Bye bye!


Peppad

Puh. Vi fick biljetterna till Arsenal-matchen i posten idag. Jag var lite orolig att vi inte skulle hinna få dem och att det skulle krångla till sig, men nu behöver jag inte oroa mig för det. Skönt.

Jag hoppas i alla fall att alla hejar som bara den på Arsenal på lördag. Micke tar Arsenals förluster rätt så hårt, och vi skulle garanterat få en trevligare lördag ifall de vann. Så håll tummarna, är ni snälla.

Förutom att se fotboll har jag bokat in lite andra aktiviteter som: shopping, London Eye, British Museum, Madame Tussauds, Notting Hill, Buckingham Palace, The Globe m.m. Frågan bara är hur vi ska hinna allt.

Nu vill jag bara att det ska bli i morgon så att vi kan åka. Jag känner mig faktiskt ganska förberedd och har kollat upp det mesta som vi behöver veta. Micke kan bara ta det lugnt och luta sig tillbaka. Men jag, med mitt kontrollbehov, måste ha stenkoll på allt.

Shit, nu måste jag hitta nåt att aktivera mig med.

Jag gillar Apoteket



Idag har jag storshoppat miniprodukter som kan vara bra att ha med sig på resan:

Deo, tandkräm, ansiktstvätt, sömnpiller, balsam, shampoo, skavsårsplåster, vanliga plåster, allergitabletter, alvedon och duschcreme.

Vad skulle nu kunna gå fel?

Dålig föreläsning om LCHF

Idag är det förberedelser inför London som gäller. Jag ska städa, packa och inhandla lite grejer. I morgon åker vi..!

Pratade just med mamma i 27 x 2 minuter. (Hon ringde först och vi pratade i 27 minuter, sen bröts det. Jag ringde upp och vi pratade i exakt 27 minuter till, helt omedvetet.) Igår var hon på LCHF-doktor
Annika Dahlqvists föreläsning i Jörn, som jag peppat henne att gå på. Hon var inte impad. Dahlqvist var tydligen oförberedd, hade taskig attityd och spenderade mest tid till att klanka ner på livsmedelsverket. Synd att hon ska förstöra sitt buskap på det sättet.

Det har gått bra att äta lite kolhydrater den senaste tiden, men jag är inställd på att det inte kommer att gå så bra i London. Och det skiter jag faktiskt i.

Ja.

Äntligen är båda hemtentorna inlämnade. Jag är missnöjd med båda och de är riktigt dåliga, men skit samma.

Nu ska jag vila en stund i soffan och sen ska jag försöka ta mig iväg till Iksu. Det blir antingen pilates, body balance eller power yoga.

Sista rycket...

Idag ska jag och Annika göra sista rycket på våra tentor, som ska lämnas in idag. Annika skulle dra till UB redan vid åtta i morse. Jag är inte riktigt lika tidig.

Det ska bli så skönt när tentorna är inlämnade. Då får jag i alla fall en vecka då jag inte behöver ha pluggångest.  

Nu: kaffe.

Favoritmaten

Idag gjorde jag min favoritmat: chililax.



Man blandar ihop en gegga med creme fraiche, fetaost, paprika, sweet chili-sås, chilipulver och paprikapulver, som man häller över laxfiléer. In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter och sen är det klart. Hur gott som helst.

Såg att Sveriges mest kända LCHF-läkare Annika Dahlqvist ska ha föreläsningar i Norrland i veckan. Kollade hennes schema för att se om hon skulle till Umeå. Det skulle hon inte. Däremot ska hon föreläsa  i Jörn i morgon.

I Jörn.


Mickes blogg

här tycker Micke om gårdagens Arsenal-match...

Bildbrist

I brist på andra partybilder kommer här en bild från ett år sen, då jag Anna och Anton hade en rolig fest ihop.



Kan förresten inte nån som var med på festen i Skell igår skicka ett par bilder till mig? Då kan jag lägga upp dem här och låtsas att jag var med.

Bra söndag

O-M-G, så gott jag sov i natt. Det är fantastiskt skönt att vakna upp en söndag och vara utvilad och inte bakis (och inte ha papp-psyke).

Det enda avbrottet i min sömn var när mamma ringde kl 01 ungefär. De var på matfesten och undrade över en låt som spelades. Att ringa under melodikrysset kl 10 på en lördagmorgon unviker de, eftersom de förstår att jag säkert sover, men kl 01 en lördagkväll är tydligen en helt annan sak. 

Idag ska jag skriva klart fråga två på Dostojevskij och påbörja fråga tre.

Dessutom kommer jag nog att läsa ut "The Game".

Kanske går det nåt träningspass på Iksu också, som jag kan gå på trots min skadade hand/handled.

Vill till Skell

Hela sommaren har jag åkt fram och tillbaka mellan Umeå och Skellefteå. Det har varit helt perfekt att vara på båda ställena. Men nu har jag slut resor på mitt busskort och vill inte lägga ut pengar på det såhär innan London, så nu kan jag inte åka hem.

Och bara för att jag inte kan åka hem så vill jag det mer än vanligt. Hela dagen har jag haft hemlängtan. Ringde till Anna och hörde vad de skulle göra ikväll, bara för att plåga mig själv lite. Jag vill också gå ut med mina tjejer ju...

Men om jag ska se fördelarna med att stanna i Umeå:
Jag sparar pengar, både genom att inte köpa busskort och genom att inte gå ut ikväll.
Jag kan stiga upp tidigt i morgon och skriva på Dostojevskij-tentan.
Det är hälsosamt med en nykter helg.


Övertygad?


Morgon

Kommentar om nya Batman-filmen:
Bra, framförallt Jokern såklart. Men alldeles för lång. Filmen alltså, inte Jokern.

Jag har sovit oroligt i natt, för att jag var rädd att försova mig. Ska öppna på jobbet och brukar aldrig stiga upp redan klockan åtta. Tur att det blir en lugn kväll ikväll, så att jag kan försöka ställa tillbaka dygnet lite. I London blir det inte att sova bort hela dagarna!

En bit kvar

Kom just att tänka på sommarkursen i kryptologi som jag läste förra året.

Plötsligt kändes inte den här tentan så jättejobbig.

Tusen ord kvar...

Ikväll blir det Batman på bio.

Fel i besöksstatistiken

Någon av statistikräknarna här på bloggen är helt ute och cyklar. Igår till exempel. Då visade besöksräknaren här till höger, som alla kan se, att jag hade lite drygt 30 besökare. Besöksstatisktiken som man ser när man är inloggad säger att det igår var 75 unika besökare. Och sådär mycket skiljer det nästan varje dag. Jäkligt konstigt. Vilken ska man tro på?

En avklarad

Första frågan på Dostojevskij-tentan avklarad. I morgon ska jag försöka göra den andra. Den tredje får jag försöka göra i helgen.

Jag hade egentligen velat åka till Skellefteå i helgen, men jag verkar dessvärre varken ha råd eller tid till det. Trist.

Nu är det bara sex dagar kvar tills vi åker till London. Jag har spenderat många timmar på att studera London-kartan och försöka få lite koll. Igår köpte vi en karta med alla affärer som finns på Oxford Street. Jag hinner knappast lära mig alla, men de mest intressanta ska jag nog fixa.

Blä

Vad är det för fel på mig? Jag varierar från att vara irriterad, lugn, stressad, ledsen, glad, arg, peppad, orolig, nedstämd, less och förväntansfull. Jag tror inte att lågkolhydratkost + mens är en bra kombination. Och lägg till alkohol på det får du se vad som händer.

Jag är nog inte särskilt rolig att vara med just nu helt enkelt.

Än så länge har jag inte skrivit ett ord på tentan idag. Fan.

Daytime TV

Varför visas samma avsnitt av Oprah två dagar i rad?

Och varför visas Rachel Ray överhuvudtaget?

Trögt

Skrivit lite drygt en halv sida på Dostojevskij idag. Inte bra... Råkade börja på Neil Strauss "The Game" och det är betydligt mycket roligare att läsa den än att analysera "Bröderna Karamazov". Konstigt va?

Ni får förresten inte missa denna gripande dokumentär på TV4 kl 21.00 ikväll: "Hjälp - jag kan inte sluta fisa".

Min beställning till universum:



Ge mig.

Tisdag

Det är inte min dag idag.

Handleden (eller handen kanske det är egentligen) har svullnat upp efter lördagens stukning, så jag har tagit på mig mitt gamla snowboardhandledsskydd. Inte helt lätt att skriva med det.

Jag har ingen koll på mina apoteksrecept och måste fixa nytt för att jag missade utgångsdatumet med två dagar.

Jag kommer inte igång med Dostojevskij-tentan.

Bajs.

Men om jag ska tänka positivt:
Idag är det bara åtta dagar kvar till London!

Höst?

Ja, det kändes verkligen som höst ikväll, när jag och Linnéa satt där i hennes soffa och drack te och såg Outsiders.

Mörkt redan vid nio. Usch och fy.

Det som gör mig glad är att det bara är nio dagar kvar tills vi åker till London. Längtar.


Mitt lag

För att göra det här med Premier League mer intressant har jag gjort som Micke och några andra och gjort ett "Fantasy Premier League-lag". Man väljer ut spelare från ligan (max tre spelare per lag) och sätter ihop sitt eget lag. Sen får man poäng när en av sina spelare gör mål, assist, spelar en hel match, skyddar sitt eget mål etc.

Här är mitt lag: Arslena.



Vi är ca 20 pers i vår liga, som Micke just nu leder. En av hans spelare gjorde tre mål igår. Jag ligger på sjunde plats för tillfället, men hade tänkt klättra lite högre. Go Adebayor.

Gå in
här och om du vill göra ett eget lag.


Målsättning

Det blir tyvärr inget jobb med Dostojevskij-tentan idag. Jag ska jobba 14-18.15. Jag ska jobba på onsdag och lördag också, så jag undrar när jag egentligen ska hinna skriva tentan, som ska vara inte på måndag om en vecka. Den skrivs nog inte på en eftermiddag direkt.

I morgon ska jag sitta på universitetet med Annika. Då ska jag skriva klart en av tre frågor.

Idiot

Från soffan:

"Bögjävel!"
"Idiotjävla domare!"
"Långjävla negerfan!"

Premier league är igång.

Och även tourettes-Micke.

Jag har ju självdisciplin

Vem har någonsin sagt att jag inte är självdisciplinerad?

Hmm...det var nog jag själv.

Hursomhelst stämmer det inte (om man bortser från att ta sig upp på morgonen och vissa andra grejer).

Jag har suttit i fem timmar på universitetet idag och skrivit klart hela hemtentan i idéhistoria. Dessutom har jag inte ätit en enda kolhydrat på hela veckan. Det kallar jag självdisciplin.

Nästa vecka ska jag ta itu med Dostojevskijtentan...

Linné

Jag och Annika sitter just nu i Röda rummet på universitetet. Vi är produktiva idag och jobbar med våra tentor i idéhistoria. Just nu rullar det på ganska bra för min del. Påbörjade frågan om Linné för ungefär två timmar sen och jag har redan skrivit nästan två sidor på den. Förhoppningsvis hinner jag påbörja nästa fråga innan vi går hem för dagen.

Det som stör mig mest att att jag skriver "Linnéa" varje gång jag ska skriva "Linné":

"Linnéa gjorde stora upptäckter när det gällde nya växtarter".

"Linnéa skriver i avhandlingen Cui bono? om hur Gud tänkt i ekonomiska termer när han skapat jorden."

Hm.


Träningsvärk i morgon

Shit. Om en timme ska jag möta Anna L-S i badminton. Hon är lika vältränad som vanligt och jag har inte rört mig sen i början av juni (och inte spelat badminton sen i april kanske). Behöver jag säga att jag är orolig?

Hur som helst kunde jag inte bestämma mig för om jag skulle äta middag före eller efter matchen. Så jag gör helt enkelt så att jag äter halva middagen nu och halva sen. Lax med hollandaisesås och broccoli. Yum.

Varför jag läser sommarkurser

Många verkar tro att jag läser sommarkurser helt frivilligt. För att typ få mer högskolepoäng, eller för att jag intresserade eller nåt. Jag vet inte riktigt.

Detta stämmer såklart inte. Jag kan inte se någon anledning till varför jag skulle vilja plugga precis hela året, utan att komma undan känslan av att alltid behöva göra någonting.

Svaret på varför jag läser sommarkurser är helt enkelt att jag behövde pengar i början av sommaren. Man får lite studiemedel i slutet av maj och sedan får man inga pengar alls. Om man då börjar jobba i juni får man oftast inga pengar förrän i slutet av juli, vilket innebär att hela första delen av sommaren blir jäkligt tung. Eller rentav omöjlig, om man inte har lyckats spara pengar under resten av året (eller bor i korridor utan hyra på sommaren och har föräldrar som försörjer en).

Alternativet till att läsa sommarkurser hade väl varit att söka socialbidrag till första delen av sommaren, som i och för sig kanske hade varit smartare. Så känns det nu i alla fall.

Åter till idéhistoriatentan.

Idag åker hon...

Nu har jag sagt hej då till Ylva, som flyttar till Göteborg idag. Jag är glad för hennes skull och tror att hon kommer att få det jättebra, men ur en egoistisk synvinkel är det förstås inte alls lika kul.

Här är lite bilder från hennes sista kväll.

Vi var på Carlshem och grillade och hade det mysigt.

 Micke, Ylva och Jacob lagar mat.
 Ylva är fin i sina småshorts. :)
 Micke och Sandra grillar.
 Low carb-mat är inte alls dumt...
 Sen spelade vi Cranium. Här är det vinnande laget.

Här är
Ylvas blogg.

Kom ihåg att uppdatera ofta!

Taj Mahal

Igår var jag, Micke, Ylva, Robin och AK ute och käkade middag. Vi hade egentligen tänkt gå till Aschanska (?) villan (där varje rätt kostar 33 kr), men då det var stängt gick vi till Taj Mahal i stället. Jag har bara ätit indiskt en gång förut och då var jag inte alls särskilt förtjust, men igår ändrades min uppfattning helt.  

Jag beställde vitlöksmarinerad kyckling i en gryta med yoghurtsås och cashewnötter och det var hur gott som helst. Och det var inga som helst problem att byta ut riset mot stekta grönsaker. Servicen var bra och stället var fräscht. Och jag tror att alla tyckte att maten var supergod. Go there.

Ikväll blir det middag på Carlshem. Ylvas sista kväll... :(

En tjänst

Det vore schyst om någon uttråkad själ ville författa en liten text till mig. Bara på tre, fyra sidor eller nåt sånt. Texten ska behandla följande:

Carl von Linné engagerade sig i och utövade ett starkt inflytande på flera vetenskapliga områden. Redogör för Linnés och hans lärjungars vetenskapliga verksamhet och hur denna hängde samman med frihetstidens ekonomiska politik och religiösa klimat.

Tack på förhand.

Sommarlov?

Hur går det för mig egentligen? Jag skulle ju vara så jäkla produktiv idag. Jag vaknade i alla fall i ganska god tid och läste Dostojevskij en timme (men det räntar inte bra alltså). Sen råkade jag visst fastna i fjärde säsongen av Weeds. Ajaj.

Jag måste ändå skriva klart första frågan på idéhistoriatentan idag. Det är bara så svårt att komma igång. Efter ett till Weeds-avsnitt kanske...

Bilder från avskedsfesten

Som vanligt hade jag inte så mycket batteri i kameran igår, så det blev inte jättemånga bilder. Jag måste verkligen lära mig att ladda batteriet innan fest.

Igår hade Ylva sin avskedsfest. Det kom en massa folk och det var hur trevligt som helst. Och vinflaskorna dracks upp i en rasande fart.

 Söt-Ylva.
 Folk.
 Micke håller något slags tal.
 Det var jättekul att träffa Maria och Johanna!
 Sundsvallsgrabbarna Micke, Zäta och Petter.

Efter mycket velande blev det utgång på Rex, där vi flamsade på.
 Petter och Micke.
 Jag och min nya bästis Zäta. :)
 Micke och Zäta på väg hem.

Tack Ylva för en otroligt trevlig fest!


LCHF

Nu är "kalasveckan" över och jag har ätit tårta, kakor, godis, skräpmat och druckit öl. Nu är det skärpning som gäller och jag tänkte köra LCHF (low carb high fat) fram till Londonresan. LCHF innebär alltså att man äter väldigt lite kolhydrater; ungefär som första fasen i GI. Så nu blir det inga fler öl (borde väl inte dricka alkohol överhuvudtaget egentligen), inget Frasses och inte ens någon frukt.

17 dagar kvar...


Jobba 12-15.15 ---> Kika på Mickes match ---> Avskedsfest hos Ylva

Idag är min sista arbetsdag innan skolan börjar. Eller nästan i alla fall. Har tagit på mig att jobba två dagar nästnästa vecka också. Synd bara att jag inte förutom det kan vara helt ledig fram till den första september. Jag har en idéhistoriatenta och en Dostojevskijtenta att skriva. Och jag har inte ens läst ut bokjäveln än; det ska jag försöka göra i morgon. Sen blir det hårdpluggning nästa vecka, så att jag kan göra bort tentorna så fort som möjligt.

Ikväll är det Ylvas avskedsfest. Det kommer att komma en massa folk till hennes lägenhet, som nu är nästan tom. Även om det är tråkiga omständigheter tror jag att det kommer att bli en riktigt rolig kväll!


Ännu ett tack

Ikväll var det kalas nummer fyra; denna gång tillsammans med Anna L-S, Ida, Johanna, Kajsa, Ylva och AK. Det var trevligt att alla kunde komma en stund i alla fall, och jag fick superfina presenter! Eller vad sägs om vin, parfym, choklad, sanning eller konka-spel, body butter och böcker. Hur grymt som helst!

Så ett stort tack till detta gäng också! Jag ser framemot hösten! (Synd bara att inte Ylva kommer att vara här då.)

Men nu får det vara nog med kalas på ett tag. Min kolhydratreserv är full.


TACK!

Jag har aldrig fått så många telefonsamtal, sms och Facebookhälsningar på samma dag. Hur många som helst har hört av sig för att gratta mig.

Tack så jättemycket allihopa! Jag har haft en superbra dag!


Grattis till mig!

Idag fyller jag år. Jag tycker att det är skitkul att fylla år, mest för att man får presenter. Av mamma fick jag precis vad jag önskade mig: en jättefin resväska.

 Perfekt till Londonresan.

Nu ska jag fortsätta kalasandet.

Sequence

Ikväll kom Malin, Lisa, Anna, Sandra och Linnéa på kalas. Bakningen gick faktiskt helt okej och jag kunde bjuda på kolakakor, negerbollar, kladdkaka och en så kallad BB-kaka. I present fick jag det tokroliga spelet Sequence, som vi spelade ett par gånger.

Tack så himla mycket, tjejer! Ni är bäst!

Det är något som saknas

Jag behöver en ny favoritlåt.

Jag gjorde precis en playlist och insåg att jag bara la upp mina gamla favvolåtar. Det är seriöst flera månader sen jag upptäckte en låt och sedan lyssnade på den dygnet runt.

Jag har knappt lyssnat på musik den senaste tiden, just för att jag inte har haft någon favvolåt att lyssna på.

Snälla, ge mig tips på favvolåtar. Och då menar jag riktigt jävla bra låtar. I need it.

Bakning

Idag är det förberedelser inför de kommande kalasen som gäller. Ikväll blir det kalas med tjejerna här i Skellefteå, i morgon kommer lite kusiner och släktingar hit och på torsdag ska jag ha kalas i Umeå.

Bakning är inget jag tycker är skitkul direkt, men jag har ändå tänkt göra en ansträngning för min släkt och mina vänners skull. Och vem vet, det kanske blir gott.


Ingen vanlig syn.

Klart och betart!

"Alla som har ansökt har tilldelats biljetter till matcherna mot West Bromwich och Newcastle."

Den 30:e augusti kommer jag alltså att se Arsenal-Newcastle.

Det hade jag aldrig trott.

Bilder från igår

 Linnéa fick den nya Burberry(inte Mulberry)parfymen av oss i födelsedagspresent.
 Sandra och Anna.
 Anna och Lisa.
 Posing.
 Sofie och Lisa.
 Maria.
 Jag och Linnéa är ute på äventyr...


På väg mot Station 8


På Station 8
 Vi gick den obligatoriska rundturen.
 Sara och Jenny ville gärna vara med på bloggen. :)
 Folk.

Det var en superrolig kväll!

Lika som bär?

 och 

Ja, enligt Vän X i alla fall.

Älskade Yran

Fick just mess av Ylva, som är på Storsjöyran i helgen. Hon har det kul. Oväntat?

Det känns jäkligt trist att inte vara där i år. Förra året och året före det var det sommarens höjdpunkter. I sommar vet jag inte alls vad som har varit höjdpunkten. Förhoppningsvis har den inte varit än.

Hoppas att alla som är i Östersund har en grym helg i alla fall. Det skulle jag ha haft.


Yran 2006


Yran 2007

Kom igen ikväll nu, Station 8!


*****

Skitgod mat på O´learys var det. Det är sjukt hur mycket godare maten är på O´learys i Skellefteå än i Umeå. Efter maten drog vi i alla fall vidare hem till Lisa och spelade lite Buzz och drack lite vin/öl. Det var en supertrevlig kväll! Jag gillar verkligen Skellefteå just nu.

Morgondagen blir nog också bra. Jag ska sova ut länge och sedan ska jag på stan och köpa en present till pappa, som ju också fyller år på onsdag. I morgon kväll blir det fest, troligtvis hos Sandra.

Bildgoogle på "lycka":



Okeeeej.


Kalasvecka

Nu ska jag snart åka till Skellefteå. Igen. Det är en jäkla massa flängande fram och tillbaka nu, men det gör ingenting (förutom att jag nu bara har en resa kvar på mitt busskort). Denna gång kommer jag att stanna ganska länge; tills på torsdag närmare bestämt.

Vad händer då?

Ikväll: Kalas för Linnéa på O´learys.
I morgon: Fest någonstans.
Söndag: Kalas med pappa i Bjurström.
Tisdag: Då tänkte jag ha kalas med tjejerna hemma hos mamma. Då vet ni! :)
Onsdag: Min födelsedag och kalas med släktingarna på mammas sida.

På torsdag kommer jag tillbaka till Umeå, och då tänkte jag bjuda mina Umeåvänner på lite fika och sånt. Ett kalas, skulle man kunna kalla det.

Kalas kalas kalas kalas kalas kalas kalas kalas kalas kalas.

?!?!