Rosing

Har just sett finalen av "Den rätte för Rosing" och sitter här och skäms lite i min ensamhet. 19-åringen vann alltså. Kanske för att Linda tyckte att han kändes "så trygg", som hon sa förra avsnittet. Att hon tycker att en 19-åring är trygg är ganska talande.

Nej, nu ska jag börja på bok två i Stieg Larssons Millennium-trilogi.

Vaken

Nu har jag vaknat upp efter ett par dagar i ide. Har i princip bara umgåtts med Lisbeth Salander och Mikael Blomqvist och har inte velat ha någon kontakt med omvärlden. Tur är det i alla fall att jag bara pallar ett sådant tillstånd i ett par dagar och nu åter är redo att socialisera.

Så snart ska jag iväg till Frida för att hänga med henne och Max en sista gång innan han åker hem till Tyskland... :(


Vi är på gång

Wiho. Nu är det färdigEPP:at och jag och Frida gör oss i ordning för att gå vidare till fest hos Mäx. För tillfället är mina favoritlåtar Britneys Circus och Alcazars Stay the night. Vi får se hur det förändras under kvällens gång.Party!

Fredag!

Igår kväll gjorde jag och min nya tandempartner pizza. Hon är ju grym. Hon tyckte att jag var bra på att prata tyska och att min lägenhet är den finaste hon sett hittills i Umeå. Yay. Snacka om att ta pluspoäng hos mig. Och när jag får höra sånt känns det helt plötsligt värt att mer än hälften av min inkomst går till hyran.

Nu är det i alla fall badminton som gäller.


Och i natt har jag förresten fått ett till kusinbarn! Jonas och Emma har fått sig en liten Holger! :)

Den nya trenden?

Blöjbyxor, nej jag menar harembyxor, är visst på ingång. Idag tog jag tillfället i akt och provade ett par.
Haha. Jag vet inte jag.

Men vad tycker ni? Är det snyggt att se ut som att man har en blöja på sig?

Sköna var de då i alla fall.

Dagens grillbild

Okej, jag bjuder väl på en grillbild idag också:Linnéa och Felix (och ?). Valborgs 2008.

EPP på g!

I morgon, fredag, är vi ett gäng som ska gå på EPP på Corona. De har både våffelsvullarbuffé med mjölk och den vanliga buffén med pizza och öl. Det vore kul om så många som möjligt kunde haka på och om ni är sugna kan ni komma till Corona vid 15 - 15.30-tiden i morgon! Ses då!

Skit-Facebook

Åh, vad less jag blir på nya Facebook. Och vad less jag blir på de personer, som nu enligt den nya versionen verkar vara de enda av mina vänner som är aktiva där. Det är bara samma personer som uppdaterar sin status och som gör en massa dumma test hela tiden. Jag börjar sakta men säkert hata alla som nu är på min förstasida.

Jag vill ju veta vilka som blivit vänner, singlar och vad folk skriver i varandras gästböcker. Och då var gamla Facebook mycket bättre. Nu försöker de främst konkurrera med Twitter, men originalet är ganska mycket bättre. Dessutom vill jag inte använda Facebook i det syftet.

Så gör om och gör rätt nu.

Våffeldagen firas med plättar

Flera tyskar har kommenterat att vi har så många speciella matdagar här i Sverige, vilket kanske stämmer. Idag är det i alla fall våffeldagen och jag snodde åt mig tre olika bjudvåffelbitar på Ica. Värt.

Jag skulle egentligen vilja göra våfflor till middag, men då jag inte har något våffeljärn ska jag göra plättar i stället. Och ja, plättar. Inte pannkakor.

Efter plättar med sylt och grädde blir det onsdagshängsfika hos Jo-Hanna. Hello sockerchock!


Dagens grillbild


Jo-Hanna, Ida, Annika, AK och Ylva.

26 April 2008.


Det tar sig...

Wiho. Nu har jag tre människor som jag faktiskt känner att följa på Twitter. Inte illa. Förhoppningen är dock att det ska bli betydligt många fler; så många att jag inte längre behöver ha kändisarna där för att det ska hända något.

Så kom igen nu! Det är kul. Och helt kravlöst.

Härlig tradition

Linnéa!

En sån här bild måste vi ta i år också! Så snart det är möjligt och snöhelvetet är borta!

 April 2007
 April 2008

Jag följer strömmen...

Nu har jag också hakat på den senaste trenden och skaffat Twitter. För alla som inte vet är det lite av en blandning av en blogg och statusuppdateringarna på Facebook. Man skriver vad man gör på max 140 tecken.

För tillfället föjer jag bara
Anna Hibbs, Calle Schulman och Bloggkommentatorerna, så det vore ju trevligt om några personer som jag faktiskt känner kunde börja också. Det verkar faktiskt kul.

Gå in på www.twitter.com och bli medlem gratis. Lägg sedan till mig; mitt användarnamn är _eliste_.


Elins vecka

Måndag: Uni 10.15 - 17.00. ?
Tisdag: Uni 13.15 - 17.00. ?
Onsdag: Uni 13.15 - 17.00. Onsdagshäng?
Torsdag: Plugga? IKSU? Middag med min tandis?
Fredag: IKSU? Stan? EPP? Avskedsfest hos Max.
Lördag: Familjen på besök. Middag och mys.
Söndag: Skogis?


Bilder från i lördags

I lördags var det alltså inflyttningsfest hos Micke. Det var kul att så många kunde komma och förfesten var verkligen lyckad. Då någon gång slutar jag minnas och utgången på Origo har jag överhuvudtaget inga minnen från. Snacka om ångest. Hela dagen på skolan idag var jag rädd att jag skulle träffa någon som var med i lördags och vara tvungen att skämmas ihjäl. Men jag klarade mig utan att träffa en enda! Nu måste jag bara byta bekantskapskrets...

Här är i alla fall bilderna:

 Mickes taktik till Arsenalvinst
 Robin och AK
 Sofia och Tomas
 Fulljan och fulljan
 Z och Petter
 Jo-Hanna och Maria
 Johanna i sin fina klänning
 Sofia, Johanna, Jo-Hanna

Tack och hej.

Tur att jag inte minns nåt

Men satan i gatan vilken racerfylla jag hade igår.

Och jag vill helst inte prata om det.

Haha.

My god.

Picknick på Nydala

Okej, igår var det kanske inte alls särskilt trevligt väder, men idag alltså. Det bästa på länge. Jag, Linnéa, Felix, Philip, Per, Per och Jonas åkte ut till Nydalasjön med korv, öl och kexchoklad. Det blev grillning, snöbollskrig och ett jäkla dodgande av skuggan.Mycket trevligt att få komma ut lite. Det händer ju tyvärr inte allt för ofta.

Nu ska jag försöka duscha av mig grillrökslukten och göra mig i ording för kvällens festligheter.
Tjipp!

Fredag

Vilket vårväder det är idag då. Helt fantastiskt skönt. Förmodligen blir det en prommis till Strömpilen med Frida idag och sedan kanske EPP med Fridas tandis. Ikväll vet jag inte vad jag ska göra, men det blir inte fest i alla fall. Det sparar jag till i morgon då Micke äntligen ska ha sin inflyttningsfest!

Trevlig fredag!

Onsdag

Igår var det St. Patricks day, om ni inte visste det. Då vänner till vänner till mig är irländare är det ju självklart att det ska firas. Blev därför lite småfestligheter igår med förfest med irländare, timmeslångkö till Origo och partaj inne(!) på Origo.

 Irländare?
 Jodå, det kan man tro i alla fall.
 Allt och alla var grönt/gröna

Idag var jag lite småbakis, men lyckades ändå hålla en presentation om utlandsstudier för ett gäng gymnasieungdomar.
 
Och idag gör Frida ett 24-timmars-EKG. Snygg blir hon på köpet också.
 Nice outfit!

Nej, nu ska jag iväg till Micke och käka middag och sen blir det häng hos Johanna!

Vad ska jag göra i sommar?

Jag börjar få lite panik över vad jag ska göra i sommar. Slängde iväg några ansökningar till sommarkurser (Politisk filosofi, Professionella samtal, Histora A1 och A2) ifall det skulle bli som de två senaste somrarna. Vill dock helst slippa läsa sommarkurser i år och låna på mig mer pengar, men om jag vill jobba på samma ställe som förra sommaren blir det bara drygt en halvtid och då behövs det en till inkomst.

Har i alla fall tänkt skicka iväg några ansökningar till andra jobb och se om jag har tur och får nåt. Det vore inte dumt att få en heltidsjobb och tjäna ihop lite pengar för ovanlighetens skull.

Tips på jobb mottages gärna!

Borde man vara överväldigad?

Men herregud.

Gick in på Facebook och varenda jävla statusuppdatering handlade om Skellefteå AIK. Varenda!

Är det verkligen så stort? I don´t get it.

Tre bilder till

Även på Top Model-kvällen i torsdags lyckades vi bli fotade av en mingelfotograf.

 Det vanliga gänget :)Nu vill jag fortsätta följa tyska Top Model...det var ju spännande! Måste undersöka om det går ladda hem eller se på internet...

Würzburg del 9

På onsdagen hade vi sista chansen att utforska Würzburgs nattliv, så då blev det fest!
 Martin, jag och Hanna på förfest
 Vadde, Johannes och Frida
 Ölflaskan välte och all öl hamnade i den tomma snackslådan
Hela vistelsen hade jag tjatat om att vi skulle gå ut på ett "snyggt" ställe. Äntligen fick jag som jag ville och vi gick till Odeon Lounge där vi tjejer kom in gratis medan Johannes fick betala för att han var kille. Helt sjukt. Lokalen var i alla fall precis vad jag ville ha.
 Snygga lampor till exempel!
 Ajlin, Elfriede och Hanna Montana!
 Posing
 Sen drack vi alkohol och dansade tills klockan var fyra...

...vilket jag ångrade dagen efter då vi var tvugna att stiga upp klockan åtta och göra besök på en Kinder- und Jugendfarm. Usch, vilken hemsk förmiddag det var. Jag var trött och bakis, det regnade och var kallt och stället vi besökte var så himla fult och äckligt.
 Stackars barn som var där...
 Risiga stugor
 Hanna var inte heller så road?
 Vi var tvungna att träffa djur...
 Inte direkt min kopp te
 Men Frida fick en ny kompis!

Det var så skönt när vi var klara där och jag fick gå hem och lägga mig och sova!

På fredagmorgon började resan hemåt, och självklart var det ju fint väder i Würzburg då efter att det hade regnat en hel vecka...
 Christopherus-Haus, där vi bodde
 
Det var två mycket roliga veckor i Würzburg, trots fullbokat schema, dåligt väder och skabbigt boende. Vi har lärt oss mycket och förhoppningsvis blivit mycket bättre på tyska!

Och att få träffa Oberbürgermeister är ju faktiskt jäkligt stort.

Würzburg del 8

På tisdagskvällen hade vi vinprovning med vår lärare. Det var bara vin från trakten som gällde och det var riktigt gott.
 Burgerspital Weinstube
 Undervisning i vin i stället för grammatik, för en gångs skull...
 Den yngsta deltagaren var fyra månader

Efter vinprovningen mötte vi upp med Johannes och gick till en coctailbar
 Johannes och Hanna
 Jag och Frida
Det blev dock en tidigkväll då vi skulle upp och göra besök tidigt på onsdagen.
 Vår busshållplats!
 Iakttagelse: alla skolbarn har gigantiska skolväskor
 De första nybyggda husen vi såg i Würzburg. Jag blev helt till mig!
 Besök på ungdomsgård med ben i taket...

Vid det här laget var vi inte lika intresserade av alla besök som vi var första veckan. Det blev lite tröttsamt att varje dag diskutera skillnader mellan Sverige och Tyskland, få information om det bayriska skolväsendet och berätta vad vi gjort i Würzburg. Att vi dessutom hade besök 9-17 varje dag bidrog kanske också...

Hemma

Så skönt det är att vara hemma! Jag har saknat att sitta såhär i min soffa med datorn och tv:n. Nu ska jag försöka hinna lägga upp de sista bilderna från Würzburg, innan jag ska iväg och träffa Linnéa och Anna på Skogis klockan två.

Lovely.

Würzburg del 7

Hade tänkt lägga upp lite bilder, men internet krånglar så det går inte så bra. Igår var vi ute och lyckades fastna på ett par mingelbilder. Kolla här.

Vi var ute till klockan fyra i natt och hann sova cirka tre timmar innan det var dags att träffas i morse. Wiho. I eftermiddag har jag i alla fall powernapat lite så att jag orkar vara vaken ikväll. Vi ska iväg och se tyska Top Model på storbilds-tv på ett uteställe. (Varför har de inte så i Umeå??? Hade varit nåt för onsdagshängsgänget!) Men det blir ingen sen kväll, för i morgon bitti börjar hemresan!

Nu har jag verkligen hemlängtan alltså. Jag saknar min säng, mitt badrum, lilla hjärtat, alla kompisar och Sverige överhuvudtaget! Jag blir bara mer och mer hemkär för varje gång jag åker bort.

På lördagmorgon är jag åter i Umeå! :)

Würzburg del 6

I veckan har vi verkligen mycket att göra. Igår och idag har vi besökt skolor här i Würzburg och deltagit i undervisningen och gått rundturer. Att vara med på lektioner är riktigt kul och intressant, men att få information om varje enskild skola och gå runt och kolla på olika undervisningssalar kanske inte alltid är jättekul.

 Frida och Vadde igår morse
 Vädret har varit ganska dåligt de senaste dagarna
 Här är den gigantiska fästningen, som man kan se från hela stan. Ganska praktiskt när man vill orientera sig. Jag, som brukar ha så bra lokalsinne, har inte förrän nu börjat ha koll på stan. Jäkligt illa. Frida däremot har haft stenkoll ända från början. Här snackar vi lokalsinne.
 Hittjan
 Alla skolledare bjuder på kaffe. Det är fördelen med rundvandringarna.
 Frida försöker knäcka ryggen (och ramla ner och bryta nacken på köpet)
 Varje måndag ett så kallat tysk-svenskt Stammtisch på en pub. Folk som har anknytning till Sverige (typ studenter som varit där på utbyte eller folk med svenska släktingar) träffas och dricker lite vin och pratar. Mycket trevligt! Jag och Frida funderar på att starta ett sånt i Umeå..!
 Folk på Stammtischet
 Någon annan än Frida som ser en avbildning av en katt i ölskummet?
Nej, jag tänkte väl det.

Ikväll ska vi ha en vinprovning tillsammans med vår lärar och efter det blir det kanske en liten pubrunda med gänget från Peterstraße!

Würzburg del 5

Igår var vi än en gång bjudna på fest hemma hos trevliga Steffi och Johannes. Vi spelade lite ölspel och babblade på. Sen gick vi ut på "Das Boot", ett uteställe som är en båt. Det var lustigt! Och jäkligt trångt... Man var tvugna att trängas en hel del och alla tjejer blev skitsura när man trängdes med dem. Frida sa till en tjej att hon var dum i huvudet, på svenska alltså. Hihi.

 Förhäng (!) på Fridas rum
 Frida hade köpt rea-vin
 Vi tog med oss platsflasksöl till förfesten och blev lite hånade :)
 Hanna och Steffi
 Steffi hade en svensk film och jag var tvungen att skämmas lite å mitt lands vägnar
 Sen blev vi fulla..!
Fler bilder finns på Fridas blogg.

Idag var vi på Opera faktiskt! Vi såg "Hänsel und Gretel". Det var ganska kul, men det var inte helt lätt att förstå vad de sjöng.

 Mainfranken Theater
 Elin och Frida på opera!
Hanna och Frida och transjan i bakgrunden
 Inne på operan

Nej, nu blir det sängen. Måste upp tidigt i morgon...

Lite fräschare nu?Jovars. På utsidan i alla fall.

Okej, jag är redo.


Würzburg del 4

Igår kväll var det supertrevligt. Jag, Hanna och Vadde mötte upp med några av Jelenas kompisar och gick till en vinkällare och drack frankiskt vin. De andra drog vidare till något uteställe, men jag drog hem och sov i stället. Jag glömde kameran igår, så jag har inga bilder...

Tyvärr är jag inte så himla mycket friskare idag. Har legat i sängen hela dagen och sovit och sett Despi om vartannat. Men det här är ju den enda lördagen vi har i Würzburg, så jag måste ju förtränga att jag är sjuk och peppa upp mig inför kvällens fest i stället.

 Kanske ska jag ta mig en dusch också...


Würzburg del 3

Igår hade vi ett till möte som påminde lite om det med borgmästaren, förutom att det var mer avslappnat. Mötet var med presidenten för Würzburgs universitet. Den här gången fick vi i alla fall sitta ner och "konversera", men det var samma grej med vinet och brödet.

  Yay, vi fick sitta
 Det sedvanliga vinet och brödet

På eftermiddagen gick vi en guidad tur i det berömda residenset, där furstebiskoparna bodde på 1700-talet. 
 Hanna och Vadde utanför residenset
 Frida

Andra "snygga" byggnader i Würzburg
 Less is more?

Igår på kvällen hade vi en dejt med några tyska studenter. På väg dit hittade jag Spindelmannen!


På dejten åt vi i alla fall på Tysklands äldsta pizzeria och sen gick vi på bio och såg "Der Vorleser" (på engelska "The Reader"). Jag har aldrig sett en dubbad film förut, så det var lite konstigt till en början. Men filmen utspelas ju i Tyskland, så det var ju inte helt onaturligt att de pratade tyska (även om jag tycker att Kate Winslet låter bäst på engelska). Att förstå vad de sa var inga problem och jag tyckte att filmen var riktigt bra.

Idag var vi på besök på ett konstmuseum här i Würzburg. Ganska kul.

 Frida och Vadde
 Frida inspekterar konsten

Efter besöket åkte Frida till Stuttgart. Jag ville egentligen följa, men jag har blivit jäkligt förkyld och har inte så mycket pengar kvar, så jag var dessvärre tvungen att avstå. Ska ta det lugnt och lägga mig i tid ikväll, så att jag orkar med att gå ut och partaja i morgon i stället.

Jo, idag var jag till frissan också. Det är mycket billigare att klippa sig här än i Sverige, så jag tänkte att det var lika bra att passa på. Jag gjorde slingor och klippte mig. Blev inte så jättenöjd, men det får duga.
 Skeptisk?

Nej nu ska jag vila och se lite Despi. Kanske orkar jag dra mig ut en sväng ikväll och möta upp med Hanna och Vadde på en öl, men som sagt blir det hursomhelst en tidigkväll.

Tjipp!


Würzburg del 2

Okej. Sen sist:

Gårdagen var kanske världens längsta dag. På förmiddagen besökte vi en gymnasieskola här i Würzburg och var med på en engelsk- och en tysklektion. Här i Bayern börjar det s.k. gymnasiet redan i fjärde klass, om jag förstod det rätt, och det är bara de mest ambitiösa eleverna som går gymnasiet, medan de andra eleverna slaskas bort till mer praktiska utbildningar.

 Tyska elever

Vi besökte i alla fall en sexa och en sjua och eleverna var himla söta. De hämtade stolar åt oss, räckte upp händerna när de ville svara på frågor (och de flesta ville verkligen svara; de blev typ sura när de inte fick frågan), var tysta när andra pratade och satt inte och fipplade med sina mobiler (det gjorde jag dock...). Det var kul att se.

På eftermiddagen besökte vi något miljöställe och pratade om energi, klimat och miljö i allmänhet. Sen tog vi en promenad i en park med en massa träd och shit. Jag var smått less.

 Vi producerade el genom att cykla
 Vi spelade ett memory med kottar och löv
 Frida var lite less (och det här var innan promenaden...)
 Omkörning
 Promenaden
 På hemvägen gick vi över Main, som flyter genom Würzburg
 ...och sa hej till Kilian!
 Vi gick en sväng på stan och det var varmt och fint ute
 Svenska "Krimis" är poppis i Tyskland
 Jag köpte inomhusskor, som man har här

På kvällen var vi på fest hos några tyska studenter. De var skittrevliga. De bjöd ju på öl!
 Johannes och Frida
 Vadde, Sebastian och Johannes
 Vet inte vad de här hette...
 Sven, Johannes, Vadde och jag
 ?, Sebastian och Frida

Efter förfesten gick vi ut på stället "Labyrint", där vi pratade och drack lite mer. Det var halvjobbigt att stiga upp klockan nio idag och gå på konsthistorisk stadsvandring, men det gick det med.

 Det finns drygt 40 kyrkor i Würzburg och idag var vi inne i ett par av dem
 Idag gick vi också en sväng på Main
 Guiden var go´
 Sen blev det bakismat på Donken

På eftermiddagen var vi med och något ganska märkligt. Vi hade en träff med Würzburgs borgmästare. Vi i klassen, vår lärare Anita, borgmästaren och tre andra stod i en cirkel i en stor sal i rådhuset och konverserade i en timme ungefär. Alla var ganska uppklädda (förutom vi bakisäckel) och en servitör kom fram då och då och serverade vin och gav oss bröd. Och där stod vi alltså. Jag trodde först att vi väntade på att få sätta oss någonstans, men efterhand gick det upp för mig att vi skulle stå där i cirkeln. Mycket mysko. Sen fick vi en magnet av borgmästaren och gick hem.

Ikväll blir det väldigt lugnt. Tänkte kanske se några avsnitt av Despi eller möjligtvis en film. Det blir skönt.

Förresten. Jag har köpt ett tyskt sim-kort, men är lite förbannad för att det inte funkar på min telefon, som tydligen är spärrad till Telia eller Sverige, eller vad vet jag. Har pratat med Telia och Nokia, men det verkar inte gå lösa. Surt! Har redan använt mitt svenska kort lite för mycket...

Würzburg del 1

Wiho, nu har jag internet på rummet. Rummet, som är ca 15 kvm stort och inte så jättetrevligt. Dusch och toa finns det inte heller, utan det är gemensamt. Usch. Igår skulle jag duscha, men då såg jag en spindel i taket och sprang över till Fridas korridors badrum, som är i alla fall lite fräschare, och duschade där i stället. Idag köpte jag ett torrschampo, för att undvika så många duschar som möjligt. Så här ser det ut:Nämen jag ska inte klaga för mycket. Det kunde har varit värre. Fridas rum är t.ex. mycket omysigare för det är ingen som bor där i vanliga fall. Och hon har inget eget tvättställ..!

Resan hit måste jag dock klaga på lite. Den tog ganska precis ett dygn! Buss till Vännäs, tåg till Stockholm, buss till Skavsta, flyg till Karlsruhe, buss till tågstationen där, tåg till Stuttgart, tåg till Würzburg. Jag var ganska trött när vi kom fram igår kväll! Några bilder från resan:

 Medan vi väntade på tåget i Vännäs gjorde vi en liten utflykt till hotellet och tog en öl.
 Sen hittade vi en annan pub också...!
 En spark hittade vi också.
 Och en liten plog(?).
 Här dödar vi lite tid i Stockholm.
 Framme i Karlsruhe! Lägg märke till IKEA-kassen som jag var tvungen att köpa på Skavsta för att rymma allt mitt handbagage. 35 pix kostade den. Kul, med tanke på att jag har typ fyra stycken hemma.
 Här försöker jag ta kort på de sneda träden...

Jag sov i alla fall ganska gott i mitt lilla rum i natt. Idag lyssnade vi på tre föreläsningar och träffade ett par tyska studenter som ska åka till Umeå i höst.

 Min klass! Vadde, Frida och Hanna.
 Vi kikar på utsikten.
 Sedan gick vi en sväng på stan och kikade bland annat på residenset i Würzburg.
 Tomte live, hihi.

Vädret här är i alla fall bättre än i Umeå. Det är ganska varmt och ingen snö. Hur skönt som helst.

Ikväll ska vi iväg med vår lärare på någon "Weinstube" och träffa några andra svenskar tror jag. Hörs sen!