Nytt internet

Åh, vad jobbigt det är att man måste byta internet. Valfrihet sucks.

Vad ska man välja? Jag bryr mig inte så mycket om hastighet och sånt. Vad är billigast???

Dagens bild

Bild:Bev hills.jpg

Typiskt

Fan. Min favorit åkte ut ikväll.

Min nya får bli Anya:



Final på onsdag...

Elins vecka

Måndag: Skola 13.15 - 17.00. Läsa inför tisdagens litteraturseminarium.
Tisdag: Skola 13.15 - 17.00. Tisdagshäng? Hos mig kanske? Vad säger ni?
Onsdag: Skola 9.00 - 12.00. Träna?
Torsdag: Skola 13.15 - 17.00. Träna inför fredagens uttalsprov.
Fredag: Uttalsprov 11.10. Träna? EPP med tyskarna 15.00.
Lördag: Födelsedagsfest för Ida och Johanna hemma hos Ida.
Söndag: Bakisdag.

Söndag

Den bästa bakismedicinen är helt klart sömn. Det känns dock lite ovärt att jag sover bort i princip varenda söndag.

Aja, gårdagen var rolig. Ska lägga upp bilder sen.

Idag har jag jätteont i halsen och ska kurera mig till lite Greek.

Mitt familjsökande hittills

Har ju som blivit inne på där här med att åka till USA som au-pair i sommar. Har registrerat mig på en massa au-pair-sidor, för att kolla runt lite. När man har gjort en profil kan familjer adda profilen som sin favorit, vilket man får ett mail om.
Den enda familjen som hittills har addat mig som favorit är en handikappad man, som söker någon slags personlig assistent. Inte direkt vad jag hade tänkt mig...

Såg även den här annonsen:

"Hi, this job would not include taking care of children, but rather 3 guys. Not asking much except cleaning and a few errands. we are all succesful, young and fun. live in a great area and have a great place. let me know if this intersts you and we can discuss $. the amount of work would probably permit you to have another part time job. thanks

Looking for a young (20-28), fun, good looking girl to take care of some house chores and run errands time to time. you would have your own room at a great san francisco house."

Kändes inte heller helt lockande.


Yoga

Gaah... Nu har jag skrivit halva min berättelse, som är en saga om en prins som inte kan prata. Jag kan lova att den är riktigt dålig.

Snart tänker jag ge upp för idag och gå på yoga med Ida. Jag ska verkligen försöka att gå på yoga en gång i veckan. Jag tror att det är bra för själen.

Jag ska på fest

Det är verkligen uppbokat med festligheter ett tag framöver. På lördag ska Jo-Hanna ha fest, nästa helg ska Ida och Johanna ha sin födelsedagsfest och helgen efter det blir det fest i Skellefteå!

Titta vilket fint inbjudningskort jag fick av Ida och Johanna. :)


Häng

Idag hade jag och Frida lunchdejt med våra tyskar. Första halvtimmen pratade vi svenska. Blev inte så mycket fart på konversationen då, då tyskarna inte lärt sig så mycket svenska än. När vi bytte språk till tyska flöt det på bättre. Nästa vecka ska vi ha nästa dejt.

Ikväll är det kalas och häng hos Ida, som fyllde år i tisdags.

I morgon är jag ledig och måste skriva en berättelse på tyska. Någon som kan ge mig en handling? Jag har typ noll fantasi.

Clear eyes

Jag har länge velat testa Clear eyes: ögondroppar mod irriterade, röda och torra ögon. De finns inte att köpa på affärerna i Sverige, så jag kammade hem en auktion på Tradera i stället. Fick hem dem idag och var tvungen att prova. Det funkar faktiskt och är riktigt härligt för ögonen.


Ett annat tips när man vill bli av med röda ögon är att spraya nässpray  i dem. Ja, det är helt sant. Annika provade i lördags. Det gör inte ont, som man skulle kunna tro. Men jag skulle nog ändå undvika nässprayen med stark mentolsmak...

Jäkla textcentrering.

Trött

Visst är det konstigt att man inte kan somna på kvällen, trots att man endast sovit fem timmar natten innan och tagit en sömntablett?

Aja, nu bär det av till skolan för uttalsövningar fram till kl 10. Uttalsprov nästa vecka...

Årets Top Model-favorit

Katarzyna!



Men varför klippte de av henne håret i dagens avsnitt??? Det gillade jag inte.

Namngenerator

Gjorde som Anna och gick in på den här sidan för att kolla vad jag egentligen skulle ha hetat. Filippa blev det. Helt okej ju. Jag skulle nog trivas som en Filippa. Hade jag varit kille skulle jag dock ha hetat Gerhard. Thank god att det inte är så.

Kunde inte låta bli att kolla vad min och Mickes bebis (se nedan) skulle heta också. Jag gillar ändå killnamnet: Gillis. Det var lite kul och skulle passa vår fula bebis. Tjejnamnet Fredrika var inte lika spännande.

Min nya tysk

Idag har vi fått en egen tysk, som våra lärare kallar det. Tandempartner kallas det också. Det som menas är i alla fall att en svensk och en tysk paras ihop så att man ska träffas och lära sig den andras språk. Jag hade en tysk i våras också, men det blev tyvärr aldrig att vi sågs.

Min nya tysk heter Tine och hon verkar vara trevlig. Redan på torsdag ska vi träffas och äta lunch tillsammans med Frida och hennes tysk Carlo. Någon gång ska vi styra upp bio eller EPP också. Det blir bra.

I morgon har vi litteraturseminarium på två texter som jag inte har börjat läsa än...

Bilder från i lördags

 Jag försökte få till en mittbena. Gick inte riktigt hela vägen dock.
Kalasförfest hos Maria. Mycket trevligt med härliga tjejer!
 Maria hade kameran i högsta hugg.
 Marias kompis Sofia.
 Annika.
Sen drog vi vidare till en annan förfest, som visade sig vara i huset bredvid mitt. Där var det fullproppat med folk, då det bland annat var en fotbollslagfest. Träffade också en massa folk från Skellefteå.
 Lite posing.
 Annika säger att min kamera alltid gör att hon ser så full ut. Jag vet inte, jag...
 Fredrik och Linnéa. 
 Micke, John och Felix.
 Crazy Natasha.
 Nils och Elin som bodde i lägenheten. Han är från Skellefteå.
 Elin med min och Linnéas gamla gymnasiekompis Camilla.
 Marias jugoslav... :)
 Killen jag träffade när jag var vilse på Ålidhöjd och försökte hitta till Linnéa och gänget. Det visade sig att han också var vilse och försökte hitta till festen jag just varit på.
 Vilka babes.
Sen blev det taxi till Rex, där jag och Linnéa beställde drinkar. Vi var på g, kan man säga. Och kul var det!

Jag vill dit

Igår var jag på fest med en tjej som var au-pair i Los Angeles en sommar. Familjen var svinrik och bodde i ett riktigt OC-hus. Tydligen var mamman i familjen en riktig bitch, men det skulle ju ändå vara lätt värt det. Jag blev så himla sugen. Jag ska fan åka i sommar.


Jag har alltid velat åka till Los Angeles...

Gör man så?

Helt sjukt.

Fick just ett mail av en klasskompis, som undrade om jag kunde skicka mina svar på inlämningsuppgiften till honom.

Det kan han ju fetglömma!

Okej att man träffas och hjälps åt med en uppgift. Men att jag skulle skicka mina svar, som jag jobbat med i två dagar, till en person som jag inte ens känner är helt out of question. Sorry.

Lördag

Idag har jag varit hos Linnéa. Vi pluggade var för sig och jag gjorde färdigt min inlämningsuppgift. Skönt!

Nu ska jag slappa lite i soffan innan jag ska ge mig iväg till Maria på kalasförfest. Efter det ska vi på någon förfest här på Ålidhöjd. Utgång vet jag inte var det blir.

Det ska bli en bra kväll.

Min nästa frisyr

Jag brukar läsa Filip Hammars fru Jennie Carlzons blogg. Jag tycker att hon är ganska cool, och riktigt jäkla snygg. Hon har klippt sig i dagarrna, och nu vet jag precis vilka bilder jag ska ta med mig till frissan nästa gång.



Visst är hennes frisyr bara helt underbar?

Vår bebis

Jag såg Blondinbellas tips och gjorde en avkomma till mig och Micke. Jag döpte den till "Söt", för jag tänkte att med mina och Mickes gener borde det bli en jäkligt gullig unge.

Jag hade fel. Oh my god, vilken ful sak det blev. Rödhårig liksom?! Jag är mycket besviken.


What do you think about my little new baby Söt?
MakeMeBabies.com - What will your baby look like?

Nej, detta är ett tecken på att vi inte bör producera någonting tillsammans.

Helgen

Natten till igår blev det inte många sömntimmar, vilket jag tog igen idag. Det blev nog ungefär elva timmars sömn i natt. Fantastiskt skönt.

Idag ska jag göra en inlämningsuppgift i språkvetenskap, som ska in på måndag. Den handlar om hur man bildar substantiv, pluralformer och sånt. Det borde gå bra.

Jag skippar nog EPP idag och går på yoga kl 16 i stället. Ikväll blir det lungt.

I morgon är det Marias födelsedagsfest! Det ska bli skitkul.

Snart igång igen...

Yes, jag tog mig iväg till Iksu idag. Aqua power blev det. Jag är så himla sugen på att gå på yoga, men det är så få pass att det sällan passar(!) in. På fredag kanske det timar.

Snart ska jag och Linnéa cykla iväg till Haga för att hälsa på Anna L-S. Det ska bli mycket trevligt.


Pluggdag

I morgon har jag redovisning om en tysk författare, som jag inte ens lärt mig namnet på än. Lovande, eller hur? Idag ska jag alltså skriva ihop info om den här gubben. Mina anteckningar ska vara väldigt utförliga; jag känner mig inte direkt redo att freestyla på tyska än.

Medan jag pluggar ska jag lyssna på blandskivan som jag fick av Jo-Hanna igår. Jag har klagat över att jag inte har någon musik att lyssna på, så då brände hon en skiva till mig.

Gulle dig, Jo-Hanna. Om det inte vore skittöntigt skulle jag göra såhär: <3

Brolle-skvaller

I lördags befann sig mamma och Leif på Calles i Skellefteå. Mammas stora idol Brolle och några kompisar till honom befann sig också där, av någon anledning. Just innan stängning började trubaduren packa ihop sina saker och en gäst gick fram till Brolle och frågade om inte han kunde sjunga en låt.

Brolle var full som ett ägg och ville gärna sjunga en låt. Tydligen höll han knappt på att ta sig upp på stolen. Men oj, så vackert han sjöng, enligt mamma. Brolle spelade ett flertal låtar och drog igång allsång. Detta ska ha varit det roligaste på hela kvällen.

Sisådär kvart över två började vakterna bli sura, på grund av den övertid de då jobbade. De sa till Brolle att han skulle sluta sjunga och körde ut alla gäster.

Tack för det, vakterna. Men tack ändå, Brolle.

Brolle Junior
Brolle i lördags?

90210

Laddade hem och såg de första avsnitten av den nya Beverly Hills-serien: 90210. Kelly och Brenda är vuxna och det går nya ungomar på West Beverly Hills High School. Beverly Hills var verkligen min favoritserie när den gick, för sisådär 13 år sedan och jag tror faktiskt att jag även idag skulle gilla den.

Men alltså, den här nya versionen. Den är inte bra. Jag kan inte sätta fingret på exakt vad det är som gör den så mycket sämre, men det tragiska känns inte tragiskt, skådespelarna är sämst och det är så jäkla klyschigt.


De är väl i alla fall typ snygga...

Men jag föredrar ändå:

The original and the best.

Lycka

Internet fungerade inte på hela dagen igår. Skitjobbigt var det. Jag var ensam hemma hela kvällen och hade inte tillgång till Internet. Vilken mardröm.

Men nu är det igång igen.

Ikväll: födelsedagsfika hos Johanna.

Men granne...

Jag håller på att bli galen på min granne. Han/hon har spelat monsterhög musik i en vecka nu. Det är främst kärlekslåtar som gäller, men han/hon gillar tydligen också Katy Perry och Roger Pontare.

Varför har man behov av att spela så hög musik att till och med grannarna hör? Jag har aldrig tyckt om att ha så hög volym på musiken och kan faktiskt inte förstå vari tjusningen består.

Snart åker det ner en anonym lapp i brevinkastet.


En lördag

Jag tog inte överdrivet många bilder igår, men några blev det i alla fall.

Vi förfestade genom att spela tv-spel hemma hos Micke på Carlshem.

 Emma har vunnit?
 Olov och Frida.
 Olov vann, som vanligt...
Sen invaderades förfesten av Kenny och hans kompisar. Genast kände vi oss ganska nyktra...
 Micke och Kenny.
Vi gick ut på Club Zoo på Scharinska. Där kände jag inte så många, och de jag kände tappade jag bort. Typ.
 Emma och Olov och Micke och Frida.
Sen blev det Subway och sen blev det hem.

Bra helg

Det var en megatrevlig kväll igår. Jag, Micke, Olov och Emma käkade paj, drack vin, blev lite lulliga, spelade Sequence, spelade TP (jag och Micke vann!), spelade Vargen (jag och Micke vann (och inte endast för att jag kan alla orden)!), spelade 3D-luffarschack (jag är typ oslagbar), spelade gitarr (det var nog mest Olov) m.m.

Idag har jag sovit ut och tagit det jäkligt lugnt. Tänkte börja på någon av de Loe-böcker, som jag lånat av Micke.

Ikväll blir det förfest på Carlshem innan vi drar ner på stan för att gå på Club Zoo. Vet inte riktigt vilka vi blir på förfesten, men i alla fall gårdagens gäng, Mickes kompis Sandra, min klasskompis Frida och kanske lite fler. Det blir kul!

Fel på Bloggkoll?

Alltså, varför måste man logga in på Bloggkoll varje gång man går in där? Förut har man ju varit inloggad hela tiden. Är det samma sak för er andra?

Jävulskt störande. Jag menar, man sparar säkert tio sekunder på att inte behova logga in varje gång...

Helg

Jag är ledig idag, i morgon och på söndag. Riktigt härligt.

Idag ska jag försöka plugga lite och ta mig iväg till Iksu en sväng. Ikväll ska jag och Micke ha parhäng med Olov och Emma. Typ käka middag, dricka lite vin, spela spel och sånt. Det ska bli jäkligt nice.

I morgon vet jag inte riktigt vad som händer. Förmodligen blir det utgång på Club Zoo på Scharinska i alla fall.

Jag är pepp på helgen.


89:or?

Det går nuförtiden 89:or på universitetet. Det är lite skrämmande, tycker jag. Mina bröder är 89:or och jag ser dem fortfarande som barn. De är inte vuxna i alla fall, och inte andra 89:or heller. (Bor inte 89:or typ hemma hos sina föräldrar?) Och man måste väl vara vuxen för att gå på universitet?

Ännu mer skrämmande är det att 89:orna får gå ut på studentkrogarna. Får man servera alkohol till barn hur som helst, eller vad? 

Nej, det är antingen dags att införa en åldersgräns på universitetet, eller för oss gamlingar att lämna plats för en ny generation... Jag röstar på det första.

Kompensation

Nej, usch. Nu fick jag lite dåligt samvete för det förra inlägget.

Jag kompenserar genom att lägga upp den här fulfyllebilden på mig själv.



Jäger på TC-toaletten. Snyggt.

Kvitt?

Jag glömde visst något



Grattis i efterskott, Engman!



Grattis

Jag har många vänner som fyller år i september. Igår fyllde Sara år och idag fyller Malin år. Stort grattis till er, tjejerna mina!



Snart är det Ida och Johannas tur.. :)

Tisdag

Både igår och idag har vi suttit i Språklab och övat på att uttala tyska vokaler. Det har gått ganska bra. Jag oroar mig mer för konsonanterna (typ "tungrots-R"). Träffade Sofie och Thomas idag och bad om lite "logopediska" tips. 

Vi har även haft språkvetenskap tillsammans med några andra studenter, som bara ska läsa språkvetenskap och grammatik. En av dessa studenter är en man på 86 år. Inget skämt. Han måste sitta längst fram, för hans hörsel är lite dålig. Jäkligt starkt av honom att plugga tyska när han är 86 bast.

Ikväll blir det tisdagshäng hos Jo-Hanna med Top Model-premiär. Sehr nett!

I morgon är det studentsportardag, vilket i min fall betyder "studentvilardag med långjävla sovmorgon".


Partybilder från i lördags

Här kommer äntligen bilderna från lördagens fest.

Förfesten hos Johanna och Martin var superkul!

Fina tjejer på balkongen.


 Tjejsnack i sängen.
 AK.
 Vinnéa.
  Dans i vardagsrummet. :)

Sen blev det utång på NH.
 Tusselituss och Petter.
 Under insparken får man se ut hur som helst.
 Det blev strömavbrott, så vi fick gå ut och frysa ett tag.
 Tomas, Robin och AK.
 Jag vet inte.
 Emma och Jonas pratar om nåt intressant.
 Annika var vild på dansgolvet. :)
 Olov skakar rumpa.
 Snyggingar.
 Party-Elin.
 Jo-Hanna och Erik peace-posar.
 Sötnos.

Tack allihopa för en jätterolig kväll!

Senare

Sorry Jo-Hanna,  men jag hinner inte lägga upp bilderna nu. Jag får göra det när jag kommer hem i stället.

Skola: 13.15-17.

De sista London-bilderna

Tänkte att jag skulle lägga upp de sista bilderna från London innan jag lägger upp partybilderna från i lördags.

Söndagen i London spenderades med att vi tog en till shoppingrunda på Oxford Street. Efter det åkte vi till Natural History Museum.

 Utanför Natural History Museum.
 Micke.
 Det fanns en massa stora skelett och shit.
 Dinosaurieskelett.
 Micke tyckte att det var intessant med dinosaurierna. Jag hade mest ont i benen.
 Micke och blåval.
 Nån ful jävel.
 Hyena.
 Micke hittade ett spel.
 På väg in i jordklotet...
 I väntan på tunnelbanan hem.
 Det var den enda gången vi åkte fel.

Nu har jag lagt upp alla bilder från resan. Vi hade det verkligen hur bra som helst. Och jag måste nog säga att vi hade allra roligast åt våra magar. Men Madame Tussauds och fotbollsmatchen var också riktigt kul.

Tråkigast med resan var att jag fick dåliga nyheter angående en gammal klasskompis. Det känns så overkligt och jag har inte smält det än.

Vila i frid, Erik. Du kommer att vara så saknad.

Vilken bakisdag

Försökte sova mellan 8.30 och 13.
Somnade och sov till 16.30.
Pizza på Ålidhem med Micke.
Soffmys.
Avskärmad genom avslaget ljud på mobilen.

Nu blir det försök till sömn igen.

Bilder från Emirates

Lördagen i London var verkligen en superdag. På förmiddagen gick vi till Notting Hill och Portobello Road, där det är marknad varje lördag.

 I Notting Hill.

17.30 skulle ju Arsenal-matchen börja, men vi åkte upp till Emirates (arenan) redan vid 13-tiden.
 Tunnelbanestationen hette Arsenal.
 Vi gick förbi Arsenals gamla arena Highbury.
  Emirates.

Micke shoppade lite i de Arsenal-affärer som fanns där och sen gick vi vidare till Arsenal-puben Tollington.
 Öl på Arsenal-pub.  Micke trivdes väldigt bra på Arsenal-pub. :)
 Jag hade Arsenal-halsduk.

Vi gick tillbaka till Emirates i god tid innan matchen och såg uppvärmningen. Vi hade bra platser med bra sikt.
 70 000 pers ryms på Emirates...
 Spännande innan matchen. :)
 Arsenal och Newcastle innan avspark.
 Robin van Persie skjuter straff...
 ...som han sätter!
 Micke hade självklart sin nya tröja på sig.
 70 000, som sagt...
 Jag lyckades fånga Wenger (tränaren) också.
 Efter matchen blev det folkvandring till tunnelbanan.

Jag måste säga att matchen var bland det grymmaste på hela resan. Det var otroligt mäktigt och jag var väldigt insatt i matchen. Jag hade ju till och med lärt mig alla spelare i Arsenal. Ja, det var en riktigt rolig upplevelse.

Helg!

Skönt att vara ledig idag. Har bara tagit det lugnt och läst ut "Flyga drake". Den var helt okej.

Skönt att det är helg också. Nu funderar jag på om jag ska orka dra mig till NH för att gå på EPP med Ida, Johanna och Annika. Hursomhelst blir det en lugn kväll. Måste ladda upp för festen hos Johanna och Martin i morgon! I morgon på dagen blir det nog stan med Linnéa. Har ju fått pengar från CSN. :)

Bilder från fredagen i London

Som jag skrev i det förra inlägget åkte vi till London Eye på fredagen efter att ha varit på Madame Tussauds. Man såg hjulet på långt avstånd, då det är mycket högre än husen.

 Riktigt coolt. London Eye ligger på andra sidan Themsen, mitt emot Big Ben.
 Big Ben och Houses of Parliament.
 Här är vi på väg uppåt.
 Synd att det var lite disigt...
 I mitten av bilden ser man Buckingham Palace.
 Jag och Micke.
 London.

Efter att vi hade åkt tjatade jag om att åka en båttur bort till Towern, vilket vi också gjorde.

 Towern från Themsen.
 Turguiden var mycket rolig. :)
 Tower Bridge.
 Vi gick i land och kikade runt lite.
 

Vi tänkte att vi skulle köra turistgrejen fullt ut, så efter Towern åkte vi till Buckingham Palace.

 Victoria Memorial är det första man ser när man kommer dit.
 Buckingham Palace.
 Vi var inte direkt ensamma där...
 Jag.
 Micke tyckte att vakternas gång var rolig.

Efter Buckimgham Palace gick vi till Harrods, där vi irrade omkring en stund. Vi var trötta i benen även denna dag och gjorde misstaget att gå hem från därifrån.
 Men vi fick i alla fall en tur genom Hyde Park.

Vi vilade upp oss en stund innan vi gick ut för att äta middag.
 Micke tyckte att det var häftigt att det stod så mycket folk utanför pubarna.
 Vi gick till Trafalgar Square, där Lord Nelson står.
 Vid Trafalgar Square.
 
Sen gick vi till Covent Garden där vi åt middag och drack lite öl. Det var en massa aktiviteter här, bland annat en kille som jonglerade med kvivar och motorsågar. Det tyckte vi var lite läskigt, så vi åkte hem.
 Tog en bild på hotellet när vi kom hem.

Det var fredagen!

Bilder från Madame Tussauds

På torsdagen var vi på Madame Tussauds. Vi var där redan när de öppnade, för att undvika långa köer. Helhetsintrycket var att det var mycket mindre än jag hade föreställt mig. Jag trodde att det skulle finnas massvis med dockor, men det var långt ifrån så många som jag hade trott. Trots det hade vi väldigt kul!

 Cameron Diaz och Drew Barrymore  Brangelina  Johnny Depp och Micke  Någon fotbollsmanager som jag inte minns namnet på   Picasso och van Gogh 
 Micke i Pulp Fiction?
 Oscar Wilde  Shakespeare  Charles Dickens  Led Zeppelins sångare Robert Plant  Bush och Blair  Winston Churchill  Hitler  Napoleon

Eftersom jag trodde att i princip varenda kändis som finns skulle finnas som docka, ville jag vänta med att bli fotad med någon docka  tills jag hittade någon av mina idoler. Det dök tyvärr inte upp någon. När vi kom till London Eye lite senare samma dag hittade jag dock James Bond:



Några bilder till

Bilderna jag la upp igår var alltså från Stockholm, där vi spenderade hela onsdagen. Planet till England gick inte förrän 21.40 på kvällen, så vi hade lite tid att slå ihjäl.

Vi kom fram till Stansted ca 23.30 och var tvungna att sätta oss på ett tåg in till London. Sähär pigga var vi:
 Trötta men glada.

Vi var lite oroliga för hur vi skulle hitta till hotellet, men vi behövde bara se lite vilsna ut på tunnelbanan så kom det fram folk och gav oss hjälp. Hotellet var helt okej. Ganska små rum, men väldigt fräscht. Bra läge också, då det ligger alldeles ovanför Hyde Park.

På torsdagen stod det shopping på schemat. Vi tog en promenad till Oxford Street, där det finns hundratals affärer.
 Mest shopping blev det på Topshop och på New Look.

Efter en heldag på Oxford Street hade jag ont både i ben och fötter och på kvällen bestämde vi oss för att besöka British Museum:

Det blev inte riktigt någon hit för mig. De kamrar jag helst hade velat se var stängda och jag hade så satans ont i benen och fötterna att jag bara ville sitta ner. Micke tyckte dock att det var ganska intressant.
 Han tyckte att Ramses var häftig.
 The great court.

Efter muséet åkte vi till Picadilly Cirkus.
 På väg mot tunnelbanan (detta otroligt smidiga sätt att ta sig runt i London).
 Jag på Picadilly Cirkus.

Det var torsdagen det.

Några bilder

Tänkte att jag skulle slänga upp lite London-bilder innan jag ska lägga mig.

Så:

 Utanför Buckingham Palace.
 Micke utanför Houses of Parliament.
 Jag dricker kaffe på Oxford Street.

Nej, jag skojar bara såklart. Ställena på bilderna är de svenska motsvarigheterna till Englands Buckingham Palace och Houses of Parliament.

Om ni inte fattade det.

Nu är det höst

Det är förjävligt att vi går till kl 17 nästan varenda dag. Jag är helt slut ju. Det muntliga provet idag gick halvdåligt; jag kom inte på ord och stakade mig hela tiden. Men med tanke på att vi pratar tyska hela dagarna kommer nog talet att bli bättre relativt snabbt. Det ser jag framemot. Jävlar vad jag ska briljera då.

Jag är jätteglad över att det sociala livet börjar komma igång igen. Ikväll blir det Idolpremiär hos Linnéa och i helgen blir det fest hos Johanna och Martin. Nästa vecka ska vi köra igång med onsdagshängen, som jag verkligen har saknat i sommar. Det blir toppen. Jag har varit lite socialt utsvulten.


Interview

Jag fick tillåtelse av Linnéa att skriva en fejkad intervju med henne och nu har jag gjort det. Det mesta stämmer, men jag hittade på lite också för att anpassa efter mina tyskkunskaper. Den blev inte bra, men får duga.

Hade tänkt lägga upp lite bilder från London ikväll, men jag hinner helt enkelt inte. Jag är jättetrött och ska lägga mig snart. Måste ju försöka vara lite pigg på det muntliga provet som jag har kl 9 i morgon.

Hjälpas ligen.


Första dagen

Idag började alltså tyskan. Och det var en hård start. I morgon har jag ett muntligt prov för en av lärarna och en skrivuppgift som ska lämnas in. Och tydligen kommer det att fortsätta att vara tufft. Vi träffade några studenter som läser Tyska C idag, som sa att de inte hade mycket till liv under den första terminen. Yay! Vi hade grammatikrepetition hela förmiddagen, så jag kände att jag hade hamnat rätt i alla fall.

Klassen då? Vi är sex personer totalt och vi är två som läser till tysklärare. Vi har våra lektioner i små grupprum. Haha. Det som är bra med att vara få är att man lär sig mycket. Det går som inte att glida.

Idag träffade jag Ida, Johanna och Maria, som alla läser religion. Övervägde en sekund att också göra det, bara för att få gå i deras klass, men tog mitt förnuft till fånga. Så nu måste jag skriva en fejkad intervju. På tyska.

Skolstart i morgon...

I morgon 8.30 börjar jag Tyska A inom lärarutbildningen. Jag är lite nervös, men också lite peppad.

Jag tror att det kommer att bli ganska tufft. Vi har till exempel en skrivuppgift tills på onsdag, som jag inte har påbörjat. Kursen har ju inte ens börjat ju.

Hoppas att jag får lite schyssta klasskompisar också, så att jag har någon att hänga med på skolan.

Nej, nu ska jag snart gå och lägga mig. Jag steg ju faktiskt upp kl 5 i morse (London-tid).

God natt.

Eller jag kanske borde säga:

Sieben, acht, guten Nacht.

At home

Då var man hemma igen. Vi har haft det hur bra som helst, men det är alltid skönt att komma hem också.

Ska lägga upp lite bilder och sånt från resan sen, men med tanke på att jag inte har varit inne på Internet på fem dagar har jag en hel del att göra. Ska kolla mail, schema, nyheter m.m. Sen har jag 62 nya inlägg på min Bloggkoll att checka av...