Veckans kvarglömda saker

image955

Svart hood från H&M, storlek S. Glömdes efter tjejhänget i onsdags. Min gissning är att det är Annikas.

Blå vantar, typ lovika. Glömdes efter festen i fredags. Vet inte vem jag ska lägga min gissning på faktiskt. Någon som har en idé?

Stoorn

                                                  

Gå in här och kika på filmen om Stoorn, som ska byggas utanför Skellefteå. Kan ni inte bondska är det dock inte så stor idé att se filmen.

"Restaurangen wal brano speciell."

Bilderna från helgen

Ännu en galen helg att minnas, med många saker man inte minns. I fredags blev det EPP på NH, förfest hos mig och utgång på Corona.



Igår kom Anna och Lisa till Umeå. Vi gick ut på Invito och det blev ganska lugnt för min del (vilket till stor del berodde på att jag spillde ut mitt vinglas och blev för snål för att köpa ett nytt). Linnéa tog det mindre lugnt och hela kvällen var hon lika glad som hon är på de här bilderna.



Idag har vi söndagsfikat på Skogis och nu ska jag försöka plugga lite. Ikväll blir det film hos Linnéa.

Har någon sett Shirley Clamp?

Har just städat undan lite efter igår. Hittade bland annat Rammstein under tv-bänken och Elvis nedklämd i soffan. Misstänker att någon annan har gömt sig någonstans också.

Nu ska jag gå till Linnéa och äta med henne, Anna och Lisa. Sedan blir det fest hos Linnéa och Lisas klasskompis och efter det utgång på Rex eller Invito.

Ses i dimman, som Katrin brukar säga.


Är alla med mig då?!

Breaking my back just to know your name
Seventeen tracks and I've had it with this game
I'm breaking my back just to know your name
But heaven ain't close in a place like this
Anything goes but don't blink you might miss
Cause heaven ain't close in a place like this
I said heaven ain't close in a place like this
Bring it back down, bring it back down tonight
Never thought I'd let a rumor ruin my moonlight


Well somebody told me
You had a boyfriend
Who looked like a girlfriend
That I had in February of last year
It's not confidential
I've got potential


!!!

Vilken dålig bloggare jag är idag

Idag har jag pluggat inför salstentan, och segat mig en hel del också. Känns skönt att ha kommit igång med pluggandet inför tentan i alla fall och det känns som att det inte kommer att bli alltför svårt. Ikväll har jag spelat spel med Linnéa, Olov och Jonas. Jag spelade bort alla mina pengar på hästar och förlorade därmed.

Ser framemot i morgon. Har ett hål mitt på dagen så då ska jag och tjejerna i klassen luncha någonstans på stan. Vi slutar skolan klockan tre så då blir det lite EPP. Sedan blir det tacos och lite party hos mig. Än så länge är vi samma gäng som ikväll, men alla som vill får vara med. Antagligen blir det utgång på Corona efter det.

Så. Nu vet ni vad jag har uppehållit mig med hela dagen och vad som ska uppehålla mig i morgon. Antar att jag kommer att vara en dålig bloggare i morgon också. Men man vet aldrig.


På lördag kommer Anna och Lisa!


Shut the fuck up och sätt dig längst fram i taxin

(Oj, vad jag har längtat efter att få använda den rubriken.)

Idag drömde jag att jag var med Idol. På audition sjöng jag Snooks Längst fram i taxin. Och jag gick vidare. För jag  var så bra, och så cool för att jag valde just den låten. Peter Swartling var helt utom sig och jag var kaxigast i världen.


Calle har slutat blogga

...igen. Typiskt. Han var nog nästan min favorit ändå.

Idag har jag shoppat

Det blev en jacka från H&M:  Ett par skor:  Och lite annan skit:  Sen blev det lite varor från systemet också, som vanligt.

Ikväll får jag tjejbesök så nu ska jag röja undan och baka lite.

Say no more

Vad beror träningsvärk på?
Träningsvärk är ett vanligt resultat av dålig muskelsamverkan, ofta:
1. När musklerna inte är vana vid belastningen de utsätts för, som hos otränade eller idrottsmän efter längre uppehåll från fysisk aktivitet.
2. I samband med nya rörelser
3. Vid mycket hård belastning.

Träningsvärk uppkommer ofta i särskilt påfrestande situationer för musklerna, som vid löpning i nedförsbacke. Den höga belastningen på muskelfibrerna gör att bristningar lätt uppstår.

Ikväll var den här tjejen bäst

[Bild: Amanda FOTO: TV4][Bild: Daniel Ohlsson]

Olov, jag är helt på din linje. Amanda är stencool.

INJA!

På något sätt halkade jag in på Daniel Breitholtzs blogg. Han länkade där till låten Army of Guilt som Luleåbandet INJA har gjort. Lyssnade på den en gång, och sedan dess har jag lyssnat på den ungefär hundra gånger. Den är skitbra alltså. Lyssna här

Onsdagshäng hos mig i morgon

Har en kompis som ska vara dj på NH i morgon kväll och blev lite sugen på att gå dit en sväng lite senare på kvällen och ta en öl kanske. Men vi får se vad brudarna är sugna på. Kladdis blir det i alla fall!


Vilken färg har brandbilen?

image926

Vad har du gjort med mig, Olov?

(Ställningen blev för övrigt 2-1 till Olov. Men revansch ska jag ta!)

Nu ska jag dö i soffan.

Inflyttningsfest

Preliminärt datum för min inflyttningsfest är fredag den 12:e oktober. Så ni behöver ju inte boka in värsta grejen då. Jag återkommer med mer information. Alla som vill får komma i alla fall.

Nu ska jag kicka Olovs ass i badminton!

Okej. Ikväll blev jag kär i de här killarna:

Först sjöng Christoffer och var hur snygg som helst.
Christoffer Hiding. FOTO: Daniel Ohlsson/TV4

Sen sjöng Daniel och var hur bra som helst.
Daniel Karlsson. FOTO: Daniel Ohlsson/TV4

Vem ska bli min favorit?

Sjukt kul

Alex har lagt upp ett hysteriskt roligt klipp på sin blogg. Kika här.

Veckan

Just hemkommen från skolan. Nu har vi ingen lektion förrän på fredag. Vi har alltså tre lediga dagar. Detta har jag tänkt hinna innan fredag:

* Skriva hemtentan i litteratur. (Lite optimistiskt, men man vet ju aldrig.)
* Spela badminton med Olov i morgon. (Peppad!)
* Tvätta och städa. (Mindre peppad.)
* Gå på stan och köpa en jacka.
* Hänga med alla som vill.
* Ladda inför helgen.


Lördagsbilder



Tack för igår!

Grattis Ida 21 år!

image912

Hoppas att du har haft en toppenhelg!

En sak till:

Nu är det fest.

Det var ett skämt

I morse ringde Norra Västerbotten till Linnéa och sa att de hade fått ett tips om att hon hade skjutit en björn... Ooops. Trodde att alla skulle förstå att det var ett skämt. Linnéa har alltså inte skjutit en björn.

Linnéas pappa, Jan, har däremot skjutit en björn en gång. I Canada. Nu hänger den på väggen hemma hos familjen Engman.

Linnéa har skjutit en björn!



Det var i självförsvar på fem meters avstånd. Nu är hon lite halvskakis. Skulle jag också vara!

Att ta med sig eller att inte ta med sig datorn till Skellefteå över helgen, det är frågan

Efter noggrant övervägande har jag bestämt att det bästa är att lämna datorn i Umeå i helgen. Kanske kan det stilla mitt internetberoende en aning och få mig att uppskatta andra saker. Dessutom kommer jag då att vara mer social med min familj, trots att det nog kommer att börja rycka i fingrarna en aning. Så vi ses igen på söndag, om jag inte lyckas lukta mig till någon annans dator i helgen...

Nu drar jag mot Skellefteå. Ha en bra helg alla!

Inte glassigt...

Tyyyypiskt... Just den helgen som jag ska till Skellefteå ska Mange Schmidt spela på O´learys i Umeå. Hur kan vi missa det? Vilken otur. Men men...

När du hör en bra låt och din partner är kåt
När du har sommarlov och du håller hov
Och när fredan är slut och du ska gå ut
När du har sjukt bra koll och hälsan i behåll

Ja, då är det fan glassigt.

Olov!

Jag har förstått att du har problem med att hitta en lämplig bild att ha till dina presentationer. Här har du några bilder att välja mellan:



Om du vill kan jag ta fram mina gamla album och skanna in lite bilder också.

(Min favorit är för övrig bilden när du sitter med en cigg i handen och ser sådär lagom nonchig ut.)

Jag antar att jag får ta ett par andra byxor till skolan idag

image891

Fan fan fan fan fan fan fan.

Ännu mera sol

Fuck. Det verkar som att solen ska lysa i morgon bitti också. Det var då det jävligaste. Jag brukar hata att det är mörkt ute när man vaknar på vintern, men just nu känns det som något att se framemot.

Jag måste fixa ett skynke till min alkov!!!

Skellefteåfolk!

Se till att vara ute i svängen på lördag! Helst på Station 8.

Vi ses då!

Vill ha

image888

eller

image889

eller

image890

Vilken skulle ni välja?

Älska sovmorgon!

Jag älskar att vi börjar klockan ett och går till fyra, i stället för att gå på förmiddagen. När man börjar klockan ett kan man vakna i sin egen takt, utan att stressa, ligga och läsa lite i sängen och äta frukost i normal hastighet. Man kanske till och med hinner sätta sig och blogga lite medan man dricker en kopp kaffe. Man hinner fixa till sig och göra sig lite snyggare än vad man är då man börjar på morgonen, då man knappt hinner kamma håret. Någon gång i framtiden har jag tänkt hinna träna innan skolan också. Men det får bli en annan dag.

Vet förresten inte hur det blir med onsdagshänget ikväll. Folk är sjuka och stressade över att hinna med annat. Så vi kanske ställer in helt enkelt och tar det hos mig nästa onsdag i stället! Om inte Top Model-gänget kommer får du komma hit och se Grey´s, Linnéa! Kanske bjuds det på kladdkaka ändå.

Konsten att få till det

Läste just en artikel på Aftonbladet som handlar om att personer som har haft många one night stands har lättare att få napp på krogen. "Ett stort antal bekantskaper mellan lakanen ökar sannolikheten att få ännu mer sex", står det. Enligt en forskare beror detta på att man får bra självförtroende, vilket leder till ännu fler ragg. Det beror också på tur i början av raggningsperioden, säger han och jämför framgångarna med monopol. Har man tur i början blir det ofta så att det går bättre och bättre senare också.

Jag tror att det kan stämma ganska bra. För visst är det ofta samma personer som alltid lyckas få till det? Och andra personer har fastnat i något slags ond cirkel där de aldrig träffar någon. Jag tror att dessa personer (om de vill få napp lite oftare) kanske måste dra hem en random någongång, utan att vara speciellt kräsen, bara för att få in takterna lite. Sen kanske de kan börja välja och vraka.

Då allt började

image887

Elin 5 år med okänd tjej.

Onsdagshäng hos mig i morgon

Eller vad säger damerna?


Dålig start på dagen

Vaknade vid åttatiden av att var lika ljust som på en solstrand i Thailand, under högsäsongen. Blev förbannad över att jag hade vaknat så tidigt och över att det var så ljust. Självklart blev jag snuvig av allt ljus och började snora och nysa. Upptäckte snart att min urinvägsinfektion har kommit tillbaka och funderade i en halvtimme ungefär över om jag skulle orka ringa vårdcentralen, vilket jag beslutade mig för att göra. Så jag cyklade till vårdcentralen, kissade och hämtade ut medicin. Nu ska den bort en gång för alla.

Nu ska jag lägga mig och läsa tills jag somnar och när jag vaknar igen ska jag göra en ny start på den här skitdagen.

Ingen ekonom direkt

Till mitt otroligt glada inlägg nedan om att livet är fantastiskt, måste jag bara tillägga att jag inte trivs med min ekonomi. Inte ens lite. Min ekonomi är katastrofal faktiskt. Men det känns ändå som att jag inte bryr mig riktigt. Jag är inte mindre lycklig för det. Och jag var inte mer lycklig under förra året för att jag hade mer pengar att röra mig med än vad jag är van vid. Det kan ju vara ganska skönt att veta, med tanke på att jag har tre fattiga år framför mig. Så här kommer dagens klyscha:

Pengar gör dig inte lycklig.

(Även om man kan ha väldigt roligt för dem.)

Höstens sexastro - enligt Aftonbladet

Lejonet

 

Släpp fram dina mjukaste sidor om du vill ha en sexig höst. Du får energi av det romantiska, det mystiska och det upphöjda. Vackra kläder, stämningsfull musik, kärleksfilmer och långpromenader kan väcka oanade lustar hos dig och dessutom lära dig mer om dina innersta behov. Även när du fantiserar lönar det sig att satsa mer på det romantiska än på det pornografiska. Både själv och med din partner får du ut mycket av beröringslekar, små gester, smekningar och massage. Att skriva kärleksord på varandras ryggar kan vara en riktig höjdare, och likaså fungerar oljor med kryddig doft riktigt bra. Kaffe- eller chokladdoft är att rekommendera. Viktigt för att bra sexliv är också att du sover gott.

Mat som ger kraft: Skaldjur, lotusrot, mint.

Hett i höst: Badsalt

Dina bästa sexdatum: 17/9, 22/9, 26/9, 5/10, 20/10, 24/10

Glödheta tecken: Oxe, Våg, Skorpion

Ställningen med det lilla extra: Båda på mage, han liggande över hennes rygg.

Okej. Det som gäller är alltså kärleksfilmer, oljor, skaldjur, badsalt, långpromenader och beröringslekar. Yuck!

Datumen är dock inbokade i kalendern. 17/9 är idag, va...? Och 22/9 på lördag...


Skön dag

Har precis haft lite släktbesök av bland annat min morbror som kom med klädseln till min fotpall, som min kusin har köpt. Så nu ser soffan ut som den ska. Jag har även köpt kuddfodral i samma färg som min filt, men har tyvärr inga kuddar än.

Igår mailade jag till den där konstnären igen, som jag ska köpa tavlorna av. Hon är ungefär sämst på att svara på mail, men hoppas att hon kan göra det så att jag kan hämta tavlorna snart. Sen skulle jag behöva fixa ett tyg att hänga för min alkov och sätta upp hyllorna på väggen. Efter det skulle det kunna vara färdigt här... Har funderat på att ha inflyttningsfest den 5:e oktober, men inget är helt spikat. Alla som vill är välkomna i alla fall.

Idag ska jag börja läsa Sprängaren och kanske ta mig iväg till IKSU en sväng. Men jag har inte tänkt gå ut ur lägenheten så länge det här pissvädret håller i sig, det är ett som är säkert.

Ingen man här inte

Anna tipsade om det här manlighetstestet. Jag fick 17 manlighetspoäng, vilket innebär att jag inte är manlig alls. Det står:

"Du är antingen en pojke i 10-årsåldern eller så är du väldigt omanlig.
Trots att manligheten under få, korta, och inte viljeutlösta tillfällen lyser igenom så är du inte manlig."

Nähepp.

Livet är fantastiskt

Fasen vad jag trivs med allt just nu! Med lägenheten, med att bo i Umeå, med mina vänner, med skolan...ja, med livet i allmänhet! Ibland kommer lyckorus över mig och jag känner hur bra jag mår. En underbar känsla! Jag önskar verkligen att alla kunda vara så glada som jag är nu.

Tänkte bara säga det!


Du vet att du börjar bli beroende av Facebook när du känner...

  • Upptagenhet - Dina tankar är upptagna av Facebook, när du ska logga in igen, hur mycket du missar när du inte är inloggade.
  • Sinnesförändring - Du känner dig nedstämd när du inte är uppkopplad och lycklig när du är.
  • Att toleransnivån ökar - Du måste ha mer och mer för att få ditt behov tillfredsställt.
  • Att konflikter uppstår - Både med andra människor och inre konflikter uppstår. Till exempel att stanna uppkopplad så länge att man försummar ett möte eller en tid eller struntar i förpliktelser.
  • Abstinens - Du känner abstinens när du inte är inloggad.
  • Återfall - Du inser att ditt användande gått överstyr och försöker sluta eller begränsa dig - men misslyckas

Något att fundera på.

Läs hela artikeln om Facebook som drog
här.


Här kommer de

Fredagen blev en blöt kväll på många sätt. Det spöregnade när vi cyklade till festen på Nydala och öste ner när vi cyklade till Corona. Jag gjorde ett försök att torka håret i handtorken på toan, men det funkade inte så bra. Även i alkoholmängd mätat var kvällen blöt, för oss alla tror jag. Men kul var det!



Lördagen kan man säga gick i porrens tecken. Vi spelade lite kort med nakenkortleken vi köpte på Gran Canaria och Linnéas virusinfekterade dator spelade upp olika porrfilmer ungefär var tionde minut under hela kvällen. Blev utgång på Corona även igår där det shotades lite fishermansshots och dansades en hel del. Kul var det igår också, och extra kul var det att Anna var här!



Idag har vi fikat på Skogis, där varenda student verkar hålla hus på söndagarna. Tror att det får bli en söndagstradition. Ikväll blir det film och mys i soffan.

Nästa helg är det Skellet som gäller!


Grattis Jonas!

Och Jonas blev min hundrade vän på Facebook! (Efter att han i sin blogg totaldissat detta "meningslösa community"). Så, vill du ha ett hångel eller ett pris? Är bara att välja.

99 vänner på Facebook

Kom igen nu och ge mig den där hundrade... Den som blir min hundrade vän på Facebook ska få en mycket fint pris (eller ett hångel).

Dagen efter kvällen före och dagen före kvällen

Vilken tur jag har! Idag är min kusin Linn (en av mina 178 kusiner, eller hur Malin?) på IKEA och köper fotpallsklädsel och soffkuddar till mig. Trodde inte att någon skulle iväg så snart, men det var ju skitbra för mig!

Nu börjar jag snart vara en människa i alla fall. Har varit ganska bakis och mycket trött idag, men efter att bara har vilat och sovit hela dagen börjar jag vara redo för fest igen! Hade toppenkul igår. Bilder kommer...

Nu ska jag göra mig i ordning och sen ska jag fara till Linnéa på fest!

Ett stort grattis till Johanna som fyller 22 år idag!


Jag säger bara:


Hata msn

Så jävulskt. Nu tvingar msn mig att installera den senaste versionen av msn för att jag ska kunna logga in. Så jag har som inget val förutom att göra det. Men jag vill inte ha den nya versionen! I den nya versionen ser man inte bilden på sina kontakter, och färgerna är helkonstiga. Jag vill ha den gamla versionen! Men det får man tydligen inte. Jag blir arg.

Jag - varje morgon

Varför nyser en del människor i skarpt ljus?

'Hur kommer det sig att en del människor nyser när de tittar mot solen, medan andra inte gör det?'


De flesta människor nyser bara när något irriterar slemhinnan i näsan. En nysning kan framkallas av damm, pollen eller något annat främmande. Omkring 20 procent av alla människor nyser dock också bara genom att titta mot solen, en glödlampa eller till och med en ljus vägg. Fenomenet kallas fotisk ljusreflex, är ärftligt betingat och kan vara mer eller mindre uttalat. Sålunda kan en del människor hjälpa en nysning på traven genom att till exempel titta mot en lampa, medan andra drabbas av våldsamma nysattacker vid varje plötslig påverkan av starkt ljus, till exempel när de kommer ut från en mörk biograf i starkt solsken. Den fotiska reflexen har aldrig studerats i särskilt stor omfattning, och man känner heller inte till dess bakgrund. En del forskare anser dock att den måste bero på en eller annan form av kortslutning i de nerver som leder direkt från näthinnan i ögat till näsan, eller åtminstone i de nerver i näsan som kontrollerar den normala nysreflexen. För de flesta är en nysning inte mycket mer än ett kortvarigt irritationsmoment, men för en del människor kan det faktiskt vara en fråga om liv eller död. Exempelvis bör pilotkandidater inte lida av fotisk ljusreflex. När man framför ett flygplan som rör sig snabbare än ljudet kan en plötslig nysattack bli ödesdiger.

(Ur Illustrerad vetenskap)


I morgon

10.00 - 13.00 Läsa
13.00 - 16.00 Skola
16.00 - 17.30 EPP på E-puben
17.30 - 19.00 Laga mat hemma hos mig och dricka lite öl med Linnéa
19.00 - ??.?? Fest hos Johanna och Martin
??.?? - ??.?? Utgång (?) på ?

Det blir en bra dag!

forts. "Kommunikationsproblem"

...och nu fungerar inte Facebook heller.

Fantastiskt.

Jag och träning

IKSU-kort inhandlat. Det blev ett guldkort med autogiro. Passade på att träna lite också, för första gången på ungefär ett halvår. Nu i efterhand är jag skakig och röd i ansiktet. Men väldigt nöjd med mig själv också.

Jag vet precis hur det här med träningen kommer att gå. Intensiv som jag är kommer jag att träna som en galning i en månad ungefär. Sen kommer det inte att kännas lika spännande längre och latheten kommer att kicka in. Jag kommer dock att tvinga iväg mig själv någon gång i veckan på grund av att jag blir snål. Och så kommer det att hålla på tills kortet har gått ut och jag kommer fram till att jag inte ska köpa ett nytt kort. Sen tränar jag ingenting i ett par månader tills jag kommer på att jag ska bli hurtig och hälsosam. Och sen börjas det om igen.

Kommunikationsproblem

Så less jag blir. Både msn och telenätet jävlas. Ibland får man inga rapporter på skickade sms och ibland skickas samma sms iväg flera gånger. Så om ni skulle få samma sms typ sjutton gånger av mig är det inte för att jag är helt besatt och skitjobbig, utan det beror på nätet.

Då vet ni.

Snart helg!

Verkar som att det blir en tvådagars i helgen. I like! Frågan är bara vad fasen jag ska ha på mig. Har inte råd att köpa nåt nytt, så det får bli att rannsaka garderoben helt enkelt. Är peppad i alla fall!

Idag måste jag läsa massor. Har cirka femhundra sidor kvar i en bok som vi ska ha läst tills i morgon. Läraren gjorde misstaget att säga att det var okej att skumläsa lite, så det är precis vad jag tänker göra.

Idol hos mig ikväll!

Ska jag orka?

Alex har på sin blogg lagt ut en text med en massa fel. Det är allt ifrån särskrivningar och satsradningar till stavfel och syftningsfel. Den som hittar alla fel ska tydligen få något slags pris. Det är redan nästan fyrahundra kommentarer från människor som försökt hitta alla fel. Orkar inte läsa igenom dem för att se om någon lyckats hitta alla. Förmodligen har någon redan gjort det. 

Slutsats: jag orkar inte rätta Alex text.

I helgen kommer Anna!

image862

Guuuu så kul!

(Och du var jättesöt på bilden, så klaga inte över att jag la upp den.)

Studentsportardag

Idag tog jag och Linnéa en prommis till Strömpilen. Hon köpte världens snyggaste jacka på MQ - en jacka som hon inte ska tappa bort. Hela dagen har vi fram och tillbaka diskuterat det här med IKSU-kort. Ska man köpa guld- eller silverkort? För hur lång period ska man köpa? I början av dagen kom vi fram till att det är bäst att köpa ett fyramånaderskort och jag ställde in mig på att göra det. Någonstans vid Sofiehem kom jag på att det är billigare att köpa ett årskort än två fyramånaderskort och att det därför borde vara smartare. Och för att slippa lägga ut 3600 kr på en gång är det bäst med autogiro, alltså att de drar 327 kr varje månad. Guldkort har Linnéa lyckats övertala mig att köpa, så att jag kanske kan följa henne på spinning någon gång. Och hon har lovat att följa mig på badminton. Så på så sätt kan jag utnyttja guldkortet.

Jag är väldigt på och någon är sugen på innebandy, fotboll, badminton, squash, pilates eller något som har med vatten att göra. Jag är inte på när det gäller gympa, aerobics, step, allt som börjar på body och allt som har med dans att göra. Någons träningsprofil som passar ihop med min?

Nej, jag trodde inte det heller.

Engman!

Verkar som att det är nåt fel på nätet så att det inte går ringa... Försökte få tag på dig Linnéa, för att höra om du ville följa mig och Sandra och käka på Max när jag ska skjutsa henne. Men eftersom det inte går ringa och du inte är inne på msn verkar det som att jag inte får tag på dig. Tänkte komma förbi och hämta min pincett efter jag skjutsat Sandra, typ vid sju. Kan prova ringa innan, men annars kanske jag bara kommer förbi. Så då vet du läget!

Tröttis

Jag har för tillfället besök av min kära vän Sandra. Hon är väldigt social av sig såhär när hon är på besök hos sina vänner. Ingen tid får gå till spillo när det gäller att catcha up och umgås. Hon bara babblar och babblar. "Kan hon inte vara tyst nån gång", tänker jag. Nu får det vara nog.

image861
Mitt sociala sällskap.


Skönt att man själv inte är pendlare längre.


Olov och Linnéa

Jaasi Olov och Linnéa, ska vi ta och skippa det här med utgång ikväll eller vad säger ni? Jag känner mig inte överpeppad direkt... Vi kan ju höras lite senare idag så ser vi hur det blir.


Uno = ett

Ahaaa... Nu fattar jag varför kortspelet Uno heter som det gör. Och varför man ska säga "uno" när man har ett kort kvar.

Man kan lära sig mycket av My name is Earl.

Lockande?

image859

Nja. Då tycker jag bättre om den här utsikten:

image860

Kanske inte just det där programmet som är på just på den här bilden, men det var tv:n i allmänhet jag menade. Det är inget Idol ikväll. Är däremot Id på femman klockan åtta. Och Top Model på trean... Svårt val. Vad ska man välja?

Läsa

Äntligen har jag cykel igen! Tack morfar!

Nu ska jag försöka läsa lite. Har inte läst någonting på flera dagar, så det börjar vara dags. Ska lägga mig i sängen och läsa. Det är skönt, men inte världens bästa idé med tanke på att sömnrisken är ganska hög. Jag ska ge det ett försök i alla fall.

Grattis Malin 23 år!

image858
Ha en bra dag!

Den startade!

Jag har lånat ut min (min brors) bil till Annika eftersom hon ska till veterinären med sin katt i morgon. När jag skulle visa henne bilen upptäckte vi att lampan i taket på bilen var tänd, och jag har inte använt bilen sedan igår på dagen. Vi blev nervösa och tänkte att det inte skulle finnas nåt batteri kvar. Bilen startade dock på första försöket. Inte illa! Gamla bilar kickar ass.

Lycka till med körningen, Annika! =)


Bridget Jones ikväll!

Har nyss diskat och städat lite. Ikväll får jag besök av Olov och Linnéa och i morgon kommer mormor och morfar hit. De ska bjuda mig på lunch och byta däck på min cykel. I utbyte ska jag plocka mormors ögonbryn. Ganska värt tycker jag.

Nu kommer Olov!


Jag vet inte vad som är konstigast i den här dialogen

Anonym 1 (full): Ska vi gå hem och ha sex?
Anonym 2: Näe, jag har mens.
Anonym 1 (besviken): Ja, jag också...
Anonym 2: Jo, jag vet.
Anonym 1 (förvånad): Jaså?
Anonym 2: Och så vet jag ... (Här cencurerar jag, med tanke på att det anonym 2 sa har med intima detaljer om anonym 1:s underliv att göra.)
Anonym 1 (generad): Okeeej. Så bra då.
Anonym 2: Dessutom har jag fittfobi.
Anonym 1 (besviken igen): Okej.

Malin!

Man kan säga att någonting är dödfött. Det betyder ungefär samma sak som att något är lönlöst. Det har Linnéa sagt. Så jag var inte helt ute och cyklade! (Trots att det var "tunnsått" jag menade...)


Ännu en lördag

Kul var det igår. Roligast var förfesten. På Corona var det massor med folk villket brukar innebära att man tappar bort varandra. Och att kvart över ett få för sig att gå hem är väl onödigt. Men men...revansch på tisdag!

Och bilderna:


Grattis Sara 23 år!

image837

Dialog mellan Elin och Linnéa

Linnéa: Jag tänkte på sak... Vad svårt det måste vara att träffa nån om man är lesbisk.
Elin: Ja, jag vet. Alla homosexuella borde typ ha nån slags symbol på sig eller nåt...
Linnéa: Som nån slags stjärna på bröstet tänkte du?
Elin: Jamen typ...

Löööördag

Oj, vad jag är peppad för den här dagen!

Strax ska jag hämta upp Linnéa så ska vi åka till Strömpilen. Linnéa ska ge shoppingen ett nytt försök, eftesom det inte gick så bra på den fronten igår. Sen ska vi handla mat inför ikväll. Ska äta kött och potatisgratäng, mums! Vi ska träffas ganska tidigt hos Linnéa och laga mat och börja festa. Sen blir det nog någon förförfest där medan vi väntar in Sofie som kommer från Skellefteå. Efter det blir det att bege sig mot Berghem. Kanske tar en titt i Annas studentrum innan vi går till den riktiga förfesten hos Tuss. Sen blir det utgång på Corona! Har inte varit där på år och dar, så det blir grymt!


Nu har jag soffa och köksstolar

image834

image836

Jag är ganska nöjd! Synd bara att var så dum att jag inte kom ihåg att köpa klädsel till fotpallen... Så som sagt, ska nån till IKEA snart får man gärna höra av sig till mig!

Nu ska jag läsa lite och sen ska jag sova så att jag orkar festa i morgon! Jens har fått med sig Sofie och Olov ska också följa till festen, så det blir toppenkul! Jag är peppad!

Jag = kock

Nu måste jag bara skryta lite över mig själv.

Jag har lagat mat! För första gången i lägenheten. Och det blev gott! Och det var lax jag tillagade. Det har jag aldrig gjort förr. Det var ganska enkelt i och för sig. Är receptet som är på baksidan av lättmjölkspaketen...det med lax och creme fraiche i ugnen och paprikapasta till. Fasen, vad nöjd jag är. Det var inte för sista gången jag lagade den rätten!

Snart kommer min soffa!!!

Idag har jag storhandlat

image833

Nu ska jag väl klara mig ett tag, eller vad tror ni? Surt att jag glömde köpa mjölk bara...

Jag bor granne med fruktmannen

image832

Kanske får man gå över på fruktstund någon gång.


Bra dag i morgon

I morgon kommer:

...pengarna från CSN.
...min soffa.
...mina köksstolar.

Jag och Linnéa ska vara välkomstkommitté när leveransgubbarna kommer i morgon kväll. Ska bli kul att se hur det blir här när man får en soffa.

Ja, det var bara det jag tänkte säga.

Inlägg om bindestreck - dedikerat till Olov.

Okej Olov, här kommer ditt önskade inlägg om bindestreck.

I svenskan gör vi ju så att när vi sätter ihop två eller flera ord till ett så skriver vi också det nya ordet som ett ord, så att det inte blir särskrivning (sär skrivning). Vi kan egentligen sätta ihop hur långa ord som helst. Exempel: lastbilssläp, juniorinnebandylagstränarfru eller lägenhetsväggtapet. Ja, ni fattar.

Det kan lätt bli fel betydelse i meningar där särskrivningar förekommer, som i dessa fall:
 

Men nu var det ju faktiskt bindesteck detta inlägg skulle handla om. Jag tar bara varje tillfälle jag får till att gnälla över särskrivningar. Fråga mina elever.

Så när används då bindestreck i sammansättningar? Här kommer några regler:

- Bindestreck används vid sammansättning med siffra, sammansättning med bokstav och sammansättning med förkortning. Exempel: 30-årskalas, U-sväng, fotbolls-VM.

- Bindestreck används i sammansättning med egennamn, om man anser att sammansättningen behöver förtydligas. Exempel: Linné-elev, Burma-mat. (Så Shakespeare-novell, som du skrev Olov, kan skrivas med bindestreck, om du anser att det behövs, eller utan bindestreck: Shakespearenovell.)

- Bindestreck kan användas för att tydliggöra sammansättningar som man kan läsa fel. Exempel: vindelverk kan skrivas vind-elverk för att man ska veta hur man ska betona.

- Bindestreck kan också användas i flerordiga uttryck. Exempel: gör-det-själv-metoden, Evert Taube-priset.

Sen kan man använda bindestreck vid lite andra tillfällen också (typ svensk-norsk ordbok, icke-rökare), men det orkar jag inte gå in på.

(Källa: Svenska skrivregler)

Har du fått någon klarhet i detta nu, Olov? Och finns det något annat du vill att jag ska ta upp?

Hur norrländsk är du?

Gjorde just ett test som visar att jag är 88% norrländsk. Det är mer norrländsk än vad Markus Fagervall och Norrmejeriets vd är. Hjälpas ligen, he va då rent kuseligt.

Gör testet
här!

Elin Stenberg is

addicted to Facebook.


Varför tar jag mig inte in på msn???

Har jag verkligen flyttat från Skellefteå?

Det blir lite av en mjukstart med det här med att vara umeåbo. Känns knappt som att jag har flyttat. Igår träffade jag Sandra, Linnéa och Isabell, vilka jag den senaste tiden endast träffat i Skellefteå. (Eller ja, Sandra och Isabell har jag nog BARA träffat i Skellefteå.) I morgon ska jag nog träffa min gamla skellefteåvän Anna L-S. I helgen kommer Jens (Jesse, haha) till Umeå och vi ska på fest hos Magnus, som jag också bara träffat i Skellefteå. Och nästa helg kommer Anna hit och normaliserar tillvaron. Olov räknar jag med att få ett besök av snart också.

Fantastiskt är det i alla fall! Det ger mig lite tid att vänja mig lite med umeålivet, som jag tror att jag kommer att trivas bra med. Men jag behöver er också, underbara skellefteåbabes!

Ett smakprov...

image829

Då var ett hörn av lägenheten färdigt. Preliminärt i alla fall. Ser ju riktigt trevligt ut. Ni skulle bara se hur det ser ut om jag vinklar kameran åt andra hållet...

Mina böcker

När jag ställde in mina böcker i bokhyllan blev jag på väldigt gott humör när jag hittade mina absoluta favoritböcker:
På mindre bra humör blev jag när jag skulle ställa in den här:  Den får åka ner i källaren tror jag.

Things to do

Saker jag borde göra idag:

Tvätta.
Fixa min punktering.
Ta mod till mig och gå in på internetbanken.
Handla.
Gå ner till förrådet med sakerna som jag inte ska ha i lägenheten.
Gå bort till pappersåtervinningen med alla IKEA-kartonger.
Skruva upp lite saker på väggarna.
Köpa träolja och olja in mina bord och tv-bänken.
Ordna till i garderoben.
Läsa kurslitteratur.

Saker jag inte borde göra idag:

Blogga (/läsa andras bloggar).
Se på tv.
Facebooka.
Dagdrömma.
Läsa annat än kurslitteratur.

Skulle någon vilja fylla mitt kylskåp?

image826

Tur att jag är sylt- och marmeladtjejen, så jag klarar mig ganska långt på det här.

Håll till godo

Just ja...kom på att jag skulle ge mer information om den mörka skönheten. Hände lite nya grejer igår faktiskt... Men jag tror att jag avvaktar lite till med den informationen. Förstår att ni är nyfikna, men ni får hålla er lite till.


Hmm...nej

Omtentan i kryptologi är klockan nio i morgon. Kom just hem från Linnéa med kryptologiboken som jag haft där. Kastade en snabb blick i den för att konstatera att det inte blir någon omtenta för min del. Orkar faktiskt inte. Kanske gör den nästa sommar om jag känner för det.

Nu borde jag börja läsa romanerna till svenskan. Det är inte bara en som ska plöjas igenom.

Kvällen:

Se Idol hos Linnéa.
Ta hem mitt soffbord från Linnéa.
Fortsätta fixa i lägenheten.

I morgon måste jag fixa min cykelpunktering. Hur än man nu gör.


Vad vill den?

image825

Denna sak hänger i mitt badrum. Jag tror att det ska föreställa en handduksvärmare. Smidig va?


Jag skulle gärna vilja skruva loss den, men är lite osäker på om det går. Jag menar, vad händer med elkablarna? Och alla andra hål i väggen? Kan någon hjälpa mig med detta problem?


Nya vitvaror!

Jag köpte en fotpall på IKEA i samma serie som soffan. Kom dock på igår att jag glömt köpa klädsel till fotpallen....det var dumt. Så om någon ska till IKEA snart får ni gärna säga till. För jag vill börja använda min fotpall.

Fick en glad överraskning igår när jag hämtade ut nycklarna. Kvartersvärden frågade om jag vill ha nya vitvaror. Behövdes inte så lång tänktid på den frågan kan jag säga. Värt!

Nu ska jag duscha och göra mig i ordning för skolstart.


Tack för idag, slut för idag

Shit, vad slut jag är. Har jobbat som en galning hela dagen! Tror att det går framåt, men är inte helt säker. Nu har jag i alla fall monterat ihop lite möbler, fått upp lite lampor och satt upp gardiner. Ska ta lite bilder sen så ni får se. Men nu ska jag packa upp lite till och sen ska jag soooova.

Tack så himla mycket för hjälpen idag mamma, John, Leif, Simon, Ida och Johanna! (Och Linnéa var med på ett litet hörn också.) Kommer att behöva lite hjälp med att sätta upp hyllor och sånt, så då är ni välkomna tillbaka! Du verkar ju kunna det där, Ida!

Hej

Jäklar så smidigt det var att fixa internet. Lätt som en plätt.

Nu ska jag fortsätta packa upp. Tänkte bara säga hej.

Flyttdagen

När jag dammade av min väckarklocka igår måste jag ha kommit åt knappen där man slår igång den, för klockan 07.00 ringde den i morse. (Hade ställt mobilväckaren på klockan 09.00.) Försökte att somna om ända till klockan åtta, men var nog lite för uppspelt och hade för mycket att tänka på för att det skulle funka.

Så nu har jag hunnit duscha och äta frukost. Nu återstår bara att försöka trycka in de sista grejerna i bilen innan vi beger oss av mot Umeå!


Flytt imorgon!

Fy, vad jag har jobbat idag. Det är bara uppvärmning inför imorgon och jag är redan less... Hur ska det gå? Och varför tar mina grejer aldrig slut? Vi har proppat in grejer i två bilar, men det är fortfarande en massa grejer kvar. Vet inte om jag kommer att rymma allt faktiskt.

Jag och lillebror kommer att åka med en bil när vi vaknat och mamma och Leif kommer med nästa bil och släpen när de slutat jobba. Så förhoppningsvis hinner jag och John tömma en bil innan nästa kommer, och börja skruva ihop lite möbler också.

Om någon är sugen på att bära lite lådor eller bara kika på lägenheten är det bara att dyka upp på Kuratorvägen 33!


Och lite bilder...



Haha... Ja, jag vet inte riktigt vad vi höll på med alltmest, men kul verkar vi ju ha haft i alla fall!

Bakis.se

Det blev inte så lugnt som jag hade tänkt igår. Om det hände något spännande mellan förfesten och efterfesten får ni gärna fylla i mina luckor!

Åkte till Jörn idag och fick be mamma att stanna på en p-ficka för att jag mådde illa. Direkt jag klev ur bilen kom hela maginnehållet upp. När vi kom fram till Jörn passade jag även på att spy lite i samma toalett som jag spydde i efter första gången jag festade, för cirka nio år sedan. Nostalgi.

Nu: packa bilarna.

I väntan på party

Har tagit mig ett glas vin och sitter och väntar på Jens som jag ska följas med till festen. Tror att det får bli en relativt lugnt kväll för mig, med tanke på att jag måste jobba inför flytten imorgon. Ska åka till Jörn och hämta brorsan och hans bil, som jag kommer att ha i Umeå tills nästa gång jag åker hem. Jag tror att det är över två år sen jag var i Jörn senast, så det kan bli lite nostalgiskt att åka dit. Har ju faktiskt bott där 16 år av mitt liv.

Jaja. Kom igen nu Jens, nu vill jag gå. Igår hade han värsta framförhållningen och bestämde att vi skulle träffas en och en halv timme innan bion började. Idag går det inte riktigt lika snabbt.


Bära, bära, bära

Fan. Nu har det börjat. Springa i trappor, bära kartonger, packa om, trycka in i bilen och bära ännu mer. Jag har verkligen hur mycket grejer som helst. Har säkert tjugo kartonger med grejer i för tillfället. Och jag hatar att bära dem. Blir dock av med några imorgon, då jag ska bära in dem i farmors lada. Och när jag blivit av med dem från bilen, ska jag bära in nya. Jag kommer typ att blir vältränad av allt det här bärandet. Men jag kommer att bli mest less.

Nu: duscha av mig allt bärsvett.

Privat

Världens bästa Alex Schulman och Carolina Gynning har skrivit en bok tillsammans och nu är den ute. Jag vill ha den.



Och Carolina är så snygg att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Vet inte vem jag skulle välja av dessa två alltså.


Äntligen lördag



Den här bilden kom upp när jag bildgooglade på "lördag".

Pirrigt

Jag har hittat min mörka skönhet.

Återkommer med mer information senare. Nu ska jag sova och drömma.