Stadsfesten: torsdag

Gårdagen blev ganska lugn för min del och redan klockan ett låg jag hemma i sängen. Ser därför även gårdagen som uppvärmning inför ikväll och imorgon.

Här är bilder från igår:

Var på förfest hos Anna innan vi gick ner på stan. 
  Hängde mest i öltält sen och träffade en massa folk.   Jag och Sara köpte langos innan vi gick hem. Hittade dock tyvärr ingen tröja att sno.  Sedan cyklade Sara ända hem till Boviken.


Jag är laddad för ikväll och för att se E-type! Hoppas bara det blir lite bättre väder. För just nu regnar det katter och hundar.


Nu är den igång!

Igår körde vi igång med lite uppvärmning inför resten av helgen.

Jag presenterar Stadsfestens...

...första bild:
         ...första mat:                                      ...första öl:      ...första bajamajabesök:                              ...andra öl:                              
 ...första ölmustasch:         ...första langos:


Och lite andra bilder från gårdagen:

Helgen som alla väntat på...

Nu är det stadsfest!

Här är lite bilder från tidigare stadsfester.




I år ska vi ha lika kul. Minst.  

Sommaraktiviteter.se

Igår spelade vi årets första minigolfmatch.

Jag förlorade.

Ikväll har vi ätit langos hos Sandra, som var den halvnakna kocken. Inte oväntat var det hur gott som helst.

Jättekul var det att träffa Sara som äntligen kommit hem!


Idag kommer Saaarrrra hem!

Idag är jag lat och stannar hemma från skolan. Kändes dyrt och bökigt att åka fram och tillbaka för föreläsningen som inte ens är obligatorisk. Ska dit imorgon och på onsdag (skippar torsdag för då är det stadsfeeeest!) och sedan har vi inga lektioner förrän i augusti. Har dock ett grupparbete som ska göras under tiden men jag räknar med att det inte kommer att ta så lång tid att göra.

Har inte fått tillbaka uppsatsen än men såg att de lagt ut betygen för förra kursen. Stod att jag hade fått VG på kursen, vilket borde betyda att jag fått det betyget på uppsatsen. Det förtjänade jag verkligen inte. Men kul ändå förstås.

Idag när jag är ledig borde jag få något vettigt gjort, som att städa min "cell" till exempel, fast Anna ringde just och försökte locka med mig på stan. Lät trevligare. Ikväll är det iaf langos hos Sandra. Har längtat efter langos ett år nu så det ska bli hur gott som helst! Och så kommer Sara hem..!

Midsommarhelgen

Jag har tagit väldigt många bilder i helgen och kan nog tyvärr inte lägga upp alla. Uppladdningsverktyget på blogg.se är segast i världen vilket gör det till ett helt projekt att lägga upp några bilder. Här kommer iaf ett urplock av helgens bilder.

I torsdags åkte jag, Malin och Veronica till Byske. Vi hälsade på Pär och Helena innan vi gick ut på Lanternan.


Årets midsommarafton blev hur lyckad som helst! Maten var god, lekarna var roliga och sällskapet var bäst!


Igår var vi på midnattstravet. Jag och Anna spelade inte på någon häst utan spenderade den största tiden i toalettkön. Sedan blev det utgång på Station och Max efter det.


Puh! Blir det något fel nu så att bilderna försvinner och jag måste lägga upp dem igen, då stänger jag ner bloggen.


Vår fina stång!

Vi gjorde en mycket finare midsommarstång än den i inlägget nedan. Se själva.

image150

Fler bilder kommer inom kort.

Happy midsommar!

image149

Uppvärmning

De två senaste dagarna på filmkursen har jag mest suttit och slumrat. Detta skyller jag på två saker: 1. Jag har varit ganska trött. 2. Vi har sett svartvita stumfilmer som jag inte är tillräckligt intellektuell eller kulturell för att uppskatta.

Har varit en trevlig vecka ändå och särskilt trevligt var det igår då jag fick umgås med Annika, Ida och Johanna en hel kväll! Ser framemot mer sånt i höst!

Är just hemkommen till Skellefteå och ska snart börja göra mig i ordning för helgens första fest. Byske och Lanternan - vilken klassiker!

Ba så att ni vet

Den jäkla urinvägsinfektionen har inte gått över än, så idag pallrade jag mig till Ålidhems vårdcentral för att få pencillin. Som de flesta av er vet har jag lite problem med att kissa på kommando, så det gick inte så bra när jag skulle lämna urinprov. Hinkade i mig vatten och stängde in mig på vårdcentralens toalett en halvtimme - utan resultat. Ibland undrar jag vad det är för fel på mig. Fick ändå träffa en läkare som skrev ut ett recept medan han lite förnämt berättade om det så kallade honeymoon-syndromet och att man måste kissa efter sex. Nää, är det sant?

Hursomhelst. Kvinnan på apoteket sa att det inte är särskilt farligt att dricka alkohol under kuren och det ska göras med råge. Imorgon ska iaf jag och Malin dra på nostalgitripp till Lanternan i Byske och på fredag är det midsommarafton. Den ska spenderas i Myckle med en massa mat och roligheter. Jag, Lisa, Linnéa och Joel har fått i uppdrag att "bygga" en midsommarstång. Hopppas att ingen förlitar sig på mina kunskaper om hur detta ska gå till. Jag trodde typ att de växte färdiga i skogen nånstans.

Nu: mat.

Bilder från 80-talsfesten

Nu kommer bilderna från helgens 80-talsfest! Jag minns tydligt första delen av kvällen, men andra delen är minst sagt suddig, liksom bilderna som togs efter klockan 23. Har därför mest bilder från förfesten och från Pinkerton.

 Enligt kameran täffade jag tydligen Olov med fler på Balzac efteråt.


Nu ska jag och Anna fara och kolla på fotboll och imorgon åker jag till Umeå där jag ska vara till på torsdag.


Jag ska flytta!

Jag fick lägenheten på Ålidhöjd! Så jäkla bra. 1:a september blir jag umeåbo. Längtar... Ska bli så skönt att bo själv igen. Och att slippa pendla. Och att få umgås mer med mina umeåvänner. Och att kunna sätta mig på bussen och åka hem till mina skellefteåvänner när jag känner för det. Jag tror att det blir super.

...

Bilder från gårkvällen kommer strax...

Jag ser ut som en blåslagen hora

Hahaha. Tur jag inte var i 20-årsåldern på 80-talet.

image115

Frågan är nu hur jag ska ta mig till Anna utan att visa mig ute. Kan bli svårt.

Så ful jag kommer att bli

Det verkar som att Bostaden tagit helg och att jag inte får veta om lägenheten förrän på måndag. Störande.

Idag har jag och mamma varit på stan och letat kläder åt mig inför 80-talsfesten ikväll. Hittade en skitful kjol på H&M i sånt där fult 80-talsjeanstyg som jag ska ha till svarta leggings. Av Sandra på Glitter köpte jag långa svarta spetshandskar och en svart blomma att ha i håret. Blir ganska 80-talsrockig med en massa blå ögonskugga runt ögonen. Har inte provat alla grejer ihop än så det ska bli spännande att se hur det blir.

Jag ska ta en massa bilder ikväll så ni får se spektaklet.

But why?

Nu ligger jag tvåa på lägenheten...spännande! Önskar att den som ligger före mig kan bestämma sig snart så jag slipper fundera så mycket på det.

Är hemma i Skell nu igen efter en ganska dryg bussresa. Bussen gick in och stannade fasen överallt. Och hela vägen satt den här mannen såhär:
 
 Jag undrar varför.

Ikväll blir det kanske lite kubb och sånt med the gang och imorgon är 80-talsfesten! Vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig, men är skitpeppad!

Puh!

Känner mig mycket bättre nu och har redan lyckats glömma exakt hur jävligt det var. Skönt. Pallrade mig iväg till skolan i morse och till introduktionen av filmkursen. Det känns som att det kommer att bli en mycket trevlig kurs med en massa filmtittande och diskussioner. Trodde dock inte att det skulle bli så många träffar men idag fick vi veta att vi ska ha tre träffar nästa vecka (tis, ons, tors) och fyra träffar veckan efter det (alla dagar utom fredag).

Åker hem från Umeå imorgon efter skolan. På lördag blir det mest troligt 80-talsfest på Pinkerton. Har inte fixat några kläder än men funderar på köra den lite rockiga 80-talsstilen. Skulle haft tag på ett par höga, lite för stora och jäkligt fula jeans bara. Får försöka fixa det på lördag kanske.

Nu ska jag strax iväg och kolla på den där lägenheten på Ålidhöjd. Ligger trea på den. Den skulle egentligen vara helt perfekt... Bästa läget och tror att lägenheterna är ganska fina där. Enda nackdelen är att den är i dyraste laget och att balkongen är i öst. Sista svarsdagen är imorgon, så jag är lite nervös inför det...

Nu ska jag se lite tv innan jag ska iväg på visningen.

Sjuuuk

Magsjuka och urinvägsinfektion är det värsta jag vet. Alltid när jag har det ena önskar jag att jag istället hade det andra. Mellan gångerna glömmer man bort hur jävligt det är att ha dessa sjukdomar från helvetet och tänker att "det var väl inte så farligt".

Just nu skulle jag gärna spy galla ett par minuter och sedan kunna slappna av ett tag, för att slippa kuta till toaletten en gång i minuten för att försöka kissa ut någonting som inte finns. Just nu är jag less på att stirra ner i Linnéas badrumsgolv och hinka i mig flera liter vatten för att behöva gå på riktigt. Just nu skulle jag hellre ha magsjuka.

Jag säger som Alex, vad är oddsen?

Hahaha. Hittade den här bilden på Alex Schulmans blogg.

image113


Helgens bilder

Japp, det är jag som är fotografen och även denna helg har jag fotat som besatt.

I fredags åt jag, Linnéa och Joel på Oleary´s. Efter maten fick vi sällskap av bland andra Sandra, Glenn, Olov, Sofie, Daniel, Anna, Lisa, Emil och Maria. Vi drack några öl på taket innan jag, Olov och Glenn drog vidare till Balzac. Där dracks det lite mer öl och Olov svepte någon slags "bomb" med jägermeister. Träffade f.d. plastic sistah som just kommit hem från Thailand, vilket förklarar varför jag ser ut som ett spöke på bilden med henne. Glenn tappade vi bort någonstans på vägen och jag, Olov och Jonas gick tillbaka till Oleary´s för en sista öl vid ettiden.


Joel var riktigt avis på Emil för att han fick ha en röd filt på sig.


I lördags var det fest hos Tove, Fredrik och lilla Max. Vi lekte lite lambo och jämförde gravidmagar efter ett visst ölintag. Jag och Anna gick på Station och kämpade med skavsår av värsta graden innan vi slöt upp med de andra på Balzac. Kvällen avslutades med ett välförtjänt Mcfeast-mål.

 Jag ser gladare ut än Sandra över barnet i magen. Så skulle det nog inte vara i verkligheten.

Umeåbo i veckan

I veckan är jag i Umeå för jag har lektion med sommarkurserna varje dag. Hade första träffen med kryptologikursen idag och jag tror att det kommer att bli ganska kul. Klassen bestod dock av mig och 30 mattenördar. Kanske har lite förutfattade meningar men de såg verkligen smarta (läs nördiga) ut. Så jag antar att jag inte kommer att vara bäst i klassen direkt.

På torsdag börjar filmkursen, som även
Annika ska gå. Vi har inte fått något schema för den kursen än, men jag vet att man har hemmaarbete även med den under hela juli. Hoppas bara att det inte är så mycket skola nästa vecka och veckan efter det. 

Har lånat Linnéas lägenhet i veckan och det är jätteskönt att få vara lite själv. Börjar bli lite less på bo hemma faktiskt och längtar efter att få flytta. Lägenhetssökandet går sådär och idag anmälde jag mig på en etta på Ålidhöjd som skulle vara perfekt. Synd att så många andra tycker det också bara. 

Ska snart lägga ut lite bilder från helgen! 

Satan

Jag har just haft en, vad man skulle kunna kalla för, nära döden-upplevelse. Satan alltså. Ger inga detaljer men Kajsa vet vad jag pratar om.

Så här i efterhand ändå värt det.

Dagen från Hell

Fy vilken dag. Har burit kartonger, byråer, bokhyllor och sopsäckar i sinne. Har flyttat allt jag äger från Daniels vindsförråd till Annas källarförråd, vilket i avstånd innebär ca fem trappor och en gräsmatta. Jag måste ha gått upp och ner i trapporna minst 30 gånger. Helt seriöst. Förbannade mig själv för att jag samlat på mig så mycket skrot under åren och har så mycket kläder och många böcker. Är dock lite stolt för att jag lyckades slänga så mycket. Brukar ha lte svårt för det. 

Nu ligger jag i soffan och armarna börjar skaka om jag försöker hålla upp dem. Benen tvivlar jag att jag kommer att kunna gå på imorgon. Känns dock skönt att ha fått så mycket gjort, trots att jag inte hann flytta allt.

Hittade mina inlines som jag haft borta i två år! Någon som vill följa ut och åka nån dag när jag kan gå igen?


Temperaturen på balkongen

image79

Jag har gått på Bokia och köpt fyra pocket för samma pris som för tre, tagit på mig bikinin och fyllt vattenflaskan. Och jag försöker verkligen att sitta kvar och njuta av sommaren men det går inte. Svetten rinner på ryggen, jag bländas av solen som stör mig i bokläsningen, det bränner på bröstet och kinderna. Det är plågsamt men jag ska försöka en halvtimme till. Jag vill ju bli brun.

Ajkia

Idag har jag, Anna, Sandra och Lisa varit på IKEA i Haparanda. Chaffis-Anna gasade på ordentligt så det tog bara ca 2,5 timme att ta sig dit. Hon hade lånat en minibuss(?) med fyra säten som vi lyckades fylla till bredden. Lisa vann tävlingen i att sprätta mest pengar och jag kom på sista plats. Hade velat handla mer, men det är lite svårt att handla grejer till en lägenhet man inte har. Tror att jag får ta en till sväng dit i slutet av sommaren då jag (förhoppningsvis) vet var jag ska bo. Här är iaf några av de grejer jag handlade idag:

image77

Blev lite vaser, ljuslyktor, glas och en lampa. Jag har tänkt bli lite händig nu när jag ska bo själv, så jag köpte även en verktygslåda.

image78

Känner på mig att den kommer att användas flitigt.