jag tror dock inte att det skulle ha gått så bra för mig om det inte vore för nikotinplåster och nikotinfritt snus. Nästa gång ska jag köpa plåster med svagare nikotinhalt och se hur det går. Är inte redo för att sluta med plåster helt än, utan ska trappa ner istället. Det känns iaf bra än så länge och tror att det kommer att gå bra i fortsättningen också.

På måndag börjar jag en ny kurs - i språkhistoria. Kommer att bli mycket läsning så jag borde fixa litteratatur snart. Beställde två böcker i måndags, men de har inte kommit än. Känns ganska okej att läsa, men inte att vi ska ha tre hemtentor under de första fem poängen. Är så less på att skriva och jobba hemma och skulle så otroligt gärna ha en salstenta istället!


Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer. Imorrn ska jag på yoga med Anna på förmiddagen och sen vill jag kanske gå på stan och hitta något att ha på mig till kvällen, då det blir fest!

Hej hej!


Sedan nyårsafton har jag...

...inte snusat en enda snus (om jag inte räknar de nikotinfria).
...kämpat med uppsatshelvetet utan att bli nöjd.
...haft ögoninflammation och varit förkyld.
...sett sju avsnitt av Lost på samma dag.
...inte lämnat lägenheten en enda gång. (Hur sjukt är inte det?)
...inte träffat en annan människa än Daniel.
...haft otroligt svårt att somna på nätterna.
...sovit hela dagarna.
...läst en fjärdedel av Orhan Pamuks bok Snö

Ska bli lite skönt att komma tillbaka till vardagen.