Påminnelse

I morgon släpps biljetterna till juldagen på Station 8.

Kom ihåg att köpa!


Igår

Igår var det en skittrevlig kväll! Hemma hos Petter och Maria bjöds det på lammstek och annat gott. Sen blev det lite kortspel och efter det utgång på NH.

På NH blev det rejält med öl, i alla fall för Micke, som fick för sig att möblera om lite hemma hos mig sen. Han fick även för sig att han skulle äta oboy direkt ut paketet, vilket han tyckte var skitäckligt. Det måste han ha glömt bort, för han fick för sig samma sak två gånger till. Det var kul.

 Maria och Petter
 Micke och Viktor
 Haha...
 Jag, Micke och Viktors finger.

Bra!

Igår var jag, Micke, Tommy och Kajsa hos Danne och Lisa och spelade spel. Vi började med en omgång poker, där Micke vann och jag kom tvåa. Sen blev det två omgångar av "Med andra ord", där lag Elin/Micke vann båda gångerna (trots vissa tveksamma förklaringar, som att "en känd pianist från Frankrike" skulle vara Mozart, exempelvis...).

Ikväll blir det mer paraktiviteter. Jag och Micke ska äta middag hos Petter och Maria. Efter det kanske vi drar till någon fest någonstans och sen blir det utgång.

Förresten! Jag har julpyntat. Det trodde ni inte, va? Och inte bara har jag ställt fram... 
 ...julråttan,
jag har även införskaffat en julstjärna och en advendsljusstake.

Och vet ni vad? Jag tycker att det är skitmysigt!

Nu ska jag lyssna på The Killers nya album. Jag är fylld av förväntan.

Er beißt

Ikväll hade jag och Frida tandemträff med våra tyskar. Vi gjorde pizza och spelade "Pratmakarna" på blandad svenska och tyska. Mycket underhållande. (Speciellt Jumbo, haha...)

I övrigt är det grammatikpluggning på hög nivå som gäller. Tenta om drygt en vecka. Har suttit och tragglat starka verb hela dagen. Mitt favoritverb är beißen (= bita). Braten (=steka) är en annan favorit.

Nu är det i alla fall helg. Sov gott allihopa.

Tre och en halv timme (!) senare



Lite blondare, lite snyggare.

Före

Idag ska jag äntligen få klippa mig. Som jag har längtat. Jag ser inte klok ut i håret nu.

 Snygg före-bild.

Och snöat har det gjort... I like.


Återkommer med en förhoppningsvis snyggare efter-bild när jag kommer hem. Tschüss!

Elins vecka

Måndag: Skola 13.15 - 17.00. Kika på Mickes nya lägenhet.
Tisdag: Skola 10.15 - 15.00.
Onsdag: Klippning 14.00! Häng hos Jo-Hanna.
Torsdag: Plugga. Skola 15.15 - 17.00.
Fredag: Plugga. Träna?
Lördag: Träna? Middag hos Petter och Maria + utgång.
Söndag: Slappardag.

Söndag

Jomen helgen var ju faktiskt riktigt bra. Igår var vi ett gäng på Carlshem och spelade Guitar Hero och drack lite öl. Vi drog ut på Origo, där vi satt och snackade och diskuterade med Liverpool-fans.

Idag har jag sovit ut och mår ganska bra. Snart ska Maria komma hit och mysa lite. Ikväll måste jag förbereda inför morgondagens muntliga presentation om valfritt ämne. Förslag?

Bloggtorka

Bloggen har verkligen ingen hög prioritet just nu. Får se när jag kommer igång och får lite blogglust igen.

Hoppas att alla får en trevlig fredag i alla fall. Själv ska jag på bio och se "Låt den rätte komma in". Jag har höga förväntningar.

Hej så länge.

Utkast: Nämen alltså, ...

Nämen alltså, nu är det dags att rycka upp sig. De senaste dagarna har jag inte orkat med någonting, utan bara skitit i allt. Jag har inte: skrivit en text som skulle in i måndags (inte likt mig), diskat, svarat på mail och knappt bloggat eller tagit mig ur lägenheten.

Nu: ta tag i saker.

Ikväll: häng med tjejerna!

Seg

Jag känner mig inte riktigt frisk idag så jag bestämde mig för att stanna hemma från skolan. Jag ska ha värsta mysdagen och bara ligga i soffan och kika på tv och serier. Det får man när man måste kurera sig.

Jag har förresten kommit på att jag gillar att det är snö ute. Jag hoppas att den stannar.

Elins vecka

Måndag: Skola 13.15 - 17.00. Mys hos Maria!
Tisdag: Plugga. Skola 13.15 - 15.00.
Onsdag: Plugga. Träna? Häng hos mig. Välkomna!
Torsdag: Skola 13.15 - 17.00.
Fredag: Plugga. Träna?
Lördag: ?
Söndag: ?

Formsvacka

Usch, vilken formsvacka jag har idag. Och jag är inte ens bakis (eller jo, lite från i fredags). Jag orkade inte ens dra mig iväg till Skogis för att träffa Linnéa och Anna för att jag känner mig så folkskygg och konstig. Allt känns bara skitdrygt.

I morgon ska jag ha redovisning så jag har suttit och försökt trixa ihop en jäkla poster. Den blev fulare än vad jag hade kunnat tänka mig. Jag måste även skriva en argumenterande text (på tyska förstås), men det känns så jobbigt att jag inte ens orkar börja. Jag har inte lust med någonting.

Aldrig mer

Idag mår jag verkligen som jag förtjänar. Usch, vad full och störd jag var igår. Ingen ordning.

Nu har magen i alla fall börjat stabilisera sig, så nu ska jag dricka lite kaffe för att få någon ordning på huvudet.

Tack och lov blir det ingen fest ikväll.

Grått

Vilket väder. Det är inte som att man blir så jävla festsugen. Och redan nu måste jag göra mig i ordning för kvällen, då jag inte kommer att ha tid att åka hem någonting innan festen. Livet är hårt.

Tur att vi ska på EPP. Få saker är så peppande än EPP.

Året var 2007

Nu är Ylva tillbaka i Umeå, förvisso bara över helgen, men det är ju inte heller direkt fy skam. I morgon ska vi ta en fika på stan och sen blir det EPP. På kvällen blir det fest på Gnejsvägen och det ska bli himla kul att ha hela gänget samlat igen.

Några bilder från cirka ett år sen:


I helgen har vi chansen att ha lika kul. :)

Kom igen

Men alltså kom igen nu. Gå in på Gratismode.se och bli medlemmar nu. Man får poäng genom att bara gå in på hemsidor, utan att göra nåt mer. Det finns även sidor man kan registrera sig gratis på och få massor med poäng. Jag har registrerat mig på endel gratissidor och bara använt min skräpmail.

Jag har snart kammat hem en biobiljett, så kom igen nu för fasen. Det är ärligt talat riktigt värt.

Ingen klippning idag inte

Idag skulle jag egentligen ha skola till klockan 12 och sedan åka ner på stan för att gå och klippa och färga håret. Det blev dock ändrade planer. För det första fick jag slut pengar och för det andra blev gårdagens lektion flyttad till i eftermiddag. Så det får bli klippning en annan gång. Tack och lov sa några snälla själar (Sandra och Isabelle) att jag var fin i håret i lördags. Annars hade jag nog inte stått ut.

Stureplans vackraste

En av de absolut roligaste bloggarna just nu är Stureplans vackraste på 1000apor. Jag orkar sällan läsa Alex och Calles bloggar nu, men denna kan jag inte slita mig från. Bloggens signum är bilder på brats och tillhörande oneliners. Fantastiskt kul.

Året var 2004

Haha. Sprang på en gammal bild på min dator.

En klassiker.


Lisa, Elin, Anna, Linnéa och Sara.

Fult gjort

Idag hade vi litteraturseminarium och jag hade faktiskt hunnit läsa ut boken den här gången. Det hade dock inte en klasskompis. Han hade faktiskt inte läst den alls, så under gruppdiskussionen satt han bara och lyssnade på vad vi andra sa. När vi senare diskuterade i helgrupp tillsammans med läraren snodde han vad vi andra hade sagt för att kunna låtsas som att han hade läst den. Fy fan, så irriterad jag blev. Vem gör så? Okej att inte jag hade hinnit läsa boken till förra veckan, men det var då inte direkt något som jag hymlade med. Men att sno det klasskompisarna säger?! Så jävla pinsamt. Jag sa dock inget utan stirrade bara lite ont på honom.

Nej om jag ska hinna läsa Marlen Haushofers "Die Wand" till nästa vecka är det väl bäst att jag börjar nu. Om inte annat får jag väl sno vad han säger...

Gratismode.se

Nu har jag gjort som många andra bloggare och blivit medlem på gratismode.se. Man samlar poäng genom att värva andra, besöka hemsidor m.m. och när man samlat ihop ett visst antal poäng får man presentkort på typ H&M, Vero Moda, SF bio m.fl. Jag måste säga att det faktiskt verkar värt och lätt.

Så klicka
här och bli medlemmar själva! Då ger ni mig lite poäng också, hehe. (Det är gratis och inga konstigheter.)

Elins vecka

Måndag: Skola 15.15 - 17.00.
Tisdag: Skola 10.15 - 12.00. Plugga. Träna?
Onsdag: Skola 10.00 - 15.00. Häng hos Ida.
Torsdag: Lunch med Sandra (och Linnéa?) 12.00. Skola 13.15 - 17.00.
Fredag: Plugga. Träna? EPP? Fest hos Micke och Robin.
Lördag: Middag på O´learys med Micke. ?
Söndag: Träna? Plugga?

Bilder från igår

Igår var det partaj hos Linnéa! Sara, som vanligtvis bor i Kalmar, har varit uppe i Norrland i veckan och igår kom hon och Skellefteågänget och hälsade på i Umeå. Superkul!

 Isabelle och Sandra.
 Anna.
 Sara.
 Olov och Jonas Broman.
 Anna och Micke.
 Linnéa, Isabell och Daniel.
 Anna L-S.
 Det blev ganska fullt i vardagsrummet...
 Isabell tyckte att jag skulle vara med också.
 Lisa.
 Killarna ville inte vara med.

Utgång blev det på Rex!
 Sandra och Sara.
 Daniel, Linnéa och Anna.
 En vanlig reaktion på min kamera...
 Sandra och okänd kille i bakgrunden.
 Söta paret. :)

Tack för igår allihopa! Jättekul att ni var här!

En höjdarfredag!

Gårdagen blev en rktig höjdare! Jag och Jo-Hanna åt de godaste kebabtallrikarna ever och sen spelade vi När och fjärran, där jag vann stort, hehe. Jag drack lite folköl och drog sedan vidare till Fridas korridorsfest.

 Frida var peppad som tusan!
 Frida och hennes korridorskompis.
 Frida hade singstar på sitt rum...
 ...så det blev såklart det mest populära.

Helt sjukt var det i alla fall när jag satt i samma rum som några andra och jag började känna igen en tjej jättemycket. Han kände igen mig också och då fattar jag att det är en tjej som gick i min klass på lågstadiet. Vi hade alltså inte setts på ca 13 år och hade därmed en hel del att ta igen!
 Min gamla klasskompis Rasha.

Sen drog vi vidare mot campus där jag mötte upp Linnéa och Isabell. Vi gick på Corona, där jag faktiskt hade skitkul! Det var en kille som gick runt och trollade för alla och i början var jag övertygad om att han hade läst "The Game" och bara försökte ragga upp tjejer. Jag var därför jäkligt otrevlig mot honom, men jag börjar så här i efterhand inse att han nog faktiskt var anställd av Corona för att gå rund och trolla för folk (vilken han faktiskt sa). Sorry.
 Isabell, Linnéa och trollkillen.
Kul var det på dansgolvet!


Sen träffade jag Olov och Antarna från Jörn så vi drog hem till mig på en slags efterfest. Eller jag sjöng singstar, Olov spelade gitarr och de andra bröt arm. Haha.

Jag fick rätt schyssta komplimanger igår också:

1.Tjej på festen: -Vilka otroligt vackra ögon du har!
Inte varje dag man får en sån komplimang från en tjej...

2. Gammal klasskompis från svenskan: -Alltså din B-uppsats var bland det bästa jag har läst!
Det var ju grymt kul att höra! Sen sa han nåt om att han tyckte att jag var riktigt auktoritär också...det väljer jag också att ta som en komplimang.

Ikväll blir det fest med ett stort gäng hos Linnéa! Det ska bli skitkul!

Helg!

Idag slutade praktiken, vilket firades med EPP på NH. Det blev en salig blandning av svenskar, tyskar, brasilianare m.m. Det var riktigt trevligt!

Nu bär det av till Jo-Hanna där vi ska äta mat och sen blir det korrefest hos Frida.

Tschüüüss!

Ingen blir nöjd

Den ständiga kampen:

E: - Kan vi gå och lägga oss nu?
M: - Men jag vill vara vaken längre... En halvtimme till.
E: - En kvart.
M: - Okej.

En kvart senare...
E: - Varför tog vi oss i säng så sent? Nu hinner jag bara sova fem(sex/sju/åtta) timmar i natt.
M: - Men åh....varför la vi oss så tidigt...jag kommer aldrig att kunna somna nu.
Här blir M så uttråkad och pratglad att det är omöjligt för E att somna. Och i slutändan somnar M före E.

Kompromissen där båda förlorar.

Bertil Falukorv

Det blev en bra start på dagen idag.

Är det bara jag eller är inte det här skitroligt?

Petra Nordlund 2004:


Petra Nordlund 2008:


Jag dör.

Ny design...snart

Jag är lite sugen på att göra om utseendet på bloggen. Den känns lite...grå. Det känns dock lite jobbigt för jag minns inte hur man gjorde. Jag minns bara att det tog en hel jävla dag och att jag blev spyless.

Jag ska i alla fall välja en annan tag än idag att göra det på. Jag är trött och mitt tålamod är inte på topp.

Ikväll: häng hos AK.

Val och ny morgonrutin

Typiskt att jag börjar kl 8 i morgon bitti. Jag hade gärnat varit vaken i natt och följt presidentvalet, men det går tyvärr inte. Det känns ändå tryggt att Obama med allra största säkerhet kommer att vinna. I annat fall blir jag mycket förvånad. Och rädd.

Jag får kika på resultatet när jag vaknar i morgon helt enkelt. Jag har lyckats förändra min morgonrutin så att jag nuförtiden har tid att äta frukost och dricka kaffe framför tv:n och bara ta det lite lugnt. Tidigare har jag kastat i mig frukosten och stressat som en galning.

När jag bodde med Linnéa tyckte jag att det verkade så mysigt när hon hann chilla lite på morgnarna. Sedan dess har jag strävat efter att stiga upp i så pass god tid att jag inte behöver stressa och sedan ett par månader tillbaka har det faktiskt varit så. Och det är fantastiskt trevligt.


Allt går sönder

Jag har verkligen inte tur med mina saker just nu. Min mobil är cp, min dator är störd, min cykel ska vi inte ens tala om, mina nya skor gick sönder (tack och lov fick jag nya) och nyss råkade jag riva sönder en av mina prydnadsgrejer. Suck.

Dagens i-landsproblem

 ...eller...
 ...eller...
 ...

Svårt val.


Elins vecka

Måndag: Praktik 9.00 - 14.00. Slappa. ?
Tisdag: Träna på Iksu (helt seriöst, jag måste ta mig iväg). Läsa. ?
Onsdag: Praktik 8.00 - 15.00. Häng hos AK.
Torsdag: Plugga. Träna?
Fredag: Praktik 8.00 - 14.00. Epp? Korrefest hos Frida.
Lördag: Skellefteågänget kommer upp. Fest hos Linnéa och utgång!
Söndag: Hänga med Sara innan hon åker tillbaka till Kalmar.

Lördagens bilder

Igår var det fullt upp: jobb hela dagen och fest hela kvällen. Inte alls dumt faktiskt. Och lite bilder blev det också!

 Jag väntar på bussen...
 ...som var tio minuter sen...

Efter jobbet åkte jag till Carlshem för att hinna se andra halvlek av Arsenalmatchen. Arsenal förlorade och Micke övervägde att antingen stanna hemma från festen eller att raka av sig håret. Tack och lov blev det inget av alternativen. Vi åkte buss till Vasaplan och taxi därifrån hem till Danne och Lisa där det var fest.
 Några av gästerna hade med sig sin "nya" bebis som Micke ville hålla i.
Sen blev det lite musiklek och sprit-Uno och efter det Schlagerklubben/Coverclub.
 Lite posing.
 Tommy.
 Kajsa och ...?
 Micke och Danne.
Det var en skitrolig kväll!

Nästa helg kommer Sara och Skellefteågänget till Umeå! :D

Lördag

Idag är det jobb mellan 11.30 och 16.15. som gäller. Efter det åker jag direkt till Micke och käkar middag och ser Arsenal och sen bär det av till Danne och Lisa på fest. Vi har köpt förköp till Schlagerklubben så det blir utgång där. Det blir...intressant. Kul med lite variation förstås.

Nu måste jag helt enkelt göra mig i ordning för kvällen. Shit, vad ska jag ha på mig? Måste komma ihåg kameran...och wiiine.

Tjo!


P.S. Det är vinter.