Liveblogg från bussen

Det är inte min dag idag. Vaknade upp och var förkyld. The Phone House ringde en halvtimme innan bussen skulle gå och sa att jag kunde hämta ut en ny mobil (blev en likadan som den förra fast svart..hoppas att den funkar bättre) så jag fick stressa som en tok för att hinna hämta den. När jag kom till bussen fick jag kämpa i typ tio minuter för att trycka in resväskan i bagageutrymmet och sen halkade jag. Nu är jag på bussen och två skitungar sitter och fnittrar åt mig. Har jag en kuse någonstans i ansiktet eller vad? Nu låtsas jag ta kort på dem för att hämnas. Hur byter man rad med den här egentligen? Suck. Snart Umeå...

Tandems

Nämen titta! Jag hittade just en bild på Max och Frida!



Men kanske kan vi skaffa en sån här i stället? Det vore häftigt.

Då tar vi oss fram i snön och rymmer en tandem till också. :)


Söndag

Oj, så lugnt och skönt jag har det. Är hemma, får god mat, sitter vid nya datorn... Försöker just nu ladda hem Civilization IV, men det går skitsakta så jag börjar bli less. Är det ens bra? Spore blev jag less på direkt jag kom till "stamfasen". Det var ganska tråkigt. Speltips mottages gärna.

I morgon åker jag till Umeå, för att sedan åka till Sundsvall där nyår ska firas. Jag har ingen aning om hur jag ska få med mig alla grejer, dvs.: tre datorer, en gryta, en stor vas, kläder m.m. Så om någon ska köra bil från Skellefteå till Umeå i morgon så åker jag mer än gärna med.

Juldagsbilder

Förfest hos Anna.

 Sara och Lisa
 Anton, Johan och Samme
 Tobbe och Linnéa. Alltså seriöst, vilken skulle jag välja?
 Jag och Anna
 Sara
 Linnéa och David
 Linnéa och Lisa
 Folk
I kön till Station 8 hittade vi en cider som vi drack upp

 Sara och Sandra
 Jenny hade långt hår :)
 Sandra och Daniel
 Sara!

Tack för igår! Det var kul. Idag är jag bakis.

Julaftonsbilder

 Mammas plastgran är the shit.
 Morfar, mormor och kusin Linn 
 Bröder, mamma och morbror Trond
 Jag och Linn
 Efter att ha varit hos mamma åkte jag vidare till farmor
 Farbror Hans och julmaten
 Farmors gran var fulare än någonsin
 Vi såg Kalle Anka
 Holmforsstenbergs
 Leif, faster Åsa och pappa
 Kusinerna Alexander och Viktor
 Farmor
 Jag, kusin Jonas och hans gravida tjej Emma
 Tomten!
 Emma och Jonas fick flest paket
 Stenbergs

Lycka

Jag har en ny dator! Den är snygg och grym och jag är överlycklig!


En
HP Pavilion DV5-1115 blev det.


Dan före dan

Usch, vilken jobbig dag. Har varit på stan med tusen andra människor och handlat julklappar. Har gått omkring och trängts och varit hungrig och bara sjukt less. Ville ju att det skulle vara värsta mysiga dagen såhär dagen innan julafton, men jag är bara cranky.

Hoppas att det blir bättre nu när det värsta är avklarat i alla fall. Snart ska jag få i mig lite mat och ikväll kommer morbror och kusin hit på julmys. Det blir trevligt.

Snygg cape

Jag måste bara visa lite bilder på SuperMax-capen som jag och Frida gjorde till Fridas "tandemtysk" Max i torsdags. Frida hade köpt ett "läckert" tyg till en julklapp och det blev över lite, så vi pysslade på...

 Snygg svans.
 Snygg reflexnalle.

Sen tog sig Frida friheten att pimpa min kyl...
 Snyggt handtag.

Tur att tjejen är kreativ!


Tillbaka i Skell

Nu är jag i Skellefteå. De senaste dagarna i Umeå har varit grymma. I torsdags var jag och Frida på stan och shoppade julklappar och på kvällen drack vi starkvinsglögg och vin och lyckades bli ganska dragna. Vi drog till min grannes fest och sjöng singstar typ hela natten. Grymt kul!

Igår hade jag och Micke lilla julafton och jag fick de bästa julklapparna: en foundation och en ny perkolator. Precis vad jag behövde! Min pojkvän är ju bäst. Av mig fick han Star Wars-tavlor till sin nya lägenhet, så jag tror att han blev ganska nöjd också.

Men nu är jag som sagt i Skell och det känns bra. Ikväll ska jag på partaj och jag är pepp. Ses på Station 8!

Bloggkommentar om en bloggkommentar

Stureplans vackraste kommenterar Faddes blogg:

"Boka Fadde som tomte

tors, 18 dec 2008 10:04


Jag följer slaviskt Faddes fantastiskt underhållande blogg. Anledningen till det är att han aldrig slutar leverera inlägg som får mig att tappa hakan av häpnad. När jag inte trodde att han kunde sjunka lägre så slänger han ut ett till synes fullt seriöst erbjudande om att man kan hyra in honom som tomte.

Kalla mig cynisk om ni vill, men jag tror att det är ett tragiskt rop på hjälp för att han inte vill fira jul i sin ensamhet nu när det är definitivt slut med Linda Rosing.


I övrigt kan man läsa följande om Faddes litterära eskapader:

'Jag har läst en enda bok i hela mitt liv! Det var en deckare med Ed Mc Bain som jag inte kommer ihåg speciellt mycket ifrån. Det var år 2002 som jag gav mig fan i att läsa en hel bok. Det tog mig fyra månader att läsa ut den. Jag har koncentrationssvårigheter vilket gör att när jag läser en sida och bläddrar över till nästa så glömmer jag bort vad jag läst! Då får jag gå tillbaka och läsa samma sida igen, osv osv. Låter märkligt men så är det. Den här boken som jag själv skrivit kommer att bli den andra! Ikväll börjar jag läsa den!'"


Hahaha.


Bilderna från i lördags

Här kommer bilderna från lördagens supertrevliga tjejmiddag/vinprovning/lilla julafton.

 Vi träffades på Ica och Ida var handlingsführer.
Sen drog vi hem till Ida och påbörjade våra tre rätter...
 Jo-Hanna gjorde goda fördrinkar.
 Julfin Annika.
 Tjejerna dricker drink och lagar mat. 
 Avokadotoast till förrätt...
 Vinprovningen var inte lätt, men AK lyckades få alla rätt.
 Julflickan hade pyntat julgranen.
 Mys i soffan med Annikas lek.
Man skulle ge ut lappar till varandra med "Most likely to..."
 Dessa lappar fick jag, haha. Inte så smickrande. :)
 Till efterrätt åt vi choklad-fondue.
Sen var det paketöppning!
 AK fick Annikas julkorg. Och jag fick biocheckar av AK.
Sen drog jag upp förslaget att gå på Corona och Ida, Johanna och Annika var på!
 Annika och Johanna på Corona.
 Sen träffade jag Frida som såklart ville peace-posa.
 Hennes skador lyste på dansgolvet. :)

Tack allihopa för en toppenkväll!

Fredagsbilder

Med allt datorkrångel har jag inte kunnat lägga ut bilderna från i helgen. Så nu tar jag tag i det och lägger ut bilderna från i fredags. Jag orkar inte skriva nåt, så bilderna får tala för sig själva. Och det tror jag att de gör...



Haha.


Tentaresultat

Nu är årets sista tenta avklarad! Och det verkade som att den gick bra. Jag fick dessutom veta att jag klarade översättningstentan. Jätteskönt! Nu är det bara grammatiktentan som jag inte fått veta resultatet på...hoppas hoppas!

Nu: jullov!

Efter jul: omprov i ordförråd...

Jag sjunger på Youtube

Nu har jag lånat Fridas gamla dator som är ungefär samma modell som min. Då kan jag ladda upp mitt batteri i hennes dator och sen använda det i min. Lite omständigt, och smått drygt att jag bara kan använda min dator i ca en timme tills batteriet dött, men vad gör man inte?

Fick just en lite smått otrevlig överraskning. Tydligen är det någon som filmat julavslutningen i nian på min högstadieskola, där jag och Emelie sjunger "21st century digital boy" och "Self esteem" och lagt ut filmen på Youtube. Haha. Vet inte om jag egentligen har tillräckligt med självdistans för detta, men varsågoda:



Synd att det är jag, och inte Emelie, som faktiskt sjunger i ett band nu, som hörs mest... Och om ni orkar genomlida alltihopa kan ni i slutet även se Olov som sitter och slår på trummorna.

Hahahaha.

Elins vecka

Måndag: Skola 13-15 - 16.00. Plugga med Frida. Försöka få igång datorn.
Tisdag: Plugga med Frida. Försöka får igång datorn. Tvätta.
Onsdag: Tenta i litteratur 13.00. Julfika hos Linnéa med henne och Anna.
Torsdag: Stan med Frida. Häng med Frida m.fl. på kvällen?
Fredag: Pusta ut. Middag och lilla julafton med Micke.
Lördag: Hjälpa Micke att flytta lite grejer?Åka till Skellefteå?
Söndag: Åka till Skellefteå?


Inte utan min dator...

Jag får inte igång min dator. Den har slut batteri och strömkabeln vägrar ta kontakt med datorn, så den går inte att ladda. Det är väldigt deprimerande. Igår kväll gick jag och la mig kl 21 för att jag var så uttråkad. Jag klarar min inte utan min dator. Vad ska jag göra?

Så nu sitter jag på skolan. Ska träffa Frida och plugga inför morgondagens tenta, som är ett muntligt prov i tysk litteraturhistoria. Enskilt med läraren. Huvva. Men sista tentan för i år i alla fall.

Nu ska jag passa på att blogga ett till inlägg, när jag ändå har en dator till förfogande...

Sen

Vilken rolig helg det har varit! Och jag har tagit massor med bilder. Min dator är dock lite cp just nu, så jag kan inte lägga upp dem, men ni kan få ett smakprov så länge:


Det bästa av dagen till sist

Då var även översättningstentan avklarad. Och den kan ha gått hur som helst. Men en sak är säker: det är inte helt lätt att utan ordbok översätta från svenska till perfekt tyska. Nej, huvva.

Nu ska jag vila lite inför kvällens äventyr: EPP-buffé på Corona, klassfest hos Frida och utgång.

Torsdag

Idag har jag varit på Strömpilen. Jag handlade vin och öl till invalid-Frida, som skulle ha lite svårt att krycka sig fram till systemet själv, två cider till min midereråriga klasskompis och ett vin inför lördagens tjejmiddag/vinprovning. Jag köpte dessutom en julklapp till julklappsutlottningen som vi ska ha på lördag. Jag gillar verkligen att köpa julklappar/presenter. Jag brukar dock ha lite svårt att hålla mig till budgeten...

Ikväll ska jag till Frida och plugga inför morgondagens översättningstenta. Jag tror att den kommer att vara jäkligt knepig. Bara det faktum att man inte kan få pluspoäng, utan bara minuspoäng är ju inte så lovande...

Onsdag

Wihoo, vilken sovmorgon det blev! Men det var längesen sist, så det tycker jag att jag kunde få unna mig.

Nu ska jag antingen plugga eller börja spela lite Spore, som jag laddade hem igår... Tror jag vet vad jag är mest sugen på.

Ikväll blir det häng hos Annika och planering inför lördagens tjejmiddag och vinprovning. Det ser jag framemot!

Perfekt Deutsch?

Linnéa tog min hjälp för att imponera på sin lärare som kommer från Tyskland. Jag översatte ett mail som hon skrev till honom igår och idag fick hon det här svaret:

"Linnea

Wow! Ich wusste nicht dass Sie perfekt Deutsch sprechen. Grossartig!"

Haha. Det var lite kul. Men jobbigt att hon nu måste leva upp till att att prata "perfekt Deutsch". Kan kanske bli lite knepigt...


Elins vecka

Måndag: Grammatiktenta 9.00 - 13.00. Vila.
Tisdag: Skola 10.15 - 15.00. Plugga. Se Despi med Linnéa.
Onsdag: Plugga. Häng hos Annika.
Torsdag: Plugga.
Fredag: Översättningstenta 9.00 - 13.00. Klassfest!
Lördag: Vila. Tjejmiddag med onsdagshängsgänget!
Söndag: Vila igen.

San Diego

Jag är ju lite smått autistisk ibland och gillar att googla på olika städer.  Tycker att det är kul att läsa om städer och kika på lite bilder. Just nu är det främst städer i Kalifornien som är intressanta och idag googlade jag på San Diego och hittade den här bilden på gränsen mellan USA och Mexico. Ganska fascinerande.



Vilken stad ska jag nu söka på?

Grammatikprüfung: check

Tentan var fan dryg. Men jag borde ha skrapat ihop tillräckligt med poäng för att klara den i alla fall. Men man vet ju aldrig.

Nu börjar uppladdningen inför fredagens översättningstenta.

Juldagsbiljett?

Det är så att "vissa" av mina vänner har glömt att hämta ut sina juldagsbiljetter till Station 8, så jag tänkte höra om någon har en biljett över. Hör av dig i så fall, till mig eller till Engman.

Lördag

Det är nu lördag och klockan är 23.55 och jag är för ovanlighetens skull inte full. I stället har jag hängt hos Sandra med lite tjejer och bara tagit det lugnt. Det känns väldigt skönt.

I morgon ska jag stiga upp tidigt och plugga grammatik. Det känns inte så lovande inför tentan på måndag, så i morgon måste jag verkligen styra upp det där.

Nu: sängen.


Snart Skellefteå

Kl. 14 åker jag och Micke till Skellefteå. Han måste åka tillbaka på lördag och jobba, men jag stannar till på söndag. Jag har en hel del hemlängtan, så det ska bli riktigt skönt att komma "hem". Jag kommer dock att ha en hel del att hinna med i helgen:

*Plugga inför måndagens(!) grammatiktenta.
*Fira Nils och John som fyller år.
*Äta julbord med släkten.
*Träffa vänner.
*Gå på Phonehouse och höra om min mobil.
*Hämta ut juldagsbiljetten. (Måste komma ihåg det idag!)

Men nu måste jag städa och packa!


Dummkopf

Idag har jag pluggat grammatik hela dagen. Ju mer jag pluggar desto mer inser jag att jag inte kan, så det känns verkligen som att jag bara blir dummare och dummare.

Stöd för den tesen fick jag i alla fall när vi satt och pluggade i förrgår och vi pratade om hur långt norrut i Sverige i varit:
Elin: Längst norrut jag har varit är nog Haparanda...
Frida: Men man borde ju åka till Treriksröset.
Elin: Jamen där har jag ju varit! Fast i Norge...

Innan jag har pluggat klart inför måndagens tenta kommer jag nog inte ens att veta var jag bor...

Bakkväll

Ikväll hade jag bakkväll med mina klasskompisar Frida, Hanna och Ingrid. Resultatet blev mycket goda lussebullar och pepparkakor. Och några bilder:

 Hanna bakar pepparkakor...
 ..som, till skillnad från mina, blev riktigt fina.
 Ingrid, Frida och lussedegen.
 Gott fika!

Elins vecka

Måndag: Skola 13.15 - 15.15. Plugga.
Tisdag: Skola 10.15 - 15.15. Plugga. Bak-/pluggkväll hos mig med klasskompisarna.
Onsdag: Skola: 10.00 - 12.00. Plugga med klasskompisarna. Häng hos Annika?
Torsdag: Åka till Skellefteå!
Fredag: Nils och John fyller 19 år.
Lördag: Plugga. Utgång?
Söndag: Julbord med släkten. Tillbaka till Umeå.