Happy Valborgs!

Nu är det fest.

Längtar till i morgon...

Då var räkningarna betalda och efter mina två lektioner i morgon kan jag vara oansvarig och spendera lite pengar på stan. Sen blir det valborgsfirande för hela slanten (inte bokstavligt talat). Förfest blir det hos Jo-Hanna och efter det mest troligt utgång på Corona, som verkar vara det enda på campus som har öppet. Jag är pepp!

Hungerdag

Idag gjorde jag misstaget att tro att jag kunde klara mig med att endast äta yogurt till lunch. Det gjorde jag inte och var yr och svimmfärdig efter att jag slutat VFU:n. Glömde därför att köpa creme fraiche som jag skulle ha till min hemmagjorda coleslaw och orkade vid matlagningen inte vara så noggrann med tillverkandet av köttfärsbiffarna. Detta ledde till ett blygsamt middagsintag som i sin tur innebär att jag fortfarande är hungrig. Vilket jag alltså har varit hela dagen.

Igår lossnade förresten handtaget till min stekpanna. Jag blir så less.


Elins vecka

Måndag: VFU 10.00 - 14.30. Uni-time med Frida. Hemmakväll.
Tisdag: VFU 10.50 - 15.30. IKSU? ?
Onsdag: VFU 10.00 - 15.30. Onsdagshäng hos AK.
Torsdag: VFU 8.00 - 13.50. Valborgs! Party hos Jo-Hanna! Majbrasa på campus och utgång på Corona eller något annat ställe?
Fredag: ?
Lördag: ?
Söndag: ?

Förra veckans mobilbilder

 Finväder var det när jag och Jo-Hanna gick till förra veckans onsdagshäng hos Johanna.
 På torsdagen fick jag och Frida oss lite Lindistid och skrev på våra VFU-uppgifter.
 Fick vårkänslor när jag var på stan i fredags och det var fullt med folk som satt och åt glass i värmen.

Bilder från igår

Igår var jag jäkligt bakis och sov till halv fem, men ändå pepp på kvällen som innebar en liten tjejfest hos Johanna och utgång på Schlagerklubben!
 Först grillade vi med en massa grabbar hemma hos Micke
 Engångsgrillar är ett helvete men Mange gjorde sitt bästa för att försöka få fart på min och Fridas
 Hos Johanna spelade vi Våghals
 ...vilket resulterade i detta...
 ...och detta!
Det resulterade även i att ett par utvalda personer fick ett par mystiska sms under kvällen... Någon som känner sig träffad?
 Annika-pose
 Sen gjorde vi hästar av trolldeg så att vi skulle komma in gratis på Schlagerklubben
 Fina va?
 Buss mot stan
 Annika och Johanna
 Jag och Ida
 Posing!
 Fullt ös på dansgolvet!

Tack för igår tjejer, jag hade en grymt rolig kväll!

Bilder från i fredags

Jag och Frida förpartajade lite hemma hos henne i väntan på nåt bättre.
 Vi webcamade med Max!
 ...och provspelade grammatikspelet som Frida ska spela med sina elever.
 Perman var också med!
 Vi underhöll oss själva.
Sen drog vi på en fest i en källare med en massa utbytesstudenter.
 Jag hade skitkul!
 Party!
 Sen drack vi Fridas vin, som vi även smugglade in och ut från E-puben.

Crazy.

Liveblogg från Fridas place

 Måste du också köra med hårband ikväll..? Härmapa.
 Okej, jag posar väl lite då.
 Hihi!
 En sista bild.

Nu: party!

Hahaha

Alltså ursäkta tjejer att jag lägger upp den här bilden, men den är ju typ det roligaste jag sett på länge. Varenda en av oss ser ju utvecklingsstörd ut. Vilken jäkla prestation av oss. Och det var inte ens medvetet. Starkt.



Vi är väldigt snygga egentligen, jag lovar.

(Bilden är snodd av Lisa, som var vänlig nog att lägga upp den på Facebook.)

Torsdag

Ikväll har jag, Frida och våra tandisar varit hos Jelena och spelat spel. Det blev som vanligt en härlig blandning av svenska och tyska. Det är roligt hur tysk sin svenska kan bli ibland. Som att Frida säger "undervisningstimme" (Unterrichtsstunde) i stället för "lektion" och att jag har börjat säga "Jag tänker..." om allt jävla möjligt där det inte passar in.

Sen fungerar ju inte riktigt tyskan som den ska heller. Under min förra lektion hade jag svårt att koncentera mig på undervisningen, för att jag mest bara tänkte på hur fel jag kongruerade verben eller böjde adjektiven. Mycket störande. Men eleverna verkar ju förstå vad jag säger i alla fall, vilket är tur.

I morgon ska jag ha två lektioner med en åtta och en nia. Det blir läxförhör, hörövningar, dialoger och annat skoj. Sen är det i alla fall helg, vilket ska firas med en shoppingtur på stan och EPP!

Kändisspaning

Min idol Rickard Olsson gick just förbi i Lindellhallen! Jag fick ett blåmärke på benet för att Frida diskret försökte få mig att titta upp och se. Jag hann i alla fall inte fånga honom på bild. Damn.


Onsdag

Blä, vilken lång dag. Jag tycker att det är starkt av grundskoleeleverna att orka ha skola 8.00 - 15.30 varje dag och att sätta sig in i olika uppgifter och arbeta med olika ämnen hela dagarna. På min högstadieskola fick vi i alla fall börja 8.40 på morgnarna...

I morgon ska jag dock bara vara halva dagen på praktiken och på eftermiddagen ska jag och Frida sätta oss i Lindellhallen och jobba med en av VFU-uppgifterna. Blir trevligt att spendera lite tid på universitetet.

Ikväll är det i alla fall onsdagshäng hos Johanna och det ska bli jättekul. Både att få se hennes nya lägenhet och att få träffa fintjejerna.

VFU igen

Nu har VFU:n kommit igång igen och jag har fullt upp. Jag är lite stressad över att jag inte hunnit förbereda inför en av morgondagens lektioner, men det känns ändå skönt att ha en lärobok att utgå ifrån om man vill det, till skillnad från i svenskan, då man var tvungen att komma på allting själv.

Idag fick jag förresten höra av en elev att jag har speciella pupiller. Vad menade hon med det egentligen? Tror hon att jag går på droger eller? Mycket märkligt.

I övrigt är eleverna mycket snälla.

Grammatikspel sökes

Innan fredag ska jag ha gjort ett spel där eleverna ska lära sig tyska personliga pronomen med tillhörande kasus. Okreativ som jag är har jag lite svårt med detta. Det enda användbara spel jag kan komma på är memory, så just nu är jag lite begränsad i mina tankegångar. Om någon har ett fantastiskt bra eller ett lite halvdåligt förslag på vad man kan använda sig av för spel, är personen i fråga mer än välkommen att dela med sig. Jag är helt blank.


Bilder från i lördags

I lördags var det grillpremiär hos Linnéa! Snacka om att jag hade längtat efter det. Soligt var det ute och maten blev kanongod.

 Frida på väg till Linnéa
 Försök till öppning av champagneflaska med kniv...
 Philip lyckades fånga spektaklet på film

Och så tog vi såklart den traditionella grillbilden!


...och ett par andra grillposebilder

 På väg mot fest på Liljansberget. Linnéa "Sex and the city-posar"...
 Även här försöker Linnéa posa i bakgrunden, men det var ju faktiskt bierpongbordet jag ville ta kort på...
 Trubadur med allsång
 Linnéa och Malin
 Ajlin och Elfriede
 Och Malin och weirdtjejen, haha

Av utgången önskar jag att jag kunde komma ihåg mer. En kolhydratsfri Elin brukar inte vara en bra kombination med alkohol. Men men, jag får fila på det. Bättre lycka nästa gång.

Bradag

Solen skiner i Umeå idag! Snart blir det prommis till Strömpilen tillsammans med Frida och ikväll är det grillfest hos Linnéa. Som jag har längtat.

Nu är det bäst att jag börjar bege mig, innan Frida blir surare än vanligt. ;)

Syntaxtenta - check

Sådärja. Då har man spottat ur sig allt man kan om nominaliseringar, passivbildningar, verbkonstruktionen och allt som hör därtill. Just nu känns det som att jag kan mer om tyska språkets uppbyggnat än om mitt eget. Jag önskar att jag hade fått lära mig så här mycket om svenska språket när jag läste svenska.

Men jag tror att tentan gick ganska bra i alla fall. Jag blir väldigt besviken om jag inte har klarat den.

Nu ska jag vila lite och bara njuta av att vara ledig.

Plugg...

Så less jag blir. Försöker göra en powerpoint-presentation inför morgondagens argumenterande tal och det går ganska dåligt. Jag ska prata om läsning av klassiker i skolan och snor alla argument från en uppsats som jag skrev för två år sedan och översätter dem till tyska. Jag orkar inte lägga ner mycket energi på det här och redovisningen kommer inte att gå bra. Jag vill ju hellre plugga syntax...om jag nu måste välja.

Fina Gynning

Finns det någon snyggare än Carolina Gynning?

I don´t think so.



Fin-fin.

Blondinbella otrogen?

Jo, om man ska tro Katrin i alla fall. Det här kan bli intressant...

Lite skoltrött

Nu, mitt i praktiken, har ju eleverna och lärarna påsklov, men inte vi lärarkandidater inte. Vi ska vara på universitetet hela veckan och ha en muntlig redovisning på torsdag och tenta i tysk syntax på fredag. Härligt va? Jag är inte så peppad. Inte för att jag vill ha praktik direkt heller... Och vet inte om jag direkt längtar till i sommar heller, för då kommer jag nog att behöva både jobba och plugga.

Kan man aldrig bara få vara ledig?

Bilder från i lördags

Lördagkvällen var hur bra som helst! Vi förfestade hemma hos Isabelle och det var jättekul att träffa alla.

 Sandra var söt som socker.
 Isabelle och Josefine.
 Malin och Linnéa!
 Anna och Stefan var med och jag fick prata lite tyska..!
 Förfest...
 Anna, Linnéa och jag på Station 8.
 På Station sprang vi runt och minglade, dansade och tjollrade på.
 Och så träffade jag ju Brolle! (...vilket ju händer med jämna mellanrum. Och varje gång blir han utsatt för min kamera...) Mamma blev avis och önskade att det var hon som fick vara med på bild tillsammans med sin största idol i stället. Hehe. (Killen i mitten kunde gärna ha fått skitit i att vara med dock...)

Det var en mycket trevlig helg i Skellefteå, men nu är jag tillbaka i Umeå. Och jag har vårkänslor!

Vad jag gör i Skell

Jag har hunnit med mycket de senaste dagarna. I fredags hängde jag med Anna och såg tv och busade med hennes systerdotter som har blivit världens sötaste. Igår gick jag och Anna på stan en sväng och fikade med Sandra m.fl. Sen kom mormor och morfar på besök och vi åt gulaschsoppa. Igår kväll var det fest och jag hade skitkul! Bilder kommer sen.

Idag är jag inte så bakis och solen skiner. Helt perfekt. Snart ska jag åka iväg till Bjurström och träffa pappa, farmor, kusiner och andra släktingar.


Sista helgen

...och vilken frukost det blev sen då! Helt crazy. Ägg, mackor, salami, yogurt, havrefras, proviva, grönsaker, kaffe...nu är jag proppis vill jag lova. Men jag passar på att frossa i helgen, för på måndag börjar min kolhydratavgiftning. Jag har ätit alldeles för mycket skit på senaste tiden och jag känner att beroendet är tillbaka. Så snart är det bye bye till bröd, pasta, müsli, ris, frukt m.m. Och det ska bli jäkligt skönt.

Älska sovmorgon



Mamma har världens skönaste täcke. Jag vaknar utan väckarklocka, läser en stund och ser ett avsnitt av OC. Fantastiskt.

I Skellefteå

Skönt att denna veckas VFU är över och att jag nu är i Skellefteå. Mamma har ju flyttat och jag har inte sett hennes nya lägenhet förrän nu och hon har verkligen fått det jättefint. Den är dock lite mindre än den förra, så nu får jag slåss med bröderna + flickvänner om vem som ska sova var.

Jag har inte planerat så mycket för helgen. Jag vill vila, träffa familj och kompisar och möjligtvis plugga lite. Och på lördag hoppas jag att så många som möjligt är peppade på utgång!

Det blir en härlig helg.

Onsdag

Tredje dagen på VFU:n. Jag imponerade på 9:orna genom att kunna allas namn. Min största styrka som lärare.

Efter skolan gjorde jag och Frida en inlämningsuppgift i översättning. Jag messade iväg fem meningar till Jelena, som översatte dem till tyska. Tack för det! Sen frågade vi vår lärare om det gick bra om vi bara lämnade in ett ex av uppgiften då vi ändå gjort den ihop. Hon såg lite förvånad ut över att vi erkände det, men sa att det gick bra.

Ikväll ska jag hälsa på Maria och catcha upp med henne. (Sorry onsdagshängsgänget. Det ska inte hända igen.) Sen måste jag packa och fixa inför i morgon då jag ska åka till Skellefteå!


Åååå

Idag är jag också skittrött...jag ska lägga mig väldigt tidigt ikväll. Jag är lite sur på min handledare som vill att jag ska komma på engelsklektionen 8.10 i morgon och på mig själv som var för mesig för att säga emot.

Nu längtar jag mest tills på torsdag då jag ska åka till Skellefteå på ett fyra dagars påsklov...

Hello VFU

Idag var första dagen på VFU:n. Jag var ju lite skeptisk till att behöva vara på högstadiet, men efter idag känns det bättre. Min handledare verkar toppen och hennes elever jättesnälla och ambitiösa. Jag kommer nog att trivas bra.

Det kommer dock att vara fullt upp. Förutom lektionsplaneringar, undervisning och allt som hör till har vi också en hel drös med skrivuppgifter som ska lämnas in efter VFU:n. Det känns mindre bra. Under tidigare VFU:er har jag knappt haft något vanligt liv för att det har varit så mycket att göra och jag befarar att det ska bli så den här gången också...

Bilder från igår

Ylva hade inte med sig sin kamera igår och sa till mig att ta många bilder. Och många bilder blev det! Jag hade i alla fall jättekul igår. Festen hos Micke blev lyckad och hela det gamla gänget var samlat. Utgång blev det på TC, där det inte var så mycket folk som vi hade trott. Tur att man var i bra sällskap då.

Jag orkar inte skriva nåt till bilderna, så de får tala för sig själva.





Tack blogg.se för att det nuförtiden går betydligt mycket snabbare att ladda upp bilder än förut.

Sömnig

Slumrade till en stund igår och hörde tv:n i bakgrunden. Hörde Per Morbergs röst från tv:n och undrade i min sömnighet varför han pratade engelska. Jag började vakna till och någonstans på väg mot ett vaket tillstånd insåg jag att det inte alls var Per Morberg som pratade. Det var Marge Simpson.

Dagens grillbild

På grund av dagens väder känns grillning ganska långt borta, men då är det ju tur att det finns bilder. Här är dagens:


Ylva, (Jo-Hanna, Robin) och AK. April 2008.


Torsdag

Gud vad trött jag är idag. Vi har haft fortbildningskurs med tysklärare hela dagen och jag fick träffa handledaren som jag ska ha under min VFU. Tack och lov verkar hon riktigt trevlig. En av lärarna som var med var dock katastrofal. Hon var mycket speciell som person och riktigt jävla kass på tyska, för att vara tysklärare alltså...eller kanske överhuvudtaget till och med. Inte okej.

Var ganska intressant att märka att flera av lärarna inte pratade perfekt tyska och var lite osäkra när det gällde vissa saker. Då fick jag en jäkla respekt för våra tysklärare på universitetet som kan prata som vilken infödd tysk som helst. Bara mer korrekt.

I morgon 8.30 fortsätter kursen, så nu blir det sängen för min del.


Andra delen av veckan

Nu börjar jag bli lite pepp inför sista delen av veckan, med vissa undantag.

I morgon till exempel har vi fortbildningskurs med tysklärare 8.30 - 18.00. Inte vad jag är van vid, direkt. På kvällen hoppas jag att jag orkar med en eventuell spel- eller filmkväll med Ylva (som förärar oss Umeåbor med besök i helgen) och resten av gänget.

På fredag är det också kurs från och med kl 8.30 som gäller. Denna gång håller vi endast på till kl 15 och efter det blir det något glas vin på NH:s EPP. På kvällen blir det lugn myskväll och uppladdning inför lördagen.

På lördag dag har jag inga planer, men på kvällen är det fest. Det blir troligtvis omväxlande party hos Emma och hos Micke. Bra att det är nära så att man kan gå mellan. Jag hoppas lite på att vi kan gå ut på TC...har hört att det har varit bra drag där de senaste helgerna och på lördag är det 90-talskväll...det låter väl inte dumt, Ylva? Och Jo-Hanna?

På söndag hoppas jag att jag är tillräckligt pigg för att gå på Skogis, men vill inte boka in något.

Så.

Neg

Nästa vecka börjar vår VFU och idag fick jag veta min praktikplats. Jag ska tydligen vara på högstadiet även under denna praktik. Eller till och med mellanstadiet, då eleverna på den här skolan börjar läsa tyska redan i fyran. Blääää. Jag vill ju inte undervisa barn...jag vill ju ha så vuxna elever som möjligt. Men men. Inget att göra åt saken. Det blir säkert lärorikt ändå.

Faddejävel

Men åh. Av alla som skulle kunna vinna 250 000 kr på Triss, måste Fadde göra det? Jävulskt irriterande.

Efter att jag hade betalat mina räkningar den här månaden räknade jag ut att jag har 43 kr per dag (inte ens 300 i veckan) att leva på till och med 25:e april. Kanske ska jag lägga de pengarna på att köpa en trisslott om dagen...