Moster Anna och Olivia

Moster Anna och Olivia

Igår var jag, Sandra och Anna barnvakter till Sara och Fredriks bebis Olivia. Hon var hur söt som helst! Snäll var hon också. Hon smågrät bara en gång. Annars sov hon mest eller låg och tittade på oss. Underbara bebis!

Ikväll har jag läst för en gångs skull! Har varit så lästrött att jag inte orkat läsa allt till alla föreläsningar, men ikväll var jag duktig faktiskt. Läste allt jag hade tillgång till, men blev lite störd när jag upptäckte att min upplaga av en bok inte hade de sidor vi skulle läsa till imorrn. Inte så mycket att göra då. Är massor att läsa till nästa vecka också. Är less! Vill ha sommar!

Nya bilder på eliste.pixbox.se

Nu har jag äntligen lagt upp bilderna! Det blev bilder från klassfesten, sällskapsspelpartykvällen hos kusin Emma och från gårdagens Wii-kväll hos Anton. Tre väldigt roliga kvällar!

Igår klippte jag mig! Var väldigt nervös innan och under tiden, men det behövde jag inte vara. Jag blev nöjd med klippningen, men det känns lite ovant. Var jättekonstigt att tvätta håret i morse. Visste som inte hur jag skulle göra. Men man vänjer sig väl!

Ikväll får vi se vad som händer. Ska ringa Sandra nu och höra om hon vet nåt.

Snart!

Blev en tuff men mycket rolig helg med klassfest i fredags och sällskapsspelpartykväll med kusinerna i lördags. Har börjat återhämta mig lite smått, men har fortfarande inte orkat flytta bilderna från kameran till datorn. Så till er som väntar på att få se bilderna - imorrn kanske jag tar tag i saken.


Kan det vara sant?

Äntligen!!! Hemtentorna är klara! Alla tre! Som det känns nu vill jag aldrig mer höra talas om landskapslagar, runstenar eller ämneskonstruktioner! Men det kommer jag förstås att behöva göra.

Nu ser jag fram emot helgen. Klassfest i Umeå imorrn och fest på hemmaplan på lördag. Det blir en hård helg alltså. Men man måste ju fira att tentorna är klara.

Nu ska jag njuta av ledigheten!

Orka.

Två av tre hemtentor är avklarade. En kvar... Senaste veckan har känts som ett mörker som jag inte vetat hur jag ska ta mig ut ur, men nu kan jag kanske se ett slut på det hela. Ska försöka skriva ganska mycket ikväll, för annars har jag bara morgondagen på mig. Längtar tills på fredag när jag är helt färdig! Och sen är jag superpeppad för klassfesten också! Ska bli mycket trevligt!


Alla hjärtans dag är det idag också. Blir att fira med fiskpinnar och potatis senare i afton. Jag har inte köpt nåt till Daniel men jag funderar på att leta fram grejen som han fick av mig förra året och ge honom den igen. Vet inte om han skulle märka nåt.

Nej, nu åter till Word.


Hjälp mig!

Ska jag eller ska jag inte åka till Umeå imorrn? Om jag gör det är jag borta mellan 6.40 och 14.30 och missar därför åtta timmar då jag kan jobba med tentorna istället. I och för sig kommer jag att sova till kanske kl nio om jag är hemma, men då orkar jag ju vara vaken på kvällen i stället. Frågan är bara om jag kommer att lära mig någonting så pass viktigt på skolan att det är värt att fara, eller om det är värdare att stanna hemma och få nåt gjort på tentorna... Svårt val...får se hur jag gör.

Idag har jag fått mindre gjort än jag hade tänkt mig. Började med språktentan och gjorde en fråga. Fastnade ganska snart på den tredje frågan där man ska förklara den språkliga utveckligen från gastiR till gäst. Jag har en förklaring på varför R blev r, men det står att den förändringen skedde under runsvensk och redan under urnordisk tid skrev man gastr, och använde alltså litet r. Kan någon förklara detta för mig? Jag känner att jag blir galen snart och jag vill inte lägga mer tid och energi på en tvåpoängsfråga.

Nya bilder

Har lagt upp bilder från gårdagen på min pixbox-sida nu. Gå till eliste.pixbox.se. Kul var det igår. Guitar Hero var fantastiskt roligt. Jag vill ha det spelet! Olov var sjukt duktig.

Istället för att börja med hemtentan städade jag lägenheten igår. Idag är det tvättdag. Ska försöka titta lite på hemtentan senare idag...

Jag har bestämt mig

Jag har ångrat mig. Jag har avbokat min permanent och istället bokat klippning och slingning (eller vad det heter). Var ju som i valet och kvalet om jag skulle permanenta mig eller klippa en lite kortare page och har nu bestämt mig för pagen, trots att alla andra också har en sån. Ska bli så skönt att klippa bort det mesta av det slitna håret (istället för att göra det ännu mer slitet) och få lite variation! Jag längtar, men är också nervös för att det inte ska bli bra. Men jag den risken tar jag. Blir också trevligt att liva upp håret med lite slingor. Naturlig hårfärg är som tråkigt.

Idag har jag varit på friskvårds och gymmat i en och en halv timme. Det tyckte jag var ganska duktigt. Men gissa om jag kommer att ha träningsvärk imorrn... Den blir nog inte bättre av att det säkert blir lite vinglande på dansgolvet ikväll också. Ska på fest hos Glenn ikväll och Olov har med sig Guitar Hero. Ser verkligen fram emot att prova på det! Tror att det blir kul ikväll.

Hemtenta nummer ett är nu avklarad och idag ska jag försöka sätta igång med hemtenta nummer två. Vill helst göra klart den innan tisdag, så att hemtenta nummer tre kan påbörjas då. Längtar bara tills nästa fredag då de är avklarade! Och då är det klassfest också, så det blir nog en bra dag.


Hej så länge!


Kallt!

Nu har jag slutat med nikotinplåster och allt sånt och kan därmed kalla mig helt nikotinfri. Det är skönt att ha blivit av med beroendet, men med det följer vissa biverkningar. Humörsvängningar är en av dem och igår var jag riktigt känslig. Jag blev riktigt arg på Daniel för att han hade trott att glasen i diskmaskinen var diskade och därför ställt in dem i skåpet. När jag skulle dricka vatten och insåg att glaset jag tagit ut var smutsigt blev jag förbannad och råkade riva sönder glaset... Senare på kvällen insåg jag att jag var ganska fjantig och fick dåligt samvete. Såg Grey´s anatomy och storbölade igår kväll också. Det var väldigt sorgligt, men jag brukar faktiskt inte gråta sådär till en tv-serie. Så jag tror att jag hade lite abstinensbesvär igår. Idag känns det dock bättre och jag hoppas att jag ska bli normal snart.

I morgon är jag "ledig" och måste skriva klart hemtenta nummer ett. Skulle vilja fara och träna lite också, men får se om jag orkar. Dessutom är det sjuukt kallt ute, så jag föredrar nog att stanna inne. Jag halkade idag när jag gick hem från bussen. Landade på rumpan och skulle tro att jag kommer att få ett stort blåmärke. Det gjorde riktigt ont och jag såg väldigt löjlig ut. Hoppas att ingen såg mig.


Söndag

Idag har det gått lite bättre med hemtentan. Bättre än vanligt i alla fall. Har lyckats koncentrera mig så pass att jag svamlat ihop ungefär hälften av den. Har inte haft den vanliga skrivkrampen heller, så det känns också bra. Har inte heller haft ångest över att tiden inte ska räcka till. Så man kan väl säga att jag är ganska positivt inställd till tentan idag. Men det kan vända fort.

Har varit en lugn helg i övrigt. I fredags var det födelsedagsfika hemma hos Sandra där vi såg Let´s dance och tjattrade. Igår var Anna hos mig (och jag en stund hos henne). Vi såg lite halvhjärtat på melodifestivalen, spelade kort och satt vid datorn. Skönt med en lugn helg, men vi kom fram till att vi måste komma igång med festandet igen. Den senaste tiden har det bara varit fest ungefär varannan helg, men det ska vi ändra på!

Nu ska jag fundera på middag.


Helg?

Som vanligt när jag sitter och ska skriva hemtenta får jag ett stort behov av att göra någonting annat. Hittills har jag skrivit ungefär en halv mening och har redan alt-tabbat bort från Word. Nytt rekord. Är inte så peppad helt enkelt. Och när jag skrivit klar den här tentan är det två kvar att skriva...

Har bokat tid för permanent nu. Skulle egentligen vilja klippa en kortare page eller nåt sånt, men är inte redo för att klippa bort så mycket hår. Jag är feg. Så det får bli att permanenta sig, som jag gjort tre gånger innan och därför känner mig ganska orädd inför att göra. Har inte tänkt göra håret superduperlockigt utan vill som bara ha lite mer volym och roligare hår. Är som sagt väldigt less på håret just nu.

Pappa ringde idag och sa att han hade vunnit 2800 kr. Det var kul, men det hade gärna fått vara några nollor till. Jag har funderat på att det skulle vara bra att ha ett extrajobb och slippa leva på 7200 kr i månaden, men jag tror att jag är för lat för att orka jobba extra. Därför skulle det vara perfekt att vinna lite pengar, fast det är svårt när jag aldrig köper lotter. Kanske ska börja köpa en trisslott i månaden. Men chansen att vinna stort är ändå väldigt liten. Har hört att det är större trolighet att bli träffad av blixten än att vinna en miljon. Upplyftande.

Är iaf glad för att januari äntligen är över! Den månaden känns alltid längst av alla. Februari är kort och sedan börjar det snart vara vår. Jag har iaf varit snusfri i över en månad nu och tycker att jag är jätteduktig!

Nä, nu måste jag försöka avsluta den där meningen.

Nelly Furtado är fantastisk btw:

Flames to dust
Lovers to friends
Why do all good things come to an end?