Sommarlov?

Kan det verkligen stämma att jag är färdig med uppsatsen? Gjorde just klart de sista ändringarna och känner att det får vara bra nu. Jag är inte särskilt nöjd och jag borde verkligen läsa igenom den en sista gång, men jag är så fruktansvärt less på den att jag inte tror att jag orkar. Nu är jag ledig i en hel vecka innan sommarkurserna börjar!

Blir ingen utlandsresa just nu för jag och Anna så vi försöker planera in saker att göra nästa vecka. Än så länge har vi bestämt att vi, Sandra och Lisa ska åka till IKEA i Haparanda på måndag. På tisdag är det studentbal, så då ska vi dit och kika. Någon som har nåt förslag på vad man kan göra en onsdag och torsdag när man är ledig?

Idag gick jag och Anna på stan och jag köpte mina kanske hundraelfte par fornarinajeans. Precis vad jag behövde. Skulle egentligen köpa skor ju.

Ikväll blir det kubb hos Sandra och i morgon åker jag till Umeå på fest!

Bebis!

Jag ska få mitt första kusinbarn! Grattis kusin Emma och Jonny!


Vill ha!

Jag vill ha nya singstar!

Alldeles för länge sedan senaste singstarfesten nu.


Oj, så trött

Jag vill aldrig mer stiga upp 05.50. Aldrig.

Hade opponering på uppsatserna idag. Min opponent var väldigt ambitiös och skrev ca 3,5 datorskrivna A4-sidor (dvs. typ en hel uppsats) som respons till min uppsats. Det är väldigt tacksamt för mig nu när jag ska genomföra ändringarna, så jag tror att det kommer att gå ganska bra. Längtar till på fredag då jag lämnat in slutversionen och får ta sommarlov, i alla fall i en vecka.

Anna vill att vi ska åka utomlands nästa vecka då vi båda är lediga. Resorna är riktigt billiga nu, och speciellt om man bara bokar några dagar i förväg. Förmodligen kommer det inte att blir något, men det skulle onekligen vara härligt. Någon som vill följa?

Yra!

Eftersom pixbox och jag inte riktigt kommer så bra överens just nu lägger jag upp lite bilder från helgens brännbollsyra här. Här är bilder från i fredags då vi kikade på lite brännboll och drack öl på dagen. På kvällen åt vi pizza hos Linnéa och spelade lite kubb och lekte lambo. Gick förbi pedagoggränd och träffade några klasskompisar innan vi gick ut på Universum.


I lördags kom Lisa till Umeå så hon, jag, Anna och Linnéa åt middag tillsammans och bjöd efter det in Emil och Olov med fler på kubbmatch. Kubben spårade ur och på bilden här nere ser man Linnéa som den sanna kubb-Hitler hon var. Blev även endel lambolekande här innan vi gick ut på Rex. Jag och Anna drog senare vidare till Universum, där det var betydligt mer folk än i fredags.




Olov måste träna lite på apan tycker jag.


Ännu mer öl

Skönt med en ledig dag. Har städat mitt "rum", läst igenom min respondents uppsats och gått på stan med Anna en sväng. Köpte en top som jag ska ha imorgon.

Imorgon blir det Umeå och brännbollsyran! Har inte riktigt återhämtat mig från förra helgen och är fortfarande förkyld, men det gör inget! Är det fest så är det! =)

Sämsta uppsatsen ever

Usch och blä. Nu har jag skrivit klart det första utkastet till uppsatsen och mailjat den till min handledare. Jag måste säga att den blev riktigt dålig och att jag skäms inför mina klasskompisar som ska läsa den. Huvva. Just nu känns det som den är det sämsta jag någonsin skrivit. Verkligen ihophafsad utan struktur eller tanke. Fy vad pinsamt. Men får skylla mig själv som valde att festa en hel helg i stället! Känns iaf skönt att ha mailat in den och väldigt skönt att det inte är den här versionen som ska betygsättas.

Senare idag ska jag klippa mig och ikväll ska jag viiila!

Fan

Fan fan fan. Uppsatsen ska in imorgon kl 12.00. Klockan är nu 18.20 och jag har fortfarande massor kvar på den att göra. Huuur ska jag hinna? Och huuur ska jag rymma allt jag vill skriva? Den begränsade ordmängden gör det svårt för mig. Fan.

Måste förresten säga att han är en klok man, Michael Moore:
http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,1073487,00.html

Teenage mutant ninja turtles!

Hemma! Lite tråkigt, men jäkligt skönt också. Vet inte när jag senast var med om en så hård helg... Tre dagar av konstant öldrickande blir man ganska sliten av. Sömn blev det inte mycket av med tanke på att alla tävlingarna började vid niotiden på morgnarna... Så när vi steg upp kl åtta fredag och lördag var vi som fortfarande fulla och vi försökte vårt bästa för att behålla fyllan hela dagarna. Bland annat var vi med i en ölhävartävling vid lunchtid på lördagen. Vi var inte så bra. Vi var faktiskt sämst i alla tävlingar. Turtles var inte så ninja som vi trodde. Bättre gick det för Saras lag Barba. Sara kickade ass i hinderbanan och hävde öl utan dess like. Väldigt imponerande.

Efter tävlingarna p-nappade vi lite för att orka hålla igång på kvällarna. Var på sittning i våra outfits både fredag och lördag. Sittningarna var rätt galna med rolig underhållning och ännu mer öldrickande. Efter sittningarna var vi på mellanfest någonstans innan vi gick ut på kåren (och drack ännu mer öl).

Igår steg vi upp halv nio för att köra bil ända upp till Skellefteå. Anna och Linnéa var mer morgonpigga än jag så de började köra och kunde sova lite i baksätet under dagen. Halv ett var vi framme och jag däckade i sängen. Idag är jag fortfarande trött, sliten och förkyld och har inte skrivit nåt mer på uppsatsen som ska in på onsdag. Ändå lätt värt det.

Här kommer lite bilder från helgen:




Det känns som att det är nåt grönt på alla bilder.

Inte dumt

Inkommande sms från Sara:

"Väderleksrapport från kalmar..20 grader, svettit å sol här idag..=) tänkte påminna om att studentleg kan vara bra att ha med sig! Ladda ladda..=)"

Och jag laddar och längtar.

Snyggaste outfiten

På torsdagmorgon kl 07.00 lyfter jag, Anna och Linnéa från Umeå och beger oss mot Kalmar! Under helgen ska vi som sagt klä ut oss till turtles och idag gick jag på stan och inhandlade kläderna jag ska ha: image23

Snacka om grönt alltså. Vi kommer alla tre att ha likadana leggings, linnen och hotpants (hotpantsen har vi mest för att leggingsen(?) är ganska tajta och lite genomskinliga - inte så smickrande alltså). Vi kommer inte att vara snygga vill jag lova. Och jag ska ta många bilder som bevis.

Vet fortfarande inte vilken färg jag ska ha på bandet; det beror på vilket vapen jag får tag på. Skölden på ryggen ska vi göra av kuddar och snören. Ser ut som att det ska lösa sig till slut!

Imorgon måste jag skriva många sidor på uppsatsen så att jag kan festa med gott samvete i helgen. Känner på mig att jag kommer att återkomma med hur det går med det.

Zzz...

Har spelat Buzz music quiz ikväll. Det är så jäkla kul och jag är så jäkla bra. Jag måste typ köpa det. Vill ha Guitar hero också. Varför måste det vara så svinigt dyrt?

Gick in på
www.vuxenpoäng.com och testade hur gammal jag egentligen är. Blev 19,6 år gammal. Konstigt. Jag känner mig inte en dag över 18.

Nu: sova.

Jao

Grattis Anna! Du skrev den 200:de kommentaren! Sa jag att man skulle få en present om man gjorde det?

Imorgon har jag min sista lektion för den här praktikperioden. Känns lite tråkigt och jag vet att jag kommer att sakna mina fina elever, men samtidigt ska det bli skönt att inte behöva sitta på skolan 8-17 varenda jäkla dag. Längtar tillbaka tillbaka till universitetet och dess sociala och stundvis halvslappa miljö. Skulle gärna ha en "vanlig" kurs nu i stället för uppsatsskrivande och allt hell (ångest, prestationskrav, skrivkramp och mer ångest) det medför.

Kom förresten in på sommarkurserna som jag sökte, så jag ska gå en kurs i kryptologi (!) och en i hur man arbetar med film i skolan. Har inte fått nåt schema för kurserna och hoppas att träffarna på varje kurs inte kommer att krocka med varandra. Är iaf inga träffar i hela juli, så det ska bli mycket skönt.

En vecka till Kalmar nu! Har fortfarande inte bestämt vilken turtle jag ska vara och jag har inte heller listat ut hur man gör för att klä ut sig till en.

Rättning...

I veckan: rättning av reportage, rättning av bokreflektioner och rättning av skriftliga examinationsuppgifter.

Är väldigt glad över att jag har gjort betygskriterier till alla uppgifter. Annars skulle det aldrig gå. Betygssättning är inte lätt alltså.


Lördag!

Underbart med lördag! Ska strax åka till Umeå. Ska följa Linnéa på vinprovning hos en av hennes klasskompisar ikväll. Alla har fått en lapp med vilken typ av vin de ska ha med sig, alltså druva och sånt, och sen får man smaka av olika sorter. Ska bli intressant. Och kul.

Så nu ska jag ladda min iPod för bussresan och se om jag hittar nåt i garderoben som jag kan ha på mig ikväll.

Trevlig lördagkväll!

Turtles???

Ändrade planer. Killarna i laget har bestämt sig för att vi ska klä ut oss till Turtles i stället. Hur lätt blir det då? Jag menar, jag äger inte ens ett grönt plagg och ännu mindre ett skal att ha på ryggen. Hmm... En tygremsa runt huvudet ska man väl kunna ordna iaf. Måste bara bestämma vilken turtle jag ska vara....svårt val.

VFU-besöket idag gick bra och det känns skönt att det är överstökat. Börjar dock få mer och mer panik över uppsatsen... Imorgon när jag är ledig ska jag veeerkligen försöka komma igång. Verkligen. Försöka.

VFU-besök imorgon...

Underbart med tvådagarsvecka! Ska dock få besök av min unversitetslärare imorgon på skolan vilket inte känns lika underbart. Har inte förberett mig så mycket som jag vill än, men ska göra det ikväll hade jag tänkt. Efter boxen och Top model. Wish me luck.

Efter imorgon är det bara en vecka kvar på VFU:n och bara två veckor till vi åker till Kalmar! Laget vi ska vara med i har bestämt att vi ska klä ut oss till tv-spelsfigurer och jag, Anna och Linnéa måste bestämma oss för vilka vi ska vara. Helst vill jag klä ut mig till Mayday som var min favvogubbe i spelet GoldenEye som jag spelade som besatt hela högstadiet, men då hon är mörkhyad kan det bli lite svårt...hon är iaf grym. Hursomhelst. Tips mottages gärna.

Nya bilder!

Nu finns mitt påskalbum samt bilder från gårdagen ute på min pixbox!

http://www.eliste.pixbox.se