Würzburg del 6

I veckan har vi verkligen mycket att göra. Igår och idag har vi besökt skolor här i Würzburg och deltagit i undervisningen och gått rundturer. Att vara med på lektioner är riktigt kul och intressant, men att få information om varje enskild skola och gå runt och kolla på olika undervisningssalar kanske inte alltid är jättekul.

 Frida och Vadde igår morse
 Vädret har varit ganska dåligt de senaste dagarna
 Här är den gigantiska fästningen, som man kan se från hela stan. Ganska praktiskt när man vill orientera sig. Jag, som brukar ha så bra lokalsinne, har inte förrän nu börjat ha koll på stan. Jäkligt illa. Frida däremot har haft stenkoll ända från början. Här snackar vi lokalsinne.
 Hittjan
 Alla skolledare bjuder på kaffe. Det är fördelen med rundvandringarna.
 Frida försöker knäcka ryggen (och ramla ner och bryta nacken på köpet)
 Varje måndag ett så kallat tysk-svenskt Stammtisch på en pub. Folk som har anknytning till Sverige (typ studenter som varit där på utbyte eller folk med svenska släktingar) träffas och dricker lite vin och pratar. Mycket trevligt! Jag och Frida funderar på att starta ett sånt i Umeå..!
 Folk på Stammtischet
 Någon annan än Frida som ser en avbildning av en katt i ölskummet?
Nej, jag tänkte väl det.

Ikväll ska vi ha en vinprovning tillsammans med vår lärar och efter det blir det kanske en liten pubrunda med gänget från Peterstraße!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback